Tammikuun lentohinnat, Thaimaa

santtu_1975A

Nyt alkaa enemmän ja enemmän vaikuttamaan siltä, että Tammikuulle voisi työkuviosta tulla sellainen reilun kahden viikon "aika-ikkuna" mihin mahtuisi 7-10Päivän lomailu Thaimaassa.

Vaikka jonkin verran Thaimaassa matkaillut (olisikohan viimekuun Chiang Main reissu ollut joku 17-18:sta Thaimaan matka), niin edellisestä Talvikauden (Joulu-Helmikuu) Thaimaan reissusta on vierähtänyt aikaa varmaan kahdeksan vuotta ja omat matkani ovat töiden takia ajoittuneet tämän jälkeen talvisesongin ulkopuolelle (reissut viimevuosina olleet Syys- Marraskuussa ja Touko- Kesäkuussa).

Tiedän aikahyvin noiden loppusyksyn ja kevätkesän lentojen hintakuviot, mutta nyt tämä Keski-talvi on aikaa että en oikein tiedä miten lentohinnat kehittyvät ja siihen kysyisin hieman neuvoa ja kokemuksia?

Myös yhtenä mahdollisuutena ovat myös matkatoimistojen äkkilähdöt taikka lentopaikat (näillä molemmilla on joskus myös reissussa tullut oltua), mutta niitä ei ole vuosiin tullut seurattua, kun ei oikeastaan ole saatavilla niillä omilla "normaaleilla" loma-ajoilla (Näillä voisi Bangkokin sijasta lentää myös vaikka Phukettiin taikka Krabille)

Valitettavasti varmuus, että pääsenkö töiden puolesta lähtemään reisuun täsmentyy vasta tuossa 2-4viikon kuluessa ja ainakaan ennen sitä en voi lentoa ottaa (ja varmaan pitää asiasta muutenkin hieman vielä kotona keskustella, kun talven olen muutenkin aika isoilta osin reissutyössä pohjois-suomessa).

Muutenkin jos reissuun tulee lähdettyä, pitäisi se saada aika pienellä budjetilla tehtyä (eli hyvin edulliset lennot löydettyä), että "annan itselleni luvan" lähteä, kun edelliset reissut olleet viimekuussa sekä Toukokuussa ja tulevalle Toukokuulle on lennot taas ostettuna.

Tiedän tosiaan että lentojen hinnat vaihtelevat eri vuosina jonkinkin verran, mutta mitä kokemusta reissaajilla edullisten Thaimaan lentojen saamisesta Tammikuulle, ehkä noin kuukautta ennen lähtöä, taikka sitten Tammikuun äkkilähtöjen/lentopaikkojen "metsästyksestä" muutama päivä ennen lähtöä, löytyykö?

17

572

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äkkilähtöjenkyttääjä

      Äkkilähtöjä varmaan löytyy tammikuussa lyhyelläkin varoitusajalla, mutta todennäköisesti viikoksi tai kahdeksi. Aurinkomatkat ja matkavekka ainakin tekevät tosin myös 11 päivän reissuja. Aurinkomatkoilta tosin ei edusllista taida löytyä edes seuraavan päivän lähdöille.

      • santtu_1975A

        Kahden viikon matka ei hyvin todennäköisesti tuona ajankohtana onnistu (11päivää voisi olla ok. jos lähtöpäivä on sopiva), mutta viikonkin reissu tuona ajankohtana voisi olla ihan mukava.


    • no esim finskillä suora lento helsinki-bangkok 9-19 tammikuuta 681€.
      Mun mielestä toi alkaa olee ihan normaali hinta....
      Yhdellä vaihdolla pääsee johonkin 620€ mut ei mielestäni kannata säästää 60€ tossa tilanteessa.

      • santtu_1975A

        Finskiltä löytyisi tiettyillä päivillä vielä halvemmat lennot (581€), mutta jäisi matkoineen 8päivään, mutta toisaalta sekin vielä voisi menetellä...
        Hankala tilanne, kun vaikuttaa siltä, että varmuus pääsenkö lähtemään vaiko en ja jos, niin mille päiville, varmistuu varmaan vasta noin kolme-neljä viikkoa ennen mahdollisia lähtöpäiviä.


      • kuriput
        santtu_1975A kirjoitti:

        Finskiltä löytyisi tiettyillä päivillä vielä halvemmat lennot (581€), mutta jäisi matkoineen 8päivään, mutta toisaalta sekin vielä voisi menetellä...
        Hankala tilanne, kun vaikuttaa siltä, että varmuus pääsenkö lähtemään vaiko en ja jos, niin mille päiville, varmistuu varmaan vasta noin kolme-neljä viikkoa ennen mahdollisia lähtöpäiviä.

        Sitäpaitsi se menolento tuolla hinnalla oli Hong Kongin kautta ja vaihtoaika 6 tuntia. Paluu oli suora.


    • Tsekkaa noi yleiset haku koneet, trivagot yms voit löytää yllättävän edullisen lennon hotellin.

    • Kannattaa tsekata myös lennot esim köpiksestä,amsterdamista ja frankfurtista sieltä on enemmän lentoja kuin täältä pohjoisesta ja parempia lentoyhtiöitä palvelun suhteen. Esin thai air ,korean air.jne

    • Kikkrabi

      Tammikuussa ollaan ostettu pelkkiä lentoja noin viiden sadan hintaan. Joskus on näyttänyt olevan halvemmallakin esim. Tuilla. Me ollaan ostettu Aurinkomatkoilta ja Apolllomatkoilta. Molemmat on Finnairin lentoja.

      • KineauFallet

        Saahan noita ny neljäänsataan tänäänkin, tosin kaks välilaskua Mongoliassa ja vaihtaa pitää Gambiassa, matka-aika 34 tuntia.


      • santtu_1975A

        Onko lennot olleet Bangkokiin vaiko vaikkapa Phukettiin taikka Krabille?
        Molemmat vaihtoehdot myös käyvät erittäin hyvin.


    • Kikkrabi

      lennot ovat olleet Phukettiin

    • santtu_1975A

      Nyt sitten muutama päivä sitten varmistui "aikaikkuna" minkä puitteissa voin lähteä ja juuri varattu lennot reilun kahden viikon päähän H:ki - Bkk -H:ki. Qatarilla 495€ (perillä 10 yötä)
      Seuraavaksi sitten suunnittelemaan minne päin Thaimaata tuosta Bangkokista sitten jatkaa. Toukokuulle kun on sitten tiedossa reissu Koh Chang Pattaya, niin tälle reissulla ei sitten ainakaan Pattayalle taida tulla mentyä, vaan joku uusi, ennen käymätön kohde olisi hakusessa. Pitäisiköhän tällä reissulla käydä sitten vihdoin tutustumassa Siaminlahden länsipuoleen, jos muuta vaihtoehtoa ei keksi.

      • opelisti

        Mitä kautta lento on? Paljonko on kokonaismatkustusaika?


      • KiinnostaaPaljon

        Perusta oma aloitus.
        Santun päiväkirja.


      • santtu_1975A
        opelisti kirjoitti:

        Mitä kautta lento on? Paljonko on kokonaismatkustusaika?

        Dohan kauttahan tuo Qatar operoi.
        Meno kahden tunnin vaihto-ajalla, eli matkan kokonaiskesto vajaat 15h. (tällä vaihto-ajalla olen pari lentoa lentänyt ja on ihan sopivan pituinen vaihto, kiire ei tule, mutta liikaa ylimääräistäkään aikaa ei jää).
        Paluu sitten 7h. vaihdolla (eli matka-aika noin 21h.) mutta siinä olisi tarkoitus tehdä muutaman tunnin pika-pistäytyminen Dohan kaupunkia katsastamaan.


      • santtu_1975A

        Eihän tuossa tietysti "säästö" ole verrattuna suoraan Finnairin lentoon kuin 260€ kyseisillä lentopäivillä (ja noilla lentopäivillä sain maksimipäivät aikaiseksi mitä töiden puitteissa voin poissa olla), mutta katsoin että se on juuri sen suuruinen säästö että tuon pidemmän matkustusajan "siedän".


      • santtu_1975A

        Ja sitten kun katsoin uudestaan, niin noille kyseisille päiville Finnairilta löytyneet halvimmat hinnat olivatkin myös vaihdollisia lentoja. Suorilla lennoilla hinta olisikin yli 900€, eli "säästö" olikin noin 405€, joka onkin sitten jo ihan kelvollinen summa tuosta pinestä ajankäytöstä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe