Teknininen LTK myy vanhukset!

semmstaseon

Savonlinna aikoo toistaiseksi olla myymättä vanhusten palvelutalon kiinteistöä, josta terveysjätti Attendo Oy on tehnyt 1,6 miljoonan euron ostotarjouksen. Kaupunginvaltuusto päätti maanantaina

kokouksessaan vastoin kaupunginhallituksen esitystä, että Karpalokodin tulevaisuudesta neuvotellaan ensin Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Sosterin kanssa.

Nykyään Sosteri on Karpalokodissa vuokralaisena ja pyörittää 50 asukkaan palvelutaloa. Savonlinnan tekninen johtaja ehti jo esittää, että tekninen lautakunta vastaa Attendon ostotarjoukseen myöntävästi.
Sairaanhoitopiiri jyrähti

Sosteri-kuntayhtymä arvosteli maanantaina voimakkaasti Karpalokodin myyntiaikeita ja vaati tulla kuulluksi asiassa.

Sosteri korosti, että kyseessä oleva vanhusten palvelutalo on koko sairaanhoitopiirin merkittävimpiä. Kuntayhtymä ihmetteli tiedotteessa myös sitä, että se sai tietää myyntiaikeista sanomalehdestä.

Sosterin mukaan on jäänyt täysin epäselväksi, miten Karpalokodin kiinteistön myynti Attendolle vaikuttaisi yksikön toiminnan jatkumiseen. Sosteri vetosi myös maan hallituksen kantaan, jonka mukaan kuntien pitää sote-uudistuksen lähestyessä välttää hätiköityjä kiinteistökauppoja.

– Kyllä Sosterin kannanotolla varmasti oli vaikutusta valtuuston maanantain päätökseen, mutta kyllä jo sunnuntaina alkoi näyttää siltä, että enemmistö valtuustosta on vastustamassa myyntiä, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) sanoo.

Kaupungin tekninen lautakunta käsittelee asiaa vielä tiistaina.
Terveysjätit liikkeellä

Yksityiset terveyspalveluyritykset ovat olleet eri puolilla Suomea aktiivisesti liikkeellä sote-kiinteistökaupoissa, koska tekeillä olevassa sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksessa yhtenä tavoitteena on kasvattaa yksityisten yritysten osuutta palvelutuotannossa.

Kiinteistöjä myyvät kunnat puolestaan ovat huolissaan siitä, jääkö niiden käsiin tyhjillään olevia entisiä sote-kiinteistöjä, kun palveluita ja niiden tuotantoa myllätään uusiksi.

– Se riski on toki olemassa Savonlinnassakin, mutta se ei koske ainoastaan meitä, vaan tämä on valtakunnallinen kysymys, Mikkonen sanoo.

29

232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • loppujenlopuksi

      edl herää kysymys, kuka se kuntatasoilla asioista päättää, myös Kärsämäellä, sillä "isollarahalla on "keinonsa!

    • tuliatyönsätehnyt

      ..tai oli

    • varaaojonntaa

      Käenpesä ei varmaan v-apuja enää kaipaa, kun Atte on muninut"

    • jummakuttu

      poholoja ovat kuntaliittymä PpKyS(2) muuta kun eivät ole ottaneet ilmaistarahaa sairaitten selkänahoista

    • tuntematonsota

      valtiovarain ministeriön legendaarisen valtiosihteerin Raimo Sailaksen mielestä uudistus on valmisteltu ennätysmäisen heikosti.

      Suomen hallituksen kaavailema sote-uudistus on ”heikoimmin valmisteltu vähänkään suurempi uudistus, joka on Suomessa koskaan tehty”, sättii ministeri Raimo SailasKauppalehden haastattelussa. Eläkkeellä nykyisin oleva Sailas toimi valtiovarainministeriön valtiosihteerinä vuosina 1995–2013.

      Sailas katsoo, että koko sote-uudistuksen tarkoitus on kadonnut valmistelussa, eikä sen pääkohdista ole enää vähään aikaan keskustelu.

      "Riippumattomien kansainvälisten tutkimusten perusteella järjestelmä oli hyvä ja tulokset suhteessa kustannuksiin hyviä. Oli kuitenkin kaksi seikkaa, jotka olivat epäkohtia. Ensimmäinen oli se, että ei-työssäkäyvien pääsy perusterveydenhuollon piiriin oli huono" Sailas aloittaa ja jatkaa:

      "Toinen oli se, että Suomi, jota pidetään tasa-arvoisena maana, poikkeaa siinä suhteessa, että eri tuloryhmien odotettavissa olevan eliniän erot ovat suuret. No, siinä on monta syytä elintavoista lähtien, eikä kyse ole vain terveydenhuollosta", hän sanoo.

      Valinnanvapauden ja maakuntahallintojen tuominen sote-uudistuksen keskiöön näyttää Sailaksesta ”ihmeelliseltä puuhalta”.

    • prsiis

      "yläwitonen Hra Sailas!

    • kutenPpKyS

      "Riippumattomien kansainvälisten tutkimusten perusteella järjestelmä oli hyvä ja tulokset suhteessa kustannuksiin hyviä.

    • kiehkieh

      ..sitävastoin Rättalaiset kehuvat Soteaan, kustannukset nousussa"

    • paperrossihuuleen

      Staalin ei saanut Suomea miljoonalla mihellään nurin, mutta prossesiteknikko Hunttalainen aamu5 möi koko suomen

    • 7172626363636

      Eikö se kannattais myydä tk Attendolle eikä antaa ilmaiseksi olla vuokralla?

    • kinginentapaus

      voiko ilmaiseksi olla vuokralla, tai siis saihan atte 2500e olemisestaan ilmaiseksi

      • hyvänmiehenlisä

        2500=250000e


    • aaloillaaalloillaaallo

      että kukahan on se Hallitus joka joutuu sote sotkut selvittämään, kokkarit ja sdp, Ps pitääs alkaa jo jarrutteleen, että Aalokko pääsee tyrskimään, keskusta opporturneessa haukkuu tekemisiään

    • kykyonlöytynyt

      Sipilä-Kustaa pani Suomen aivan sekaisin, tilannetta käytti ja käyttää hyväksi suht vähällä koulutuksella ja vielä vähemmällä polit kokemuksellaan Orpo 100-0

    • huomisenvalo

      näkemys on, että "valinnanvapaus imee Suomen sairaat ja sairaan omaiset kuiviin, niin kuiviin, ettei vainajat märkäne, saatöä tulee; Haudattu kevyesti mihin kaatunut

    • miljooniamiljooniamiljoo

      "näkeehänsenyjosokiaReettakin millä kiihkolla Orpo haluaa "valinnanvapauden

    • myytyvapauss

      neo kalliita maakunta-hektaareja Keskusta Sipilälle, hektaarit ei lisi(t,sputnikki) kuten valinnanvapauden eurot lisii ja paranoi, nousun hallinta valinnanvapauden

    • aatteleppaitekki

      mitenkäköniin, sitenkäköniin, kun julkiselle ei jää kun home tk ja aluesairaalat ja niissä tiloissa erikoissairaanhoito, kansainvälinen Pörssiterveys ISO raha rynnii ja rakentaa uutta ja kiiltävää ja sokeuttaa kuntain ah`niin rehellliset mutta naiiivit hyväuskoiset maaliset päättäjät, on pa-puhetta politikoilta, että kyllä, kyllä tasapuolisesti...politikoitten vastuu on 4 vuotta josta 2 vuotta omaan börssiin valehtelua ja kaikilla politikoilla ei ole vastattavaa, em istuu puoluepolitikoinnin siivellä naama tärkeinä joka johtaa j-nron 313
      muuden, luuletteko, että Pörssterveys ottaa sairaansa tosissaan, ei ota vaan asemalla juna joka vie tosisairaat Yleiselle, senhän me maksamme, samalla autamme Pörssiterveyden poliittista valinnanvapautta

    • aatteleppavielä

      mitenkäkö niin autamme, sitenkäkö niin, kun Pörssiterveyden olemassaolo perustuu 40- 50% voiton tuottoon sijoittajillen, em valossa kalliita erikoissairaan hoitoja ja niihin hoito välineisiin ei yksityinen panosta, olishan se jo naivia asettaa etusijalle suomen sairas, mitä hyötyä siitä olisi tänä aikana ison-ikäluokan kaatuessa, kun lämmintä kättä ja synbaattia antamalla asiakkaita riittää ja saa rahat nykästyä.

    • mietivieläki

      miksi sitten kuntain Sote kaappaus on ollut ja edennyt Yksityisellä kuin Saksalaisten hyökkäys, siksi, kun kuntain hallinnon aivot on ikä-dementoituneet eikä ole päästy irti jo opitusta puoluepolitikoinnista kunta hallinnossa, nuoret ei ole orientoituneet yhteisen edun ajamisesta juurikin siksi, kun kunta puoluepolitiikan hedelmiä syövät työttömyyskorvauksina ja diabamina.
      Esm kannattava nahkolleen kustannuksissa pelannut PpKyS murskattiin dementuneitten ymmärryksellä, tässä yhteydessä on muistettava "Marjatan uhrautuva sukkulointi pelastaa yhteisönsä terveyshoito kustannus neutraali,, sukkulointi loppui giljotiiniin.

      • rehulanseuraaja

        Suomenmaa lehden sivulla (15.11.2017 12:05) Saarikkoa ärsyttää suuryritysten kaksilla rattailla ajelu (merilapin ulkoistus mehiläiselle).

        Asiayhteydessä missä puitelaki on saamassa jatkoajan vuoden 2019 loppuun valinnanvapausmallin ollessa lausuntakierroksella missä mm. Saarikko yhtenä keskustalaisista on avaamassa sotemarkkinat yksityisille (kaksilla rattailla ajaminen)..


      • eihötkyilläjarrutetaan
        rehulanseuraaja kirjoitti:

        Suomenmaa lehden sivulla (15.11.2017 12:05) Saarikkoa ärsyttää suuryritysten kaksilla rattailla ajelu (merilapin ulkoistus mehiläiselle).

        Asiayhteydessä missä puitelaki on saamassa jatkoajan vuoden 2019 loppuun valinnanvapausmallin ollessa lausuntakierroksella missä mm. Saarikko yhtenä keskustalaisista on avaamassa sotemarkkinat yksityisille (kaksilla rattailla ajaminen)..

        Kunnat karanteeniin (puitelaki) ennen reservaattiin (maakuntamalli) ajamista. Asialla opposition " ei hötkyillä, jarrutetaan" keskusta joka hallituksessa poistaa puitelailla jarrut hötkyilijöiltä. Vapaasti suomennettuna turpa kiinni rivissä itseppä äänestittä kuten eräs kärsämäkinen päättäjä aikoinaan asian ilmaisi.


    • kylmenevähiillos

      Nämä poliittiset pyrkijä- "tyttöset on tarkoituksella puolue ylennetty "politrukiksi ajamaan "kaksilla rattailla, sen he innolla tekevät joko tieten tai osaksi tietimättään, tai siis tietoisesti käskyn mukaan.
      Kun huomioidaan Keskustan poliittinen jalkapuu jossa avain on kokomustalla, kaikki "rattaat on hyväksi käytettävä.
      Keskustan henkinen ahdinko on julkisuudesta syrjäyttänyt vanhat politikot että esm Kääriäisen ja tubeles Pekkarisen lausumia kuule, ja miten kuuluisikaan Kustaan sytyttämä tuli on työnsä tehnyt.

    • hepatiittiä

      ..suomeksi, Keskustalla on vanha kokenut kannattaja joukko eikä se ole kadonnut, mutta samalla seuraavat Keskustan- "Länsi-Pohjan siiven ideologiallista vallanpitäjän tepastelua, päivästä toiseen ymmärtämättä mikä on lopuksi homman nimi.
      Alkaa olla jo Alkkioituneillekin selvää missä on Keskustan polittinen tulehdus.

      • soripekkarinenonelossa

        ei vielä kaikille olekirkastunut;

        https://demokraatti.fi/mittavat-suoritukset-sipilan-parjauksessa-tassa-pekkarisen-toinen-facebook-paivitys-moukaroi-myos-muita-medioita-ja-toimittajaa-nimelta/


      • kääntyihänsepaita
        soripekkarinenonelossa kirjoitti:

        ei vielä kaikille olekirkastunut;

        https://demokraatti.fi/mittavat-suoritukset-sipilan-parjauksessa-tassa-pekkarisen-toinen-facebook-paivitys-moukaroi-myos-muita-medioita-ja-toimittajaa-nimelta/

        erikoista tilitystä siinä mielessä että pekkarinen mm. teki kaikkensa ettei sipilää olisi valittu aikoinaan keskustan pj:ksi? Yksi suurimpia sipilän vihaajia kepujen riveissä sama homma mm. kääriäisen kanssa joka nyt sipilän päätä silittää vaikka kuntavaalien jälkeen oli ovea näyttämässä


      • sirkustakansalle
        kääntyihänsepaita kirjoitti:

        erikoista tilitystä siinä mielessä että pekkarinen mm. teki kaikkensa ettei sipilää olisi valittu aikoinaan keskustan pj:ksi? Yksi suurimpia sipilän vihaajia kepujen riveissä sama homma mm. kääriäisen kanssa joka nyt sipilän päätä silittää vaikka kuntavaalien jälkeen oli ovea näyttämässä

        naimpa, hätä lukee lakia ja Orpo Keskustalle, keskusta alkaa olla valtakunnan vitsi, ehkä Suomen Tivoliin pääpelleksi ja kassamangeettiksi


    • luukäteenjää

      ,,se tulehdus on viemässä legimitiitin Maakunta sotelta, samalla Orvolle orvon leipä.

    • klo5manifesti

      ,, sillä, on mahdottomuus Perus-Suomalaisen yhteiskunnan hyväksyä nyt kaavailtua Sotea 50% kustannuksen nousuja ja sen siivellä tuomaa vieraan polittista valtaa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe