Vuoden päästä tulee rahat takaisin Wincapitasta

KotiutanRahaa

Rahat piti kolahtaa tilille edellisen ilmoituksen mukaisesti tammikuussa 2018 mutta vielä on osalla porukasta hakemuksissa täydentämistä, kipin kapin. Rahaa on ihan kivasti tilillä:

"Tällä hetkellä valtio on saanut kerättyä rikoshyötyä 29,9 miljoonaa euroa. Vahingonkorvaushakemusten yhteissumma on tällä hetkellä 28,8 miljoonaa euroa."

Kuulemma lisää on tulossa, on tämä onnen päivä, onneksi oikeuspaikkana oli Suomi jossa oikeus ainakin toteutuu !
Vieläkö eräs aasinajaja väittää paskanvärisessä pikkutakissa, ettei rahaa tule, sääli niitä ihmisiä jotka uskoivat häntä, eivätkä tehneet rikosilmoitusta.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/wincapita-korvausten-maksaminen-siirtyy-ainakin-vuoden-paahan/6655056#gs.oeyq5RM

42

922

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinapinkeltainen

      Paljonko hävisit?

    • Vai.vielä.kuulemma

      "Rahat piti kolahtaa tilille edellisen ilmoituksen mukaisesti tammikuussa 2018 mutta vielä on osalla porukasta hakemuksissa täydentämistä, kipin kapin."

      Wincapitasta piti kolahtaa tuomiot jo vuonna 2009, ja rahat piti kolahtaa rahankeräysrikoksesta valtiolle. Kyse oli kuitenkin ahneiden ja tyhmien pyramidipelistä. Muutama aidosti sinisilmäinen saattoi olla toki mukana.

      "Kuulemma lisää on tulossa..."

      Kuulemma? Itse keksit tuon seikan ihan omasta nupistasi.

      "...onneksi oikeuspaikkana oli Suomi jossa oikeus ainakin toteutuu !"

      Case Madoff jenkeissä puitiin läpi alle vuodessa. Ja siinä puhuttiin sentään 50 miljardin potista. Tarkoitat siis, että Suomessa täi kulkee tervassa parasta mahdollista nopeuttaan joulurauhat ja kesälomarauhat huomioiden. Henkilökuntapula huomioiden asia soljuu kuin siirappi tuttupullosta.

      "Vieläkö eräs aasinajaja väittää paskanvärisessä pikkutakissa, ettei rahaa tule, sääli niitä ihmisiä jotka uskoivat häntä, eivätkä tehneet rikosilmoitusta."

      Aasinajaja ja tämän foorumin nimim. Valuuttakauppias olivat asiassa aivan samaa mieltä - kaikki rahat valtiolle sillä kaikki muu olisi naurettavaa pyramidipelissä. Olisi lapsellista kuvitella että kuopiolaisia hyvitettäisiin seinäjokisten varoilla... Kuten mediasta on voitu lukea, rikosilmoituksella ja sovinnoilla ei ollut asiassa mitään tekemistä. ORK kertoo, uusia hakemuksia tulee koko ajan lisää eikä määräaikaa ole asetettu. ORK tutkii kaikki hakemukset itsenäisesti.

      Palataan vuosina 2020 - 2022 asiaan; silloin valitukset on läpi käyty ja VT Pitkänen kertonut myös oman mielipiteensä Eurooppa-oikeudessa.

      • Kuulemmalisäätulossa

        Tarkottaako tämä lause, että kun tuomiot nuijitaan vouti ulosmittaa rahaa kolhoosiämpäriin,
        "Tällä hetkellä valtio on saanut kerättyä rikoshyötyä 29,9 miljoonaa euroa. Vahingonkorvaushakemusten yhteissumma on tällä hetkellä 28,8 miljoonaa euroa.
        Kaikista Wincapitaan liittyvistä rikos- ja rikoshyötyjutuista ei ole vielä annettu lainvoimaista päätöstä tuomioistuimista."

        Siis kun päätös paukahtaa, niin lisää taloja ja autoja menee pakkohuutokauppaan, on sielä yksi purjevenekkin, optimistin-jolla. Anomus kannattaa tehdä, rahaa jaetaan sangosta runsain mitoin.


      • Landolamiehenoptimistijo
        Kuulemmalisäätulossa kirjoitti:

        Tarkottaako tämä lause, että kun tuomiot nuijitaan vouti ulosmittaa rahaa kolhoosiämpäriin,
        "Tällä hetkellä valtio on saanut kerättyä rikoshyötyä 29,9 miljoonaa euroa. Vahingonkorvaushakemusten yhteissumma on tällä hetkellä 28,8 miljoonaa euroa.
        Kaikista Wincapitaan liittyvistä rikos- ja rikoshyötyjutuista ei ole vielä annettu lainvoimaista päätöstä tuomioistuimista."

        Siis kun päätös paukahtaa, niin lisää taloja ja autoja menee pakkohuutokauppaan, on sielä yksi purjevenekkin, optimistin-jolla. Anomus kannattaa tehdä, rahaa jaetaan sangosta runsain mitoin.

        Ei tarkoita lause sitä, vaan on hatusta revitty. Kuulemma.

        Summassa 29,9 miljoonaa on mukana kaikki todelliset konfiskaatiot. Osa nykyisistä konfiskaatioista ei perustu lainvoimaisiin tuomioihin, vaan syytä epäillä -perusteisiin, joita on käräjillä jatkettu neljän kuukauden välein. Klubin jäsenten omaisuutta vaadittiin ja on pidetty turvaamistoimenpiteinä hukkaamiskiellossa ja vakuustakavarikoissa.

        Optimistin jolla on takavarikossa. Rahat löytyi Landolasta. Kuulemma.

        Miksi rahat pitäisi palauttaa tyhmille?


    • Piensojattaja

      Hyvä et rahat saadaan pois rikollisilta
      Paljonko pääkonna on kartuttanut kassaa, rahajemma löydetty mandolasta ?

    • näin

      Rikollisilta rahat pois. Hyvä oikeusvaltio Suomi.

      • Penamauri.72

        Paljonko ääliö hävisit ?


    • Enskertaan

      Kyllä pani commodore grafiikkainen ahtopainemittari niin päät pyörälle, että pikku rokotus olisi kaikille rahojaan menettäneille paikallaan.

      • oikeusvaltionatunnettu

        Olisi paikallaan? On paikallaan ja isot rahat meni sioittajilta ja valtio pitää aivan oikein kaiken rikollisen ja likaisen rahan mitä on löytänyt. Rikolliset ovat lisäksi lusineet kakkunsa.


    • nimierkki

      https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/08/24/wincapita-huijauksen-korvaukset-maksetaan-aikaisintaan-ensi-vuonna-ahtarilainen

      WinCapita-huijauksen korvausten maksu siirtyy ensi vuoteen. Rahansa menettäneet jäsenet odottavat kärsimättömästi korvauspäätöksiä. Noin 1400 WinCapitan jäsentä hakee korvauksia menetetyistä sijoituksistaan.

      Toiminta on ripeää, jopa nopeaa. Pätee ehkä sanonta parempi myöhään kuin ei ollenkaan.

      Hakemuksissa vaaditaan yhteensä lähes 30 miljoonan euron korvauksia. Yli 600 henkilöä on tuomittu menettämään valtiolle rikoshyötynä 63,3 miljoonaa euroa, josta on saatu perittyä tällä hetkellä noin puolet.

      Muutama WinCapitassa netonnut sijoittaja jäi tutkinnassa tavoittamatta. Heitä käräjäoikeus ei onnistunut haastamaan oikeuteen. Koska rikos vanheni maaliskuussa 2018, he saavat pitää rikoksesta saamansa hyödyn, arviolta 100 000-200 000 euroa.

    • 18000tonttua.tulossa

      Hyvä hyvä! Viimeinkin voin kotiuttaa WinCapitaan sijoittamani pääoman. Ei mikään hyvä sijoitus. Olisihan voinut käydä huonomminkin koko pääoma olisi mennyt.

    • Päästäpäpäästä

      Vuoden päästä...
      Sama virsi joka vuosi.
      Ei valtio omistaan luovu, ei vuoden päästäkään.

    • Jäsenxxxx

      Yli 1 400 sijoitusklubissa rahansa menettänyttä ihmistä on jo hakenut korvauksia valtiolta. Korvaushakemuksia on tehty yli 29 miljoonan euron arvosta. Jos rahaa saadaan perittyä rikoshyötynä enemmän kuin haettujen korvauksien summa, jäävät loput rahat valtiolle.
      https://www.iltalehti.fi/talous/201808272201162733_ta.shtml

      Koska rahat tulee, oikeuden päätös saatu ja sponssin talo myyty ja pebari.

    • Hohoijaa

      Vedätys jatkuu. Muistin virkistämiseksi! Paljon lupauksia, mutta vähän villoja. mm. Aamulehti julkaisi 12.08.2016 aiheesta valeuutisen, uutisoimalla, että korvauksia olisi maksettu 2 milj. euroa. Kuitenkaan senttiäkään ei ole maksettu, joka käy ilmi myös Haaparannan lausunnosta, alla. 12.08.2016 https://www.aamulehti.fi/…/miljoonien-lasku-valtio-maksaa…/
      22.09.2016 https://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092222354427_uu.shtml 18.03.2017 https://www.iltalehti.fi/uutiset/201703182200079509_uu.shtml
      9.8.2018 https://www.mtv.fi/…/oikeusministerio-myontaa-jopa…/7023528… "Vuoden 2017 talousarvioon on esitetty 8 miljoonan euron määrärahaa rikoslain 10 luvun 11 §:n 2 momentin mukaisten korvausten maksamiseen. Tuon verran on varattu määrärahamomentille, mikäli korvaussäännöstä sovelletaan ylipäätään. Oikeusrekisterikeskus ei ole tehnyt mitään päätöstä, että se maksaisi tuon verran korvauksia. Tällä hetkellä on hankala arvioida sitä, milloin Oikeusrekisterikeskus antaa WinCapita-asiassa korvauspäätöksiä, koska WinCapita-asiassa tuomittujen menettämisseuraamusten täytäntöönpano on kesken ja osa tuomioista on vielä vailla lainvoimaa."

      --------------------------------------

      "Mikäli valtion varoista maksetaan em. säännöksen perusteella korvausta, Oikeusrekisterikeskuksen on ensin tutkittava, että vaatimus on aiheellinen sekä perusteen että määrän osalta. "

      ---------------------------------------

      "Ystävällisin terveisin,

      Jaakko Haaparanta
      Täytäntöönpanoasiantuntija / Verkställighetsexpert
      Oikeusrekisterikeskus / Rättsregistercentralen
      Täytäntöönpanoasiat / Verkställighetsärenden
      PL 157 / PB 157
      13101 Hämeenlinna / 13101 Tavastehus
      p. / tel. 358 (0)29 56 65691
      f. 358 (0)29 56 65782
      [email protected]"

      • tiedoksivaan

    • Ihanaa

      No rahaa on kuitenkin tulossa.
      Kävin ensin perimässä sponssilta ja valtiolta kuittaan sitten tuoton !

      • oletidioottisioittaja

        Tuo valhe ei naurattanut.


      • IsoponssiAhterissa

        Kyllä noita ketkuja löytyy sijoittajistakin.


      • Hutkinnanjohtaja

        Valitettavasti näin on. Poliisi tutkinnassa asiat käsitellään kiskontana.


      • vallankin
        Hutkinnanjohtaja kirjoitti:

        Valitettavasti näin on. Poliisi tutkinnassa asiat käsitellään kiskontana.

        Hyreksien hymyssä suin...


    • Kylläsetaitaaollatotta

      Oikeusministeriö ehdottaa hallinnonalansa määrärahoiksi yhteensä 968 miljoonaa euroa vuodelle 2019. Määrärahataso on noin 36 miljoonaa euroa suurempi kuin kuluvana vuonna, kun ei oteta huomioon vuosittain vaihtelevia vaalimenoja. Kasvu johtuu muun muassa palkkojen tarkistuksista ja niin sanottuun WinCapita -kokonaisuuteen liittyvien korvausten maksatuksista.

      WinCapita -jutun asianomistajille tuomittujen vahingonkorvauksien maksamiseen esitetään 20 miljoonan euron määrärahaa. Korvauksia voidaan maksaa kuitenkin enintään sen verran kuin juttuun liittyvää rikoshyötyä on saatu perittyä.

      https://oikeusministerio.fi/artikkeli/-/asset_publisher/oikeusministerion-ehdotus-valtion-talousarvioon-2019

      Taisi mennä osalla ennusteet pahasti pieleen.

      • 20-30

        30 miljoonaa on haettu ja 20 miljoonaa on budjetoitu. Tarkoittaa sitä, että joko 2/3 hakemuksista hyväksytään tai että 2/3 kustakin summasta hyväksytään. Valtio joka tapauksessa jää 10 miljoonaa voitolle, ellei selvityskustannuksia lasketa.


      • Kätehinen

        Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa.
        On noita korvausvarauksia aiemminkin budjetoitu.
        Kestoselityksenä tulee olemaan näin alkuvaiheissa uusien korvausvaatimusten käsittelyn aiheuttama viivästys, loppuvaiheessa sitten kerrotaan, ettei laki velvoita valtiota maksamaan kellekään mitään.
        Näin luulen.


      • IänIkuinenPessimisti
        Kätehinen kirjoitti:

        Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa.
        On noita korvausvarauksia aiemminkin budjetoitu.
        Kestoselityksenä tulee olemaan näin alkuvaiheissa uusien korvausvaatimusten käsittelyn aiheuttama viivästys, loppuvaiheessa sitten kerrotaan, ettei laki velvoita valtiota maksamaan kellekään mitään.
        Näin luulen.

        Kuulostaa ihan ikipessimistin eli Kuikka Koposen lausunnolta. Luulen, että luulet väärin.

        Oikeusrekisterikeskus haki valtiolta määrärahoja viidelle asiaa selvittävälle asiantuntijalle, mutta rahat se sai vain kolmeen. Ei valtiolla ole mitään syytä nopeuttaa asioiden hidasta kulkua, sillä takavarikkorahathan ovat valtion pohjattomassa säkissä. Kyllä siellä tilaa on ja korkohan se on pienikin valtion saama korko.

        Suurin osa jäsenistä heräsi asiaan jo vuosia sitten, ja että hei, tässä oli rikos, pistetään hakemuskuponkia vetämään. Oli aikaa selvittää tappioitaan ja kerätä papereita ja todisteita valmiiksi. No nyt sitten viimeisten hitaitten hämäläisten herätyskello on alkanut soida, ja vielä tässä kuussakin on tullut useampia hakemuksia. Hitaimpienkin hakemukset on käsiteltävä, ja kaikki mahdolliset maksatukset tehdään yhtä aikaa.

        Hitaat hämäläiset pistävät Oikeusrekisterikeskukseen käsinkirjoitetun ja hutaisten laaditun velkakirjan, että Savolainen "sioitti" Hyyryläisen rahat Wincapitaan. No mitä tekee ORK? Se ei voi tehdä mitään muuta kuin käsitellä asiaa hallintoasiana hallintomenettelylain mukaisesti eli kaikki mahdolliset lisätiedot on kysyttävä uudestaan niinkuin pikkulapselta. Kaikkien hakijoiden pitää olla samalla viivalla, eikä ketään, edes todella hitaita, saa syrjiä. Hätäisimmät puolestaan olivat jo kerenneet tehdä Oikeusrekisterikeskuksen hitaasta toiminnasta valitukset ylimmille laillisuusvalvojille.

        No lopuksihan Kuikka palaa taas lempiaiheeseensa eli laki ei velvoita valtiota mihinkään. Kuikka varmastikin ajattelee, että virkamies vain siirtelee papereitaan pöydältä toiselle, jotta voi työllistää itse itsensä. Me muut voimme vain luottaa siihen, että virkamies tekee hyvin. Oikeuministeriö kertoo virallisilla sivuillaan, että "WinCapita -jutun asianomistajille tuomittujen vahingonkorvauksien maksamiseen esitetään 20 miljoonan euron määrärahaa". Kuikka tietenkin puuttuu sanaan "esitetään", joka tarkoittaa sitä, että kyllä voi esittää tai olla esittämättä ja ainakin voi olla maksamatta.

        Niin tahi näin, virallisessa valtion talousarvioesityksessä seisoo räntättynä 19 miljoonan euron erityismeno-osuus varattuna rikoslain 10 luvun 11 §:n 2 momentin mukaisiin korvauksiin. Ei kai ainakaan tässä vaiheessa asiaa voine tuon varmempana pitää.

        http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2019&lang=fi&maindoc=/2019/tae/valtiovarainministerionKanta/valtiovarainministerionKanta.xml&opennode=0:1:243:389:391:399:

        Kuten AA Heikkilä aikaa sitten jo julkaisi: "Heikkilä & Co edusti satoja WinCapitaan sijoittaneita henkilöitä. Suurin osa korvauksia vaatineista päämiehistä oli valmis sovintoratkaisuun. Heidän ja Kailajärven välillä laadittiin sovintosopimus, joka merkitsi sitä, että päämiehet saattoivat siirtää korvausasiansa ORK:n käsiteltäväksi ja vaatia ORK:lta korvausta suoritettavaksi rikoslain nojalla. Toimiessaan näin päämiehet välttivät aikaa vievän ja kalliin oikeudenkäynnin."

        Kuikalla lienee kuitenkin jo mahdollisimman pessimistiset kommentit valmiina takataskussaan.


    • Kätehinen

      Milloinkahan se kaikkein hitain hämäläinen kokee herätyksen ja saa sorvattua sen korvausvaateensa?
      Tuohikuussa jäniksenpäivänä viis yli kaksi?
      Vuonna 2031?
      Takarajaahan korvausvaateen esittämiselle ei ole mikäli uskomme hallintoviranomaisia ja miksipä emme uskoisi.

      Tästähän nokkelimmat osannevat vaihtaa sormen paikkaa ryppyreiältä metrin verran ylemmäs ja ihmetellä jotta kuinkas se hallintoviranomainenkaan voi lakia rikkomatta ja kenenkään oikeuksia polkematta tehdä ennenaikaisen korvauspäätöksen.

      Ikuisuusprojektilta tämä vaikuttaa.

      Muistin virkistämiseksi kerrottakoon, että KRP:n konnakopla pani julkiseen myyntiin 2.2.2011 yli 3200 suomalaisen tiedot sisältävän henkilörekisterin.
      Joten voihan korvauksista päättävä hallintoviranomainenkin tehdä lainvastaisen päätöksen.
      Suomessa kun eletään.

      • Kassa_Tapani_Mukaan_Vaje

        Kuikka: "Takarajaahan korvausvaateen esittämiselle ei ole mikäli uskomme hallintoviranomaisia ja miksipä emme uskoisi."

        Rikos on vanhentunut, eikä yksityisoikeudellista saatavaa ole enää ole olemassa, ellei vanhentumista ole keskeytetty. Sen sijaan hallintolait eivät taida tuntea hakemusasioissa termiä vanhentuminen lainkaan. Jos hakijalla on käytössään yksityisoikeudellisen vaatimuksen vahvistava tuomio, hakija voi hakea varojaan vielä sadan vuoden päästä. Jos vanhentumisaika kuitenkin voidaan hakea ulosottokaaresta, hakemusasiana WessaClubi vanhentuisi 15 tai 20 vuodessa. Ei liene paljon pyydetty, että hitaimmatkin osaisivat tehdä päätöksensä 15 tai 20 vuodessa. 10 vuotta sen sijaan on aika lyhyt aika päätöksenteolle; moni pohtii jopa avioliittoaankin (tai sen purkamista) kevyesti 10 vuotta.

        Kuikka: "Tästähän nokkelimmat osannevat vaihtaa sormen paikkaa ryppyreiältä metrin verran ylemmäs ja ihmetellä jotta kuinkas se hallintoviranomainenkaan voi lakia rikkomatta ja kenenkään oikeuksia polkematta tehdä ennenaikaisen korvauspäätöksen."

        Laki ei näe tälle estettä tälle "ennenaikaiselle korvauspäätökselle". Laki sanoo, että jos samaan rikokseen perustuvia hakemuksia tehdään useampia kuin yksi, hakemukset on ratkaistava samalla kertaa, jollei siitä aiheudu kohtuutonta haittaa hakijoille. Jos Heikki "Hidas" Hämäläinen aiheuttaa 20 vuoden jahkailullaan ja kyvyttömyydellään kohtuutonta haittaa muille hakijoille, Heikin asia ratkaistaan erikseen.

        Kuikka: "Ikuisuusprojektilta tämä vaikuttaa."

        Hidasta, erittäin hidasta, mutta loppu häämöttää. Paras koskaan esitetty todiste siitä on ensi vuodelle asetettu 19 miljoonan euron määräraha.

        Kuikka: "Muistin virkistämiseksi kerrottakoon, että KRP:n konnakopla pani julkiseen myyntiin 2.2.2011 yli 3200 suomalaisen tiedot sisältävän henkilörekisterin."

        Näin tapahtui, mutta kyseessä ei ollut lainrikkominen, ainoastaan moitittava väärinkäytös tai väärinmenettely, josta ei voinut langettaa rangaistusta. Asiasta seurasi sormenheristelyä.


      • ministerikertoo
        Kassa_Tapani_Mukaan_Vaje kirjoitti:

        Kuikka: "Takarajaahan korvausvaateen esittämiselle ei ole mikäli uskomme hallintoviranomaisia ja miksipä emme uskoisi."

        Rikos on vanhentunut, eikä yksityisoikeudellista saatavaa ole enää ole olemassa, ellei vanhentumista ole keskeytetty. Sen sijaan hallintolait eivät taida tuntea hakemusasioissa termiä vanhentuminen lainkaan. Jos hakijalla on käytössään yksityisoikeudellisen vaatimuksen vahvistava tuomio, hakija voi hakea varojaan vielä sadan vuoden päästä. Jos vanhentumisaika kuitenkin voidaan hakea ulosottokaaresta, hakemusasiana WessaClubi vanhentuisi 15 tai 20 vuodessa. Ei liene paljon pyydetty, että hitaimmatkin osaisivat tehdä päätöksensä 15 tai 20 vuodessa. 10 vuotta sen sijaan on aika lyhyt aika päätöksenteolle; moni pohtii jopa avioliittoaankin (tai sen purkamista) kevyesti 10 vuotta.

        Kuikka: "Tästähän nokkelimmat osannevat vaihtaa sormen paikkaa ryppyreiältä metrin verran ylemmäs ja ihmetellä jotta kuinkas se hallintoviranomainenkaan voi lakia rikkomatta ja kenenkään oikeuksia polkematta tehdä ennenaikaisen korvauspäätöksen."

        Laki ei näe tälle estettä tälle "ennenaikaiselle korvauspäätökselle". Laki sanoo, että jos samaan rikokseen perustuvia hakemuksia tehdään useampia kuin yksi, hakemukset on ratkaistava samalla kertaa, jollei siitä aiheudu kohtuutonta haittaa hakijoille. Jos Heikki "Hidas" Hämäläinen aiheuttaa 20 vuoden jahkailullaan ja kyvyttömyydellään kohtuutonta haittaa muille hakijoille, Heikin asia ratkaistaan erikseen.

        Kuikka: "Ikuisuusprojektilta tämä vaikuttaa."

        Hidasta, erittäin hidasta, mutta loppu häämöttää. Paras koskaan esitetty todiste siitä on ensi vuodelle asetettu 19 miljoonan euron määräraha.

        Kuikka: "Muistin virkistämiseksi kerrottakoon, että KRP:n konnakopla pani julkiseen myyntiin 2.2.2011 yli 3200 suomalaisen tiedot sisältävän henkilörekisterin."

        Näin tapahtui, mutta kyseessä ei ollut lainrikkominen, ainoastaan moitittava väärinkäytös tai väärinmenettely, josta ei voinut langettaa rangaistusta. Asiasta seurasi sormenheristelyä.

        "Hidasta, erittäin hidasta, mutta loppu häämöttää. Paras koskaan esitetty todiste siitä on ensi vuodelle asetettu 19 miljoonan euron määräraha."

        https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410853/oikeusministeri-antti-hakkasen-avauspuheenvuoro-tae-2019-lahetekeskustelussa-19-9-2018

        "Oikeusministeriön hallinnonalalle ehdotetaan määrärahoja 976 milj. euroa. Kun vuosittain vaihtelevia vaalimenoja ei oteta huomioon, hallinnonalan määrärahataso on 37 milj. euroa suurempi kuin v. 2018. Kasvu johtuu mm. palkkojen tarkistuksista ja WinCapita -kokonaisuuteen liittyvien korvausten maksatuksista." (Ministeri Häkkänen)

        Oikeusministeri Antti Häkkänenkin saattaa totta kai joutua perumaan puheitaan, mutta kyllä näin moneen paikkaan levinnyttä virhettä tai erehdystä voisi jo pitää nolona ihan kaikille osapuolille. Vielä kun hätähousut jaksaisivat odotella vuoden verran, niin perustellut kapitaalit saattavat jo olla tilillä. Vuonna 2008 asiaa aloiteltiin ja nyt jo lopetellaan.

        Positiivista on, että "sioittajat" ovat hävinneet tässä viimeisten vuosien ajan vain reilut 11 % pääomastaan. Vuoden 2008 maaliskuun 10.000 euroa on tällä hetkellä noin 11.200 euroa. Pelkästään vuonna 1981 inflaatio oli 12 %.


      • Kätehinen

        "Oikeusministeri Antti Häkkänenkin saattaa totta kai joutua perumaan puheitaan..."

        Niin nehän ovat ensi keväänä taas uudet vaalit, joissa valitaan parisataa joutilasta Arkadianmäelle ja niiden joukosta toistakymmentä ministeriä taikka kanisteria, ihan miten vain.

        Häkkäsen puheita perumassa lienee joku muu kuin Antti itse.

        "Vielä kun hätähousut jaksaisivat odotella vuoden verran, niin perustellut kapitaalit saattavat jo olla tilillä."

        Suattavat olla vuan suattavat olla olemattakin.
        Taikka ihan varmasti ovat tilillä, kaipa se tili on valtiollakin oltava.

        Helpompi on Soinin livahtaa neulansilmästä kuin valtion luopua omistaan, noin niinkuin vanhaa sanontaa mukaillen.


    • Tuleva.massi.mies

      On kiva Joulu tulossa pukki tuo silloin ilmoituksen keväällä maksettavista WinCapita korvauksista. Keväällä kaikki on toisin nautitaan kevätauringosta hangella ja massia riittää.

      • Pukki_Tuo_Risuja

        Ei tuo pukki tänä jouluna mitään ilmoitusta eikä vielä ensi keväänä makseta mitään.

        Suuri osa maksuista suoritetaan vasta vuoden 2019 syystalven aikana, mutta osa maksuista tapahtuu vasta vuonna 2020.


    • tyhmyys.tiivistyy

      Miksi veronmaksajat joutuvat maksamaan tyhmille, jotka siihen panivat rahojaan.

    • Ei.sinulta.pois

      Ne rahathan on sponssin tunkilta huijaamia mitkä palautetaan. No onhan sponssikin tietysti veronmaksaja et siinä mielessä.

      • Kätehinen

        "Ne rahathan on sponssin tunkilta huijaamia mitkä palautetaan."

        Parikin virhettä eksynyt noinkin lyhyeen tekstiin.

        1. Sponssithan eivät huijanneet ketään (pääsääntöisesti) vaan Kailajärvi tekaisi tuomarien ja yleisen mielipiteen mukaan törkeän petoksen
        2. Kailajärven tekemän rikoksen johdosta valtio on ominut tunkkien sijoitukset itselleen
        3. Tunkkien sijoituksia ei ole enää olemassakaan vaan kaikki rikoshyöty on tuomittu valtiolle menetetyksi, valtio korvaa tunkkien menetetykset hakemusten perusteella jos niin haluaa

        "Tuomitaan valtiolle menetetyksi"-lause on lyhyt ja ytimekäs.
        Yksinkertaisimmille se ei kuitenkaan vähässä kummassa aukene.

        Wincapitan tapausta voi kenties ymmärtää paremmin lompakkovarkausesimerkillä:

        Taskuvaras pihistää hölmön turistin lompuukin, mutta poliisin havaitessa tapahtuneen sujauttaa saaliinsa asiasta tietämättömän taskuun.
        Poliisi takavarikoi sivulliselta lompakon ja turistin tullessa peräämään omaisuuttaan takaisin, konstaapeli toteaa, jotta se on nyt valtion omaisuutta, että revippä siitä.
        Turisti voi sitten yrittää anoa valtiolta omaksi kuvittelemaansa lompakkoa takaisin, mutta valtio kertoo, ettei sillä ole velvollisuutta jakaa omaisuuttaan.
        Ei siinä auta turistin todistelut ja pyristelyt kun valtio lyö hakijan eteen palkkalistoillaan olevien tuomareiden päätökset, joihin on präntätty, jotta valtiollehan se tuo kyseinen lompakko kuuluukin.

        Näin se menee oikeusvaltiossa...


      • ootellaantuomioo

        Vieläkään ei ole mennyt ymmärrys kaikille perille. Mistä ne sponssit sai tuomion?


      • tutuus.tuli.julki
        ootellaantuomioo kirjoitti:

        Vieläkään ei ole mennyt ymmärrys kaikille perille. Mistä ne sponssit sai tuomion?

        Niin mutta vaikka tuomioita ei annettu, sponssit oli silti rikollisia.


      • Kätehinen
        ootellaantuomioo kirjoitti:

        Vieläkään ei ole mennyt ymmärrys kaikille perille. Mistä ne sponssit sai tuomion?

        Puolenkymmentä sponssia sai tuomion kun he oikeusistuimien mukaan tiesivät tai ainakin heidän olisi pitänyt tietää, että Kailajärvi puijuuttaa koko porukkaa.

        Loput n. 600 tuottonsa valtiolle menettäneet eivät saaneet langettavaa tuomiota mistään, vaikka KRP ja syyttäjät sitä yrittivät.

        Hittaasti se ymmärrys rientää...


    • Madoff-Oli-Hidas

      Massia siirtyy molempiin suuntiin, edes kuolinpesät eivät välty valtion pitkältä kouralta.

      https://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/wincapita-rahoja-valtiolle-yli-400-000-euroa-valtio-maksaa-korvauksia-oikeudenkaynnin-venymisesta/810414/

      WinCapita-rahoja valtiolle yli 400 000 euroa – Valtio maksaa korvauksia oi­keu­den­käyn­nin venymisestä. Käräjäoikeus totesi, että oikeudenkäynti miestä vastaan kesti runsaat kuusi vuotta. Oikeudella oli haasteita tavoittaa miestä, sillä väestötietojen mukaan hän oli ulkomailla monta vuotta. Oikeus odotti myös Kailajärven rikosasian hovioikeuskäsittelyn lopputulosta, mitä se piti välttämättömänä WinCapita-asian laadun ja laajuuden vuoksi.

      (Nopeaa, sanoi täi tervassa,)

      Käräjäoikeus katsoi, että oikeudenkäynti miestä vastaan viivästyi valtion vastuulla olevista syistä yhdellä vuodella. Tästä syystä valtio määrättiin maksamaan miehelle korvausta 1 500 euroa.

      Poliisi epäili miestä aikanaan törkeästä petoksesta ja rahanpesusta. Syyttäjä päätti vuonna 2012, ettei hän nosta syytteitä miestä vastaan.

      Toisessa jutussa syyttäjä vaati valtiolle 58 000 euroa WinCapita-rahoja. Mies on sittemmin kuollut, joten rikoshyödyn menettämisvaatimus kohdistettiin miehen kuolinpesään. Vaikka oikeudenkäynti kokonaisuudessaan kesti yli viis vuotta, oikeus hylkäsi hyvityskorvausvaatimuksen.

      • MilloinOimilloin

        Nyt sitten tuossa https://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/wincapita-rahoja-valtiolle-yli-400-000-euroa-valtio-maksaa-korvauksia-oikeudenkaynnin-venymisesta/810414/ lähetään valituskierroksille, ensin hovviin ja sitten korkeimpaan.
        Korkein oikeus myöntänee valitusluvan kun on vainajakin pantu korvausvelvolliseksi toisen tekemästä rikoksesta.
        Pari-kolme vuottahan tuossa taas vierähtää.

        Orkku siirsi korvaushakemukset alimman pöytälaatikon perimmäiseksi, napsautti lokeron lukkoon ja heitti avaimella vesilintua.
        Noin vertauskuvaannollisesti.

        Oikeusministeriön budjettiin jää taas ensi vuodelta ylijäämää...


      • Pessimisti-Opti-Ja-Reali
        MilloinOimilloin kirjoitti:

        Nyt sitten tuossa https://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/wincapita-rahoja-valtiolle-yli-400-000-euroa-valtio-maksaa-korvauksia-oikeudenkaynnin-venymisesta/810414/ lähetään valituskierroksille, ensin hovviin ja sitten korkeimpaan.
        Korkein oikeus myöntänee valitusluvan kun on vainajakin pantu korvausvelvolliseksi toisen tekemästä rikoksesta.
        Pari-kolme vuottahan tuossa taas vierähtää.

        Orkku siirsi korvaushakemukset alimman pöytälaatikon perimmäiseksi, napsautti lokeron lukkoon ja heitti avaimella vesilintua.
        Noin vertauskuvaannollisesti.

        Oikeusministeriön budjettiin jää taas ensi vuodelta ylijäämää...

        //Siinä syyttäjä vaati valtiolle toiselta mieheltä noin 58 000 euroa WinCapita-rahoja. Mies on sittemmin kuollut, joten rikoshyödyn menettämisvaatimus kohdistettiin miehen kuolinpesään.//

        Lain mukaan kuolinpesä tulee vainajan tilalle ja sopimusten mukaiset oikeudet ja velvollisuudet siirtyvät kuolinpesälle. Kuolinpesä vastaa velasta kuitenkin vain sillä omaisuudella, joka sillä on hallussaan. Kukaan pesän osakkaista ei vastaa vastuista henkilökohtaisesti, ellei pesän hoitoon itseensä liity rikosta tai törkeää huolimattomuutta ja laiminlyöntejä.

        //Kuolinpesä vastusti vaatimusta ja halusi, että kuolinpesän osakkaille maksettaisiin korvausta oikeudenkäynnin viivästymisestä.//

        Käräjäoikeus ei pitänyt viisi vuotta kestänyttä prosessia liian pitkänä. No, makuasia. Sen lisäksi pitää erottaa toisistaan kaksi asiaa eli vastuu ja viivästyminen. Olisi periskummallista ajatella, että velkavastuu (ilman saneerausta tai vastaavaa oikeutta) lakkaisi kolmannesta osapuolesta johtuvan viiveen vuoksi. Velan vanhentuminen ja katkaisu ei kuitenkaan ollut kynnyskysymys.

        //...lähetään valituskierroksille, ensin hovviin ja sitten korkeimpaan.//

        Kuikan vakaasta ja ihailtavasta pessimismistä huolimatta näin ei tule käymään. Jo hovi saattaa hylätä selvän asian, ja KKO:n porstuaan pääsy olisi suoranainen ihme.

        //Korkein oikeus myöntänee valitusluvan kun on vainajakin pantu korvausvelvolliseksi toisen tekemästä rikoksesta.//

        Kuikka sotki tällä erää puurot ja vellit. Vainajaa ei ole pantu korvausvelvolliseksi, vaan ko. vainaja on pantu vastuuseen vielä eläessään, tai vaihtoehtoisesti vaade on esitetty toimintakelpoiselle kuolinpesä. Kuten edellä kerrottiin, kuolinpesän vastuut rajoittuvat vain sen itsensä omaisuuteen, kyseessä ei ole henkilökohtaiseksi siirtyvä velvoite.


      • MilloinOimilloin

        "Kuikan vakaasta ja ihailtavasta pessimismistä huolimatta näin ei tule käymään. Jo hovi saattaa hylätä selvän asian, ja KKO:n porstuaan pääsy olisi suoranainen ihme."

        Toivottavasti näin.

        Lain koukeroiden tulkinta ei kuitenkaan aina ole päivänselvää ja jos rikoksesta saatu hyöty tuomitaan menetetyksi valtiolle ensisijaisen hyötyjän ehdittyä siirtyä manan majoille ennen tuomion julistamista, asia vaatinee KKO:n tulkintaa, jollei sitä jo ole ennestään olemassa.

        Tarkastelun alle voivat joutua myös ne syyt, joiden vuoksi viivästys käräjäoikeudessa on tapahtunut.

        Tosin nyt puhutaan tapauksesta, jossa lakia ei ole niin kovin nuukaa noudattaa siihen liittyvissä viranomaistoiminnoissa, joten toivotaan, että sama linja jatkuu edelleen ja ettei ainakaan tästä tule ORK:lle keppihevosta.


      • Toivoo-Ei-Toivo
        MilloinOimilloin kirjoitti:

        "Kuikan vakaasta ja ihailtavasta pessimismistä huolimatta näin ei tule käymään. Jo hovi saattaa hylätä selvän asian, ja KKO:n porstuaan pääsy olisi suoranainen ihme."

        Toivottavasti näin.

        Lain koukeroiden tulkinta ei kuitenkaan aina ole päivänselvää ja jos rikoksesta saatu hyöty tuomitaan menetetyksi valtiolle ensisijaisen hyötyjän ehdittyä siirtyä manan majoille ennen tuomion julistamista, asia vaatinee KKO:n tulkintaa, jollei sitä jo ole ennestään olemassa.

        Tarkastelun alle voivat joutua myös ne syyt, joiden vuoksi viivästys käräjäoikeudessa on tapahtunut.

        Tosin nyt puhutaan tapauksesta, jossa lakia ei ole niin kovin nuukaa noudattaa siihen liittyvissä viranomaistoiminnoissa, joten toivotaan, että sama linja jatkuu edelleen ja ettei ainakaan tästä tule ORK:lle keppihevosta.

        //Lain koukeroiden tulkinta ei kuitenkaan aina ole päivänselvää ja jos rikoksesta saatu hyöty tuomitaan menetetyksi valtiolle ensisijaisen hyötyjän ehdittyä siirtyä manan majoille ennen tuomion julistamista, asia vaatinee KKO:n tulkintaa, jollei sitä jo ole ennestään olemassa.//

        Tältä osin lain pitäisi olla täysin selvä, kuten edellä kuvattiin. Kuolinpesä tulee vainajan tilalle, ja oikeudet ja velvollisuudet siirtyvät kuolinpesälle vain sillä omaisuudella, joka sillä on hallussaan. Pesän osakkaat eivät normitilanteessa vastaa veloista tai muustakaan henkilökohtaisesti.

        //Tarkastelun alle voivat joutua myös ne syyt, joiden vuoksi viivästys käräjäoikeudessa on tapahtunut.//

        Viittä vuotta on pidetty kohtuullisena, jonka jälkeen viivästymisestä maksetaan 1500 euron korvaus kultakin vuodelta.

        //Tosin nyt puhutaan tapauksesta, jossa lakia ei ole niin kovin nuukaa noudattaa siihen liittyvissä viranomaistoiminnoissa, joten toivotaan, että sama linja jatkuu edelleen ja ettei ainakaan tästä tule ORK:lle keppihevosta. //

        Voi toki tulla, mutta ORK on mediassa jatkuvasti viitannut, että asiat ovat joka tapauksessa osittain kesken. Nyt on vuosi aikaa käyttää ensi vuodelle budjetoidut varat, taisipa vuodelle 2020:kin olla ehdotettuna muutama miljoona.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe