Aihe

Alkoholismi kehittyy vapaa-ajan harrasteissa

viinamies

Jostakin kumman syystä alkoholismikeskustelussa annetaan ymmärtää että jollakin voi olla sellaiset geenit että on vain ajan kysymys milloin alkoholismi lyö päälle. Tuossa teoriassa juominen olisi kuin venäläistä rulettia, jos sulla on alkoholismigeeni, olet mennyttä siinä vaiheessa kun nautit alkoholia.

Joskus näemme kyllä tyypin, josta tulee heti ensimmäisellä juomiskerralla ihan eri ihminen. Kyse ei ole silti niinkään geeneistä, vaan lievistä itsetunto-ongelmista. Tällainen ihminen voi olla selvinpäin fiksu, pidetty, ja jopa säntillinenkin, mutta hän ei välttämättä kykene kaikkien tunteidensa ilmaisuun selvänä. Alkoholi poistaa pidäkkeet, ja hänestä tuleekin humalassa sellainen seurueen keskipiste joka hän voisi oikeastikin olla ilman pidäkkeitä. Usein tällaiselle ihmistyypille alkoholi on se lääke joka ratkaisee pidättyvyyden ongelman, ja hän omaksuu reilun alkoholinkäytön heti alusta lähtien.

Alkoholismi onkin sen alkuvaiheissa mentaalipuolen ongelma, ja sen ihan ensimmäinen vaihe on sosiaalinen riippuvuus. Tässä vaiheessa ihminen ei koe että hän tarvitsisi alkoholia sinällään, mutta sosiaalisuus vie ihmisten pariin ja muutamat drinkit alle saavat itseluottamuksen kohoamaan. Yleensä tämä sosiaalinen riippuvuus syntyy nopeasti, mutta se voi pysyä tällä asteella vuosia jos ihminen muutoin elää normaalia työssäkäyvän/opiskelevan ihmisen suht. säntillistä elämää.

Ihmisen normaaliin kehityskaareen kuuluu aikuisuuteen astumisen jälkeen pikku hiljaa itsestään vastuun ottaminen ja sitten parisuhde. Useimmillehan elämä lähtee tässä vaiheessa kulkemaan "oikeaan suuntaan" kun löytyy kumppani, opiskellaan ammatti, työllistytään, syntyy jälkikasvua ja alkaa lapsiperhearki. Mikäli tuon vaiheen selvittää kuivin jaloin, niin elämä yleensä rullaa aika kivasti ihan loppuunkin asti.

Ne kaverit jotka jostakin syystä eivät saa palikoita kohdilleen vielä kolmekymppiseksikään mennessä, ovat riskiryhmässä ajautua alkoholismissa henkisen riippuvuuden asteelle. Heille juomisesta tulee se keino joka auttaa turruttamaan pettymykset ja henkisen tyhjyyden tuntemukset. Joillakin voi olla duunikin ja osalla jopa perhettä, mutta jostakin syystä elämä ei anna riittävästi sisältöä selvinpäin vaan kerta toisensa jälkeen alkoholinhuurut vetävät Jepen/Jeminan lähiöbaariin pitämään hauskaa.

Alkoholismin henkisen riippuvuuden edetessä vieläkin pidemmälle, kuljetaan seuraavaksi kemialliseen riippuvuuteen. Siinä ihminen on jo pitkälti kadottanut yhteyden minuuteensa ja tunteisiinsa, juomisesta tulee pakonomaista ja kontrolloimatonta, ja juominen johtaa toistuvasti ongelmiin. Lopulta ihmisen kemia alkaa käymään alkoholilla ja se johtaa siihen ettei fysiikkakaan enää toimi ilman viinaa. Tai edes viinallakaan.

10

431

  Vastaukset

  • Väärin. Se alkoholi nimenomaan on tie parisuhteeseen. Jos ei ala juomaan muiden mukana, syrjäytyy sosiaalisesta elämästä eikä löydä naista ja parisuhdetta. Suomessa suhteet vastakkaiseen sukupuoleen luodaan alkoholin avulla. Ne yksinäisiksi poikamiehiksi jääneet ovat yleensä niitä raittiita.

   • ... ja nämä poikamiehet kehuskelevat raittiudellaan.
    Raittiin elämä on joka päivä yhtä samaa tasapaksua, mikään ei tunnu miltään.


   • Alkoholin kohtuukäyttö toki auttaa kontaktien luomista, mutta itsetunto-ongelmaiset eivät saa juomisestaan suhdetta vaan alkoholismin.


   • viinamies kirjoitti:

    Alkoholin kohtuukäyttö toki auttaa kontaktien luomista, mutta itsetunto-ongelmaiset eivät saa juomisestaan suhdetta vaan alkoholismin.

    Seurustelusuhteet alkavat usein niin, että molemmat osapuolet ovat ensitapaamisella tukevasti humalassa.


   • valomerkinjälkeen kirjoitti:

    Seurustelusuhteet alkavat usein niin, että molemmat osapuolet ovat ensitapaamisella tukevasti humalassa.

    Juuri näin, siksi sinkkumiehen kannattaa olla liikenteessä ke, pe-la.
    Raittiit istuvat kotona mietteissään.


   • valomerkinjälkeen kirjoitti:

    Seurustelusuhteet alkavat usein niin, että molemmat osapuolet ovat ensitapaamisella tukevasti humalassa.

    Niin, aloituksessahan puhuttiin myös noista suhteeseen pääsevistä alkoholisteista?


   • viinamies kirjoitti:

    Alkoholin kohtuukäyttö toki auttaa kontaktien luomista, mutta itsetunto-ongelmaiset eivät saa juomisestaan suhdetta vaan alkoholismin.

    Parempi alkoholisti kuin yksinäinen luuseri.
    Alkoholistilla on aina seuraa jos itse haluaa. Kukaan ei halua raitista "outoa" kaveria.


  • Umpikännissä, maassa nelinkontin rähmällään, kurapaskat housussa, on ihminen aidoimmillaan.

  • En tiedä onko alkoholismi sairaus. Paha riippuvuus se ainakin on. Alkoholistilla ei ole mahdollisuutta kohtuukäyttöön. Jonkin aikaa se onnistuu, mutta ei pitkään. Vähitellen ryypyn välit lyhenevät ja pian käytetään viinaa päivittäin. Minulla on kokemusta tästä, koska olen alkoholisti.
   allekirjoitus: Al Coloholista

   • Itse aiheutettu se ainakin on, ja voi johtaa kuolemaan. Puoli tusinaa ystävääni on sen kokenut.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   11725
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   7808