Henna tarvitsee nyt kerros taloja

asemallatavataan

Hennassa on nyt kaikki valmiina ottamaan vastaan asukkaita. Omakoti asuminen ei taida nuoria kiinnostaa joten nyt niitä kerros taloja on alettava rakentamaan. Varmaan monet nuoret jotka aikovat muuttaa pois Orimattilasta niin voisitkin asettua nyt Hennaan koska se on eko kaupunkimainen kokonaisuus. Palvelutkin melko lähellä Lahdessa.
Orimattilan kaupunki on ainoa järkevä taho rakentamaan kerros taloja joten nyt vaaditaan päättäjiltä selkä rankaa viedä hieno projekti kunnialla loppuun.
Kokoomus voisi nyt tehdä siitä vaikka alotteen.

70

2377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Skeptikko81

      Joo juurikin näin. Kaikki rakennusfirmat on jo vetäytynyt koko hullusta ideasta. Hennaa nyt kohta vissiin kaksi vuotta markkinoitu ja ollaan saatu jo yksi pariskunta sinne rakentamaan. Mikään yritys ei rupea rakentamaan ennen kuin 70 prosenttia asunnoista myyty.
      Ja nuorillehan paikka on loistava koska mihinkään ei ole pitkä matka. Lähin baari 20 kilsaa ja sinnehän on kiva taksilla vaikka pöräyttää kun se on niin halpaa.

      • töissäkäyvä

        Perustava alkaa rakentamaan omakotitaloja hennaan.


      • Raksa-Rane

        Muutama omakotitalo on yhtä tyhjän kanssa. Jotta Henna aikuisten oikeasti lähtisi menestymään tarvittaisiin alulle useita kerrostaloja ja sitä kautta uskottavuutta hankkeelle. Lisäksi ne kerrostalot olisi rakennettava yksityisellä rahalla, eikä mitään kunnan vuokrataloja.

        Niitä kerrostaloja joilla hanke nytkähtäisi eteenpäin ei ole, eikä tule.

        Olen ollut huomaavinani ettei yksikään Henna hanketta kannattava tai sitä ajava taho ole investoinut Hennaan lanttiakaan ... Miksiköhän ei?


    • KarkkulanKaveri

      Varmaan on taas jonkun kokkkareen alotuskirjotus ja yritetään peitellä häpeämätöntä touhujaan. Henna on petinsä kussut. Ei mulla muuta.

    • SikaRonkainen

      Eiköhän tuolla ole näitä virkamiehiäkin jotka uskoivat keisarin uusiin vaatteisiin. On varmaan ollut mukavaa pöristä ja suunnitella pilvilinnoja. Todellisuus tuli lopulta vastaan.

    • hennaanmuuttaja

      Hyvä aloitus. Nyt jos koskaan pitää takoa ja kun eivät rakennusliikkeet rakenna kerrostaloja Hennaan, niin sitten kaupunki. Paikka pitää saada asutuksi pikaisesti, joten se käy kerrostalojen kanssa nopeasti.
      Pian siellä on baari, oma pikku kauppa jne.

    • Dinotintti
    • veturimiehenpoika

      Hyvää isän päivää kaiki Hennan isät. Mukavia olette.

    • nykyisinHennafani

      Ajelimme vaimon kanssa eilen Hennassa ja pakko myöntää että siellä on Orimattilan tulevaisuus. On se vaan niin kaunis paikka ja juna asemakin näyttävä. Hyvä kun muualla arvostavat Hennaa kun Orimattilalaiset eivät näe sitä rikkautta mitä se tuo . Kerrostaloja vaan rakentamaan jotta saadaan kaunis paikka nopeammin asutuksi.

    • pannaanmenemään

      Paljonko yksi kerrostako maksaa? Orimattilan Kaupunkilla on rahaa kyllä jos se myy ne Kymeenlakson Sähkön osakkeet jotka saatiin Artjärven liittymisen myötä. Niitten arvo voisi olla jotain 7 miljoonaa?

    • Kallejokinenhei

      Orimattilan kaupungin vuokrakerrostalo tulee Hennaan.Siitä on poliittinen enemmistö samaa mieltä.Tarvittavat rahoitukset vaativat yhteistyötahon kaupungin rinnalle jonka eteen Kansallinen Kokoomus tekee luonnollisesti työn .Se työ on aina tuottanut tuloksen ja tulee tekemään tässäkin asiassa.Orimattilalaiset voivat olla huoleti me klaaraamme vuokrataloja Hennaan kasvua entisestään pönkittämään.

      • ikikokoomuslainen

        Kiitos Kansallinen Kokoomus. Ilman Kokoomusta ei olisi Hennaa vaan autio paikka jossa ei edes varikset viihtyisi. Kuinka voimmekaan kyllin kiittää Kokoomusta joka näin pelasti Orimattilalaiset? Äänestämällä tietysti mutta riittääkö se?


      • Kallejokinenhei

        Kiitos tuesta!Tuen määrä onkin ollut valtava.Mutta äänestäminen riittää.Niin jatketaan samalla intensiteetillä pelastusmissiotamme.


      • Toivottavasti kerrostaloja tulee! Olisi ihana muuttaa sinne. Toivottavasti tuo ihme vihaliike Hennaa kohtaa muuttuisi rakkaudeksi! Orimattilankin on kehityttävä, tuntuu kuin kaikki olis jo luovuttaneen...vaikka hieno kaupunkihan tämäkin on.


    • Mansikkiii

      Ehkä sen kuitenkin pitäisi mennä niin päin että tuosta alueesta olisi kiinnostuneita yksityiset rakennuttajat ja toimijat. Jos sitä kiinnostusta ei ole niin mistä se kertoo? http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2414692

    • korpi.taavetti

      koko Henna-rojekti persiistä. likellä luhtikylä, joka paljon vilkkaampi jo ennestään. jonkun älypään keksintö alkaa väsäämään taajamaa keskel korpea.

      • surkuhupaista

        Se on Kalle Jokisen idea.


      • Kallejokinenhei

        Mitä nimeni mainittu?


      • l8l8uo

        miksi sitä rautatieasemaa ei rakennettu luhtikylään, vaan keskelle korpea hennaan? lahti-kouvola välin taajamajuna liikennekkin on jo käytännössä loppumassa, 2 junaa suuntaansa vaan tänään esim. pysähtyi aikataulunmukaan nastolan asemalla.

        jos harvakseltaan liikennöitävien lahti-kouvola junien ei kannata pysähdellä väliasemilla, miten kerran tunnissa kulkevan z-junan kannattais pysähtyä keskellä korpea hennassa? ei tule kannattamaan..


    • ensiasuntoHennasta

      Hyviä uutisia tänään kun telkkarissa sanotaan että nyt nuoret hankkivat ensiasuntoja kasvukeskuksista. henna on nyt huomattu kun se on kasvukeskus. jes.

    • näinonnärreet

      Kertakaikkisen loistava projekti tuo Henna. Motari ja junarata kulkevat ihan vierestä ja mahdollistavat nopeat yhteydet Hessan, lentokentälle, Tiksiin jne. Vihdoinkin Olasta pääsee ihmisten ilmoille. Aivan kohta enemmistön päät kääntyvät ja seuraavissa kunnallisvaaleissa Henna -kriittiset tippuvat pois valtuustosta.

      • Kallejokinenhei

        Fiksu mielipide!


      • mtymtm

        moottoritie toki kulkee vierestä, mutta sinne ei hennasta pääse, kun ei ole liittymää, eikä tiehallinto rakenna liittymää ennen kuin on pari tuhatta asukasta vähintään hennassa.. pelkät visiot ja muutama myyty tontti ei riitä. junat lakannee vuoden parin sisällä pysähtymästä hennassa, kun matkustajia ei ole tarpeeksi, niin henna jää mottiin huonojen yhteyksien päähän syrjäkyläksi kaukana orimattilan keskustasta


      • hauskatapausjuu
        mtymtm kirjoitti:

        moottoritie toki kulkee vierestä, mutta sinne ei hennasta pääse, kun ei ole liittymää, eikä tiehallinto rakenna liittymää ennen kuin on pari tuhatta asukasta vähintään hennassa.. pelkät visiot ja muutama myyty tontti ei riitä. junat lakannee vuoden parin sisällä pysähtymästä hennassa, kun matkustajia ei ole tarpeeksi, niin henna jää mottiin huonojen yhteyksien päähän syrjäkyläksi kaukana orimattilan keskustasta

        Eiköhän kansanedustaja saa liittymän suoraan moottoritieltä Hennaan kun sai juna-asemankin.


    • Rahakas

      Kerrostaloja Hennaan ja äkkiä on tarkoituksena ostaa useampi sijoitusasunto sieltä

      • tosirahakas

        Kyllä samaa miltä. Mielestäni pitäisi perustaa yhtiö ja viedä Henna Oyj pörssiin niin alkaisi tapahtua ja Orimattula nousisi kohisten huipulle.


    • pöhinää

      Mitä? Kuulin, että Hennaan olisi myyty jo toinen OK-tontti? Ketsuppipulloefekti!

    • nytvauhtiasaatana

      Kekkonen rakensi Kostamuksen ja sinne 30.000 asuntoa mutta Jokis kalle ei saa edes yhtä kerros taloa Hensukkaan.

    • Kuntalakiselvä

      Ei tule koskaan sinne mitään kerrostaloja. Haavemaailmassa elävät eivät saa aikaan kuin vahinkoa kaupungin taloudelle. Hyvänä esimerkkinä surullisen kuuluisa uusi urheilutalo. Kaikki tiesivät jo ennakkoon rakentajan tilanteen mutta pakko oli vaan valita konkkafirma tekemään. Enpä ihmettelisi jos jatkajaksi valitaan siihenkin erään kokoomus päättäjän perheyritys. Urheilutalo on hometalo jo syntyessään. Mitään ei ole opittu entisestäkään. Hennasta ei kiinnostu yksikään rakennusliike ikinä ja kunnan subjektiivinen velvoite ei ole rakentaa asuntoja verorahoilla, vaan käyttää ne kuntalaisten hyvinvointiin. Näin sanoo laki!

      • Kallejokinenterve

        Tottakai kunta voi rakennuttaa vuokrakerrostalon.Tällä hetkellä Orimatilalan vuokrakohteet ovat täynnä lukuunottamatta Artjärven paria rivitaloasuntoa.Jotta asukkaita saadaan houkuteltua niin on pakko olla vapaita asuntoja.Ennen kaikkea kun halutaan asukkaita muualta niin Henna olisi liikenteellisesti hyvässä solmukohdassa.Pienkerrostalo olisi hyvä aloitus .Asunto löytää aina asukkaansa.Kokoomus ei yksin pysty Orimattilassakaan aivan kaikkea yhteistä hyvää tarmokkuudellaan luomaan vaan tarvitaan muut vastarannan ilmaa haukkovat kiisket mukaan.Silloin Kokoomus on tuonut kaikki kala-apajan luo joka vain odottaa hyödyntämistään.


      • Raksa-Rane

        Se on kun kunta jotakin rakennuttaa niin aina mennään alimman tarjouksen mukaan. Tuo urkkatalo tulee olemaan oikea kouluesimerkki siitä miten halvasta tulee kallista. Ensin valitaan se halvin - sitten tulee mutkia makaan - sen jälkeen joudutaan tekmään ratkaisuja joilla hinta nousee ja aikataulut ei pidä.

        Halvalla ei saa hyvää. Piste!


    • tärkeetähoitaahomma

      Joko on kaupunki tehnyt päätösen rakentaa kerrostalon tai kolmekin Hennaan? Entä päiväkoti ja koulu? Ne pitää kaikki saada sinne jotta voidaan markkinoida pääkaupunkiseudulle. Ei kaikki pisnespojat ja naiset halua omaa taloa vaan vuokralle asumaan. Nyt sitten nopiaan tekemään nämä päätökset.

    • Korvenvaari

      Näyttäkää sitten Senaatori Jokinen ja Piikainkyrön Professori Ryynänen mallia ja ostakaa tontti Hennasta niin jo lähtee homma luistamaan.

    • olisi-jo-korkea-aika

      Onko Hennaan jo tulossa kerrostaloja kun niin nyt kylällä puuhutaan.

    • ONONONJAON

      On. On. On. Ja on.

    • pakaanmuija

      Kolme tonttia myyty Hennasta. Onko se nyt vähän vai paljon kysyn vaan. Mie kun en ymmärrä siitä Hennasta mittään. Joku sano että mettään mennee.

    • hennaanhurahtanut

      Näen jo silmissäni kuinka keväällä nousee monta taloa Hennaan ja linnut visertävät iloisina. Orimattilan oma paratiisi alkaa rakentumaan hyvää vauhtia. Kelpaa olla Orimattilainen asukas ja kiittää Kokkoomusta kaikesta hyvistä mitä ne ovat tehneet kaupunkin puolesta.

      • kärkölänkateellinen

        Onhan se uskomatonta miten voi keskelle korpea nousta uusi asuin alue. Onneksi olkoon vaan teille Orimattilalaiset.


    • Niinsevainon

      Totuus on nyt kuitenkin sellainen, että jokaisessa Orimattilan kylässä rakennetaan enemmän kuin typerässä Hennassa!

    • Duunarikylältä

      Totuus on että tosi lapsellisia juttuja täällä kirjoitellaan,ei ihme että Orimattilalaisia pidetään hölmöinä

      • Työtönkylältä

        Totuus on juuri niin kuin totesit. Orimattilalaisia pidetään hölmöinä ja eritoten kokoomuslaisia Hennoineen. Ei ihme, että väkiluku putoaa, sillä kukaan ei halua leimautua hölmöläiskokkareeksi.


    • rantarane

      Eiklöhän siellä kunnalla ole jo joka jannulla mielipide asiasta. Joku nobody oli kaupungin sivuilla kommentoinut autojen määrää parkkipaikalla . Taisi kommentoida vain yli kykyjensä, mutta näitä besservissereitä amiskundeja aina löytyy.

      • asunlähellä

        Paljoko oli osannu laskea niitä autoja? Totuus on että 31 ollut parhaan päivän aikana. Muuten pari kymmentä.


    • hennankannalla

      Kaksi kerrostaloa, koulu ja päiväkoti ovat nyt Hennasta työstettävänä piirustuslaudalla. Kerrostalojen sijoitus tulee olemaan 100 metrin etäisyydellä rautatiestä, suojavyöhykkeellä. Se on ELY-keskuksen määräys.
      Mutta, summa summarum, hyvältä vaikuttaa nyt Hennan suhteen. Valtuustossa on voimaa.

      • Selkeäsuunnitelma

        Se Järvikunnan kouluhan on suunniteltu siirrettäväksi Hennaan. Siksi tehtiin koottava ja purettava moduli versiokin siitä koulusta.


    • OnaniasRunkman

      Nooooo. Kaiii siel viel joku näkköö märkkii unia Hennasta mut ne miljuunat on lentänny kaaressa ja niit ei saa ennöö takasi.

      • pakkaanukko

        Lähes 10 miljoonaa sinne on upotettu joten sille rahnalle pithää saaha vastinetta. Olisi korkia aika jo myydä niitä tontteja vähintään pari kymmentä vuodessa.


    • heinämaaltavaan

      Kuulimpa eilen Marenkissa kun toisessa pöydässä pari isompaa tekijää tai päättäjää puheli että se srv olisi harkittemassa vielä rakennus projektia Hennaan. Ilmeisesti elinkeino johtaja on saanut päitä kääntymään.

      • Kallejokinenterve

        Kyllä positiivisia yllätyksiä on keväällä tulossa Hennan suhteen.


      • lopettakaalässytys
        Kallejokinenterve kirjoitti:

        Kyllä positiivisia yllätyksiä on keväällä tulossa Hennan suhteen.

        Olisi jo korkea aika tulla niitä positiivisia yllätyksiä. Pelkästään negatiivista on ollut touhu tähän asti kun ynnää kulut ja tulot sekä ne sadat tuottamattomat lounaat jotka on syötetty Henna hurmassa kaupunkin piikkiin.
        Kansa odottaa tulosta eikä mitään lässytystä jota nimimerkki kallejokinenterve täällä harrastaa.


      • Kuntalainenvk

        Persut olkoot hiljaa tässä seurakunnassa. Ette osaa muuta kuin olla pellejä ja venkuloida!!! Siellä kaupungin työntekijät elinkeinojohtaja etunenässä on tehneet niin hyvää työtä että nyt perkele suut tukkoon jo!!! Tuollaset saamattomat puhuu vain paskaa.


    • Tisi.suuhu

      Laksatiivi-Lane voisi laittaa taas nerokkaita viisauksia. Loppuu se huutelu vai mitä Raketti-Taneli alias feikki aikamiespoika.

    • hetirakentammaan

      Aika umpi kuja kun kaupunki omistaa Vuokratalot Oy.n ja ei saa sitä rakentammaan kerrostalo asuntoja Hennaan. Jo on melkonen soovi.

      • valivalivali

        Ala itse rakentamaan sinne. Kyllä sieltä tontteja myydään, jos sulla on niin kiire. Äläkä aina vaan valita.


      • Äläruikutaneiti
        valivalivali kirjoitti:

        Ala itse rakentamaan sinne. Kyllä sieltä tontteja myydään, jos sulla on niin kiire. Äläkä aina vaan valita.

        Suu suppuun noppakulli.


    • kerrostalotuoasukkaita

      Palijonko yksi kerros talo maksaa? Herää kysymys että ei taida olla kaapunkilla rahaa eikä sillä vuokra taloillakaan vai?

    • tosiIsoSijottaja

      Miksi Hennaan ei saaha kerros taloja sopii kysyä? Nytkin ympäri suomen sijottajat iskevät kiinni uusiin kerros taloihin ja sitten vuokralle. Lahessakin on kaikki asunnot myyty jo ennen kuin edes rakentaminen on alkanu. Mikse sama konssepti ei käy Hennaan?

      • Hennastaeihynäätuu

        Koska ne olisivat omistusasuntoja joista sitten vuokrattaisiin tuottotavoitteella.Riski siihen ettei asuntoa saisi myytyä on liian iso.Todennäköistä että jäisi ainoaksi kerrostaloksi metsittyvälle Hennalle ja kerrostalo aikanaan olisi sammalen peitossa.Samaa sammalta jota Henna kasvaa tänä päivänäkin.Satunnainen sienestäjä voisi katsella Hennan asemaa joka ryteikön keskeltä ehkä erottuisi.Jos Henna tuosta nousee on kyllä ihme.Ehkä 5 tonttia vuodessa jos asema pysyy on myyntivauhti.


      • äidinkieli

        Etkö taulapää ymmärrä, että kerrostalo kirjoitetaan yhteen.Sinä aloitit tämän sivun ja itse vastailet itsellesi. Kerrostalo kerrostalo kerrostalo.


      • kerrosjatalo
        äidinkieli kirjoitti:

        Etkö taulapää ymmärrä, että kerrostalo kirjoitetaan yhteen.Sinä aloitit tämän sivun ja itse vastailet itsellesi. Kerrostalo kerrostalo kerrostalo.

        Vain sivistymätön moukka arvostelee toisten kirjoitustaitoja.


      • moukkienmoukka
        kerrosjatalo kirjoitti:

        Vain sivistymätön moukka arvostelee toisten kirjoitustaitoja.

        Pointti oli varmaankin se, että kirjoitustyylistä huomaa sen asian, kun omalle aloitukselleen alkaa vastailemaan. Se on sivistymätöntä.


    • Hennaan ei yksikään rakennusliike rakenna yhtäkään kerrostaloa, koska yksikään rahoittaja ei heitä rahojaan taivaan tuuliin. Jos Henna olisi kiinnostava paikka niin sinne olisi jo rakenteilla kerrostalo tai kerrostaloja. Kun ei ole kysyntää, niin sitä ei ole. Ja voidaan sanoa ettei sitä myöskään tulene olemaankaan?
      Henna on nyt tullut siihen pisteeseen jossa sen on alettava kasvaa yksityisellä rahalla - riskirahalla ja mikäli kiinnostusta ei pikaisesti ilmaannu, niin henna vaan kuihtuu pois.
      Silloin kun SRV vetäytyi hankkeesta, niin Hennan kohtalo oli selvä. Silloin olisi kaupunginkin pitänyt ymmärtää realiteetit ja tehdä oikeat päätelmät. Nyt meni mönkään. Rahaa sinne on lapattu ja paljon - verorahaa.

      • seuraavasiirto

        Samaa mieltä että Henna kuihtuu pois. Sin män yli 10 milliä turhaan. Saipa yks kooho tahtonsa läpi ja muut taputti käsiä kuin Hitlerille konsanaan.


    • Tilastotieteilijä

      Katsokaapa vaikka kartastosta, miten muissa maissa asutus kehittyy. Ratojen ja valtateiden varsille. Se on fakta, että nykyinen Orimattilan keskus tulee olemaan sivukylä n. 10 vuoden päästä. Tilastot ovat hyviä todenmukaisia todisteita kaupunkikehityksestä.

    • älkäärääkätkövanhoja
      • Kallejokinenterve

        Kansallinen Kokoomus tekee parhaansa jotta saat tahtomasi oikeutetut palvelut.Hennan kasvu takaa jokaiselle palvelut tulevaisuudessa.


    • Rahamiesoon

      Ei ne mitään kerros taloja rakenna. Budjetti kuivaa ennen kun kerkee edes aloittaa. Näsä viisaat marenkin huutajat tänne eksyneet ja kirjottelee joutavia.

      • höhlienhöhlä

        Talo kerros taas näytti tyhmyytensä.


    • Rötäri

      Mitähän jos kunta rakennuttaisi ilotalon Hennaan saataisiin tuo linja-auto liikenne kunnolla pyörimään . Lähdettäisiin aamulla Bussi täynnä iltasella tultaisiin takaisin pussit tyhjänä.

      • suihinaLempi

        Hyvä näkemys. Olet hyvinnii varteen otettava.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe