Israelin etsikkoaika

Israelin etsikkoaika on alkamassa, sinne ovat nuoret vl:t vieneet evankeliumin viime Pääsiäisenä. Heitä on jo jonkin verran. Heitä on sekä juutalaisissa että palestiinalaisissa.

Pakanakansojen etsikkoaika on mahdollisesti päättymässä lähitulevaisuudessa.

19

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • armonoppilas

      Israelilaisten etsikonajan alkaminen ei tarkoita pakanoiden etsikonajan päättymistä.

      Päinvastoin. Israelilaisten kääntyminen ja parannus ovat kuin kuolleista herääminen pakanoiden etsikonajalle. Silloin pakanoiden etsikonaika siis voimistuu entisestään, eikä suinkaan lakkaa.

      Room. 11:15
      Sillä jos heidän hylkäämisensä on maailman sovinto, mitäs heidän korjaamisensa muuta on kuin elämä kuolleista?

      Jeesus myös itse todistaa, että pakanoiden etsikonaika kestää maailmanloppuun asti:

      Matt. 24:14
      Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi, ja sitten tulee loppu.

      Sen sijaan runsaat sodat eivät ole kaikista viimeisimmän ajan merkki, vaan ne tapahtuvat hieman aikaisemmassa vaiheessa lopunaikaa. Lopunaika alkoi jo Herran Jeesuksen Kristuksen syntymän aikoihin.

      Luuk. 21:9
      Ja kun kuulette sodista ja levottomuuksista, älkää hätääntykö. Näin täytyy ensin käydä, mutta loppu ei tule vielä silloin."

      Hepr. 1:1
      Jumala puhui muinen usein ja monella muotoa isille prophetain kautta; näinä viimeisinä päivinä on hän meille puhunut Poikansa kautta,

    • Täyttä soopaa.
      SRK lähetystyötä ei siellä tehdä.

      Muutamia ryhmiä siellä käy, ja kulkee kuten päiväkodissa narua kädessä pitäen.

      Israelin ja pakanoiden ns. etsikkoajalla ei ole mitään tekemistä keskenään, ja olen niin usein nähnyt heitä siellä Jumalan silmäterässä, mutta kertaakaan he eivät ole julistaneet, ja miten julistat, jos ei ole praktaatteja?

      Toisaalta mitä he kertovat heille? Eihän heillä itselläkään ole Jeesus Herra.

      Lähetystyö ei toimi siellä kuten muualla maailmassa, jossa ei ole evankeliumia Jeesuksesta vielä kuultu, siellä julistetaan sitä.

      Mutta Israelissa, jos teet näin, ei kukaan kuuntele 10 sekuntia enempää, ellei jo ole kristitty.

      Juutalaisten luottamus tulee aina aloittaa kehumalla heille heidän hyvää Jumalaa, Abrahamin ja Jaakobin Jumalaa ja saada siihen pikku hiljaa Jeesus, jos luottamus tulee ja se vie aikaa hyvin paljon, ei yksi päivä riitä.

      Pitkäaikainen tuttuni, jonka kanssa olen paljon tekemisissä ja Hänen etunimensäkin on Israel, on hyvä esimerkki.

      Aina tavatessamme, varmaan 10 kertaa vuodessa, ja mitä enemmän ihmisiä on paikalla, Hän toitottaa suureen ääneen; - Sinä, pidätkö 30 vuotta sitten annetun lupauksen, että kun Jeesus tulee, olemme vierekkäin Hänen edessään, ja Hän kysyy Häneltä ”tuletko nyt ensimmäisen vai toisen kerran”, ja jos Hän pettää Hänet, ja vastaa ”Toisen”, Hän alkaa Jeesuksen seuraajaksi?

      Hän asuu Suomessa, mutta Israelissa olen usein ollut samassa tilanteessa ja sitä ei Kerholaiset pysty murtamaan.

      Asia vaatii alan koulutusta, joten aloitus on täyttä puppua ja kysynkin, mistä erotat juutalaisen ja palestiinalaisen, joka on pakana.

      Muuten, kiitos 1 vastuksesta armonoppilalle, täyttä asiaa.

      Siunauksella Kes.

      • Jäi muuten sanomatta myös se, ettei ordodoksi juutalaiset keksutele pakanoiden kanssa Pesah juhlan aikana,i pesach (hepr. ‏פסח‎, pesaḥ) on juutalainen juhla, jolloin muistellaan exodusta, israelilaisten vapautumista Egyptin orjuudesta. Pesahin vietto alkaa nisan-kuun neljännentoista päivän iltana

        Se on heidän suurin juhlansa, ja eivät ole juuri kaduilla.

        Järki päähän valehtelussakin.


      • onvalehtelija
        Kesitas kirjoitti:

        Jäi muuten sanomatta myös se, ettei ordodoksi juutalaiset keksutele pakanoiden kanssa Pesah juhlan aikana,i pesach (hepr. ‏פסח‎, pesaḥ) on juutalainen juhla, jolloin muistellaan exodusta, israelilaisten vapautumista Egyptin orjuudesta. Pesahin vietto alkaa nisan-kuun neljännentoista päivän iltana

        Se on heidän suurin juhlansa, ja eivät ole juuri kaduilla.

        Järki päähän valehtelussakin.

        Eihän kukaan halua keskustella tyrkkyjen messiaanisten juutalaisten kanssa, vaikka ainakin yksi jatkuvasti oksentaa tällä palstalla.


      • onvalehtelija kirjoitti:

        Eihän kukaan halua keskustella tyrkkyjen messiaanisten juutalaisten kanssa, vaikka ainakin yksi jatkuvasti oksentaa tällä palstalla.

        Ei terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat?? Tajuatko?


    • tosias

      Vaikeaa ymmärtää, miksi tätä erottelua tehdään vieläkin, että kuka on pakana ja kuka juutalainen.
      Sen olisi pitänyt päättyä jo vuonna 36, mutta vieläkään eivät ole päässeet siitä irti, nämä erottelijat. Ne joiden sydämen Jumala on ympärileikkauttanut Hengellään, ovat todellisia juutalaisia, ei enää lihassa tapahtuneella ympärileikkauksella ole merkitystä. Tämä päättyi siis vuonna 36, kun Korneliuksesta perhekuntineen tuli sydämeltä ympärileikattu juutalainen.

      • 3. AVRAHAM — h'r"b.a;
        (1Ms 15:1-21 ja 17:1-21)
        Ympärileikkauksen liitto Abrahamin kanssa ja lupaus, johon kuuluu Luvattu maa Abrahamin jälkeläisille Iisakista ja Jaakobista, joille Jumala myös vahvisti tämän liitonsa (1Ms 26:2-5 ja 28:10-22).

        4. ISRAEL — laer"f.yI
        (2Ms 19-20, 24:1-18, 34:10-17 ja 5Ms 29-30)
        Liitto Israelin kansan Mošen välityksellä Siinain vuorella. Tämä liitto, sekä Tooran ja Luvatun maan antaminen Israelille, ovat vahvistus Abrahamin liitolle. Tässä liitossa koko Israelin kansasta tehtiin pappiskansa (2Ms 19:3-6), mutta kuitenkin Herran palveleminen Ilmestysmajassa annettiin vain Aaronin pojille ikuisesti ja vain heille kuuluu ns. Leeviläinen pappeus (esim. 2Ms 28-29, 32:25-29, 39:1-31 ja Jer 33:14-26). Herra uudisti tämän liiton Mooavin maassa ennen kuin Israelin kansa
        pääsi luvattuun maahan (5Ms 29-30).

        Israel on Jumalan silmäterä ikuisesti, ja sinne Hän myös tulee ja perustaa Jumalan Valtakunnan.

        Tiedätkö muuten, miksi ordodoksijuutalaiset ympärileikattiin?


      • tosiasias

        Jumala sanoi 1.Moos.17:11 ”Teidän on ympärileikattava esinahkanne liha, ja se on oleva liiton merkkinä välillämme, minun ja teidän.” Tähän Abrahamin kanssa tehtyyn liittoon sisältyi Jumalan lupaus 1. Mooseksen kirja 12:2,3: "Niin minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinut ja teen sinun nimesi suureksi, ja sinä olet tuleva siunaukseksi.
        Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä."

        Ympärileikkauksella ei siis ollut Jumalan silmissä mitään tekemistä miehuuden kanssa. Ihminen ympärileikattiin sen osoitukseksi, että hän kuului Abrahamin israelilaisiin jälkeläisiin, joille ”on uskottu, mitä Jumala on puhunut." (Roomalaisille 3:1, 2).
        Aikanaan kävi ilmi, ettei Israelin kansa ollut Jumalan luottamuksen arvoinen, sillä se hylkäsi Abrahamin todellisen Siemenen, Jeesuksen Kristuksen,jossa "tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä". Siksi Jumala hylkäsi tuon kansan, eikä heidän ympärileikkauksellaan ollut hänen silmissään enää mitään merkitystä.

        Paavali sanoi Room.2:28, 29: ”Sillä ei se ole juutalainen, joka vain ulkonaisesti on juutalainen, eikä ympärileikkaus se, joka ulkonaisesti lihassa tapahtuu;
        vaan se on juutalainen, joka sisällisesti on juutalainen, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa”. Lihallisille juutalaisillekaan tehdyllä kirjaimellisella ympärileikkauksella ei ollut enää hengellistä arvoa Jumalan silmissä. Uudessa liitossa olevilta täytyy ympärileikata sydän, ei lihaa. Kaikki, mikä heidän ajatuksissaan, haluissaan ja vaikuttimissaan on epämieluista tai epäpuhdasta Jumalan silmissä, täytyy leikata pois.


      • vl-nainen

        Huomautan nimimerkille "tosiasias", että myös vanhanliiton ajalla iankaikkiselle pelastumiselle oli välttämätön ehto se, että nimenomaan ihmisen sydän piti ympärileikata. Näin oli jo Aadamista alkaen kaikkina aikoina ja tähän päivään asti. Sydämen ympärileikkaus tapahtui jo Aadamin ajalla, Aabrahamin ajalla ja tapahtuu nykyäänkin vain uskon kautta Herraan Jeesukseen Kristukseen jokaisen ihmisen hedelmöityksen hetkellä. Aabrahamkin uskoi Herran Jeesuksen Kristuksen päälle, joka on se Siemen, joka "kutsuttiin Iisakista", eli on lihan puolelta Iisakin biologinen jälkeläinen:

        1. Moos. 22:8
        Abraham vastasi: JUmala on edeskatsova itsellensä lampaan polttouhriksi, poikani. Ja he kävivät molemmat ynnä.

        Hepr. 11:
        17 Uskon kautta uhrasi Abraham Isaakin, kuin hän kiusattiin, ja uhrasi ainokaisensa, kuin hän jo oli lupaukset saanut,
        18 Josta sanottu oli: Isaakissa kutsutaan sinulle siemen,
        19 Ja ajatteli, että Jumala voi kuolleistakin herättää; josta hän myös hänen niinkuin yhdessä esikuvassa jälleen sai.

        Esinahan verisessä silpomisessa oli esikuva Kristuksen eli Veriyljän verisestä uhraamisesta koko ihmiskunnan syntien sovittamiseksi. Iisak ja Aabraham ympärileikattiin myös fyysisesti, koska Siemen eli Veriylkä eli Kristus "kutsuttiin" eli periytyi heistä ihmisyytensä puolelta. Kuitenkin myös Ismael, Eesau ja koko Israelin sukukunta olivat osallisia fyysisen ympärileikkauksen liitosta, eivätkä siis ainoastaan Herran Jeesuksen esivanhemmat.

        Naisia ei tietenkään ympärileikattu, koska heillä ei ole penistä, joten ei myöskään peniksen esinahkaa.

        2. Moos. 4:25
        Niin Zippora otti kiven, ja ympärileikkasi poikansa esinahan, ja rupesi hänen jalkoihinsa, ja sanoi: sinä olet minulle veriylkä.
        2. Moos. 4:26
        Niin hän luopui hänestä. Mutta sanoi: veriylkä ympärileikkauksen tähden.

        Ja jos sydämen ympärileikkaus menetettiin epäuskoon joutumisen takia, niin sydämen ympärileikkaus piti ja pitää nykyäänkin uusia uudestisyntymisellä eli parannuksella, joka voi tapahtua vain ottamalla totisesti heränneellä tunnolla (ei siis puoliheränneenä) vastaan synninpäästön joltakin sellaiselta ihmiseltä, jolla on Pyhä Henki (siis joltakin Jumalan lapselta).

        Lihan ympärileikkaus otettiin käyttöön vasta Aabrahamin aikana, ja sekään ei auttanut mitään ilman sydämen ympärileikkausta, sillä se oli vain ulkonainen merkki eli vertauskuva stdämen ympärileikkuksesta.


      • tosiasias kirjoitti:

        Jumala sanoi 1.Moos.17:11 ”Teidän on ympärileikattava esinahkanne liha, ja se on oleva liiton merkkinä välillämme, minun ja teidän.” Tähän Abrahamin kanssa tehtyyn liittoon sisältyi Jumalan lupaus 1. Mooseksen kirja 12:2,3: "Niin minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinut ja teen sinun nimesi suureksi, ja sinä olet tuleva siunaukseksi.
        Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä."

        Ympärileikkauksella ei siis ollut Jumalan silmissä mitään tekemistä miehuuden kanssa. Ihminen ympärileikattiin sen osoitukseksi, että hän kuului Abrahamin israelilaisiin jälkeläisiin, joille ”on uskottu, mitä Jumala on puhunut." (Roomalaisille 3:1, 2).
        Aikanaan kävi ilmi, ettei Israelin kansa ollut Jumalan luottamuksen arvoinen, sillä se hylkäsi Abrahamin todellisen Siemenen, Jeesuksen Kristuksen,jossa "tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä". Siksi Jumala hylkäsi tuon kansan, eikä heidän ympärileikkauksellaan ollut hänen silmissään enää mitään merkitystä.

        Paavali sanoi Room.2:28, 29: ”Sillä ei se ole juutalainen, joka vain ulkonaisesti on juutalainen, eikä ympärileikkaus se, joka ulkonaisesti lihassa tapahtuu;
        vaan se on juutalainen, joka sisällisesti on juutalainen, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa”. Lihallisille juutalaisillekaan tehdyllä kirjaimellisella ympärileikkauksella ei ollut enää hengellistä arvoa Jumalan silmissä. Uudessa liitossa olevilta täytyy ympärileikata sydän, ei lihaa. Kaikki, mikä heidän ajatuksissaan, haluissaan ja vaikuttimissaan on epämieluista tai epäpuhdasta Jumalan silmissä, täytyy leikata pois.

        Ympärileikkaus oli myös merkki siitä, että maa, johon tultiin Egyptstä kuuluu Heille.


      • vl-nainen kirjoitti:

        Huomautan nimimerkille "tosiasias", että myös vanhanliiton ajalla iankaikkiselle pelastumiselle oli välttämätön ehto se, että nimenomaan ihmisen sydän piti ympärileikata. Näin oli jo Aadamista alkaen kaikkina aikoina ja tähän päivään asti. Sydämen ympärileikkaus tapahtui jo Aadamin ajalla, Aabrahamin ajalla ja tapahtuu nykyäänkin vain uskon kautta Herraan Jeesukseen Kristukseen jokaisen ihmisen hedelmöityksen hetkellä. Aabrahamkin uskoi Herran Jeesuksen Kristuksen päälle, joka on se Siemen, joka "kutsuttiin Iisakista", eli on lihan puolelta Iisakin biologinen jälkeläinen:

        1. Moos. 22:8
        Abraham vastasi: JUmala on edeskatsova itsellensä lampaan polttouhriksi, poikani. Ja he kävivät molemmat ynnä.

        Hepr. 11:
        17 Uskon kautta uhrasi Abraham Isaakin, kuin hän kiusattiin, ja uhrasi ainokaisensa, kuin hän jo oli lupaukset saanut,
        18 Josta sanottu oli: Isaakissa kutsutaan sinulle siemen,
        19 Ja ajatteli, että Jumala voi kuolleistakin herättää; josta hän myös hänen niinkuin yhdessä esikuvassa jälleen sai.

        Esinahan verisessä silpomisessa oli esikuva Kristuksen eli Veriyljän verisestä uhraamisesta koko ihmiskunnan syntien sovittamiseksi. Iisak ja Aabraham ympärileikattiin myös fyysisesti, koska Siemen eli Veriylkä eli Kristus "kutsuttiin" eli periytyi heistä ihmisyytensä puolelta. Kuitenkin myös Ismael, Eesau ja koko Israelin sukukunta olivat osallisia fyysisen ympärileikkauksen liitosta, eivätkä siis ainoastaan Herran Jeesuksen esivanhemmat.

        Naisia ei tietenkään ympärileikattu, koska heillä ei ole penistä, joten ei myöskään peniksen esinahkaa.

        2. Moos. 4:25
        Niin Zippora otti kiven, ja ympärileikkasi poikansa esinahan, ja rupesi hänen jalkoihinsa, ja sanoi: sinä olet minulle veriylkä.
        2. Moos. 4:26
        Niin hän luopui hänestä. Mutta sanoi: veriylkä ympärileikkauksen tähden.

        Ja jos sydämen ympärileikkaus menetettiin epäuskoon joutumisen takia, niin sydämen ympärileikkaus piti ja pitää nykyäänkin uusia uudestisyntymisellä eli parannuksella, joka voi tapahtua vain ottamalla totisesti heränneellä tunnolla (ei siis puoliheränneenä) vastaan synninpäästön joltakin sellaiselta ihmiseltä, jolla on Pyhä Henki (siis joltakin Jumalan lapselta).

        Lihan ympärileikkaus otettiin käyttöön vasta Aabrahamin aikana, ja sekään ei auttanut mitään ilman sydämen ympärileikkausta, sillä se oli vain ulkonainen merkki eli vertauskuva stdämen ympärileikkuksesta.

        >>Huomautan nimimerkille "tosiasias", että myös vanhanliiton ajalla iankaikkiselle pelastumiselle oli välttämätön ehto se, että nimenomaan ihmisen sydän piti ympärileikata.** Et ole perillä Israelin hengellisestä historiasta.

        Sydämen ympärileikkausta ei mainita Laissa, esinahka kylläkin.

        Jeremia ainoastaan kertoo 4;4 siitä vahvistamaan uskoa vertausvallisesti.

        Juutalaiset eivät miettineet tulevaa, siitähän Heille juuri kerrottu, muuta kun Hesekielessä ja Danielissa ennustuksena.

        Heille riitti Jumalan lupaus; 5 MS 11
        22 Sillä jos te pidätte kaikki nämä käskyt, jotka minä teille annan, ja seuraatte niitä, niin että rakastatte Herraa, teidän Jumalaanne, ja aina vaellatte hänen teitänsä ja riiputte hänessä kiinni,
        23 niin Herra karkoittaa kaikki nämä kansat teidän tieltänne, ja te laskette valtanne alle kansoja, jotka ovat teitä suuremmat ja väkevämmät.

        Heille tuli sinusta elämään sekä menestystä.

        UT vasta kertoo Iankaikkisuudesta, johon juutalaisilla, jos tunnet heitä, ei ole kiirettä.

        Missä Abraham uskoi Jeesuksen ”päälle”, ei taida löytyä Raamatusta, mutta Hän uskoi Jumalan lupaukseen, joka teki Hänestä vanhurskaan.
        1. Moos. 15:6
        Abram uskoi Herran lupaukseen, ja Herra katsoi hänet vanhurskaaksi

        Kannattaa lukea Raamattua, ennekuin opettaa muita.

        Näillä mainitsemillasi otteella Genesiksestä Raamatusta ei ole mitään tekemistä pelastuksen kanssa.

        1. Moos. 22:8
        Abraham vastasi: JUmala on edeskatsova itsellensä lampaan polttouhriksi, poikani. Ja he kävivät molemmat ynnä.

        Taas UT on aivan eri asia, siinä asia muuttui heti.

        Älä hengellistä Jumalan luomaa liittoa miksikään veri uhriksi, sillä toimenpiteessä ei juuri tule verta ja se on merkkinä Jumalalle.

        Missä VT;ssä lukee, että esinahan leikkaaminen olisi yhteydessä Jeesukseen??

        UT kertoo kyllä, ettei tarvitse enää mitään veriylkiä, Jeesus oli viimeinen sellainen. Eikä sitä mainita muuallakaan, kun Sipporan tapauksessa.

        Nyt riittä Parannus, ottaa vastaan Jeesus ja seurata Häntä ja se tuo myös pelastuksen.

        Totta kai se otetiin käyttöön Abrahamin aikana, koska Abram oli ensimmäinen israelmainen, ja se oli merkkinä maan omistamisesta Kaanaassa.


      • KlitoriksestaKärkiPois
        Kesitas kirjoitti:

        Ympärileikkaus oli myös merkki siitä, että maa, johon tultiin Egyptstä kuuluu Heille.

        Ilmanos muhamettilaiset silpovat poikiaan.


    • sirpatuulikangas

      "" pitää nykyäänkin uusia uudestisyntymisellä eli parannuksella, joka voi tapahtua vain ottamalla totisesti heränneellä tunnolla (ei siis puoliheränneenä) vastaan synninpäästön joltakin sellaiselta ihmiseltä, jolla on Pyhä Henki (siis joltakin Jumalan lapselta). ""

      Eikö sellaisen parannuksen tekevällä eli synninpäästön vastaanottavalla ihmisellä tarvitse olla ollenkaan mitään uskoa Jeesukseen Kristukseen, vaan usko ja luottamus synninpäästön antajaan? Outoa oppia julistavat vanhoilliset, kun Jumalan sana korostaa aina yksin uskoa Jeesukseen Kristukseen ja vain yksin Hänen kauttaan tapahtuvaan syntienanteeksisaamiseen ja paranemiseen. Jeesus itse aina toisti: "Uskosi on sinut parantanut!".

      • Oletko ajatellut, mitä kirjoitait; Eikö sellaisen parannuksen tekevällä eli synninpäästön vastaanottavalla ihmisellä tarvitse olla ollenkaan mitään uskoa Jeesukseen Kristukseen, vaan usko ja luottamus synninpäästön antajaan??

        Siinä se Kerhon usko on, synninpäästön antajassa, vaikka Raamattu ei edes tunne synninpäästön antajaa.

        Kllä pakanuus kaikkea keksii.


      • uksonvjelesijuuttaalta
        Kesitas kirjoitti:

        Oletko ajatellut, mitä kirjoitait; Eikö sellaisen parannuksen tekevällä eli synninpäästön vastaanottavalla ihmisellä tarvitse olla ollenkaan mitään uskoa Jeesukseen Kristukseen, vaan usko ja luottamus synninpäästön antajaan??

        Siinä se Kerhon usko on, synninpäästön antajassa, vaikka Raamattu ei edes tunne synninpäästön antajaa.

        Kllä pakanuus kaikkea keksii.

        Minäkään en keksuttele esinahasta. En edes kirjoitai, Hän kllä. Pos ses siivi suf fik si?


    • Paavalin kirje room. 11:25-26

      25. Sillä minä en tahdo, veljet - ettette olisi oman viisautenne varassa - pitää teitä tietämättöminä tästä salaisuudesta, että Israelia on osaksi kohdannut paatumus - hamaan siihen asti, kunnes pakanain täysi luku on sisälle tullut,
      26. ja niin kaikki Israel on pelastuva, niinkuin kirjoitettu on: "Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista


      Nyt eletään tämän ajan alkua.

      • Tähdennän sitä, että Jaakob tarkoittaa Israelia.


      • tosiasias

        Kyllähän silloin kun liitto tehtiin Jumalan ja luonnollisen Israelin välillä, heillä oli etuoikeus muodostaa koko tuo 144000 joukko Jeesuksen rinnalla toimimaan kuninkaina ja pappeina.
        Mutta sitä ei millään oikein tahdota ymmärtää, mikä merkitys sillä oli, että siitä tuli kansakuntana luopio. Ei heistä siksi ollut täysimääräisiksi oksiksi tuohon oliivipuuhun.
        Näin Jumala teki jotain sellaista, mitä uskovien on vaikea ymmärtää. Hän alkoi oksastaa uskovia pakanakansoista tuohon oliivipuuhun puuttuvien oksien tilalle, niin että Korneliuksesta alkaen nämä Hän siitti hengellään ja uudelleensynnytti taivaalliseen toivoon. Ne jotka hän on valinnut, niin että kaikki Israel on pelastuva, kaikki oksat ovat oliivipuussa, ei yhtäkään jää puuttumaan.
        Täytyy ymmärtää nämä Room.11. luvussa:
        Mitä edustavat luvun
        – oliivipuu
        – juuri
        – runko
        – oksat?

        Ennustusten mukaisesti Abrahamin siemen – Jeesus Kristus yhdessä 144 000:n kanssa – tuo siunauksia ”kansakuntien ihmisille” (Room. 11:12; 1. Moos. 22:18). Tästä järjestelystä koituu hyötyä kaikille Jumalan kansaan kuuluville. Kun mietimme Jumalan ikuisen tarkoituksen toteutumista, voimme tosiaan vain hämmästellä kuten Paavali kirjoittaa Room.11:33
        "Oi sitä Jumalan rikkauden ja viisauden ja tiedon syvyyttä! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja käsittämättömät hänen tiensä!"

        Nyt eletään aikaa, jolloin viimeinenkin 144000:sta on lopullisesti sinetöity ja tuulet päästetään irti maan neljältä kulmalta.


    • 238900

      Nostetaanpas tämä ylös, että SRK:ssa huomataan Israelin etsikon ajan alkaminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      89
      4174
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4062
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3884
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2697
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2465
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2064
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2062
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1930
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1599
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1422
    Aihe