Taas mennään

Enenäätiedämitätehdä

No niin. Tuossa ihan pari kuukautta sitten vielä toitotin, että onneksi en sentään ole vielä toistaiseksi ottanut lainaa pelatakseni. No, nyt sekin kävi, tosin ei alunperin pelaamista varten vaan maksaakseni erään erääntyneen laskun.

Otin Ferratumilta (tiedän, idiootti minä) ensin vain 300€ joustoluoton ja maksoin edellä mainitun laskun. Eipä mitään, huomasinkin sitten että sitä luottoa oli myönnettykin peräti 2000€ että voi siis nostaa jos tarvitsee, ei ole siis pakko tietenkään. No minäpä nostin, 150€ - pelasin ja hävisin. Nyt luottoa nostettu jo 1150€ ja kaikki hävitty. Tulen siis maksamaan heille takaisin korkoineen n. 2500€ seuraavan vuoden aikana ja mistä? Aivan vitun tyhjästä.

Eikä siinä mitään jos olisin vaikka työssä käyvä mutta ei, olen 21 vuotias opiskelija ja 100€ extraa pois tuista joka kuukausi ainakin seuraavan 12kk ajan tarkoittaa sitä, että muiden välttämättömien maksujen jälkeen mulle jää käyttäväksi n. 40€ joka kuukausi. Helvetin kiva.

4

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BeenThereDoneThatS

      Ymmärrän sanoinkuvaamattoman vitutuksen määrän, tee ennaltaehkäisevät toimenpiteet ja varmista ettet saa enää lainaa! Oma luottokielto vaikka päälle. Pyörit vielä pienissä velkasummissa, mutta noista se helposti räjähtää sitten lukemiin joista et sitten selviäkään. Koitat tavoitella häviöitä takaisin ja otat lisää lainaa maksaaksesi velkoja, se on loputon noidankehä joka päättyy ulosottoon ja yleensä kymmenen tuhansien velkoihin, puhumattakaan ulosoton kuluista. Niitä ei sitten ihan vuodessa sitten maksella pois.

      Vaikka sinusta tuntuu ettei tilanne voisi enää pahemmaksi mennä, niin usko minua moni antaisi vaikka oikean kiveksensä ja myisi oman mummonsa päästääkseen takaisin edes tuohon sinun tilaanteeseesi missä olet nyt.

      Sinun kannattaisi myös kertoa tuosta tilanteestasi jollekin, vaikka sekin voi tuntua helvetin isolta vuorelta, niin se auttaa lopettamaan pelaamisen. Olet nuori kaveri, koko elämä edessä, älä lähde tähän leikkiin!

      Pyydä apua, ota sitä vastaan, ei siinä ole mitään noloa. Mitä tahansa teetkin, älä ota enää vippejä!

    • BeenThereDoneThatS

      Varaa vaikka aika kuntasi sosiaalityöntekijälle, saat sieltä kyllä apua. Saatat saada vaikka sosiaalisen luoton tuon vipin maksamiseen ja maksat sen sitten takaisin sopivammissa erissä, näin pystyt elämään ihmisarvoista elämää.

      Kirkkoakin aina parjataan, mutta diakoniasta saat kyllä apua, sinnekin voit ottaa yhteyttä. Pelurit ja tiltit varmaan tiedätkin.

      Ihan kuin itseäni peilistä katsoisin tilanteesi kanssa, älä tee samaa virhettä, lopeta siis ajoissa. Uskalla hakea apua.

    • Hei nimimerkki, enenäätiedämitätehdä

      Olen pahoillani tilanteestasi, joka ilman muuta harmittaa, paljon, mutta ei se onneksi ole toivoton. Sait hyviä neuvoja BeenThereDoneThatS - nimimerkiltä. Hän saman ja pahempana kokeneena antaa sinulle ihan parhaat neuvot, joihin itselläni ei ole lisäämistä. Vain rohkaisen; hae apua, pysy avun piirissä riittävän pitkään. Ensimmäinen puhelu, ensimmäinen mukaan meno asian kanssa, varmasti jännittää, kysyy rohkeutta, mutta se kannattaa ylittää se jännitys ja mennä sisulla eteenpäin. Pelitön elämä on mahdollista, se kannattaa. Voit vaan hävitä, elämä sen kun kurjistuu ja vaikeutuu, jos annat sen tapahtua. Niin moni yrittää epätoivoisesti voittaa häviämänsä rahat takaisin, mutta se ei onnistu, koneet on tehty siten, että niillä häviää. siten, että ne tuottavat voittoa.

      Siis, älä ota yhtään velkaa enää. Yhtään. Estä se.
      Puhu jonkun kanssa, oma olosi helpottuu ja saat tukea. Joko läheisen tai vaikka aivan ulkopuolisen.
      Hae apua, sosiaalityöntekijä, seurakunnan pappi/diakoni, Tiltti, Peluuri... vaihtoehtoja on.

      Tsemppiä,
      Pirkko-pappi

      • addiktiopappi

        Papilta ja diakonilta et saa apua. Heillä voi olla myös peliriippuvuus tai päihdeongelma.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7135
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4172
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2095
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2019
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1859
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      32
      1642
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1588
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe