Uudet ikkunat ja ovet asennettu ok-taloon.

9087

Uutta ovea ja ikkunaa siis paikallaan. Ikkunat on Tiivin ja ovet Eskopuun. 2 ulko-ovea ja 7 ikkunaa, joista kolme tuuletusikkunalla ei siis luukulla. Ikkunoiden koko 1200x1400 2kpl, 1500x1400 3kpl ja 1700x15002kpl 170mm karmilla ja ovet normi lämpöovia 76mm paksuja ikkunoilla. En ota kantaa onko hyvät vai huonot kun ei ole vertailukohtaa muihin tuotteiisiin paitsi entisiin. Paremmat ovat. Ovet olivat jo kuin banaanit ja ulkopokat rapistuneet järkyttävään kuntoon, mallia 1983. Remonttia ei tehty energian säästö mielessä vaan käytettävyyden ja ulkönäön vuoksi. Asennettettuna maksoivat 8900 euroa, josta työn osuudesta saa osan pois verovähennyksinä. Tarjouksia en pyytänyt kuin tämän yhden, koska minulle sama maksaako 5000 tai kymppitonnin. Syy, miksi laitan viestin on se, että ihmiset miettivät hintoja ja homman kannattavuutta. Energian puolesta säästöjä ei tule koskaan takaisin, mutta käyttömukavuus ja torpan ulkonäkö parani huomattavasti sekä asumismukavuus. Eli tonni per aukko ilman kilpailutusta on hinta ja varmaan tosta vielä halpenee kun pyytelee useamman tarjouksen.

27

1006

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehkämuu

      Kun rahaa on niin voidaan toimia täysin mielihalujen, tapojen ja muodin mukaan. Kuten sanoit ikkunan vaihto ei koskaan kannata energiansäästömielessä. Kerrostaloissa on asia hiukkasen toinen. On paljon varattomia, vähävaraisia ja kunnostamistoimia haluavia asukkaita/ osakkaita. Suuri osa haluaa edullisia ja järkeviä toimia rahojensa käytössä. Eikä heille kelpaa selitykseksi mielihalut, tavat tai muoti. Aivan samaan lopputulokseen päästään erittäin usein vähäisllä ja edullisilla toimilla. Käyntisovitukset, maalia pintaan ja uudet tiivistykset niin vanhatkin ikkunat ja ovet vastaavat uusia tuotteita. Katsoin viestiketjussa viimeisiä viestejä uusien ikkunoiden heikkouksista ja mietin ikkunavaihdon mielekkyyttä. Katso itse: Rivitalon ikkunaremontti

      • 9087

        No juu. Kuten sanoin homma ei ollut muutamasta tonnista kiinni. Olisihan nuo vanhatkin ikkunat ja ovet tuossa paikallaan kestänyt vaikka minun loppuelämän. Joku vaihtaa muijaa, joku autoa ja minä nyt vahdoin ikkunat ja ovet. En mainosta valitsemiani tuotteita ylivertaisiksi tai edullisksi. Halusin vain kertoa tietämättömille ja arvuutteljoille todellisen kustannuksen omalta osaltani. Palstaa kun seuraa niin suurin osa tarinoista perustuu olemattomaan tietoon laadusta ja hinnoista. Nyt kuukauden hankinnat paikallaan ja todella tyytyväinen olen.


      • Kummallistaon
        9087 kirjoitti:

        No juu. Kuten sanoin homma ei ollut muutamasta tonnista kiinni. Olisihan nuo vanhatkin ikkunat ja ovet tuossa paikallaan kestänyt vaikka minun loppuelämän. Joku vaihtaa muijaa, joku autoa ja minä nyt vahdoin ikkunat ja ovet. En mainosta valitsemiani tuotteita ylivertaisiksi tai edullisksi. Halusin vain kertoa tietämättömille ja arvuutteljoille todellisen kustannuksen omalta osaltani. Palstaa kun seuraa niin suurin osa tarinoista perustuu olemattomaan tietoon laadusta ja hinnoista. Nyt kuukauden hankinnat paikallaan ja todella tyytyväinen olen.

        Mistä kysyit tarjouksen kun tuli kaksi eri valmistajaa
        Aloitus on provo


      • laösl

        Samaa puljuahan nuo lopulta ovat. Inwido konserniiin kuuluvat kuten myös Pihla. Jos tilaa raksafirman kautta, joka noita työkseen asentelee niin voi helposti ottaa ristiin tuotteita. Tosin samaa tavaraa eri tehtaastahan nuo ovat otti sitten miten hyvänsä. Ehkä tietty ovimalli on ollut tässä syynä, jota ei toisesta katalogista löytynyt. Tai mielikuva paremmista tuotteista toisen nimen alla. Eihän tossa ole mitään ihmettelemistä. Et ainakaan asu ok-talossa kun nämä asiat ovat näin hakusessa.


      • Aloitusonprovo

        Mieti nyt ihan ite.
        Jos ostat tiiviltä ikkunat niin ei varmasti myy sinulle samalla eskopuun ovia!


      • whatafuckjee

        Ei siis hajuakaan tällaisten hankintojen tekemisistä edelleenkään. Ymmärrä luettua. Jos hommaa remontin ja kamat ne asentavan rakennusfirman kautta voi ottaa vaikka joka ikkunan eri merkillä taloonsa, mutta eihän siinä välttämättä järkeä ole. Ovet ja ikkunat eri valmistajalta on täysin normaalia toimintaa. Luulet varmaan, että kun aikanaan kävi Lämpöluxin myyjiiä ovella niin myivät Lämpöluxin ovia ja ikkunoita. Paskan marjat, eivät itse edes valmistaneet vaan välittivät tuotteita. Ostivat mistä halvimmalla saivat ja saattoi olla Kaskipuun ovet ja Pihlan ikkunat siinä tarjouksessa. Nykyisin sekin pulju on Inwidoa. Täällä pesservisserit tuntuvat tietävän kakesta kaiken ja vähän päälle. Mieti nyt ite ja ajatteleppa omalle kohalle.


      • Johanontaas

        Ei aloituksessa puhuta mitään rakennusliikkeestä!


      • vepe1234

      • Näinseontaas
        Johanontaas kirjoitti:

        Ei aloituksessa puhuta mitään rakennusliikkeestä!

        Aloittaja puhuu siitä, kun ostaa ikkunat niin se on "helppoa", ostaa mistä tykkää ja maksaa mitä tykkää.
        Rahalla saa ja hevosella pääsee, tyyliin.
        Ei kysynyt kuin yhden tarjouksen ja silti tuli tuotteita kahdesta "eri" tehtaasta.
        Aloitus on provo.


    • naapurikyylä

      no mikä siinä sitte vituttaa?? naapuri osti neljään donaan 11 klasia, laitteli ite paikoilleen, ja on silminnähden tyytyväinen, kun näkee ulos torpastansa, myös pakkasilla. 7tuumaa on karmileveys myös, firmaa en arvuuttele, mutta alumiini ulkopuolella..

      • Näinsemenee1

        Aloitus on pelkkä provo!


      • justjoojee

        Kuinka niin? Aloituksessa ei mainostettu kyseisiä tuotteita tai mollattu niitä. Neutraali viesti, jossa kerrottiin aloittajan todelliset kustannukset remontin osalta. Ei edes otettu siihen kantaa onko halpa vai kallis remontti. Taitaa olla ketjun ainoita viestejä, jossa ei haluttu provosoida suuntaan tai toiseen.


    • papukaijjamerkki

      hatunnosstot aloittajalle normaalista suomi24 postauksesta! Näitähän ne suurinosa oikeasti remontin teettäneistä on. Täällä sitten nämä mielenvikaiset huutelee sitä sun tätä kateuspäissään ilman mitään faktatietoa ja omaa kokemusta. Kaikki pitää vaan päästä haukkumaan nimimerkin takaa.

      • enmäävaantoi

        Ja ihan kaikkia ja välillä huomaan, että olen haukkunut itseänikin.

        Onneksi on nimimerkki, sillä omalla nimellä tämä olisi nolompaa humalahakuisen illan jälkeen.

        Mutta silti - mielipiteitä ne ovat kaikki ja suurimmassa osassa on jopa totuutta pohjalla.


    • xsdcvvfggbbh

      Meillä laitettiin ikkunat ja 3 ovea, kaikki alumiini-puu jutttuja.

      • äkgda

        Kuinka monta ikkunaa ja minkä kokoisia? Ulko-ovia? Paljon kustansi?


      • Peltiovet

        Jos aurinko paistaa oviin, niin vetääkö ne kieroon/taipuuko?


      • Helppoase

        Kyllä


    • 9087

      Nyt vastaa aloittaja. On käynyt näköjään kaikenlaista asiantuntijaa kommentoimassa aloitustani. Paskanjauhajat jätän sikseen, mutta kommentoin heille, jotka suunnittelevat vastaavaa remonttia. Tämä ei ollut provokaatio suuntaan tai toiseen. Tuo oli toteutunut kustannus. Täällä liikkuu huimia arvioita remonttien hinnoista, tai varmaa tietoa siitä, että ovet ja ikkunat on ostettava samasta paikasta. Voi tätä ihmisen typeryyttä. Voihan leivän ja makkarankin ostaa eri paikasta ja vielä eri hintaan. Rakennusfirman heppu, joka asentelee tämän jossakin viestissä mainitun Inwido konsernin tuotteita kävi esittelemässä ja mittaamassa aukot. Antoi osoitteet ja sanoi nettisivut, joista voi vielä katsella ovia ja ikkunoita ja ilmoittaa mitä haluaa. Päädyin siis Eskopuun oviin ja Tiivin ikkunoihin. Kerroin mallit ja hän laittoi myöhemmin tarjouksen avaimet käteen periaatteella valinnoistani. Ovet tuli neljässä viikossa ja ikkunat viikkoa myöhemmin. Asennus oli sitten viikko siitä ,kestäen 2 päivää kaikkineen. Hinta sovittu 8900e ja se piti. Ainoa kommellus hommassa oli, että en tajunnut, että ovissa ei ollut toimitettaessa lukkopesiä. Firma otti sen omaan piikkiinsä kun ei ollut maininnut tästä (tai sitten oli, mutta minulta ohi) ja samana päivänä hommasi abloy lukot avaimineen tuohon samaan hintaan. Eli noin 300e alennus tähän nyt tuli jos näin haluaa ajatella. Näin tämä toimii, mutta kilpailuttakaa jos on aikaa. Kyllä siinä varmaan palkoille pääsee.

      • Näinsemeneenyt

        Niin monenlaisia tapoja löytyy, milloin puuttuu mitäkin.
        Eli jos haluaa edulliset ikkunat kannattaa ne kilpailuttaa useassa eri paikassa.


    • uuttaikkunaa

      Nostetaas ylös. Mitä on muiden remontit maksanut? Onko aloittajan remontti halpa vai kallis mielestänne? Olisi ajankohtaista ja pyytänen tarjouksia lähiaikoina.

    • Emäntä58

      Meille 6 kpl Piklaksen ikkunoita tuuletusluukuilla ja säleverhoilla. Muutamassa korvausilmav. Avaimet käteen toimituksena 4900. Kallein tarjous 12000!! :) lämpöluxilta.

      • Turhaapuuhaa

        Laittakaa nyt koko ikkunoista, muuten ei ole mitään järkeä ilmoittaa hintoja.


    • Tntpere

      Minulla tuli virosta pvc ikkunat. 9kpl ikkunoita 1740€ toimitettuna. Asennus paikalliselta asentajalta Tampereella 140€ aukko tarvikkeineen.
      Ikkunat kaikilta ominaisuuksiltaan melkein parempia kuin suomalaiset puu alumiini ikkunat. Ainoa heikkous ettei näitä voi asentaa saunaan ainakaan jos haluaa pitkäikäisen ratkaisun.
      Ja on ollut kyllä hyvät ja siistit.

      • Herääpahvijo

        Kato nyt vaikka 10 vuotta ja tule sitten vasta kehumaan noita viritys ikkunoita


      • RakentajaMarkku

        Saitkos sälekaihtimet puitteiden väliin niihin pvc härpäkkeihin? Ja muistitko maksaa asentajan verot myös!?


    • Ikkunamauri_69

      Meille tulossa piklakselta 7kpl isompaa ikkunaa tuuletusikkunoilla, joista kahteen tulee säleverhot, ja 2kpl pienempää lasia kylppäriin. Kokonais hinta avaimet käteen pakettina 6400e, kilpailija tarjosi samanlaista pakettia yli 10te hintaan...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe