Uusia homekämppiä Hesaan

Kiinnostaisiko muutto uuteen homelukaaliin?

SRV ja Stora Enso rakennuttavat tietoisesti ilman sääsuojaa, jonka jälkeen syvällä puuelementtien liitoskohdissa homehtunutta koivuvaneria aletaan desinfioida paineen avulla vetyperoksidilla niin, että lähes sata uutta homepommia on valmistumassa kaupunkiin.

- Lisää sairauksia, sutta ja sekundaa köyhille.


Lainaus Hesarista 17.11.2017:

-- vaurioituneisiin puukerrostaloihin on lähiaikoina valmistumassa 98 kaupungin vuokra-asuntoa. Lisäksi peliyhtiö Supercell on ilmoittanut muuttavansa tulevaisuudessa Wood Cityyn valmistuvaan toimistotaloon. 

HS kertoi viime viikolla Wood Cityssä ilmenneistä mikrobivauroista. Hometta on löytynyt rakenteilla olevien puukerrostalojen puuelementtien liitoskohdista, joissa käytettiin herkästi homehtuvaa koivuvaneria. HS:n haastattelemien asiantuntijoiden mukaan keskeinen syy ilmenneisiin ongelmiin on SRV:n ja Stora Enson tietoinen päätös rakentaa kerrostalot ilman sääsuojaa. 

Wood Cityn kosteudenhallintaprosessista on myös teetetty tutkimuksia, joita Stora Enso on rahoittanut. 

WOOD CITYN asuinkerrostalot rakennuttaa Helsingin kaupungin asuntotuotanto ATT. Tarkoituksena on luoda 98 uutta, ara-rahoitteista kaupungin vuokra-asuntoa. Wood Cityn nettisivun mukaan asunnot valmistuvat helmikuussa 2018, mutta Helsingin kaupungin uudis- ja korjausrakentamisyksikön päällikkö Anne Pietilä antaa uuden aikataulun. 

”Otamme vastaan vain terveellisen ja turvallisen kohteen. Emme halua hätiköidä, ja olemme valmiita joustamaan aikataulusta. Näillä näkymin asunnot valmistuvat toukokuun lopussa vuonna 2018”, hän sanoo. 

Wood Cityn puukerrostalojen toteuttamisesta järjestettiin aikoinaan SR-laatukilpailu, jonka SRV voitti. Pietilä korostaa, että tarjouskilpailussa ei ollut kyse vain hinnasta, vaan myös laadusta. 

”Työmaalle palkattiin ulkopuolinen kosteudenhallinnan asiantuntija.” 

Pietilä myöntää, että tästä huolimatta talojen laadunvalvonta petti. Kosteusvaurioita ehti syntyä. Pietilä sanoo silti olevansa kohtalaisen tyytyväinen SRV:n toimintaan. 

”Meille kerrottiin kosteusvaurioista, ja SRV on pelannut ihan avoimin kortein. Totta kai tässä tilanteessa voi silti sanoa, että sääsuojan käyttäminen olisi varmaan ollut ihan järkevää.” 

PIETILÄN mukaan mikrobivaurioiden ilmettyä pohdittiin kaikkia mahdollisia keinoja, joilla rakennusten terveellisyys ja turvallisuus voidaan taata. Myös purkamisesta keskusteltiin. 

”Tulimme kuitenkin tulokseen, että esitetty korjaussuunnitelma on paras mahdollinen vaihtoehto. Menemme sen mukaan.” 

Korjaussuunnitelmassa muun muassa esitetään, että vaurioituneille alueille suihkutetaan paineella vetyperoksidia eli desinfiointiainetta. Tämä johtuu siitä, että mekaaninen puhdistus kuten hiominen ei ole mahdollista alueilla, jotka sijaitsevat syvällä rakenteissa. 

Kohteesta <https://www.hs.fi/koti/art-2000005452425.html>

17

346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä parempi linkki ja otsikko:

      Jätkäsaaren homehtuneen Wood Cityn suunnittelussa tehtiin virhe, tunnustaa Stora Enso – SRV myöntää, että puu­kerros­taloon hulahti rakennus­aikana runsaasti vettä
      https://www.hs.fi/koti/art-2000005452425.html

      - "hulahti runsaasti vettä"

      "Korjaussuunnitelmassa muun muassa esitetään, että vaurioituneille alueille suihkutetaan paineella vetyperoksidia eli desinfiointiainetta. Tämä johtuu siitä, että mekaaninen puhdistus kuten hiominen ei ole mahdollista alueilla, jotka sijaitsevat syvällä rakenteissa. "

      • nosebooo

        - "hulahti runsaasti vettä"


    • kokkotalot

      Puurakentamista ajetaan kuin käärmettä pyssyyn.

      Vain juhannuskokot voi rakentaa puusta. Nekin kuivina, kiitos!

    • ei.hyvältä.näytä

      Isojen poikien "kuivaketju."

      "Korjaussuunnitelmassa muun muassa esitetään, että vaurioituneille alueille suihkutetaan paineella vetyperoksidia eli desinfiointiainetta. "

      Sähälääjät puikoissa. BIOSIDIA.

      ""Usean käytössä olevan aineen biosidinen teho voidaan kyseenalaistaa.
      Vetyperoksidin käyttö desinfiointiaineena on varsin yleistä, koska se toimii laajakirjoisesti jo hyvin
      matalilla pitoisuuksilla. Vetyperoksidin ja muiden hapettavien biosidien näyttää tehoavan
      pintojen ja ilman mikrobiepäpuhtauksiin. Ruotsalaistutkimuksen mukaan (Bloom ym. 2010) hapettavat tuotteet eivät kuitenkaan pystyneet estämään elinkelpoisten homeiden kasvua eri rakennusmateriaaleissa.""

      https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/130236/Biosidit ja korjausrakentaminen.pdf?sequence=1

    • Jos porukka pääsee muuttamaan tuonne toukokuun lopussa 2018, syksyyn mennessä voi tälläkin palstalla olla enemmän liikennettä ja tiedusteluja ihmisten alkaessa altistua homeen pilaamille materiaaleille. Sivutuotteena kaupunki saa populaation, jonka sairastelua voidaan seurata ja verrata muuhun väestöön. Yksilötasolla se tulee olemaan katastrofi monille, ja kokonaisia perheitä voi sairastua ja menettää omaisuutensa ja terveytensä pysyvästi. Vahingot ja kärsimys voivat olla mittaamattomat hintana siitä, että on tietoisella ratkaisulla jätetty keskeneräinen rakennus kaatosateisiin ja säiden armoille homehtumaan huputtamatta sitä.

      • "Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena."

        Kohteesta < https://keskustelu.suomi24.fi/t/15075484/uusia-homekamppia-hesaan >

        - Viestissäni ei ollut mitään sääntöjen vastaista, kolme linkkiä englanninkielisille sivuille, joista yksi Huffingtonpostin mielenkiintoinen artikkeli.

        Eipä ole enää pitkiin aikoihin Suomi24:n oma mainoslause pitänyt etusivulla paikkaansa:

        "Keskustele vapaasti aiheesta kuin aiheesta"

        Kohteesta < https://keskustelu.suomi24.fi/ >

        Kuinka törkeästä vapaan keskustelun rajoittamisesta on kyse, se selviää omalta foorumiltani myöhemmin taltioituani kaiken jo pidemmältä ajalta.


      • sanasinko kirjoitti:

        "Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena."

        Kohteesta < https://keskustelu.suomi24.fi/t/15075484/uusia-homekamppia-hesaan >

        - Viestissäni ei ollut mitään sääntöjen vastaista, kolme linkkiä englanninkielisille sivuille, joista yksi Huffingtonpostin mielenkiintoinen artikkeli.

        Eipä ole enää pitkiin aikoihin Suomi24:n oma mainoslause pitänyt etusivulla paikkaansa:

        "Keskustele vapaasti aiheesta kuin aiheesta"

        Kohteesta < https://keskustelu.suomi24.fi/ >

        Kuinka törkeästä vapaan keskustelun rajoittamisesta on kyse, se selviää omalta foorumiltani myöhemmin taltioituani kaiken jo pidemmältä ajalta.

        Jk. Tässä Suomen surkeasta ihmisoikeustilanteesta lisää pohdittavaa, jos englannin sijaan toinen kotimainen kieli sattuisi sensorille sopimaan:

        https://www.youtube.com/watch?v=h28RQhaX0YQ


    • Lääkäri2

      Puurakentamista Suomessa tulisi suosia lisää betonirakentamisen sijaan. Parempi akustiikka, tutkimusten mukaan jopa matalampi pulssi puurakenteisissa taloissa on kuin betonista tai betoniharkoista rakennetuissa, viitaten matalampaan stressitasoon. Esim. Lahdessa Sibelius-talo on erinomnainen esimerkki kansainvälisestikin tunnustusta saaneesta puurakenteisesta rakennuksesta.

      Tuo että jossain koivuvanerissa on vähän pintahometta jossain talon rakenteissa jotka eivät näy päällepäin eivätkä ole kosketuksissa mitenkään asuntoihin ei ole vaarallista. Ei myöskään esim. omakotitaloissa vaikkapa kattotuolien sinistyminen. Toki kannattaa suojata sateelta puurakenteet, mutta tuo vetyperoksidi on erinomainen hapetin tuossa, ei liian tehokas mutta riittävän tehokas. Tappaa kyllä mikrobin kuin mikrobin ja hapettaa niiden toksiinitkin jos joku hullu taas on toksiineista panikoimassa (joita löytyy luonnosta vaikkapa sienimetsästä tuhatkertaiset pitoisuudet tuohon nähden). Löytyy toki tehokkaampiakin hapettimia kuin vetyperoksidikin. Ihmisessä itsessäänkin solujen lysosomeissa vetyperoksidi on eräs hapetin joka tuhoaa vieraat aineet tehokkaasti. Toki löytyy muitakin happiradekaaleja joita ihmiselimistö itsessäänkin hyödyntää. Kauheaa, siis ihmisessä itsessään on solujen sisällä pelättyjä biosideja. Muuten, hyönteiskarkotekin eli vaikka OFF on biosidi. Sitä voi silti turvallisesti ruiskia päälleen, haittoja terveydelle siitä ei ole oikein käytettynä. Toki ei sitä kannata sisäisesti nauttia.

      • sutta.ja.sekuntaa

        ", mutta tuo vetyperoksidi on erinomainen hapetin tuossa, ei liian tehokas mutta riittävän tehokas. Tappaa kyllä mikrobin kuin mikrobin ja hapettaa niiden toksiinitkin "

        Mikrobit kuolleena ovat yhtä vaarallisia kuin elävänä terveytensä mikrobitoksiinivaurioisissa rakennuksissa menettäneille. Lääkäri 2 ei.

        "toksiineista panikoimassa (joita löytyy luonnosta vaikkapa sienimetsästä tuhatkertaiset pitoisuudet tuohon nähden)"

        Löytyy muuten elintilaakin helvetisti enemmän kuin 64 neliön homeläävässä. Siinä se onkin syy miksi lääkärit liukenevat ajoissa hometerveyskeskuksista ja homesairaaloista pois. Tietävät totuuden.

        "Muuten, hyönteiskarkotekin eli vaikka OFF on biosidi." Niin ovat ja niitäkin on savusumutettu homeentappoaineiden kanssa yhdessäkin surutta tässä maassa jopa homeisiin sairaaloihin ja homepäiväkoteihin ja homekouluihin eikä kukaan ole valvonut yhtään mitään. Missään muualla maailmassa ei käytetä myrkkyjä sisäilmaston pilaamiseen yhtä paljon kuin suomessa. Ei ole ihme, että kymmenet tuhannet ovat menettäneet terveytensä täysin ja osa jopa irtaimistonsa noille petollisillenkin myrkytyksille.


        https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kun-home-valtaa-hoitolaitoksen-laakarit-lahtevat-johtajat-vahattelevat-ja-hoitajat-karsivat/6439864#gs.af7zkA0

        Näin sanoo oikea lääkäri:

        Lainaus alkaa:
        "Suora sitaatti uudesta käypä hoito-suosituksesta: "Tietyllä työpaikalla ilmenevät oireet eivät ole sairausvakuutuslain mukaisen sairausloman peruste. Työnantajan vastuulla on huolehtia siitä, etteivät työolot aiheuta haittaa tai vaaraa työntekijän terveydelle.
        Jos oireilu liittyy työpaikan sisäilmaongelmaan, kyseeseen eivät yleensä tule myöskään eläkelakien mukaiset etuudet, kuten ammatillinen kuntoutus, kuntoutustuki tai työkyvyttömyyseläke."

        Tätä kannanottoa ei millään tavalla perustella. Tarkoittaako tämä sitä, että potilaan kannattaa sairauslomaa ja muita etuuksia saadakseen salata se, että hän on työssä sisäilmaongelmaisessa rakennuksessa? Rangaistaan sitä henkilöä, joka uskaltaa ottaa asian puheeksi?"

        Lainaus loppu.

        Vakuutusyhtiöt määräävät homerakennuksiin myrkytyksiä jopa ennen ja jälkeen homekorjausten. Kertoo tuttavani joka on homekorjausalalla.

        Siis määräävät myrkyille myrkkkyjä, että myrkyt "kuolisisvat." Puhtaita näytteitä takuuvarmasti rakennuksen omistajalle ja terveydensuojeluviranomaisille, mutta oireileville ja terveytensä menettäneille tietoista ja tahallistakin terveyden vaarantamista silloin lisää.

        Laiteaan MYRKYILLE STOPPI! Toksiini on myrkky jollet satu tietämään.

        Biosisdit ovat haitallisia ja vaarallisia hengitettynä. http://homegate2011.blogspot.fi/2013/02/biosidit-ovat-vaarallisia.html


    • Lääkäri2

      ""Muuten, hyönteiskarkotekin eli vaikka OFF on biosidi." Niin ovat ja niitäkin on savusumutettu homeentappoaineiden kanssa yhdessäkin surutta tässä maassa jopa homeisiin sairaaloihin ja homepäiväkoteihin ja homekouluihin eikä kukaan ole valvonut yhtään mitään. Missään muualla maailmassa ei käytetä myrkkyjä sisäilmaston pilaamiseen yhtä paljon kuin suomessa. Ei ole ihme, että kymmenet tuhannet ovat menettäneet terveytensä täysin ja osa jopa irtaimistonsa noille petollisillenkin myrkytyksille."

      OFF-hyttyskarkotetta suihkuteltu homeisiin asuntoihin? Montakohan purkkia sitä menee sitten? Mitähän järkeä tuossa on, ei se OFF karkota homesieniä, sen vaikutus on se ettei hyttynen haista ihmistä. Ei se hyttysiä tapa. Sen sijaan biosidi RAID esim. tappaakin hyönteiset (ja kalat) tehokkaasti, se kun toimii hyönteisillä (ja kaloilla) hermokaasuna, sitoutuu asetyylikoliiniesteraasiin näillä ja salpaa lihasten relaksaation kokonaan, samalla lailla kuin kemiallisessa sodankäynnissä ihmisiä vastaan käytettävät hermokaasut kuten esim. somaani tai VX, joka onkin eräs tehokkaimpia myrkkyjä ihmistä vastaan, hyvin pieni pitoisuus ilmassa tappaa ihmisen. Sen sijaan RAID ei ihmiseen vaikuta, ihmisellä tuo entsyymi on erilainen rakenteeltaan.

    • Lääkäri2

      "Tätä kannanottoa ei millään tavalla perustella."

      No perustellaanhan tuo lääkärien kannanotto sillä, että se perustuu Suomen lakiin.

      "Tietyllä työpaikalla ilmenevät oireet eivät ole sairausvakuutuslain mukaisen sairausloman peruste. Työnantajan vastuulla on huolehtia siitä, etteivät työolot aiheuta haittaa tai vaaraa työntekijän terveydelle."

      Ihan looginen peruste tässä on laissa: työ ei saa olla terveydelle haitallista tai vaarantaa työntekijän terveyttä Suomessa. Jossain Intiassa kyllä saa, siellä voidaan laivoja purkaa ilman mitään työsuojelua tai suojavälineitä työnantajan puolesta.

      Jos laki on huono niin sitä voidaan muuttaa. Edustuksellisessa demokratiassa kuten Suomessa voi jokainen koettaa vaikuttaa lakeihin äänestämällä jotain kansanedustajaehdokasta. Sen tehokkaammin ei voi yksilö tässä järjestelmässä vaikuttaa. Suorat kansanäänestykset on joissain maissa kuten Sveitsissä pitkälle käytössä kuitenkin myös.

      Lääkärit eivät Suomessa lakeja säädä, lait säätää eduskunta, joka on vaaleilla valittu ja joka edustaa kansaa.

      • peruskauraa2

      • Lääkäri2

        No kuka sitten osaa paremmin parantaa "homesairaan" kuin Lääkäri2 tai Sainio? Ei se homesairaus parane sitä päivittelemällä ja potilasta pelottelemalla ja esittelemällä tutkimustuloksia kuinka soluviljelmässä todetaan mikrobitoksiinien tekevän tuhoa. Vaikka sinne soluviljelmään laitettaisiin stafylococcus aureuksen tai minkä vain ihmisen iholta normaalisti löytyvän bakteerin tai sienen toksiineja niin soluviljelmässä tapahtuisi solujen tuhoa tai voidaanhan sinne viljelmään laittaa eläviä bakteereita tai sieniä joita löytyy kaikkien iholta ja varmasti solut kuolevat ja sitä sanotaan hajottamiseksi. Mutta jos eliöllä on immuunipuolustus niin eipä tule tuhoa. Turhaa esitellä tutkimuksia ja niiden tuloksia joilla ei ole mitään tekemistä käytännön kanssa. Valkosoluilla on käytössä melkoisen tehokkaat aseet. Esim. autoimmuunisairauksissa tai vaikkapa leukemiassa huomataan miten käy jos immuunijärjestelmä hyökkää omaa isäntäänsä vastaan. Osa näistä taudeista on tappavia. Kyllä ne oikein toimiessaan tappavat homeet ja bakteeritkin. Mutta home ei autoimmuunitauteja aiheuta jos niitä on jossain rakennuksen seinän sisässä tai alapohjassa eikä niitä mene syömään.

        Kuka homesairas voi sanoa parantuneensa Putuksen tai sen venäläisen lääkärin vastaanotolla käytyään siten että voi jatkaa oleskelua homeisessa rakennuksessa tuon vastaanoton ansiosta oireetta? Kuka on saanut lausunnon jolla pääsee sairaseläkkeelle? Sen sijaan Saino saa parannettuakin homesairaan ihan opettamalla itsesuggestion taidon potilaalle.

        Suggestio, siinä on se salaisuus. Tai sitten pois homerakennuksesta. Muuta ei voida tehdä, muuta hoitoa ei ole, ei Lääkäri2:lla eikä kenelläkään muullakaan. Ei ne Putuksen luennot ketään paranna, pelottelee vain lisää.

        Pelottelupuhe pitää nostaa vihapuheen rinnalle.


    • tahallista.terveysvaaraa

      Tuula Putuksen, Mirja Salkinoja-Salosen, Pekka Nikkolan ja muutaman rehellisen homealalla olevan asiallisen ihmisen ansiosta, kuten Risto Salin ja eräs homekoirayrittäjä, olen parantunut
      lähes täysin vuosia kestäneestä homesairaudesta ja sisäilmasairaudesta minkä aiheutti neljä homeasuntoa missä kaikissa oli myrkkycocktail. Cocktail koostui seuraavista aineista mitä jokaisesta löytyi erikseen tai yhdessä. Monia erilaisia homeita, toksiineita tuottavia homeita kuten Aspergillus versicolor, Penicillium ja Chaetomium, runsasta bakteerikasvua, VOC 2-etyyliheksanolia, solumyrkkyjä, Germaset Super homeentappoaineen jäämiä, MCF PHMG homedesifiontiaineen biosidi petollisen myrkytyksen jäämiä, kahden otsonoinnin jäämiä luokitellaan biosidiksi THL ja TTL. Vuosia kestävä tulehduskierre verenvuotoja liian usein poskionteloista, nenästä, suusta, kurkusta, keuhkoista, suolistosta ja jopa sukuelimistäkin tuli verta, Vuosia kestävä ruokatorven tulehdus, ruusu ja vyöruusu. Lääkärit esittivät astmaa ja allergiaa ja terveystarkastajat valehtelivat, petollisesti otettujen näytteidenottojen jälkeen, että "ei terveyshaittaa" jokaiseen asuntoon tekivät kovia homeremontteja kuitenkin eikä terveyshaittaa törkeää valehtelua ja valheiden ja petosten suojelua viranomaisilta ja jopa Itä-Suomen hallinto-oikeus sekä KHO.

      Terveystarkastajien ja lääkäreiden vähättelevä valheellinen tosiasiota pimittelevä paskapuhe EHDOTTOMASTI "pitää nostaa vihapuheen rinnalle." Koska se on tietoista ja tahallista terveyden vaarantamista ja joissakin vakavimmissa tapauksissa jopa terveytemme tuhoamista.

      Tulehduksia alkoi tulemaan iho-oireiden jälkeen 2005 poskionteloissa jonka vuoksi useita punkteerauksia ja liian monta antibioottikuuria ja lopulta 2007 tammikuussa leikkaus PHKS.
      2006 huhtikuu suolistosta verta ja tähystys missä löytyi 22 divertikkeliä. Verenvuodot jatkuivat ja siihen ei lääke Agiocur ja runsas vedenjuontikaan tehonnut eikä kuitupitoinen ravinto. Pakko oli sairaanakin joskus panatella eteenpäin kun olin urheilijan taustalla valmentajana ja varustehuoltajana sekä videokuvaajana. Lääkärit ei koskaan vihjanneet mitään mahdollisesta homeongelmasta enkä älynnyt homeista silloin itsekään mitään eikä käynyt edes mielessä sellainen mahdollisuus. Vuoden 2009 syksyllä helvetinmoinen otsaontelokipu viikkoja ja tutkimuksiin PHKS joku helvetin kallis tutkimus mikä ei kuitenkaan selvittänyt missä vika. Joku väläytteli otsaonteluleikkastakin, mutta siihen en ollut halukas edes suostumaan.

      Silloin kuitenkin otsaontelokipu hellitti kun olin poissa kotoa hyppyrimäellä tai urheilusuorituspaikoissa. En kuitenkaan vielä älynnyt syy-yhteyttä otsaontelokipujen ja asunnon välillä.

      Syksyllä käytiin ruotsissa sukulaisissa ja siellä ei ollut mitään oireita eikä kipuja ja silloin ensimmäisen kerran kävi mielessä se, että onko kotona joku pielessä.
      Sen reissun jälkeen huomattiin allaskaapin alla vettä ja lähemmän tarkkailun jälkeen pientä vuotoa allaskaapin tiivisteen kautta. Kuivattiin paikat ja vaihdoin uuden tiivisteen ja veden vuoto loppui.

      No niin otsaontelokivut ja limantulo nieluun häiritsevästi kotona oireena.

      Kävin jonku lintuinfluessarokotuksen ja siitä tuli jotain oireita ja kipeytyi kovasti kohta mihin piikin löivät.

      Lähdettiin Rovaniemelle ja Rukalle ja siellä ei ollut mitään kipuja eikä oireita. Mutta takasintultuamme kotiin olikohan marraskuu viimeinen päivä 2009, niin lähes heti oireilut ja kivut alkoivat. Soitto isännöitsijälle ja epäilys kosteusvaurion aihettamasta oireilusta. Seuraavana päivänä joulukuu 2 päivänä tuli heti "kosteuskartoittaja" tutki allaskaapin sisältä ja päältä ja ruiskutti Germasert Super homedesinfiointiainetta sinne sisälle ja ulkopuolelle keittiön allaskaappia. Vieressä siinä sitä touhua katseltiin ja kysyin onko turvallista ainetta johon konsultti, että "Homeentappajaa mitä teollisuus käyttää.." Sanoi, että mitään ei löytynyt, ei kosteutta, ei hometta eikä mitään. Mitään ei löytynyt, mutta "homeentappajaa" piti kuitenkin ruiskuttaa??

      No seuraavana yönä kovia oireita otsaontelokivun lisäksi jotain silmähermo-oireita ja näkö välillä sumuinen ja nenästä niistäessä verta. Oireet selvästi liisääntyivät ja muuttivat muotooaan sen Germasert Super sumutuksen jälkeen.
      Oireet alkoivat olemaan kovempia ja aina kotona. Jo kävellessä satametriä parkkipaikalle oireet helpottuivat.

      Itsenäisyypäiväksi lähdettiin sitten Rovaniemelle COC mäkikisoihin. Jyväskylän korkeudella oireet loppui täysin.

      Sieltä reissulta kotiin palattuamme alkoi oireet heti kohta ja oli kivuliaita ja silmähermo-oireet sitä luokkaa, että en nähnyt kunnolla aina edes TV tekstiä lukea.

      Joulun sinnittelin pikkumuksujen vuoksi, vaikka kivut keuhkoissakin kovat ja nukkuminen ei kunnola onnistunut.

      Joulukuun 28 pv oli sitten pakko mennä tk lääkärin puheille. Lääkäri sanoi "Homesairaus heti pois kotoa. onko paikkaa mihin? "

      Jatkuu...

    • HuonoSRV

      Aijaii kyllä on surkea osavuotiskatsaus SRV llä, siis tällä homerakentajalla. Pitäisköhän nyt ihan oikeasti keskittyä siihen rakentamiseen, kunnolla. Mallia vaikka Lehdon poijista,

    • immettelijä

      Kumpi on paskemp yitti vai srv. Katselin Tikkurian korkeiden talojen seiniä kun satoi räntää koko päivän. Siinä ne eristevillat vapaasti sateessa. Muutama muoviriepu lepatti siellä täällä. Voisiko rakennusvalvonnallakin muuta virkaa kuin tutkia koulutodistuksia ?

    • kosteekiko

      onko joku nähnyt muita kuin omakotitaloja ilman työaikaisia kämmellyksiä , no mutta niissä maksajat valvoo toisinaan 247 ja pellepelottomat ei käy antamassa 4 vuoden työnäytteitä kuten näissä suomen betoniakatemioissa ja puuarvauskeskuksissa...

      myllypuron uutta kampusta vuorattiin umpeen -20 asteesta kun lauhtui plussan puolelle , minne luulet kostuvan betoniseinän lähettäneen kosteuden kun villa lätkäistiin seinään kiinni...eikä ollut ilmarakoja........totanoinniin sanos tamperelainen , eestiläinen sanos , monelt laiva läht , ja 0 tuntilainen sanos " ei pal kiinnosta" 50 raksajamppa sanos " mä tiiän miten toi tehdään mut kukaan ei palkkaa mua".

      pukumiehet ei tiiä koko jutust mitään , ne laskee optioita ja sillo niilläki tulee housut kosteiksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2062
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1936
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1885
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1598
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1330
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe