Pieksämäen hallintoa uudistettava

Pankkiherra

Pieksämäellä on ajauduttu tilanteeseen, että kaivetuista poteroista kritisoidaan vastapuolta ja samalla upotaan yhä syvempiin kaivantoihin.
Kaupunginjohtajan pitäisi pikaisesti puhdistaa pöytä ja perustaa johtoryhmä, jossa olisi edustaja jokaisesta valtuustoryhmästä. Tämä ryhmä ideoisi kaupungin kipupisteet ja tärkeät asiat. Suunnitteluun ja valmisteluun vain yhteisesti sovitut asiat.
Pankkialalla toimineena tiedän, että pian on sosiaali-ja terveyspuolella sekä koulutoimessa runsaasti kiinteistöjä, jotka eivät enää kelpaa kuntien lainojen vakuudeksi. Jo puolityhjien kiinteistöjen ylläpitokulut saavat muutamat kunnat talousvaikeuksiin.
Ihmettelen, että kuntaliitto on ollut turhista kiinteistömassoista aika hiljaa

15

494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yrittäjäp

      Hyvä. Kunnan rahat peruspalveluihin eikä kiinteistöihin. Vetiritallien 15 miljoonaa oli suureellinen hanke.
      Yrittäjiä tulee vain, jos homma kannattaa

    • Riskilainaa

      Veturitallien ravintalatuoton pitäisi olla todella suuren, että kiinteistökulut
      saataisiin peittoon.
      Yrittäjille liian suuri riski. Ravintoloiden katteet ovat pieniä.

      • Pilkkuvirhe-odotuksissa

        Lauantain lehdessä oli että kaupunginjohtaja oli vakuuttanut käsi rinnalla että vuokraa tulee 329000ekee vuodessa. Olikohan siinä se pilkkuvirhe paholainen mita pankkimieskään ei huomannut?


      • Pankkiherra

        Arvioni mukaan kiinteistön hoitokulut ja. Lainan hoitokulut nykyisellä korkotasolla ovat vuodessa noin 400 000.
        Kulut tulevina vuosina nousevat korkotason noustessa ja kiinteistö vaatiessa
        pientä saneerausta aina vuokralaisen vaihtuessa.


    • myrymakkara

      Kuka vastaa veturitallien ohjelmien buukkamisesta ja markkinoinnista? Kaupungin hallituksen päätöksistä vaikuttaa, että häntä heiluttaa koiraa, eikä koira häntää.

      • ViimeinenSammuttaaValot

        Veturitallit on varattu lähinnä eläkeläisten tyränrytkytystä varten!

        Pari vuotta sitten ehdotettiin nuorisotapahtumaa veturitalleille johon olisi kuulunut YLE:n nuorisokanava YLEX:n kiertueen pysähdyspaikka ja suoran radio-ohjelman lähettäminen areenalta. Tämä ei kuitenkaan järjestäjille kelvannut! YLEX kanavan kiertue kerää yleensä jopa naapurikaupungeista asti tuhansittain nuoria paikkkunnille joilla kiertue pysähtyy.

        Jos kaupungista halutaan kasvukeskus ja että tällä kaupungilla on myös tulevaisuutta, niin nuorison unohtaminen ei tätä todellakaan auta!


    • Tapsaniltasatuja

      Sote-markkinoilta puuttuvat voittoa tavoittelemattomat yritykset.

      Suomen sote-malli tulee kalliiksi. Malli suosii enemmän voittoa hakevia yrityksiä kuin Yhdysvaltojen malli.

      HUS-yhtymän toimitusjohtaja Aki Lindén huomautti Kunnallisalan kehittämissäätiön KAKSin seminaarissa keskiviikkona, että Suomesta puuttuvat kokonaan voittoa tuottamattomat sairaanhoidon yritykset.

      – Yhdysvalloissa 4 000 sairaalasta vastaavat pääosin säätiöt, yliopistot ja voittoa tuottamattomat, non-profit-yritykset. Voittoa tuottavien yritysten osuus on vain 18 prosenttia, Lindén totesi.

      Suomessa ollaan menossa vastakkaiseen suuntaan. Yksityiset firmat ovat viime vuosina ostaneet pienempiä terveyspalvelu-, sairaanhoito- ja hoivayrityksiä miljardilla eurolla.

      – Markkinat ovat täysin ylikuumentuneet. Olemme avaamassa 10 miljardin markkinaa yhteiskunnan rahoittamaksi bisnekseksi, jossa tuote ei ole selkeä, Lindén sanoi.
      ILMOITUS

      – Markkina-analyysi puuttuu lakiesityksestä kokonaan, hän viittasi valinnanvapaus-esitykseen.

      Sote-uudistus voi Lindénin mukaan onnistua vain kahdessa kolmesta tavoitteistaan: korkeampi laatu, kustannusten leikkaaminen sekä laaja ja suora valinnanvapaus. Jostain pitää luopua tai muutoin asiakasmaksuja on nostettava tai hoitoa rajattava.

      Miljardin lisälasku säästöjen sijaan

      Terveydenhuollon ja sairaanhoidon palveluille tulee erilainen hinta julkisella ja yksityisellä sektorilla.

      Lindén otti vertailuun sädehoidon, jonka hinta on HUS:ssa vain neljännes siitä mitä yksityisellä. Erikoissairaanhoitoon kuuluu ympärivuorokautinen päivystys ja nopeat hoitoon pääsyt, sekunnista kahteen viikkoon.

      – En tiedä yhtään samaa palvelua, jonka kustannus olisi yksityisellä puolella halvempi kuin julkisella. Budjetin rautahäkki on toiminut. Se on pakottanut priorisoimaan kaikkein tärkeimmän.

      Lindén epäili valinnanvapauden nostavan kustannuksia, jos vaatimattomissakin sairauksissa vaaditaan nopeaa hoitoon pääsyä. Potilas alkaa vaatia palveluja, joita tietää olevan tarjolla, sen sijaan, että lääkäri arvioi, mitä palveluja potilas tarvitsee.

      Arvioiden mukaan terveydenhuollon kustannukset nousisivat tällä mallilla miljardilla eurolla. Uudistuksen odotetaan leikkaavan kustannuksia 3 miljardia.


      Kansan Uutiset4.12.2017 11.24

    • rääkkäyskeskukset

      Sote on sotkussa kolmen edellisen hallituksen jäljiltä ja viidettä kautta pukkaa. Pienten kuntion on ollut käytännössä pakko järjestää kuntansa soteasiat, kun isot kivot nujakoi veroeuroilla. Sotepomoja ei ole töissä näkynyt kymmeneen vuoteen,. Palavereissa ahterit ovat levinneet ja leuat jauhaneet. Isot kihot ovat käynnistäneet valtavia sairaalahankkeita pakottaakseen päätöksentekijät hankkimaan potilaita /asiakkaita mahtaviin pytinkeihin. On hyvä, että mammuttitautiin on lääkkeet löytyneet mm. Kemin suunnalta ja Siikalatvalta.

    • KaiJokuVieläAjattelee

      Seiniä rakentamalla ei Pieksämäen elinvoima kasva mihinkään. Näillä korkeuksilla vanhat seinät maksavat 10-20% uusien hinnasta. Uusien tarpeeton rakentaminen on puhdasta hyvinvoinnin laskua, koska raha on pois muualta.

      Järkyin esimerkki on haaveillun Ideaparkin mentyä surutyönä tehty Veturitallit-kompleksi. Reippaat 15 M€ mennyt ja kassavirta jatkossakin negatiivinen.

      Mutta ei itketä kaatuneen maidon perään. Kaupunginjohtaja vaihtoon kun luottamus on mennyt. Selittelijöitä meillä riittää, mutta nyt tarvitaan uutta ajattelua.

      • motopark

        Kaupungin johtajan vaihto ei ole tuonut muutosta muissakaan kriisikunnissa. Edestä joukkoja johdetaan ja sitä odotetaan uudelta kaupunginhallitukselta. Kaupungin johtajan ja muiden eläköityvien johtajien tilalle kyllä tarvitaan uusia kykyjä, mutta kaupungin hallituksien linja on ollut , säästetään ja säästetään ja seurauksena on saatu henkilöstön pahasti vinoutunut ikärakenne. Vaikka koko johtajisto pistetään vaihtoon henkilöstökriisikään ei korjaannu. Jokainen kaupungin johtoryhmän jäsen on ikäihminen tai eläköitymässä oleva henkilö.

        Ukko -ja akkakerhot muistelevat tinkimaitojen läikkymisiä 50-luvulta. Tuvan ja navetan väliä kumisaappailla tallustellessa ei maailman katsomus ole useinkaan kovin avaraa.


    • Arto-sahaa-omaa-oksaa

      Siirtyy pian kaveri Paavon oikeisiin sossuihihin. Tulojensa puolesta kuuluisi vasemmistoliittoon.

    • 20-000_kerrosneliötä

      Varkauden Joutenlahteen tuleva uusi jättimäinen Prisma ja kauppa- ja viihdekeskus vie pohjan pois Pieksämäen pieneltä lilliputtiprismalta.

      Varkaus visioi Joutenlahteen vetovoimaista palvelukeskittymää: Prisman lisäksi halutaan vapaa-ajan aktiviteetteja lapsille ja nuorille
      https://yle.fi/uutiset/3-9902246

      • ostoskylä

        Tuonnehan sitä jatkossakin tullaan matkustamaan viikonloppuostoksille kun kaiken saa yhden katon alta.


    • omatjamuidenrahat

      Keskusta jo aloittikin oma pesän putsaamisen...

    • Seisooko-sanojen-takana

      Muissa puolueissa kerätään 10% luottamusmies kokouspalkkioista käteisenä kannelliseen ämpäriin. Siitä paikallisosaston puheenjohta jakaa rahaa sitä pikaisesti tarvitseville. Näin ei kirjanpito tärväänny ja sitä hoidetataan Lunden 90000€ tyyliin. Ei ollut kenenkään syy.
      Vaali-illan viinalasku ja tilavuokrat Torikatu 7 oli enemmän kuin muutamia tonneja.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe