Kela uhkaa vähentää tt-tukea

uhanalainentonttu

Saan 40% alennettua toimeentulotukea. Kela laittoi päätökseen tekstiä että tukea voidaan alentaa jos en toimita sitä ja tätä TE-lappua että olisin hakenut töihin. Voiko ne sen takia vähentää tai lopettaa tuen jos ei ilmoittaudu te-keskukseen??? Sosiaaliviranomaisen numerostakin yritetään melkein päivittäin soittaa. En vastaa.

22

713

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pitkäaikatyötön

      Olisiko tilanne niin, että saamassasi päätöksessä tt-tuen alentamisesta kerrotaan nuo asiat perusteluna juuri sille päätökselle?
      Muistaakseni 40 % on suurin luku, jolla tt-tukea voidaan alentaa.

      Toisaalta kai tuki voidaan lopettaa kokonaankin, jos on esimerkiksi syytä olettaa, että olet kuollut. Eli ehkä on kuitenkin parempi vastata puhelimeen?

      Itse en ole tt-tukea koskaan saanut, joten omasta kokemuksesta en nyt kirjoita.

    • 167-176

      Toimeentulotuen perusosan alentamisen maksimi on 40%, muut perusmenot pitää koravata edelleen täysimääräisenä. Kyllä asiakkaan kuolemisesta pitää olla pitävämpi todiste kun se ettei vastaa virkanilkin soittamaan puheluun. Sitäpaitsi toimeentulotukilaki ei edellytä asiakkaan olevan elossa enää tukihakemuksen käsittelyaikana vaan silti nuo kulut on olemassa ja ne on korvattava joihin tukea on haettu. Ei toimeentulotukilaissa kyllä sanota sitäkään että hakijan on oltava elossa mutta käytännön syistä sitä ehkä voidaan edellyttää ainakin hakuajankohdan osalta.

      • Haamujengi

        Okei?... Eli nytkö jo kuolleilekin? Sanotaanko muisssa laeissa, työttömysturva, asumistuki?. Mäkun luulin et kuollut saa vaan hautausavustuksen sossusta täydentävänä tukena... Ainaskaa anopille ei maksettu?..


    • niiiiiiiiiin

      Ilmeisesti sinua on kehoitettu ilmoittautumaan työttömäksi työnhakijaksi tai sen tekemättä jättämisestä uhataan toimeentulotuen perusosan 40 %:n alentamisella.

      Kuten 167-176 kirjoitti, niin se on maksimialennus, sillä perusosan alentaminen voisi olla mitä tahansa väliltä 0- 40 %:ia. Mielivaltaa käyttämään pääseet viranhaltijat kuitenkin lätkäisevät aina tuon ankarimman mahdollisen tuomion elleivät sitten laittomasti tee jotain vielä pahempaa (tämäkin nimittäin onnistuu, koska erittäin ankara virkavastuu on suomessa lain kuollut kirjain).

      Peruosaa ei voida alentaa, sillä perusteella ettet halua olla sosiaalityöntekijöiden kanssa missään tekemisissä, mutta sitten järjestetään perusosan alentaminen tavalla tai toisella.

      Kun ilmottautuu työttömäksi työnhakijaksi, niin työmarkkinatuki lasketaan toimeentulotukea myönnettäessä tuloksi, mutta pienillä järjestelyillä työmarkkinatuki voidaan myöhemmin periä takautuvasti pois. Toimeentulotuella elävän kanssa Kela ei tee takaisinmaksusuunnitelmaa vaan takaisinperintä viedään suoraan ulosottoon, jolloin mielivaltaa käyttävät saavat voimakkaamman otteen köyhästä, vaikka ulosottoon joutuminen on näiden "auttajien" itsensä järjestämä tilanne.

      • hullusaaollamuteityhmä

        Ei perusosaa alenneta heti 40 % vaan ensin uhataan, sitten alennetaan 20% ja jos ei edelleenkään mene sinne työkkäriin ilmoittautumaan, voidaan perusosa alentaa 40%.
        Eli tuo 40% otetaan aikaisintaan käyttöön 3:ssa päätöksessä. Olet saanut yhdenpäätöksen, jossa maksettu perusosa 100% ja päätöksessä ilmoitettu että perusosaa alennetaan jos et ilmoittaudu työttömäksi. Toisessä päätöksessä perusosa voidaan alentaa 20% jos et ole ilmoittautunut ja kolmannessa päätöksessä vasta 40% ellet edelleenkään ole ilmoittautunut. Tätä 40% voidaan käyttää niin kauan kunnes ilmoittaudut tai saat jotain muuta etuutta esim. sairaspäivärahaa. Jos ihmistä ei kiinnosta paskan vertaa työllistyä pitääkö hänelle maksaa täyden ylläpidon lisäksi joka kk 487e riihikuivaa? Veronmaksajat tykkää, veronmaksajien rahoja näihin käytetään joten näiden mielivaltaisten virkanilkkien on myös mietittävä tätä. Lisäksi nämä virkanilkit tekevät niin paskaa homaa niin paskalla palkalla josta maksa veroa asiakkailleen joiden äo on keskivertoa alhaisempi kuten tämkin palsta antaa ymmärtää. Taitaa omakin älykkyys olla laskussa kun tänne eksyin ja vaivauduin jopa kommentoimaan.

        Perusosan alentamisesta lisätietoa löytyy http://www.kela.fi/documents/10192/3464829/Toimeentulotuki.pdf

        kohdasta 1.7.3


    • aeser

      Tajunnette että kelaan pitää ilmoittaa kaikki hommat mitä tekee tai muuten peritään takaisin. Parempi kun ei tee mitään.

      • eipäsvääristellä

        Kyse ei ollut pelkästään hommista...

        Kela perii takaisin jo myönnettyjä työmarkkinatukia myös sen vuoksi, että työttömän voimassa oleva työnhaku poistetaan takautuvasti.

        Eihän takaisinperinnässä ole mitään ongelmaa, jos työttömällä todellakin olisi niitä muita "hommia", joista tulisi rahaa.


    • sehdg

      Eihän peri joten tämäkin on vain täyttä fuulaa.

    • iuhuh

      Itte teette vaan omat asianne vaikeiksi. Sitä kun saa mitä tilaa jos kerran ei ole haluakaan hoitaa asioitaan millään muotoa oli tilanne mikä hyvänsä niin turha niistä on muille valittaa. Nää pikavippi runqqarit ne vaan muille valittaa.

    • Omavalinta

      No itepähän teet itelles kiusaa ja asisi vaikeeksi..

    • pennitönperijä

      Miten perintönä saatu asunto-osake vaikuttaa TTT tukeen. En ole ainoa perijä,meitä on kaksi. Laskelman mukaan joudumme maksamaan yhteisvastuullisesti perintöveroa n.14.000€
      Mitään muuta varallisuutta, tilillä rahaa tms emme peri. Asun itse kuolinpesän asuntoa.

    • kjdhefrkgjhtg

      Kerronpa tuohon tuntemattomilta lukemaani, että olin hyvin monia vuosia sitten verraten lyhyen ajan toimeentulotuen asiakas. Muistaakseni minulla alennettiin toimeentulotukea -40 % pelkästä siitä syystä, että toimeentulotukiasiakkuuteni pitkittyi ja etten edennyt toimeentulotukiasiakkuusaikanani opinnoissa, olin tilanteessa jossa en saanut tietenkään enää opiskelijan opintorahaa ( tietenkään en olisi hakenut toimeentulotukea, jos olisin saanut opiskelijan opintorahaa, tai mitään muuta yhteiskunnan ensisijaista etuutta), en ollut hakenut toimeentulotukea opiskeluun , enkä tietenkään ollut mikään pitkäaikaistyötön sossuun mennessäni, vaan juuri elättänyt itseni puolisen vuotta ilman mitään yhteiskunnan tukia ja töillä, työt loppuneet minusta riippumattomista syistä. Muistan hyvin erikoisena ikäiseni sosiaalityöntekijän asenteen: hän alkoi käyttäytyä kuin olisi jokin" työhön menemiseni valvoja", ja paheksuvaan sävyyn tapaamisessa haukkui minua, kuinka "nuoret opiskelijat tekevät mitä tahansa työtä", mistä raivostuin sen verran että ilmoitin, että no minäpä en sossussa koskaan opintotukiaikoinani edes käynyt. Sanomattakin selvää, että kauhukokemusteni jälkeen en koskaan elämässäni ole hakenut toimeentulotukea, enkä hakisi. Mieluummin kuolisin nälkään, kuin hakisin toimeentulotukea. Vituttaa tietysti maksaa tukiin oikeutettuna ja hädässäkin multa tuet evättynä muiden ikäisteni työikäisten avokätisiä yhteiskunnan tukia: itseltäni kun tuet on laittomasti evätty, ja stanan iso säästö taitaa olla tyyppi, joka on yhteiskunnan sosiaaliturvassa 0- euroa yhteiskunnan tukien saaja. Miten muuten kukaan voi pysyä hengissä -40% alennetulla toimeentulotuen määrän perusosalla? Olen tarkka ja hyvä raha-asioissa, mutta siihen en minä ainakaan pystyisi. Vähintään pitäisi olla läheisapua lisäksi, ei kukaan maksa Suomessa arjen arkikulujaan -40% alennetulla toimeentulotuen perusosalla, maamme on kallis maa asua ja elää.

      • Rikkaitaovat

        Hallinto-oikeuden mukaan kuukaudesta toiseen voi alentaa 40 %:lla ja korkeimmasta hallinto-oikeudesta ei tippunut valituslupaa...

        Hallinto-oikeuden tuomarithan viimekädessä toteuttavat alistu pakkotyöhön tai saat peruosan 40 %:lla alennettuna. Eivät taida ymmärtää etteivät he oikeastaan voi osallistua ihmisoikeuksien toteuttamiseen.


    • mshjjedfhrftryght

      Muuten: perustuslaissa toimeentulotuki on viimesijainen yhteiskunnan tuen muoto. Sitä eivät saa eivätkä hae ihmiset, joiden säännölliset tulot ovat enemmän kuin toimeentulotuen perusnormin määrä. Viimesijaisen tuen toimeentulotuen myöntöehtojen osalta laissa ei lue, että toimeentulotukea saadakseen minkään toimeentulotukeen oikeutetun pitäisi olla velvollinen työvoimaviranomaisille yhtään mistään, jollei nauti työttömän työttömyysturvaa. Sosiaaliviranomainen ei siis voi olla se, joka vaatisi "vastikkeena" toimeentulotuen myöntämiselle kyseistä tukea toimeentulotukea Kelasta hakevaa käymään töissä - eikä laki muutu muuksi, vaikka joku köyhä hakisi toimeentulotukea kunnalta. Itse olen sitä mieltä, että kunnissa tarvitaan korkeintaan lisää psykologeja, sosiaalityöntekijöiden " työn" nykykuvassaan voivat hoitaa melko surelta osalta vaikka merkonomitkin, .ainakin jos sosiaalityöntekiät ovat alkaneet kuvitella myös olevansa "työvoimaviranomaisia", mitä he eivät ole. En tiedä yhtäkään, jolle olisi TE:sta tai puhumattakaan sossusta(heh!), tarjottu TES- palkkatyötä. Sen sijaan niitä sosiaalituista riippumattomia tiedän paljonkin, joita inistään vapaaehtoishommiin, joita pitäisi kuntien palkollisten itse hoitaa. Se on vekkulin ikävä tukimuoto se toimeentulotuki: jos on normaalisti pärjäävä, niin sitä ei myönnetä säännöllisten puuttuvien tulojen mukaan kuten pitäisi, mistä syystä itsekunnioitus monella estää hakemasta sitä, mikä on tietysti valitetavasti säästöä yhteiskunnalle, mutta kärsimys köyhälle - ja köyhiä elättämään joutuville normaalituloisille. Perustulo olisi jo luotu köyhille, mutta kun tietoisesti halutaan pitää työllisyysaste matalana. Kaikki kunnia työssä pitkään käyneille, ei muille.

    • dtyjdyjt

      Eipä noille psykologeille kannata edes mennä kun eivät tajua että köyhä on köyhä eikä muuksi muutu. Jos on tt tuille ja asumistuille pudonnut se oli kyllä siinä sitten.

    • huonohallitusulos

      No ny meibnaavat leikata työttömyysturvasta jos ei töitä löydy. Nää ei pystyny hoitaan edes nuorisotyöttömyyttä kuntoon.

      Kai se on lähettävä oikeusapua hakemaan ja hakemaan perusoikeuksia tuonne oikeusapu toimistoon ,kun leipä loppuuu .Perustuslaki meinaan takaa seen kaikille ja joukolla ihmiset lähtiisivät liikkeelle oikeuksiaan penäämään tämän hallityuksen toimien perää ,niin siin kattotaasiin kuin halvaksi nämä leikkaukset tulee. Sihe tämä kai sitten mloppupeleissä menee kun ei ole enää mitää hävittävää.

    • liiiioioioioio

      Perusosan alennuksen saa loppumaan sillä kun ilmoittautuu työkkäriin töit hakevaksi, joten kyse ei ole monellekaan oikeasti työttömälle mikään kovin vaikea, mutta vajakeille yms. tilanne voikin sitten olla ihan eri kun pitää saada sitä valittamisen ja syyttämisen aihetta jostain.

    • dtydjyttyj

      Mistä sitä löytyis nytkään jos ei ole 7 vuoteenkaan.

    • jaatyökkäri

      Voin ikävä kyllä kertoa etten ole saanut työkkäristä koskaan mitään töitä ja olen siellä nytkin....vajakki kun pelkää työkkäriä niin kovin vaikka ei sieltä mitään koskaan tulisikaan. Kuntouttavassa olen ollut pari kertaa ja se olikin ainut mitä sieltä on saanut :)

      • vaikeeta_on

        No eikös tuo sitten ole ollut aika helppoa ja lähes täysin vastikkeetonta rahaa sinulle?

        Kun jaksaa tuon tehdä niin saa vuosituloiksi jo 8424€. Minusta tuo on aika suuri raha suhteessa siihen että jaksaa pitää vain työnhaun voimassa ja hakea työttömyyskorvausta sekä pari kertaa käydä jossain kuntouttavassa.


      • yugligöhj

        asumistukea saa, toimeentulotukea. Muuta kun työtön nyt ei vaan saa. Kuka täysjärkinen lainais työttömälle rahaa ? Ei kukaan.


    • joka.pv.sunnuntai

      Eläkettä voi hakea, niin eivät vähentele mitään ja vaadi yhteydenottojakaan.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1916
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe