Miten kitkeä rescue koiran haukkuminen?

xXsaurusXx

Meille tuli noin kuukausi sitten puolivuotias rescue- koira. Alussa ei ollut ongelmia, mutta toisena päivänä koira pääsi livahtamaan valjaistansa irti ja karkasi. Oli jäänyt yön aikana auton alle.. Parantumisen jälkeen alkoi haukkuminen joka ei ole vähentynyt. Jos joku tulee ovesta sisään, liikkuu talossa, käy vessassa tai tekee kotitöitä alkaa haukkuminen. Joskus koira heiluttaa häntää samalla ja joskus koipien välissä. Jos henkilö esim. Kalle johon koira luottaa 100% (hakenut koiran) liikkuu talossa tai tekee mitä tahansa ei koira hauku. Kun ”Kalle” lähtee töihin niin menee sängyn alle piiloon koko päiväksi (n. 7h vaikka talossa on muita ihmisiä ja toinen koira).Kaikille muille haukkuu. Koira on keskikokoinen, joten siitä lähtee kova ääni. Asumme kerrostalossa, joten pelkäämme, että naapurit alkavat valittaa. Onko kellään vastaavanlaisia kokemuksia ja miten on toimittu tässä tilanteessa?

17

398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PoisJaHeti

      Koira on päästään pimeä. Poistakaa se häiriköimästä muiden elämää. Koiria eivät muutenkaan täysjärkiset ota kerrostaloasuntoihin.

    • yey5e

      Haukkuminen ja muukin toiminta loppuu piikillä.

      • yey5e

        Vähän asiallisempaa vastausta odotellessa...


    • TohtoriSeppoT

      Noita-Jaana K taas vauhdissa!

      • vauuuuh

        Jaa Panda-Jaana


    • minelan

      Toivottavasti tämä ei loukkaa ketään, mutta rakastan koiriani yli kaiken. kuten edesmennyttä miestäni, mutta edesmenneitä vanhempiaani en pysty suremaan läheskään niin kovasti kun koiriani.

      • rakastaeirakastaarakasta

        Jokainen rakastakoon ketä huvittaa.Eihän se muita kiinnosta, eikä sitä ole tarve tuoda esille, eihän?
        Jos on tarve tuoda esille että minä nyt niin kovin rakastan, niin eihän siinä ole mitään esille tuotavaa.Jokainen ihminen pystyy rakastamaan.Eli et ole muita kummempi.No,ehkä tuo kohteesi on.Itse pidän kovasti koiristani, ja itken jokaisen perään, kun vahuuden vuoksi niistä olen joutunut luopumaan.Mutta, en rakasta niitä kuten miestäni tai lapsiani.Tottakai kaipaan kaikkia edesmenneitä sukulaisiani, mutta en arjessa heitä jatkuvasti sure.Eihän omaa elämäänsä kannata uhrata jatkuvaan kuolleiden muistelemiseen, se ei ainakaan paranna oman elämän laatua.Onhan kuolema osa normaalia elämää, ja meidän jokaisen kohdalla se tulee kokoajan vaan lähemmäs.
        Minulle koirat ovat perheessä tärkeitä lemmikkejä, mutta kuitenkin eri asia kun ihmiset.Enkä mitenkään koe tämän asian vuoksi olevani muita parempi, tai huonompi ihmisenä ;)

        Ja haukkuvan reckuen kanssa hakeutuisin koirankouluttajan luo.Ja ehkä ottaisin hankaluuksista opiksi, ja hankkisin jatkossa sesseni suomesta ;)


      • minelan

        Olen muuten aika sekaisin


      • HuomiottaparastA

        Trolli näköjään esiintyy täällä nimimerkilläsi.
        Älä vastaa sille!.... ei pidä antaa mitään huomiota noin ala-arvoiselle KOiraHululle Trollille ;)
        Huomiottajättämine, ja hänen kommentteidensa ohittaminen, on parasta Trollihoitoa hänelle ;)


    • minelan

      Syön myös koirieni paskat, nami, nami!

    • tervettäkin

      Lopettakaa sairas koira . Eläintä ei pidä ihimillistää .

    • Outojuttu1

      Miksiköhän tämä tapaus kuulostaa kovin tutulta,vaikken ole itse keskustelua aloittanut....

    • Minelan

      Kuka ihmeessä osaa ja saa kirjoittaa nimimerkilläni.
      Jos tämä ei lopu, otan yhteyttä poliisiin.
      Rescue-koiran omistajalle paljon onnea, Olet tehnyt hienon työn, ottaessasi rescue koiran. Toivottavasti se ajan kanssa sopeutuu elämään kanssanne.

      • voiparkaa17

        Oletko kokenut koiraihminen, jolla on koirankäsittelytaito tuollaisen pelokkaan ja stressaantuneen eläimen käsittelemiseen? On pari vaihtoehtoa.

        A) Se on syntyjään haukkuherkkä koira. Sitä ei saa kitkettyä koirasta pois, mutta osaava ihminen voi ohjata koiran elämään hiljaisemmaksi. Tällainen koira ei siis hauku pelkoa, epävarmuutta tai stressaantuessaan, vaan on jalostettu haukkumaan (esim. suomenpystykorva).
        B) Se reagoi huonovointisena ollessaan haukkumalla. Tämä on todennököisempi vaihtoehto, koska se vaikuttaa epävarmalta, pelokkaalta ja stressaantuneelta. Voi olla pelokas. Voi olla teidän laumaanne soveltumaton. Voi olla taustaltaan sellainen, jolla ei ole edellytyksiä kerrostaloelämään, koska sitä ei kukaan ole pentuna sosiaalistanut sellaiseen elämään. En tiedä miksi otitte tuollaisen koiran itsellenne. Häätö voi olla teille todennäköinen reaktio naapureiltanne, ja sitten te keräätte tavaranne ja rakkaan ongelmakoiranne ja mietitte minne muutatte, jotta ette saa seuraavastakin paikasta häätöä. Alkakaan katsella vuokrattavia omakotitaloja, jotta pääsette sen kanssa sopivampaan ympäristöön, jos se ei saa päätään kasattua ajoissa.
        C) Pitäkää se oikeankokoisessa kaulapannassa ja taluttimessa. Kiristävä (kuristuspanta) tai riittävän kireälle säädetty nahkapanta. Pilasitte tuon koiran, kun puitte sille valjaat. Ei se ole pentuna oppinut valjaissa olemaan, valjaat ovat varmasti sille maanpäällinen helvetti. Vaihtakaa sille kaulapanta. Koira saattaa rauhoittua heti, kun leikkelette valjaat pieneksi silpuksi ja siten poistatte sen elämästä hirvittävän pelottavan ja ahdistavan asian. Koira saattaa lakata haukkumasta, jos lopetatte sen valjaiden pukemisen. Miten jollain voi tulla mieleen pukea rescue-koiralle valjaat... Älkääkä tehkö sitä virhettä (valjaiden lisäksi) että alatte pukea sille haalareita ja mantteleita.

        Jos koira on tapaus, joka ei ole perheessä pienehkössä asunnossa kasvanut, kerrostalossa elänyt pentuna ja nuorena, eikä ole tottunut pitämään päällään valjaita, olette tämän koiran elämän muuttaneet painajaiseksi. Jos olisitte ottaneet 8 viikkoa vanhan kotimaisen vahinkopennun (sekin on rescue-koira koska sitä ei ole tähän maailmaan toivottu), olisitte saaneet paljon helpomman koiran itsellenne. Onnea valitsemallenne tielle. Koira parka.


    • monillaongelmiaon

      Kannattaa palauttaa, ja ottaa joku suomalainen kodinvaihtaja seuraavaksi.Tiedän reckueita, joilla on käytöshäiriöitä, lattian nuolemista ei pysty lopettamaan, ei osaa olla kotona yksin hiljaa jne.....
      Kiertoon, niitä ei kannattais laittaa, seuraavalla sitten yhtä kurjaa semmosen kanssa.
      Kannattaa kysellä yhdistyksestä, josta ottanut, jos ottavat takaisin.

    • rekuttaja

      Koira tekee vain sen, minkä takia aikoinaan ihminen solmi yya-sopimusta koirien kanssa. Varoittaa kun lauman alueelle on tulossa joku. Se, että se tapahtui karkausen jälkeen, taitaa olla pelkkä yhteensattuma.

      Koirasi on oppinut haukkumaan siitä, kun sulle tulee vipinää kinttuihin ovikellosta. Joten se ilmoittaa sulle asiasta. Tavallaan se on sille myös sun pomottamista, koska samalla ilmeisesti annat sille huomiota? Niin se pomottaminen menee - koira tekee jotain ja sitä palkitaan huomionosoituksella.

      Pistä oveen lappu "koira opetuksessa, oven avaaminen saattaa kestää". Ja sitten otat oven haltuun. Laita joku soittamaan ovikelloa. Koira ilmeisesti pomppii ylös ja alkaa haukkua. Menet oven ja koiran väliin ja lähetät koiran pois oven luota. Päättäväisesti, se on sun ovi, ei koiran. Sun ei tarvitse edes käskeä mitään, estät vaan ovelle pääsyä. Käske se istumaan, se hillitsee haukkumista. Kun koira istuu hiljaa, voit avata oven. Jos koira meinaa taas ruveta haukkumaan, jatka sen kouluttamista ja jätä ovi rauhaan. Avaat sen vasta kun koira on rauhallinen.

      Muista omaa mielentilaa. Sun pitää olla rauhallinen jotta koira pysyy rauhallisena. Älä turhaudu vaikka koira ei heti opi. Koira ei kuuntele sua jos olet vihainen tai turhautunut. Koska ne ovat heikon johtajan ominaisuudet.

      • rekuttaja

        Kerron vielä omista kokemuksista.

        Mulla oli rivarissa koira jossa oli karjalan karhukoiraa. Se oli mun eka koira, joten en osannut opettaa sitä kovin hyvin - se pääsi mun pomoksi. Yksi millä se mua pomotti, oli haukkuminen. Kun se oli 10vuotias päätin että nyt tämä riittää.

        Puoli päivää jätin koiraani huomioimatta, en katsonut sitä, en silittänyt, en käskenyt mitenkään. Käytiin lenkillä ja koira sai ruokaa, siinä kaikki. Kun koira jossain vaiheessa alkoi tapansa mukaan haukkumaan naapureista tulleita ääniä, en reagoinut mitenkään. Alkuun koira jatkoi haukkumista, mutta hekten päästä se tuli perässäni, haki silmäkontaktia ja haukkui. Käännyin pois. Haukut harventui, koska se ei hyödyttänyt mitään, koira oli selkeästi hämillään - ja hetken päästä se lopetti kokonaan.

        Ja mitä parasta tässä, koira alkoi olemaan rennompi. Sille oli selkeästi etu siitä ettei sen tarvinnut vahtia joka liikettä. Sulla on nuori koira, se tarvitsee lisäksi ihan muita virikkeitä ja liikuntaa jotta pystyy muulloin rentoutumaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1634
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1472
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1325
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      87
      1304
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe