Hoitoala on palkoissa

Olikoviisasta

Todella paljon jäljessä muista ammateist ! Minulle riitti lähdin kokonaan muihin duuneihin. Palkka nyt sama, mutta sen saa 2 viikossa😆. Rypekää 70 luvun palkkatasossa. Nuoret miettikää tarkkaan mitä teette tulevaisuudessa.

4

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dehydrobenzperidol

      Miettikää nuoret ainakin sen verran, että suoritatte tutkintonne harjoitteluineen jämäkän ammatillisesti, mieluummin tietenkin hyvin arvosanoin. Jos opiskelette lähihoitajiksi, valitkaa ehdottomasti linjaksi sairaanhoito ja huolenpito. Se on kaiken hoitotyön peruslähtökohta. Näitä kuntoutuksen ja mielenterveystyön kädettömiä taapertajia saa perusasioissa ohjata kädestä pitäen riesaksi asti. Ammattitaito lisää motivaatiota, ja hyvällä ammattitaidolla ja motivaatiolla varustettu hoitaja työskenteleekin useimmiten julkisen instituution leivissä. Oman kompetenssin puitteissa tapahtuva autonominen päätöksenteko on tutkitusti työhyvinvointia lisäävä tekijä.Taapertajille tällainen ympäristö on vain liian vaativa. Julkisella peruspalkat kautta linjan ovatkin lähihoitajilla n. 200-250 euroa, ja sairaanhoitajilla n. 300-350 euroa korkeammat kuin yksityisellä puolella. Lisineen jo helposti 500 euroa kuukaudessa enemmän. Tämä johtuu siitä, kun yksityisellä puolella harvemmin kaikkia lisiäkään enää maksetaan. Näillä parametreilla kokonaispalkka on sitten kutakuinkin kolmivuorotyössä lähihoitajalla n. 2600-2700 euroa kuussa ja sairaanhoitajalla n. 3000-3100 euroa kuussa. Se onko se kohtuullista vieläkään, on sitten toinen juttu.

    • PisteiiiinPäälle

      Allekirjoitan aloituspostaajan tekstiä!
      Lähihoitajan työ on orjatyötä suomessa! Vastuu kasvaa mitä pidemmälle hoitoalalla hakeudut ja vasta erikoislääkärinä alkaa alalla tienaamaan. Helpointa ja kannattavinta on valita peruskoulun jälkeen kunnon ammatti josta tehdystä työstä oikeasti saa riittävästi palkkaa. Lähihoitajana itse ryvennyt reilu 10v ja selkeästikin olisi kannattanut tutkintoon käytetty energia käyttää johonkin rahakkaaseen (=työn vaativuutta ja vastuuta vastaava palkka) ammattin. Totta hoitoalan palkoissa on ainoastaan se, että oletetaan että se on kutsumusammatti, ELI SIITÄ SAATU PALKKA ON HYVÄ MIELI! Itsekin alaa juuri vaihtamassa, en jaksa enää tuolla palkalla riutua 3-vuortyössä, hoitaen kokonaisvaltaisesti ihmiselämää, lääkehoidosta vaipanvaihtoon ja syöttämiseen kusi*ella (sananmukaisesti) palkalla. Tarpoen tuulimyllyjä vastaan, todellisuus on tarua karumpaa, asiakkaat voivat olla todella veemäisiä ja joskus hoitovastaisuuden lisäksi väkivaltaisia (riippuu tietysti erikoistumisestanne ja sitä kautta työpaikastanne; hoitokoti, sairaala jne), kunta ja yksityiset sektorit hakevat kokoajan säästöä (=enemmän työtä samalla työajalla ja palkalla). Ja enemmänhän vaan poljetaan palkkoja, hoitakaa siis itse muistisairaat ja halvaantuneet läheisenne, saattehan siitä tarvittaessa omaishoidontukeakin (tämänkin naurettavan tuenmäärän oletetaan käyvän palkasta).
      NUORET: Valitkaa tosiaan kunnon ammatti josta saatte työtehtäväänne vastaavaa palkkaa, HOITO-ALALLA saatte köyhän tilinauhan ja vain hyvän mielen (jos satutte löytämään itsellenne hyvän työporukan ja asioita aidosti ajan ja kiinnostuneen esimiehen)!

    • Palkkapalkkapalkka

      Palkka sitä ja palkka tätä.

      • OletkoPalkaton

        Kylläkyllä, rahan takiahan sitä töissä käydään! Vai en tiedä minkälaisella taustalla (perintö, rikas kumppani jne) muut ihmiset saavat katettua sumiskustannuksensa. Vain IDIOOTTI tuhlaa aikaansa ja käy töissä ilman palkkaa (parilla satasella enenmmän kun valtion tuet). SUOMI NOUSUUN!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      100
      1899
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1430
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1317
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      92
      1313
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1124
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      463
      997
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      47
      918
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      913
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      852
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      836
    Aihe