Citizen Eco-Drive-kellon akusta

CitizenEcoDrive

Vaimolleni erehdyin ostamaan Tamereen Kalevan kellosta Citizen Eco-Drive-mallin, kun vakuuttivat/valehtelivat siellä, että ei tarvitse talvellakaan ladata.
Noh, tuo pysähtelee pari kertaa talvessa, jolloin sitä aina täytyy pitää 4 vrk lampun alla. Ei siis mikään huoleton (kallis) kello ole. Ei auttanut akun uusiminenkaan.

Voikohan tuollaiseen asentaa perinteisen pariston, jolla pääsisi huoletta aina sen 2 vuotta?
Kellon tyyppi: Clariti EP5201-51A

10

2303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meikä-

      Kaipa sinne saa pariston juoteltua akun tilalle, tiedä sitten kun nuo kellon järjestelmät yrittää ladata paristoa että kuinka tehokkaasti tuhoaa pariston. Sitten pitäisi repiä aurinkokennot ja kestomaneetit ulos sieltä.

      Tää on just tätä viherhörhöjen luomaa lantaa mistä toiset on sittemmin keksineet tehdä törkeän bisneksen välittämättä kuluttajan ongelmista ja ympäristön turhasta jätekuormasta, kunhan rahaa vaan tulee.

      Parempi syy ostaa paskaa on jos laitteen rakenne teknisesti kiinnostaa askarrella, itse tärvään webaston lämmittimiin ja sitten leikin niillä, niissäkin riittää monin verroin enemmän ongelmia kun huoletonta lämmittämistä, eli varsin oivia harrastuskohteita.

      • omituista_

        Meikä- miksi lämmität webastoa, käytätkö jotain polttoöljyä siinä. Osta eberi niin toimii kun junan vessa, toki ei minulla webastoissakaan koskaan mitään ongelmia ole ollut kunhan akku vaan on kunnossa. Akkulämmittimen vielä ymmärrän kovilla pakkasilla mutta webaston lämmitys.


      • Meikä-

        Menee nyt vähän aloittajan aiheesta mutta tuskin haittaa kun näyttänyt jo häipyvän paikalta...

        Ei mulla itsellä oikestaan thermo top evo:n kanssa ole muita ongelmia ollut kun että asentaessa en hölmönä täyttänyt polttoaineletkuja huumeruiskulla niin meni webasto vikatilaan niin että ei akun irrotus auttanut vaan piti can-väylä -lukijalla nollata vikakoodi.

        Toinen mikä kypsyttää että webasto sammuu tyyliin kun kun akun jännite on 12,0V varmaan että muka riittäisi vielä starttaamiseen, mutta mulla on starttiakku erikseen ja tuota AGM voisi huoletta raiskata paljon syvemmällekin. Pitää laittaa hakkuri virtapiuhan väliin...

        On mulla sitten peräkärryssä ilmalämmittimenä air top 2000 stc eikä siihenkään kerinyt vielä mitään vikaa tulla kun ei ole käytettykään mutta ainahan noi pikkulämmittimet jotka nitkuttaa polttoainetta siihen palovillaan, joko karstottuu tukkoon jos käytetään pätkittäin/puoliteholla, tai sitten villa palaa loppuun.

        Isommat webastot ja kunnon Oilonit on kohdallaan kun siellä sytytetään liekki vaan kipinällä eikä poltella villaa, kestää pätkäkäyttöä paljon paremmin.

        Mistä tiesit että käytän kaikissa webastoissa tupaöljyä? Kaasuhitsasin muotoillun erillisen polttoainetankin lokarin päälle josta webasto imee näyttävästi punaista läpinäkyvän suodattimen läpi!

        Mutta onhan tuo webasto järjettömän mukava varuste autossa, omalla akulla ja kolmitie-sekoitusventtiilillä, jolla halutessaan ohjaa kaikki tehot pelkästään sisätilan kennoon! harrastehommissa voi autossa istua vaikka kokopäivää, invertteristä kahvia ja läppäriin virtaa! LM3914N osoittaa 10 ledin näytöllä molempien akkujen varaustilaa..


    • hyväkokemus

      Hei. Latauksessa nuppi ulos asentoon, lataantuu puolessa vuorokaudessa. Lataus siis sitä nopeampi, mitä "energiasyöpömpi" lamppu . Ledithän eivät juuri energiaa anna....

      • vain_valo_lataa

        Höpön höpö, tuskin se lämmöllä lataantuu.


    • ei_ongelmia

      Itsellä Citizen AS2031-57E ollut jo reilut kymmenen vuotta ja ilman mitään ongelmia, tosin kello saa ranteessa valoa päivittäin ja talvellakin riittää että kotona normaali huonevalaistus. Olisiko teillä kyseessä jotenkin viallinen yksilö joka kuluttaa enemmän tai sitten laatu huonontunut.

    • kansalaisenKello

      Pitääko hän kelloa jatkuvasti ranteessa? Minä pidän ja Citiseeni kello ei pysähtele koskaan. Rannekelloa ei saa säilyttää missään laatikossa tai pimeässä komerossa, vaa sen on oltava aina ranteessa, paitsi nukkuessa, uidessa ja pesussa, tiskatessa tai muuten märissä olosuhteissa. Tälloin se saa valoa tarpeeksi.

      • aurajuust0

        Ja pysyy oikeassa ajassa. Se on suunniteltu toimimaan kädenlämpöisenä.


    • vanhacitizen

      Perin isältäni jonkun 8-9v vanhan citizen eco-driven, oon sitä tossa lataillut ja hyvin näyttäis toimivan. Laatumerkki

    • Anonyymi

      Hyvä laatumerkkikään, sekunti ja päivyri ei kestä paristollakaan vanhetessaan kuin vuoden. On aika ostaa uusi jossa ainakin sekunti viisari oltava, päivyri vähän turha. Eco driven aion ostaa nyt enkä ihan halpaa.
      Leijona halpa jousto ranneke ja hyvä kestää 3v ainakin paristolla vielä monen vuoden jäleen. Se kätevä joskus. Automatic oli joskus mutta ranneke rikkoutuu helposti työkäytössä eikä saa sopivaa tilalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe