Iisalmessa on kaikki mitä ihminen tarvitsee?

MerviHoo

Tähän otsikon väittämään olen törmännyt monesti. Ja mielestäni se ei pidä lainkaan paikkaansa. Pettääkö ihmiset itseään vai ovatko he koko elämänsä pysytelleet Iisalmen rajojen sisällä eivätkä osaa verrata Iisalmen tarjontaa vilkkaampiin paikkoihin? Nimittäin, eihän täällä Iisalmessa ole juuri mitään.

Jos haluaa lentää jonnekin ulkomaille niin joutuu vähintäänkin matkustamaan Kuopioon, ehkä jopa Helsinkiin. Iisalmi on yksinkertaisesti syrjässä. Pahimmillaan yli 5 tunnin junamatkan päässä lentokentästä. Kalliiksi tulee se halpalento tai puoli-ilmainen risteily kun siirtymä isolle kirkolle maksaa enemmän kuin itse matka.

Jos vilkasta yöelämää kaipaa niin Iisalmi on siihen aivan väärä paikka. Se on siinä ja siinä voiko edes todeta täällä olevan yöelämää. Viikolla on joka tapauksessa kuollutta. Näinhän ei ole oikeasti isoissa kaupungeissa jotka pyörivät 24/7.

Entäs jos haluaa jonnekin ison bändin keikalle? Ne ovat lähes aina Etelä-Suomessa. Taas joutuu maksamaan maltaita siirtymistä. Iisalmessa on todella huono musiikkitarjonta. Sama koskee suosittuja urheilulajeja, Iisalmessa ei ole tarjolla kuin divaritason urheilua. Mestaruussarjaa, maaotteluita ja arvokisoja kaivattaisiin. Entäs elokuvat? Yksi teatteri jossa yksi sali ja usein 1-2 näytöstä päivässä. Leffoja on tarjolla vähän ja harvoin. Ne myös voivat tulla tarjolle myöhässä.

Jos mieli tekee ruokaa klo 22 jälkeen viikolla niin mistä saa? Ei juuri mistään. Keskusta on autio, kaupat kiinni, pikaruokalat kiinni. Marjahaasta voi saada, mutta saako sieltäkään enää talvella? Iisalmessa on huono ravintola tarjonta eikä vähiten vilkkaimpien aikojen ulkopuolella.

Entäs nuoruus, mitä täällä on nuorille? Aika vähän mitään, tuossahan nuo Salen eteisessä tekemisen puutettaan notkuvat. Entäs opiskelu? Jos pidemmän kaavan kautta haluaa opiskella niin pakko lähteä muualle. Nuoret muuttavat Iisalmesta pois eikä jäljelle jää kuin keski-ikäset ja vanhat.

Miten urheilukanavat? Kaapeliin saa, mutta saako antenniin? Ei. Iisalmi ei ole yhdenkään urheilukanavia lähettävän maston alueella vaan juuri siinä välissä. Netin kautta näkyy, mutta ei aja samaa asiaa.

Entäs teatteri, museo ja muu kulttuuritarjonta? Lähellä nollaa. Kesäteatteri löytyy ja jotain muuta pienempää, mutta ne isommat tuotannot ovat aina isommissa kaupungeissa. Torielämäkin on mitä on, ei ole kuin tyhjä tori kesä keskiviikkoja ja markkinoita lukuun ottamatta. Kaikista surkeimmalla tolalla on tietysti julkinen liikenne. Bussi hyvällä tuuriilla tunnin välein eikä sekään iltaisin tai viikonloppuisin. Ilmeisesti Iisalmessa oletetaan, että kukaan ei halua liikkua klo 17 jälkeen tai viikonloppuisin.

Iisalmessa on vain ne ihan peruspalvelut eikä yhtään mitään ylimääräistä. Hengissä pysyy, mutta jos joku väittää, että Iisalmessa on kaikki mitä tarvitsee niin hän huijaa itseään. Kuollut kylä tämä on. Älkää pettäkö itseänne.

22

788

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • loinenkuinloinen

      Kyllä Iisalmi on sisäänpäin lämpenevä. Jos ei ole oikeaa sukua ei löydy työtä, asuntoa eikä paljon muutakaan sosiaalista elämää. Pitää olla juopahtava ja puhua puuta heinää.

      • kepujuntit

        Liian paljon siunautunut tänne kepulaisia juntteja. Ne ajavat kaupungin alas. Tästä johtuu sisäänlämpiävyys.


    • eikunetelänjunaan

      Mervihoo muuta toki Etelä-Suomeen ,eihän täällä ole pakko olla , jos ei viihdy. Siellä on paremmat palkat ja asunnotkin kalliinpia, tiedän sieltä työn takia muuttaneena.

    • MerviHoo

      Niin muutan. Enkä pelkästään Etelä-Suomeen vaan kauemmaksi. Jahka nyt ensin olen töitä saanut tehtyä ja hieman rahaa säästettyä. Unelma auttaa jaksamaan. Kaksi tai kolme vuotta jäljellä.

      • unelmattoteutuu

        Hienoa Mervihoo että on unelmia ja suunnitelmia . Toivotaan että ne toteutuu jos ei Iisalmessa niin jossain muualla.


    • VainTyönTakia

      Kaikkea sitä mitä aloittaja halajaa on suomessa vain Hesassa, muualla suurin piirtein samoin kuin Iisalmessa. Mutta pääkaupunkiseudulla on myös paljon sitä mitä monikaan ei halua . Itse siellä olin 30 v ja miltei joka viikonloppu pois halusin ja niin teki moni muukin. Perjantaisin kansa pois Hesasta, sunnuntai iltana takaisin

    • Tännetakas

      Muuta pois. Kyllä niitä töitä ennättää tehdä stadissakin, ennenkuin muutat hienompiin mestoihin.

    • matkailu-virkistää-

      Sehän riippuu täysin ihmisestä, mitä tarvitsee ja halajaa. Tässä on samasta asiasta kyse, kuin monikulttuurista. Jotkut haluaa joka paikkaa samaa sekahedelmäsoppaa, ja toiset haluaisi tutustua eri kulttuureihin eri paikoissa. Jos joka paikassa on samanlaista ja samat mahdollisuudet, niin missään ei voisi tutustua erilaisuuteen. Etsikää muualta, jos kotipaikalla ei ole riittävästi toimintaa.

    • iisalmionhyvä

      Listasit asioita, jotka ovat mielestäsi tärkeitä ja puuttuvat Iisalmesta...minun mielestä suurin osa turhaa.
      Tuo julkinen liikenne olisi tärkeää olla toimiva, mutta ei se ole sellainen tämän kokoisissa paikoissa muuallakaan.

      Mutta esim. jos haluaa syödä yöllä, olisi viisainta ostaa ruokaa kotiin jo kauppojen aukioloaikoina. Ei mitään puljua kannata pitää auki muutaman laiskan yösyöpön takia.
      Elokuvia tulee tuutin täydeltä joka puolelta, ei kukaan normi-ihminen kerkeä edes puoliakaan katsoa niistä mitä tv:kin tulee (ilman korttejakin.)

      Pitäisiköhän ihmisten oppia elämään päiväsaikaan, niin jotakin saa edes tehtyä.
      Ei sillä tavalla maa pyöri, että kaikki yöt keikutaan "yöelämässä" ja päivät nukutaan, sitten vielä pitäisi olla keikkujille palvelua öisin. Nurinkurista.

      Täällä on ihan oikea meno päällä, ihmiset saavat nukkua öisin, kun ei jatkuvaa hulinaa ole joka puolella ja jaksavat nousta aamulla, osa töihin ja osa milloin mihinkin askareisiinsa.

      Jos haluaa matkustella niin silloinhan sitä saa tehdä oikein rahan edestä, kun lähtee täältä ensin Helsinkiin tai Kuopioon ja sieltä on jatkoyhteydet. Joka kilometri on poispäin näin kauheasta paikasta:)

      Peruspalvelut riittää "normaalille" ihmiselle ja ne pitäisi saada pysymään, kaiken muun voi hakea muualta, avartaahan sekin maailmaa.
      Ei joka portinpielessä voi olla suurenmaailman palveluja.

      On nuoriakin, jotka osaavat arvostaa rauhallisuutta ja jäävät tänne perustamaan perheen, lapsien on hyvä kasvaa täällä.

      Positiivisuutta elämään, kaikki narisijat voivatkin muuttaa metelilähiöihin nauttimaan jatkuvasta melusta.

      Niitäkin löytyy kai täältäkin omasta takaa, jospa lähtijät kokeilisivat ensin, onko se niin kivaa.

    • nightflier

      Iisalmesta puuttuu lentokenttä, Rissalassa(Siilinjärvi-Kuopio), Kajaanissa ja Ylivieskassa on lentokentät.

      • Lisätyöpaikkojatarvitaan

        Samoin uupuu ilotalo.


      • LäskitPieree
        Lisätyöpaikkojatarvitaan kirjoitti:

        Samoin uupuu ilotalo.

        Piereskelevistä ämmistä ei ole pulaa.


    • Ruohoolikinvihreämpää

      Iisalmesta puuttuu niin moni asia, että ei jaksa edes listata. Pahinta on kyllä tyhjät kadut ja autiot talot. Kadut ammottaa tyhjyyttään ja keskustan paraatipaikoilla on vanhoja homeisia taloja lahoamassa paikoilleen. Kuoleva kylä vaikka vielä joten kuten eteenpäin kitkutteleekin. Suosittelen kaikille nuorille paikan vaihtoa. Maailmassa on vaikka mitä, mutta jäätte kaikesta siitä tarjonnan paljoudesta paitsi jos Iisalmeen jumitte. Oikeasti, käykää jossain maailman suurkaupungissa ja verratkaa. Silmiä avaava kokemus.

      • iisalmionhyvä

        Kuka tykkää mistäkin. Eli mitä ihminen tarvitsee, että se täytyisi hakea jostain suurkaupungin sekametelisotkusta?
        Kadullakin on kiva liikkua, kun ei tarvitse koko ajan väistellä muita.
        Alkavat olla muutenkin ihmiset sekopäisiä, levottomia ja negatiivisia ja sekopäisyys vain pahenee suurkaupungin vilskeissä valomainosten välkkeissä.
        Nauttikaa rauhallisuudesta, kun sellaista vielä on .
        Kyllä tuota tarjonnan paljoutta löytyy täältäkin, en vain ymmärrä miksi aina pitäisi olla ostamassa tai etsimässä.
        Itseäni ei ikinä ole kiinnostanut minkäänlainen shoppailu, uutuuksien perässä juokseminen, muitten matkiminen tai kilpailu "paremmasta" autosta, isommasta talosta tms.
        Tarpeen mukaan hankitaan se mitä on pakko hankkia ja muuta ei tarvita hyvään elämään.
        Työtkin olen valinnut sen mukaan, mistä pidän ja tietynlainen vapaus tehdä niitä, palkka on tullut bonuksena siihen lisäksi.
        Älkää etsikö kuuta taivaalta vaan nauttikaa elämän "pienistä suurista" asioista, niitä ette löydä löyhöttämällä suurissa massoissa jonkun asian perässä, jolla ei loppujen lopuksi ole mitään merkitystä.
        Nuo autiot talot ympäri Suomea harmittavat, hyviäkin taloja lahoaa:(


    • 957813

      Voi hyvä ihme. Iisalmessa on kaikki perusasiat, mitä tarvitaan! Vähän positiivisuutta elämään!

    • haluan.asua.iisalmessa

      aivan käsittämätöntä valitusta taas. käykää maailmalla, joten huomaatte, kuinka hyvä paikka Iisalmi (tai muut pikkukaupungit suomessa) on. Isot kaupungit alkavat olla semmosta sekametelisoppaa että huhuh.kallista, ahdasta, asuntopulla,ahdistavaa, turvatonta.niin on autiotaloja/tyhjiä liiketiloja ja etenkin työttmyyttä Helsingissäkin.jos kerran vuodessa/parissa lentää ulkomaille niin kyllä jaksaa kuopioon/helsinkiin lentokentälle matkustaa!ihanaa tämä rauhallisuus ja turvallisuus.täällä on hyvät shoppailumahdollisuudet ja lisää tulee,jos ne eurot jätetään omaan kaupunkiin.kenellä on oikeasti rahaa olla koko ajan shoppaamassa/keikalla/matkalla?

    • hyvämeininkion

      Iisalmesta saa hyvin huumeita. Jos 13-14 vuotiaat vetää pilveä eikä sitä heille väkisin tyrkytetä, vaan heillä kova vimma kokeilla sitä sekä sekoittaa sillä päänsä enemmän kuin energiajuomilla.

      Ja kun ihminen pääsee kemialliseen todellisuuteen, niin silloin aivan sama onko hän Amerikan ihmemaassa, vai Iisalmen torilla kun päässä vilisee kovin.

      Nyt menossa kova buumi tämän suhteen eikä enää voi ajatella omahyväisesti, että ollaan jossa takapajulan kaupungissa jossa ei huumeet liikut, niitä ei saa eikä pääsee maistamaan sitä elämisen ja olemisen vapautta mitä kemiallinen todellisuus tuo ilman alkoholin örveltämistä ja krapulaa. Iisalmen nuorisi ainakin päässyt asian ytimeen.

    • hienopaikkasilti

      No tuohan on jo suuren kaupungin meininkiä, sitähän nuo monet tuntuvat kaipaavan...eikä täältä puutu sitäkään.
      Valitettavasti ei taida löytyä sellaista koloa maassamme, jossa ei huumeet liiku.
      Tyhmyys laittaa niitä kokeilemaan ja lopputuloksenhan useimmiten tietää.
      Eli Iisalmessa on liikaakin, sellaistakin, mitä ei tarvitsisi olla...joillekin ei vaan riitä mikään.

      • jepppp

        Kannabis on laillistettu monessa maassa, koska sitä ei pidetä niin vaarallisena päihteenä kuin alkoholia. Suomessakin nuorten alkoholinkäytttö on ollut jo vuosia laskussa, joka saattaa johtua osittain kannabiksen käytön yleistymisestä.


    • suosiellävetelää

      Suurissa kaupungeissa elää paljon yksinäisiä ja onnettomia ihmisiä, missään ei ole täydellistä.

    • Iideni

      Iisalmesta löytyy juuri ne kaikki, mitä ihminen peruselämään tarvitsee, lisäksi täällä on mukavan rauhallista ja luonto on lähellä. Jos jotain erikoisempaa tarvitsee ostaa, niin Kuopiosta ja Kajaanista löytyy paljon liikkeitä. Lentokentälle matkaa 75 km. Eli Iisalmi on todella mahtavalla paikalla, josta on vain tunnin matka isompien kaupunkien palveluihin ja liikkeisiin. Mikä sen mukavampaa, kun ei tarvitse ainaisesta hälinästä ja liikenteen pauhusta kärsiä. Silti aina halutessaan voi päiväseltään käydä Kuopiossa tai vaikka lentämällä Helsingissä ja palata illaksi taas sitten tänne rauhallisuuteen.

    • Gurnauttaja

      Iisalmesta puuttuu ooppera talo . 25 vuotta on tullut pääkaupunkiseudulla oltua eikä ooppera talossa ole tullut vielä käytyä. Liikennekaaos vuosi vuodelta pahenee , grafiitteja maalataan joka paikkaan täällä pääkaupunkiseudulla . Jos paikkakunnalla on n.20000 asukasta on Iisalmi palveluiltaan ym. tarjonnalta kärki joukossa tämän koko luokan paikkakunnista. Iisalmessa tulee käytyä pari kertaa vuodessa ja ok paikkakunnalta edelleen vaikuttaa. Jas luoja armahtaa etelän "vilinästä" eläkepäiville Iisalmeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe