Pankkisektorin tulevaisuus?

TasanenTaavi

Luin miten pankkisektori vetää edelleen sijoittajien rahaa Euroopassa. Mutta mitenkäs jatkossa? Näettekö, että Nordea ja Sampo ovat hyviä sijoituksia, jos tavoite on yli 10 vuoden päässä? Ensi vuoden alussa pankkisektori kokee ehkä suurimman mullistuksen sitten verkkopankin tulemisen jälkeen. Eivätkö sijoittajat hinnoittele muutosta vai eikö se merkkaakaan sitten niin paljon mitä jotkut pelottelevat?

9

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 23456

      Ööö. Miksei pankeilla ois tulevaisuutta? Aina tarvitaan rahoitusta. Ja tulot ovat varmat.

    • Maksa-arvot

      ni, sä pelkäät, että kohta ihmisten tilit on googlella ja amazonilla. No, ei kai nyt sentään. Ainakaan 30 vuoteen. Rahat Nordeaan vaan.

    • RahaRuhtinas

      Tämä on ehkä tavallisille piensijoittajille vaikea aihe. Ollaan oltu niin pitkään tekemisissä tavallisten kivijalkapankkien kanssa, että ei vielä ymmärretä muutosta. Saati sitten tätä lähitulevaisuudessa olevaa, kun ihmisillä saattaa suurempi määrä tuloistaan alkaa kulkea jotain muuta kautta kuin sen pankkitilin kautta.

      Itselläni tällä hetkellä normipalkka luonnollisesti tulee pankkitilille. Mutta on myös säännöllisiä tuloja, jotka tulevat erinäisiin nettilompakoihin. Lisäksi vielä vähän vaihtelevia nettipokerituloja, jotka myös otan nettilompakoihin.

      Hyvin harvoin siirrän enää nettilompakoista rahaa pankkitililleni vaan ehdin käyttää ne suoraan sieltä ja asia on ihan ok.

      Jos vielä vuonna 2010 tuloistani 99% tuli pankkitilille, niin tällä hetkellä luku on varmaankin noin 75%. Ja pienenemään päin - varsinkin, kun palkankorotuksia ei ole tulossa.

      Miettikääpä omia tulojanne. Eikö teidänkin "tuloistanne" yllättävän paljon tulee muualle kuin perinteisille pankkitileille vaikka nopeasti aateltuna voisi luulla olevan toisin.

      *Nettikirpparimyynnit
      *Uhkapelivoitot (toivottavasti ei peliongelmaa)
      *Kavereiden lainaamia rahoja
      *YouTube-mainostajien tilityksiä

      En tarkoita, että kaikki em. menisi nettilompakoihin, mutta noi ehkä yleisimpiä, joita voi ottaa nettilompakoihin. Palkkaa vielä vähän vaikeampi ottaa sinne.

      Asiat ovat viiden vuoden päästä täysin toisin kuin nyt!

    • jooseppiylikurpa

      Samaa mieltä. Itselläni tulee tuloja myös erilaisista lähteistä eikä kaikki päädy koskaan pankkitilille. Pankki on viiden vuoden päästä kokenut saman mullistuksen minkä taksiala Uberin kautta tai hotellibisnes AirBNB:n kautta. Mutta jos otetaan mukaan kryptovaluutat ja vertaislainaus niin näyttäisi siltä että pankeille ei jää enää kuin vakuutustoiminta. Vielä pitäisi jonkun keksiä vakuutuksille jokin mullistava "joukkokorvaus" ratkaisu niin voitaisiin tehdä pankkien pääkonttoreista vaikka lastentarhoja. Toisaalta vähän sellaisia ne ilmeisesti jo nyt ovat.

      • dfgdgfdggfdgd

        Itse tosin pidän kryptovaluuttoja pelkkänä kuplana. Lisäksi en usko, että enää kovin kauaa hyväksytään kryptovaluuttojen anonymiteettia. On todennäköistä, että tulevaisuudessa vain sellaiset kryptovaluutat, jotka ilmoittavat omistajat viranomaisille, ovat laillisia. Tällä hetkellähän esimerkiksi Bitcoinien omistajista suuri osa on huumekauppiaita, kiristäjiä ja terroristeja (ehkä jopa valtaosa). Luultavasti tänäkin vuonna tuhansia ihmisiä on murhattu Bitcoinien avulla.

        Kannattaa muistaa, että poliitikot voivat yhdellä päätöksellä kieltää kerralla kaikkien maailman kryptovaluuttojen olemassaolo.

        Ja kuka idiootti lainaa rahaa vertaislainauksen kautta? Nehän ovat vain ylihintaisia pikavippejä. Toki sijoittajalle kannattavia, mutta velalliselle täysin järjettömiä. Lähinnä vertaislainat onkin suunnattu laskukyvyttömille idiooteille. Vertaislaina on järkeviä ainoastaan, jos niiden korot ovat alle 2% (kyllä, tarkoitan vuosikorkoa). Itselle tosin 2%:ia on jo liikaa korkoa lainasta...


      • dfgdgfdggfdgd

        Ja noista vertaislainoista vielä... Nämä yrityksethän lupailevat sijoittajille yli 10% tuottoa. Koska jonkin verran menee itse yritykselle (kyllä, läheskään kaikki rahat ei mene sijoittajille) ja lisäksi näissä on paljon luottotappioita, on lainojen korot usein jopa 20% luokkaa. Eli nämä ovat selkeästi lähinnä pikavippien korvikkeita, eivät mitään muuta.


    • dfgdgfdggfdgd

      Eikä Uber ja Airbnb:kään ole mitään hyväntekijöitä. Molemmat yritykset tekevät paljon voittoa, vaikka eivät omistakaan takseja tai hotelleja. Molemmat yhtiöt vetävät joka välissä tietyn osuuden kyydeistä ja majoituksista ja Uberin ja Airbnb:n omistajat ovatkin nykyisin superrikkaita. Monet vain kuvittelevat, että noita hyödyntämällä ei tarvitse antaa ahneille yrityksille rahaa, mutta itse asiassa tässä yritykset tekevät vielä enemmän rahaa tekemättä lähes tulkoon yhtään mitään. Muuthan tekevät työt heidän puolestaan ja vain saavat rahaa ihan itsestään.

    • TuleLamaKultainen

      Mutta kuka tietää vaikka pankeilla olisi kyky uudistua?

    • TasanenTaavi

      Täällä ei ole oikein tullut vastauksia. Jos täällä on yhtään osakepoimijaa, niin onko tullut salkkuun tänä syksynä perinteisiä rahoitusalan osakkeita?

      Ja jos tätä rahoitusalan tulevaisuutta on vaikea suoraan pohtia, niin kysynpä mielipidettä? Kumpi voi 20 vuoden päästä paksummin:

      a)Rahoitusala (perinteinen)
      b)Suomen metsäteollisuus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1920
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1509
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      130
      1307
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1298
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1210
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      1009
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      962
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      925
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      110
      890
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      47
      733
    Aihe