ponnistusinkotenssi ja urologiset tutkimukset

surullinentyttööööö

olen 24-vuotias ja minulla ollut ponnistusinkotenssia 10-vuotiaasta asti. lääkäri ei suostu leikkaukseen vaan pitää tehdä kaikenmaailman urologisia tutkimuksia. eli katetri laitetaan pilluun ja perseeseen. itken silmät päästäni kun pelkään mennä niihin tutkimuksiin :( en halua mennä eikä kuulemma saa edes rauhoittavaa. itkin jo hysteerisesti kun hän teki sisätutkimuksia. mitä jos valvon kuukauden, menen niihi vitun urologisiin tutkimuksiin enkä saakkaan leikkausta/mitään muutakaan apua? syön jo 10 eri lääkettä muihin vaivoihin, en halua enää jotain mieleen vaikuttavia lääkkeitä jotka vähentävät virtsankarkailua mutta eivät estä sitä.

kävin fysioterapiassa 1,5v tämän vaivan takia, mutta en saanut sieltä mitään apua. hän vain käski lopettaa liikunnan. olen normaalipainoinen, en tupakoi, astmaa ja masennusta sairastan.

olen kyllästynyt elämään kuset housuissa liikkuessani. rakastan liikuntaa ja teen sitä työkseni. se on vaan todella, todella raskasta kun aina saat olla tenat housussa. en pysty edes seksiin, kun vihaan omaa pilluani kun se päästää kusta sieltä väärään aikaan. :(

11

483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RandomWalker

      Onko se varmaa ettei syy ole hermostollinen?
      Muistatko tapahtuiko silloin 10 vuotiaana mitään poikkeuksellista ennen kuin tämä karkailu ilmeni?
      En ole nainen joten tunnen huonosti gynek. juttuja, lähinnä jonkin verran hormoneista tiedän. Lantionpohjaakin ohjaa hermot, kuten myös tietysti sulkijaa.

      Eipä tuo mukavaa ole, ja olet varmaan kuullut vielä, että onhan niitä tenatyttöjä vaikka kuinka paljon. Näin se kai on mutta yleensä kait väliaikaisesti ja/tai lievempänä kuin sulla. Itsellä myös caudaalisesta, natrium-säätelystä sekä diabetes insipiduksesta johtuvasta syystä.

      • RandomWalker

        niin siis piti sanoa, että natrium diabetes insipidus liittyy toisiinsa.

        Olen paljon näitä palstoja selaillut ja pannut merkille, että monia naisia ongelma ei tunnu pahemmin haittaavan, minusta outoa.
        Miksi ylipäänsä monesti ollaan niin varmoja, että syy on ns. naisellinen lantionpohjanhäiriö tms. eli erottaako sen jostain - lähinnä retorinen kysymys? Vai onko vähän sitä, että kun kymmeniä ja satoja kuukausia on joutunut käyttään "vaippoja", on jo niin tottunut tämmöseen, ja valukoon mitä valuu.


    • mummojouseammalle

      Otan osaa sinun kärsimykseesi, tiedän vähän miten ikävää voi olla. Ja tuollaiset tutkimukset aina jännittää, olisi edes naislääkäri. Mutta rohkaisen kuitenkin että menisit vaan, kyllä siitä selviät, ajattele vaikka jotain jalan sahaamista poikki, tai muuta? Niin itse aina teen niin tuntuu helpommalta sentään. (hammaslääkärissäkin)

      Itse kun olen useamman lapsen synnyttänyt -nyt siinä 6-kymppinen olen jo - niin minulla ollut sitä karkailua vuosikausia jo, ja olen yrittänyt pärjäillä pikkuhousunsuojilla vaan. Lapsena kastelin kyllä sänkyni useinkin vahingossa vielä 10- vuotiaana, mutta se loppui ennen murrosikää. Yskiessä ja aivastaessa voi vähän karata, jos en pidä silloin jännityksessä enemmän, samoin juokseminen aiheuttaa jos enemmän kuin 5 m juoksen. Vaikka olisin juuri käynyt vessassa. Lenkille pitää mennä aina sellaisille seuduille, missä pääsee tarvittaessa puskaan.

      Sinulla ei ole aihetta vihata MITÄÄN osaa itsessäsi, muista se, olet sellainen sinäkin kuin olet, ja mitäs siitä. Meistä harvalla on asiat niin, ettei ole mitään vaivaa tai puutetta, kuule, ei täällä pallolla pällistele yhtäkään sataprosenttista "ihmelasta" tai aikuista varsinkaan, vajailla mennään ja menköön niin! :) Jokaista tietysti harmittaa niin perusteellisesti ne omat rajoitteet, ja silloin me ehkä opimme ymmärtämään myös toisiamme -vajavuuksineen.
      Eikä tuon asian tarvitse antaa rajoittaa sinun elämääsi, kun olet joskus parisuhteessa, löydät varmaan ymmärtävän miehen itsellesi (et ansaitse yhtään vähempää) ja kaikki menee hyvin.

      Kunhan tästä vuosia lisää tulee itsekullekin, niin eiköhän ne tenat sun muut kulje mukana vähän ITSEKUNKIN pöksyissä?
      Koita jaksaa, ja jossain vaiheessa ota huumoria mukaan, sen avulla itse olen päässyt monesta yli.
      Mieti niitä mitkä on ok elämässäsi, lupaa?

      • RandomWalker

        "nyt siinä 6-kymppinen olen jo - niin minulla ollut sitä karkailua vuosikausia jo,"...

        Joo, mutta on SUURI ero alkaako jo 10-vuotiaana vai sun iässä! Toisekseen jos hän haluaa lapsia, on kyllä tosi iso haitta tässä mielessä eli kommenttisi ei ihan kohdillaan.


    • RandomWalker

      Vielä eräs sinänsä hyvin tunnettu näkökulma, mutta jota ei ehkä sittenkään ymmärretä. Miettikää anatomian ja kudosten kannalta miten kannataa toimia, että ne pysyy hyvässä kunnossa. Liiallinen kudosvenytys ja/tai liian voimaperäinen kudosrasitus tuolla alueella aina riski. Vaikutukset eivät ulotu vain suoran kosketuksen alueelle, vaan laajemmalle. Kyllä miehelläkin esim. virtsaputki voi kipeytä tai jopa vaurioitua liiallisesta hankauksesta.
      Ymmärrätte varmaan mitä ajan takaa ;)

    • RandomWalker

      Täsmennän vähän aloitusta ja tuli mieleen eräs juttu. Oletkohan loukannut selkääsi tuolloin? Minusta oireesi vaikuttaa olevan alemman motoneuronin tasolla eli selkäydinperäinen syy. Jos näin on, ikävä kyllä, se on pysyvä :(

      Tuli outo dejavu eli että tämänkaltainen juttu olisi joskus ollut täällä. Oliskohan sun äiti kirjoitellut silloin? Ääriharvoin palstalla on juttua 10-vuotiaana alkaneesta inkontinenssista. Muistelisin, että olisi puhuttu ainakin jotain aivojen kypsymisestä. Tämmösiä satuja sitä on itsekin saanut kuulla, tuntui ettei edes kiinnosta koko asia. Ei taidettu tutkia sullakaan kunnolla?

      Kohdallani kaiken perusta on se, että TYKS:ssa on tunaroitu eli ei ole helppo saada lääkäriä. Minusta tuntuu, että ne lääkärit joilla aikoinaan välittömästi kävin tiesivät tämän tai ainakin olettivat, ja seurauksena tahallinen välinpitämättömyys kollegiaalisen suojelun vuoksi.
      Diagnoosia pitää miettiä aina oirelähtöisesti potilasta huolella kuullen.

      Toisekseen taisin ohjeistaa äitisi naisen logiikkaa?
      Hän kyseli mitkä lasten vaipat on hyviä sun tapauksessa? Niin mutta mihinkäs unohtui Tena ladyt, eikö vain? Nehän nyt on paljon tarkoituksenmukaisia. Toisilla taitaa tosiaan logiikka tarkoittaa, että lady-tuotteet edellyttää riittävää ikää? :)) Jotkut 15-vuotiaatkin esim. telinevoimistelua harrastavat tytöt kertovat olevansa tenatyttöjä. Em. logiikalla tämäkin sitten väärin.

      Itsekin olen nähnyt, kuullut ja kokenut lähinnä teinitytöiltä sanomista. Niin, se on jo perverssiäkin jos miehenä ostaa näitä. Mutta jospa lukisivat edes paketin tekstejä.... No, eipä siinä mitään, ymmärtää sen heiltä. Tosin postin kautta vaivattomammin ja halvemmallakin.

      Onko mitään tuttua vai sekoitanko toiseen? Olen vähintään satoihin keisseihin ottanut kantaa toistakymmentä vuotta, joten tältä pohjalta.

      • RandomWalker

        ai niin yksi kiva muisto... :) "taitaa toi leikkiä naista ja vetää käteen, hihhii...." Mutta mistähän juuri tämän keksi, ettei vaan poikakaveristaan? :)
        No, eipä tästäkään kannata välittää, mutta toisaalta välillä kuulee, että äitillään olisi joskus samankaltaisia oireita, hyötyäkin siis joskus. Olen joskus kertonut lääkärillekin, mutta harhaahan tämä, ei esim. hormonitoimintaan liittyvää!

        Niin, se on sitten sairaus jos poika/mies pitää väärällä tavalla tenoista tai siteistä. Tämä juttu on sitten tosi, on oikein diagnoosinumero! Huomasin asian ihan sattumalta, kun hain jotain diagnoosinimikettä. Kysyin kerran muuten vain hoitsuilta sairaalassa, että mieltä he ovat asiasta, ja vastauksena oli vain leveää hymyä.
        Kaikki sitä sitten diagnosoidaan, ei epäilystäkään etteikö naisen keksintöä!


    • Marja61v

      Vuosikaudet karkaillut ja nykyään lisänä yliaktiivinen rakko juoksettaa vessassa monta kertaa päivässä. Kaikkeen kyllä tottuu ja kotona pärjää mutta nyt taas kun lähdössä talvella reissuun tressaan jo valmiiksi miten mä selviin. Suurin tenan suoja Maxi alla aina.

    • Lääkäriäsuosittelisin

      En osaa muuta neuvoa antaa, kuin että sinun tapauksessasi kävisin ensin puhumassa näistä vaikeista tunteista lääkärille (halutessasi eri lääkärille, kuin gynekologille.). Sekä itseensä kohdistuvasta vihasta, että tutkimusten aiheuttamista paineista. Siellä minusta olisi parempi miettiä ratkaisua. Ei muuta kuin voimia, ja muista että sinun ei tarvitse vihata mitään itsessäsi!

      • RandomWalker

        Tunteistakin kannattaa puhua kyllä, mutta karu totuus on ettei niistä aina paljon välitetä. Tutkimuksia voi pyytää tehtäväksi nukutuksessa. Ihan aina tämäkään ei käy, mutta kannattaa kysyä.

        Kuvatut tunnereaktiot ovat myös täysin normaaleja em. tilanteessa. Aloittaja ei kerro inkontinenssin astetta, mutta itse ainakin olen käsityksessä ettei sellainen tavallinen tenatyttö-juttu vaan selvästi pahempi. Vaikuttaa monin tavoin elämään kyllä. Toivoisin aloittajalta jotain kommenttia, mutta usein kyllä käy niin, jos tältä palstalta on apua saanut niin poistutaan...

        Olen hyvinkin 15 vuotta seuraillut enemmän tai vähemmän säännöllisesti eli on jo perspektiiviä. Täytyy vaan ihmetellä ettei vieläkään ole edes monet perusasiat soteammattilaisilla hallussa - ehkä sittenkin asenteet suurin ongelma?


    • Kokenutpaljon

      Raskaus ja synnytys sellainen kokemus joka muokkaa itsetuntoa ja ja pelkoja näitä tutkimuksia kohtaan. Sen kun on kokenut useamman kerran ei tavalliset gynetutkimukset enää paljon hetkauta. Ymmärrän hyvin miltä tuntuu kun jännittää mutta kyllä tossa iässä kannattaa hoidattaa ja mennä lääkärille rohkeasti. Ottaa vaikka jonkun ystävän tueksi mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      5369
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4785
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3036
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1653
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe