Suojellaan homehtumaan.

KeskustanAsukki

Ihmiset voisivat käydä katsomassa Keuruun kuvanäyttämöä ja todeta että siinä on malli esimerkki täydellisesti onnistuneesta suojelusta ja kehityksen vastustamisesta. Nythän kuvanäyttämön tilanne on varmaan hyvä ja kaikki osapuolet on tyytyväisiä kun se homehtuu paikalleen. Jos nämä ihmiset saisivat päättää niin meillä ei olisi Lidliä, Megaa,Aurinkolinnaa, Kamanaa, pappilaa ja uutta kauppakeskusta yms. Siinähän olisi voinut tulla muutama työpaikkakin jos olisi S-ketjun annettu toteuttaa suunnitelmiaan. Mutta ei.
Minusta koko keskusta vaatisi täydellisen ulkoilmeen muutoksen. Vanhat törkeän näköiset homehtuvat rakennukset pitäisi purkaa pois. Esim Palarannan / grillin rakennus, kuvanäyttämö, vanha Nordean konttori ja muita. Kun keskustaan ajaa kirkon päästä niin ensimmäinen asia mikä tulee mieleen on Venäjä ja se varmaan antaa hienoa Keurus kuvaa . Harmaita ja ruskeita homeen syömiä törkykasoja. Se häpeän ja myötähäpeän tunne Keuruulaisena mikä tulee kun ajattelee että joku turisti eksyy keskustaan.
Mutta kun omissa nostalgia pärinöissä täytyy Keuruu säilyttää sellaisena kuin se oli minun nuoruudessa ja estää uusi ja ihmeellinen asia nimeltä KEHITYS.

37

2180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aporiginaali

      Samoin Lapinsillan ympäristö. Mädäntyneen haju leijailee ilmassa. Voisiko puskia ja ryteikköjä siistiä, mädäntyneet kaatuneet puut raivata pois.

      • kaava-arkki

        Lapinsillan molemmissa päissä on rakennettuja tontteja. Niitten siistiminen on makuasia ja omistajan kontolla. Voit tietysti käydä soittamassa ovikelloa ja esittää toiveesi.


      • näin-keuruulla

        Puskien ja ryteikköjen raivaaminen tarvitsee puunkaatoluvan kaupungin rakennustarkastukselta, korotettuine lupamaksuineen. Sen saaminen ja sisältö onkin sitten arvoitus. Lapinsalmen liepeillä, jossa on suojelukohteita, ennen luvan irtoamista voi vielä tarvita ammattilaisen tekemän puistosuunnitelman, jossa on esitetty mitä ryteikköjä voi kaataa ja mitä jättää pystyyn.


    • NiinSeVaanOnAsia

      Suomeen pitäisi saada laki, että kukaan ei voi vaatia toisen omaisuuden suojelua, joka on alle 100 vuotta vanhaa!
      Jos joku haluaa itse suojella jonkun rakennuksen, jossa näkee suojelemisen arvoista , voisi kyllä omistajana hakea sille sellaista, mutta ei koskaan toisen omaisuudell ja olla kehityksen jarruna!
      Tuollaisten tahojen pitäisi hävetä, joka laittaa toisille kampoihin!

    • Naakkojenpesävain

      Samaa mieltä aloittajan kanssa. Ihan kamala rakennus, ja kaunis ranta vieressä, jossa vierasvene satama. Antaa kaameen kuvan Keuruusta. Sadat naakat pesivät siellä ei muuta.... Eikö siitä vois ottaa kuvat , ja jos joskus myöhemmin tällainen rakennus tulee muotiin niin sitten uus tilalle, mutta nyt jos Keskimaa tilaisi katepillarin niin olisi loistojuttu...Kerätäänkö adressi purkamisen puolesta? Tilalle, vaikka aluksi ihan pensaita, puita ja vihreää.

    • slukauvuonnaastma

      varuskunnan kassut haisee kaunis saareen asti
      ne on todistetusi homeessa
      vaan saapumis erille ..... ei sitä kerrottu
      moniko spr suvakki sai "piipun"

    • Prismaaodotellessa

      Keskustan vanhat, homeensyömät kerrostalot pulveroitavaksi Tarhiansuun talolle asti, jos Prisman haluatte Keuruulle.

    • Eitarvitsesuojella

      Samaa mieltä. Ja seuraavaksi valitetaan Kippavuoren kaavasta, homeiset rivitalot suojeluun! Huhhuh...

    • Keuruun keskustan rakennuskantaa ovat varmaan kymmenet rakennusmestarit, -insinöörit ja arkkitehdit suunnitelleet ja jälki on sen mukaista - kuin räjäyttämällä tehty. Omakotitalojen ulkonäköä kaltevuuksineen ja pintamateriaaleineen väritystä myöten kaupunginvaltuusto kaavapäätöksineen vahtii kuin koira vanhaa luuta mutta keskusta-aluen on annettu rakentua kunkin suunnittelija tai rakentajan mieltymysten mukaan. Ketvelniemessä jopa määrättiin liittymään suuryhteisantenniin koska sen omistajana oli Keuruun Sähkö eikä talon ulkopuolella näkyvillä saanut olla tv-antennia. Haapamäellä, tuolla kuolevalla kylällä, rakennusvalvonta vahtii jokaista pihalla olevaan esinettä katselmuksissa, joista ei huumoria puutu. Kesämökit on piilotettava metsän keskelle kauaksi järven rannasta eikä näköalaa järvelle saa avata.

      Mitä Kuva-näyttämön rakennukseen tulee, niin pian se on purkukunnossa kuten nykyinen omistaja haluaakin, joten ilmeisesti joku on tyytyväinen - pilalle suojeltu.

    • aikanäyttelee

      entä tuo kampus? väritys valittu jossain sauna illassa?
      saihan eräs betoni työntekijä potkut
      kun meni mestareille sanomaan ettei valu ole niin kuivaa että
      voi pinnoittaa
      rakennus oli hyvin sää suojattu mutta kosteus voi tulla sisältäkin
      eikö näistä aiemmista virheistä ole vieläkään opittu?

    • Keskelläkeuruuta

      Oliko tietoa mikä taho suojelee vanhaa kuvanäyttämön rakennusta?

      • suojelija--

        Mitä se sulle kuuluu.


      • Funkkistako

        Unescoa veikkaisin.


    • asiakirjatlukekaa

      Todellisuudessa Keskimaa ITSE lopetti uuden kaavan valmistelun, missä kuvanäyttämönkin kohtalo olisi tullut käsiteltyä..siis tässä ei ollut mistään suojelusta kysymys,,että kesksimaa ei ole voinut rakentaa lisää.

    • ennustelija

      Saattaapi käydä niiin, että eräänä päivänä S-kaupan kilvet seisoo Mega marketin katolla

    • jilahjallahadi

      ennemmin heiluu isiksen liput kippavuoressa
      kuin megassa ....

      • Jadetown

        Kippavuoren asuinrivitalossa ei edellenkään ole hometta eikä ole koskaan ollutkaan!! Hyvin toimivia asuntoja ovat. Eikä isiksen liput tietääkseni liity mitenkään hienoon Kippavuoreen!!!


      • Anonyymi

        Eikös nyt puhuta elokuvateatterissa eikä mistään Kippavuoresta.


    • eiolehomettamuistissa

      kyllä kippavuori liittyy isiksen tukijoukkoihin vahvastikkin
      piti täysihoidossa rintamakarkureita talven yli
      kun sillä tienasi kivasti

    • timpurityöhön

      Kuvanäyttämön rakennus tulee säilyttää,että jälkipolville jää muisto millaista Keuruun arkkitehtuuri oli 60luvulla.Hintaa tuolle restaurointi työlle varmasti tulee,mutta hyvästä kannattaa maksaa.Työ voitaisiin tehdä samaan tapaan,kun aikoinaan vaikkapa "tarvontie"hätäaputöinä,siinä työllistyisivät samalla kaikki keuruun rakennusalan ammattilaiset.

      • säästetäänvanhaa

        Kannatan tätä ehdotusta. Kaunis rakennus. Ei kaikkia vanhoja kauniita rakennuksia tarvitse purkaa. Saneerattiinhan eCenterin talokin. Kippavuoren talot säästettävä myös. Rivitalo on hyvä, terassilta suoraan metsikköön, minne kerrostaloista ei pääse.


    • homeongelma

      Homehtuneitten rakennusten purku työt voisi aloittaa vaikka TIVIN halleista

    • xyzåäpöoliy

      Onko aloittaja edes koskaan käynyt Venäjällä? Aika tyhmää ja lapsellista verrata muitakin asioita em. maahan. Aloittaja, tietämyksesi ja kokemuksesi on aika suppea asioista. Tuo tyyli antaa aina kuvan sanojasta. Se on huvittavaa.
      Mitä mainitsemiisi rakennuksiin tulee juuri ne kaksi taloa ennen S markettia ovat keskustan rumimmat. S- marketin koko ja paikka on hyvä nykyisellään. S market edusta on ongelma paikka jo alunperin katutyä huonoa. Jyväskylän Sokos tavaratalo muuten meni pilalle laajennuksen myötä vuosia sitten. Anttilakin oli hyvä entisellä paikallaan. Keuruun keskusta ei tarvitse monia pitserioita tai grillejä haisemassa. Kuvanäyttämö mihin sitä voisi käyttää? Ko setu ja paikka olisi hankala ja huono krs talolle koska mäkirinne. Ihan sama maailamlla on hylättyjä paikkoja,taloja se siitä. Ihan sama ja miten joku aina löytää arvosteltavaa jostain minkä.pitäisi olla paremmin. Maailma ei tule koskaan valmiiksi ja täydelliseksi joten antaa asioiden olla on itsellenne helpompaa.

      • sergei--

        Kyllähän Venäjä on täynnä vanhoja , ränsistyneitä rumia homeisia rakennuksia.


      • hohhoijaataas

        Katoppa tvstä Remppa ohjelmia Amerikasta millaisia taloja kunnostavat. TCL kanava,Avalla oli Unelmarempat jne.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Homeessa? Ikävää. Rakennus aitoa funkkista. Mutta niinhän se nykyisin on vanhat ja nykyisin arvokkaat pois ja uutta tilalle. Niinhan Keuruulla tehtiin jo 70-luvulla. Tilalle saatiin kaikenlaisia laatikoita. Eu:lta apua rakennuksen kunnostamiseksi ja kirjastonrannan kehittämiseksi. Kirjastohan jo on. Esiintymislava rakenteille ja elokuvat pyörimään.

    • Anonyymi

      Satanistien tapohin kuuluu hävittää ja tuhota kaikki kaunis koska ne eivät itse osaa luoda kauneutta,ihmisyys puuttuu. Rakennuksia ne tuholaiset ovat tuhonneet valtava määriä eri puolilla maailmaa. Kauniita koristeellisia taidokkaita hyvin tehtyjä katetraaleja julkisia taloja. Typerä meno ollut 1970 lähtien. Rakennus suunnitelu huononi ja vikoja täynnä tahallisia virheitä. Vuotavia kattoja krs,rivitalot. Julkiset kaikki ongelmia täynnä. Ne jotka haluaa em vihaavat ihmisiä ja haluavat vain rumaa kaikesta.
      Kuvanäyttämön paikalle ei ainakaan mitään hotelli ravintolaa kannata rakentaa. Ei ole asiakkaista. Matkailijoille on ne Keurus rannat juottolat. Liian hyvä paikka iltä yö toiminnalle.Asuntoja jotka on suunniteltu kestämään ja tasokkaita ei pikku kopperoita ja halpoja materiaaleja.
      Tuntuu että Keuruulla on ihmeellinen tyhmyyden aalto menossa kaikessa.

      • Anonyymi

        No nyt mennään kovaa vauhtia sivuraiteelle...


    • Anonyymi

      Tuoltahan se nykyinen "kaupunkikuva" nyt näyttää. Melkein kaikki aiemmin olleet rakennukset purettiin ja siirryttiin 70-luvun malliin. Matalaksi vain, kaikki niinkuin monessa muussakin kylässä silloin tehtiin. Hienoa on katsoa Juha Rainion säilyttämiä kuvia entisestä keuruusta. Ja jos jotain siitä voitaisiin vielä säilyttää, varsinkin JUGEND rakennus, niin...2022 ? Kaikki taas uusiksi? Ai niin. Uutta,uutta ja taas uutta. Siinä nykyajan malli.

    • Anonyymi

      Keskimaa pitää velvoittaa kunnostamaan tuo Kuvanäyttämö, koska on sen hankkinut!
      Ja määrättävä vähintään viiden miljoonan egen uhkasakko, jos kuntoonlaitto ei kiinnosta!

      • Anonyymi

        Koko hökötys nurin ja nopeasti. Lystin saa maksaa ne, jotka sitä aikoinaan nousivat puolustamaan.


    • Anonyymi

      Tuleeko Prisma Keuruulle, jos Kuvanäyttämö purettaisiin?

      • Anonyymi

        Ei tule Prismaa, mutta S-Market muuttaa lopuksi paikkaa. Ei Kuvanäyttämön tontille, vaan muutamien kuntapäättäjien korruptiotontille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tule Prismaa, mutta S-Market muuttaa lopuksi paikkaa. Ei Kuvanäyttämön tontille, vaan muutamien kuntapäättäjien korruptiotontille!

        S-Market ei mene kuvanäyttämön tontille, jos ei saa myös kahta Keuruuntien taloröttelöä samaan projektiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        S-Market ei mene kuvanäyttämön tontille, jos ei saa myös kahta Keuruuntien taloröttelöä samaan projektiin.

        Keuruun kuntapäättäjien korruptiotontti ei ole keuruuntien varressa.


    • Anonyymi

      Joko vihdoinkin pulverointikourat ovat valmiustilassa? Joko kestovalittajat tekivät päätöksestä kantelun EU-tuomioistuimeen?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1747
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1746
    7. 121
      1712
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe