Millaista vapaaehtoistyötä olette tehneet?

Moikka!
Kiinnostaisi millaista vapaaehtoistyötä te olette tehneet ja millaiseksi sen kokeneet? Itse harkitsen myös vapaaehtoistyötä, mutta mietin vielä mikä kiinnostaisi eniten. Saisi vähän sisältöä työttömän arkeen.
Ilmianna
Jaa

3 VastaustaMoikka moikka!
Olen tehnyt vapaaehtoistyötä parisen vuotta. Työttömän arkea pakoon lähdin minäkin, sisältöä elämään hankkimaan. Katunut en ole sitä päivääkään.
Ulkoilutan vanhuksia ainakin kaksi kertaa viikossa, usein enemmänkin. Lisäksi kaupassa käyntejä, sekä lääkäri/terveyskeskusreissuja tukemassa. Kaikenlaista muutakin pikkuapuja on tullut tässä mukaan, tämä on ollut paljon mukavampaakin kuin ennen palkkatyössä olo. "Työnsä" tulloksen näkee heti, iloiset ilmeet ja virkistyneet mielet, sekä autettavalla, että auttajalla.
Eräillä paikkakunnilla järjestetään kurssintapaisia näihin asioihin liittyen. Näin, ikäänkuin virallisesti auttajiin liittyen, katsotaan myös henkilön luotettavuutta ym sopivuutta tehtävään. Voihan sitä tietysti muutenkin apua antaa, vaikka iäkkäille tuttaville ym. Kyllä tekevä keinot löytää jos halukkuutta vaan on. Tekemätöntä työtä kyllä löytyy muutakin vaikka kuinka paljon.
Tervetuloa mukaan.
Ilmianna
Jaa
mie olen ollu pelastuspuolen vapaaehtoisena kaikkiaan 48 vuotta.
Ensiksi vpk:ssa letkunjatkeena, vpk:ssa eri jutuissa satunnaisesti sitten henkisessä tuessa ja nyt 20 vuotta henkisessä/hengellisessätuessa koulutettuna ja ensiaputoiminnassa vapaaehtoisena koulutettuna
En osaa olla ilman tuota toimintaa
Ilmianna
Jaa
Vapaaehtoista maanpuolustustoimintaa jo vuodesta 1995. Paljon miellyttävämpää kuin perus inttitouhu. Monesti on leimattu sotahulluksi, mutta se pitää sisällään paljon yhteiskuntaa hyödyttävää toimintaa. Olemme käyneet ulkoiluttamassa sotaveteraaneja, olleet mukana VePepassa eli etsimässä kadonneita henkilöitä, saaneet ensiapukoulutusta, tulen sammutuskoulutusta jne. Kaikille on omien halujen mukaan kaikkea sopivaa jos aseellinen koulutus ei kiinnosta, myös naisille. Nykyisin olen eläkeiässä, mutta silti löytyy erilaisia tehtäviä, kun ei enää noita pv:n harjoituskutsuja tule.

Porukassa ne ramboilijat ja sotahullut eivät viihdy. Toiminta onkin fiksuille ja omatoimisille ihmisille suunnattu. Suosittelen liittymään paikalliseen reserviläisjärjestöön. Se on kaikille avointa toimintaa ja tukee tarvittaessa kriisitoimintaa monilla alueilla eikä pelkkiä sotatoimia.

Jo kunnon kohotuksen vuoksi ihan mukavaa touhua. Monet järjestöt järjestävät marsseja, maastossa suunnistusta sekä muuta kuntosalitoimintaa. Rapakuntoinenkin pärjää ja kunto paranee ajan kanssa. Omista haluista vain kiinni. Ainakin pääkaupunkiseudulla järjestetään erikseen kunnonkohotuskursseja nousujohteisesti.

Olen myös osittain invalidisoitunut niskavamman takia. Kunto ja toiminta on noussut paremmin kuin missään terapiassa ja kuntojumpissa. Kannustus on ollut erinomaista. Terapiaa tämäkin.:)

Tästä maasta löytyy kaikille jotain, jos on vapaa-ajan ongelmia. Olen myös monessa muussa vapaaehtoistoiminnassa mukana. Ilmaista tekemätöntä työtä tämä maa on pullollaan.:) Lähes kaikki kerhotoiminta eli ry:t on sitä vapaaehtoista. Ei ne muuten hengissä pysy.:)
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Millaista vapaaehtoistyötä olette tehneet?

Moikka!
Kiinnostaisi millaista vapaaehtoistyötä te olette tehneet ja millaiseksi sen kokeneet? Itse harkitsen myös vapaaehtoistyötä, mutta mietin vielä mikä kiinnostaisi eniten. Saisi vähän sisältöä työttömän arkeen.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta