Huhtamäki investoi - ei uusia työpaikkoja

matilda_wrede1

Hämeen Sanomat uutisoi tänään raflaavasti Huhtamäki OY:n investoinnista Käikäälään - Huhtamäki OY investoi kymmenillä miljoonilla Hämeenlinnaan. Kun lukaisee juttua sisäsivuilta, selviää että investointi on 11 miljoonaa, eikä suinkaan kymmeniä miljoonia. Tämä on jälleen samassa sarjassa kuin Kantolan tapahtumapuistosta uutisoitu täysin valheellinen kuva siitä, mitä puisto kaupungille tuottaa.

No tähän kaupunkilaiset ovatkin jo tietysti tottuneet. Takana on tietenkin halu antaa myönteinen kuva kokdemin tuomista investointoinneista kaupunkiin. Valtuuston kokouksessahan Sari Rautio nostatti valtuutetut ablodeihin investoinnin vuoksi, ja kokouksessa vihjailtiin kokoomuksen taholta että investointi olisi paljon parjatun Mervi Käen ansiota. Tämähän on tietysti täyttä tuubaa, koska yritykset investoivat kyllä ihan omien etujensa vuoksi, eivät Mervi Käen.

Tehtaan johtajan haastattelusta kyllä sitten selviää myöskin, ettei ainuttakaan uutta työpaikkaa ole investoinnin vuoksi luvassa, joten kaupungin kassaan kilinää ei ole luvassa.

36

541

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hella_wuolijoki

      Voi herran duudeli, sinä se jaksat. Tuon kaiken tarmon minkä näihin kirjoituksiisi olet laittanut, olisit suunnanut johonkin järkevään. Tiedä missä olisit.

      • MikääneiAuta

        Ihan samassa tilassa.


    • hyh_häsa

      Niin olisihan se tietenkin mukavampi jättää Häsan valhe oikaisematta - vai että kymmeniä miljoonia - heh heh

      • Outoooo

        Sinusta mukavaa.


    • eiKorppikorpinSilmää

      Mutta pakkohan jonkun on koko ajan rankkaa tappiota tuottavaa täysin hyödytöntä Linnan Kehitystä kehua ja nostattaa. Sehän voi olla vielä monen yltiöpäisesti sitä kehuvan tuleva hyväpalkkainen loppusijoituspaikka ja jos se ajettaisiin nyt alas täysin hyödyttömänä yhtiönä kaupungille ja kaupunkilaisille niin silloinhan yksi hyvä hillotolppa olisi menetetty.

      • SamaaKatkefoo

        Laiska potkut saanut Pöhinä heräsi.


      • malluboro

        Tuleeko tehtaasta savuton?. Nyt kuulemma jotuu sulkemaan tuuletus luukut Ruukilla kun röökin katku tunkeutuu sisään ?


    • Kantelu_JSN

      15. Otsikoille, ingresseille, kansi- ja kuvateksteille, myyntijulisteille ja muille esittelyille on löydyttävä sisällöstä kate.

      Näin siis journalistin ohjeissa. Jos lehti otsikoi ; "investoi kymmeniä miljoonia", niin onko otsikko harhaanjohtava, kun investointi onkin 11 miljoonaa. No totta hemmetissä on, siis kantelu JSN:ään jos ei oikaisua kuulu.

    • pikkujoulut_valehdellen

      Häsa näyttää ottaneen linjakseen valehdella täysin tietoisesti etenkin otsikoissaan hallinnon hyväksi. Voidaanko tällaista kutsua enää tiedonvälittäjäksi?

      • kokdem-malli

        Pravda on totuus.


      • Anonyymi
        kokdem-malli kirjoitti:

        Pravda on totuus.

        Kuulin vitsin tupakointi paikalla. Kaksi toimihenkilöä oli tehnyt hommia yhdessä toinen tuli raskaaksi. Oli unohtunut suojavarustus bestmaniltä.


    • Robotitko-Verolle

      Onkohan jo täysin automatisoitu tehdas? ei siis tarvita työntekijöitäkään.

      • Huuuuuuh

        Ei ole, mutta varmasti monta työvaihetta jää pois uuden modernin tehtaan myötä. Työntekijöiden karsiminen vielä edessä.


      • päätökset.fiilispohjalta

        Näivelinnan tunnistaa käsienläpsyttelystä.


      • Anonyymi
        päätökset.fiilispohjalta kirjoitti:

        Näivelinnan tunnistaa käsienläpsyttelystä.

        Sekä sandaalien läpseestä !


    • tyytyväisenä

      Onpa mahtavaa, jokuhan sen täällä rakentaa!

      • Tyhmäntyytyväisyyttä

        juu, Virolaiset ja Puolalaiset sen rakentaa, heille maksetaan Suomen palkkatulon myötä lapsilisätkin kotimaahan palkkatulojen ohessa !
        Voi tätä Suomen järjetöntä menoa, järki on hukassa !

        Suomen valtionkin pitäisi ostaa kuorma-autot Sisulta muttei osta, Volvot ja Scaniat ostetaan Kiinalaiselta autotehtaalta Eu:n kilpailulainsäädäntöä ei osata kiertää kun ei osteta siviilirekisteriin...järjestelykysymys sekin olisi!

        Eu:ssa ei edes mallioppilas-Suomea palkita, sillä vaan maksatetaan enemmän kuin muilta jotka osaa talouspelin oman kotimaansa eduksi!

        Suomalaiset ei osaa pelata kotimaan eduksi edes suuren Venäjän kauppapolitiikassa, nöyristellään vaan Natoon ja Eu:n suuntaan, ryssitään oman maan työ-ja talouselämää kovalla kädellä!


      • hlevtin

        Hyvin sanottu.


    • Valitettavasti_näin

      Olen ollut viime vuosien aikana viidellä suurimmalla rakennustyömaalla Hämeenlinnassa ja voi sanoa että olen tänä aikana havainnut alle kymmenen Hämeenlinnaan veroa maksavaa henkilöä työmailla. Vähemmän ammattitaitoa vaativissa tehtävissä on lähes poikkeuksetta ulkomaalaisia ja vain mestareissa ja kovan luokan ammattilaisissa Suomalaisia.

    • hattelmalantieltä

      Virolaiset tekee hyvän työn, viimeksi olivat meillä kattoremontissa. Ei ole suomipojilla enää ammattitaitoa. Mitä siellä ammattikoulussa oikein opetetaan vai opetetaanko mitään? Ai niin, kaikki sinne amitsulle päin vaeltavat näyttää olevan mustia tai ainakin melko tummia poikia, jotka ei muihin kouluihin pääse.

    • Purkkipötkylä

      Automaatio ja robotit korvaa duunarin...

    • Mielikuvan_voima

      Muistellaanpa. Can-Pack tölkkitehdas hämeenlinnaan, 150 työpaikkaa. Tottahan se oli, tosin työntekijät sloboja ! !

      • suomessakäytetääntuottei

        600 lupasi iisakki ja sitten hiljeni koko purkki tehtaasta. Hyvä homma taas tuo huhtamäen sijoutus-satsaus. Ettei lähteneet halpismaihin...Käen ansioita se nyt ei kuitenkaan ,mitenkään ole.


    • Hämmentävää

      Mitä sitten pitäisi tehdä, jos investoinnit ovat paskaa ja perseestä. Mihin olisitte tyytyväisiä?

    • Että_näin

      Hyvä kysymys nm." Hämmentävää". Jotta kannattaisi olla tyytyväinen, pitäisi kaupunkiin saada uusia yrityksiä tai jo olemassa oleviin tuotantolaitoksiin sellaisia laajennuksia, mistä syntyisi uusia työpaikkoja Hämeenlinnaan. Tämä Huhtamäen investointi ei ole sellainen ja hyödyttää pelkästään firmaa itseään. Pelättävissä tietenkin on, että uuden automatisoidumman laitoksen valmistuttua, väki vain vähenee Huhtamäen tehtaalta.

    • jlkla88

      Väki taitaa tosiaan vähentyä automaation myötä Huhtamäen tehtaalta mutta onneksi tasapainon vuoksi Linnan Kehitykseen otetaan lisää väkeä. Luulisi sillä ns. työntekijämassalla saavan jo joskus onnistumisiakin aikaiseksi

      • Jossitä

        Mitä sanoo luotto henkilö kun hänellä on ihan omat säännöt .


    • Töihinn

      Millainen huhtamäki työpaikkana ?

    • Anonyymi

      Rotat jättää jo laivaa. Lisätään totantoo ja pienennetään varastoa siinä on yhtälö joka vaatinee insinöörin aivot tai vähintään teknikon. Kun nostetaan johtoasemaan kouluttamattomia hyvä sisko menttalliteetillä siitä ei seuraa mitään hyvää. Ei uskalleta kun pitäis varmanpäälle riskittömästi keskittyen epäoleelliseen.

      • Anonyymi

        Et ole sitten kuullut aiemmin leanista ja JOTista...


      • Anonyymi

        Kyllä Pirkka on ihmeissään kun se perintöä vaalitaan.


    • Anonyymi

      Täällä näköjään asuu suuri viisaus. Harmi että Huhtamäen johtajat eivät ymmärrä käyttää tätäviisautta. Jospa ne joskus oppisi.

    • Anonyymi

      tätäviisautta käy koulusi loppuun persu. Opettele kielioppi ennen kuin tulet tänne viisastelemaan. Tyhmä persu

      • Anonyymi

        Ohhoh, olipas tuossa virheitä. Isot kirjaimet, pilkut ja jopa pisteetkin hukassa. Toivottavasti kaveri ei työskentele kahvikuppien painatusosastolla.


    • Anonyymi

      Automaatiota pitäisi alkaa verottamaan. Sieltä irtoaa tulevien eläkeläisten hoitorahat. Käyttötuntimittauslaitteet kiinni ja veroprosentti vastaamaan työntekijän verotasoa. Raha pitää kerätä sieltä missä se on ja varsinkin jos automaatio aiheuttaa työttömyyttä.

    • Anonyymi

      Muut ovat kateellisia kun on vara maksaa myös palkkaa tupakoinnista. Putkitehtaalla joutuvat haisteleen Belmontin käryä niin että osa joutuu ottaa saikkua.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1957
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1685
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1616
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      125
      1432
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe