Aihe

Luovuttakaajo

Loppuonlähellä

Sysmässä on jo paljon tyhjiä liiketiloja, koska monert yrittäjät luopuvat ja antavat periksi vääjäämättömälle kehitykselle, jossa oman paikkakunnan palvelut ei enää ketään kiinosta. Siis tämä on pian kuoleva kunta. Palvelut loppuvat ja viimeisetkin yrittäjät luopuvat. Jokainen kuntalainen tekee omat valintansa siitä mistä ostaa tarvitsemansa tavarat ja palvelut. Netistä saa halvimmalla ja sitten toiseksi marketista. Ostat kummasta vaan, niin palvelua et saa. Kun sitten sitten sitä neuvoa tai opastusta tarvitset niin varmaan ymmärrät, että sitä ei ilmaiseksi saa paikkanunnan myymälästä, josta et edes kysynyt tarjousta. Kaikki eivät todellakaan tätä ymmärrä ja tulevat hakemaan ohjeita ja neuvontaa ongelmissaan ja yrittävät poistua ne saatuaan edes kysymättä, mitä tämä maksaa. No, kohta ja piakkoin niitä neuvoja saa sitten hakea todela kaukaa, kunhan kaikki paikalliset erikoisliikkeet ovat lopettaneet.

22

1299

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • eurotomallekylälle

   Vaan onpa paljon meitäkin jotka käyttävät oman kunnan palveluita aina kun se on mahdollista. Hyvää palvelua ja neuvoja olen paikallisista liikkeistä aina saanut, mielelläni maksan sen tuotteen hinnassa, enkä lähde muutaman euron vuoksi kaupunkien marketteihin tai ala tilailemaan netistä. Ihan lähiaikoina avaa ainakin kaksi uutta yritystä kylälle.

  • senkinpahvi

   Vain luuseri luovuttaa. Siinä oikea suomalaisen sisukkuuden sysmäläinen irvikuva! "Vi..u, jos en oikaisemalla voita tätä hiihtokisaa niin pitäkää kisanne!"

  • Konuko_san

   On totta, että Sysmän ostovoima on hiipunut (ja tulee valitettavasti jo syntyvyydenkin takia hiipumaan). Optimoikaa/supistakaa hyvät immeiset (yrittäjät) valikoimanne, laittakaa tuotteenne nykyaikaisesti verkkokauppaan tai tehkää jotain muuta järkevää nykyaikaan ja asiakaskuntaan sopivaa. Satsatkaa siihen mikä kiertää ja tuottaa. Valitettavan moni pienyrittäjä tai erikoisliike on pysähtynyt aikaansa ja se myös näkyy valitettavan hyvin katukuvassa ja valikoimissa, kesäasukkaille varsinkin, jotka tulevat tänne muualta. Täällä onneksi on vielä kuitenkin suht vireitä ja ajan hermolla toimivia yrityksiä, jotka aidosti palvelevat ja haluavat ratkaista asiakkaan ongelman, vaikkei siitä rahaa kilisisikään omaan kassaan. Tämä on kaupungeissa harvinaisempaa. Sysmä on hyvä paikka olla ja asua, myös yrittää, jos on hyvä liikeidea ja on tavoitteita, visioita ja jaksaa pumpata niiden kanssa innovatiivisesti eteenpäin nykyajassa. Amen.

   • Näkijä1

    Kyllä se on aivan höperöä tänne mitään vähittäismyyntiä suunnitella.Pitää joko olla höperö tai rikas.Väestöpohja ei mitenkään riitä muihun kuin ruokakayppoihin.Ihmetellä täytyy että täällä on esim 3 "rautakauppaa".
    Verkkokaupoista saa tilattua muutaman päivän toimitusajalla halvemmalla tuotteen kotiovelle.
    Valitettavasti Sysmä on 20 vuoden päästä vain kesämökkiläisten ohimeno paikka.


   • Näet-näkyjä
    Näkijä1 kirjoitti:

    Kyllä se on aivan höperöä tänne mitään vähittäismyyntiä suunnitella.Pitää joko olla höperö tai rikas.Väestöpohja ei mitenkään riitä muihun kuin ruokakayppoihin.Ihmetellä täytyy että täällä on esim 3 "rautakauppaa".
    Verkkokaupoista saa tilattua muutaman päivän toimitusajalla halvemmalla tuotteen kotiovelle.
    Valitettavasti Sysmä on 20 vuoden päästä vain kesämökkiläisten ohimeno paikka.

    missä se kolmas rautakauppa on?
    mihin ne mökkiläiset menee ohi, Luhankaanko?
    vuonna 2020 alkaa taas Sysmän väkiluku kasvaa.


   • jokisyvä

    Sysmä on "Syväjokikylä" Mökkiläiset häipyis jos pääsis mökistä eroon.


  • juttuakuulin

   Onkohan totta että entisen vanhainkodin tilat remontoidaan hotelliksi ja ruokaravintolaksi. Uimahalli ja kuntosali liitetään yhteyteen ja remontoidaan spa:ksi?

  • Johanonhullu

   Että ihan sysmäläisiä verkkokauppoja pitäisi perustaa kilpailemaan maailman suurimpien kanssa! Anna minun nauraa, odota hetki, että pyyhin naurun kyyneleet silmistäni jatkaakseni kirjoittamista, taidat olla se kuuluisa AALTONEN idean tasosta päätellen. Voi Kristus sentään tätä älykkyyden ja tiedon määrää! Ei helvetti, mene ja vedä itsesi kiikkuun, jos et enempää kaupankäynnistä ja sen edellytyksistä ymmärrä. Kuitenkin kunnia ja kiitos sysmäläisille erikoiskaupan yrittäjille.

   • mitavikaa

    ajatuksena olikin, että erikoiskaupan pitäjä laittaisi tuotteitaan lisäksi verkkokauppaan. eihän siinä isoja kuluja tulisi ja mahdollisuudet kasvaisi. eipä tuo omakaan tietämyksesi ole kovin vakuuttavaa.


   • Selvitinjaluovuin

    Otappa viisas selvää paljonko verkkokaupan pystyttäminen maksaa. Et todellakaan tiedä asiasta mitään. Se kaupankäynti on suurin piirtein ilmaista (miinus provikat), mutta kaupan perustaminen ja ylläpito...


   • OnhanNoitaTehty
    Selvitinjaluovuin kirjoitti:

    Otappa viisas selvää paljonko verkkokaupan pystyttäminen maksaa. Et todellakaan tiedä asiasta mitään. Se kaupankäynti on suurin piirtein ilmaista (miinus provikat), mutta kaupan perustaminen ja ylläpito...

    Riippuu ihan siitä millaista verkkokauppaa haluaa pystyyn. Kevyen vaihtoehdon jossa on tuotekatalogi ja tilaukset menee sähköpostilla ja ennakkomaksulla/laskulla saa jo alle tonnilla. Joku gigantintapainen on sitten jo sadan tonnin paketti.


  • Eiilmaisianeuvojasaa

   Sysmässä ja muissa vastaavissa pikkukunnissa on erikoisliikkeitä tasan niin kauan kun kuntalaiset haluaa. Sitten kun kaikki ostavat tarvitsemansa kaupungin marketista tai verkkokaupasta, niin neuvontapalvelut omalta kylältä loppuu. Näin se menee.

  • Eksäkauppias

   Juuripa näin. Kaikki lähikaupat kylillä ovat ovat lopettaneet, koska niistä ostettiin viime aikoina vain ne markesissa asioidessa unohtuneet maitotölkit. Ne sitten tultiin ostamaan kyläkaupasta ja samalla kehuen, kuinka kannatetaan paikallisia toimijoita. Että silleen pidettiin yllä näitä pienyrttäjiä. Kiitos vaan, teille maito-ostajille. Ei vaan todellakaan auta meitä pienyrittäjiä tämä laupeuden osoitus. Tuokaa siis jatkossa kaikki tullessanne, ja muistakaa myös ne keppanat, sillä ei minun niitäkään kannata enää varastoida. Joudutte nyt varmaakin myös rouvillenne jokun uuden tekosyyn keksimään, kun en enää alibia voi antaa makkaran haulle kyläkaupasta, jota ei enää ole.

  • hävetkääjo

   Minkäs sille voi, että nyt on trendikästä tukea Kiinalaista.
   Tyhmät nyt vaan tykkäävät sahata oksaa jolla istuvat.

   • rahatpoiskoskapalvelu

    Se ny vaan on tyhymää sahata omaa oksaansa ylihinnoittelulla ohjaten asiakkaat ostelemaan muualta.


  • Ohjeitaannetaanmaksusta

   Ei varmaankaan ylihinnoittelulla ole asian kanssa mitään tekemistä, vaan pieni kauppias maksaa ostoksitaan selvästi suurempaa hintaa, kuin suuri marketkauppias. Sen sisäänostohinnan ja rahtien päälle kun vaan pitää saada jotain, jotta homma kannattaa. Tätä liike-elämän lainalaisuutta kun vaan kaikki eivät ymmärrä. Palvelusta ja neuvoista vaan pitää maksaa. Hae marketista halvalla ja käytä omaa aikaasi opiskeluun, älä odota saavasi neuvoja ilmaiseksi siltä kyläkauppiaalta jolta et edes kysnyt hintaa, koska oletit ilman muuta saavasi sen halvemmalla muualta!

  • Hyvienihmistenkylä

   Sysmästä kertoo paljon että mulla on Farkkuja,Maastopuku ym. ompelua kaipaavaa mm.lahkeiden lyhennystä en saanut vaikka kuinka vonkasin? Muuten kyllä ne ketkä yrittää täällä on palvelu ihan hyvää,paitsi aikoinaan hammashoitola,siinä ei mitään järkeä kun kolmekymmppiseltä ilmoitetaan että revitään hampaat aina irti eivät uudestaan kränää. Kunnollinen lääkäri oli mutta tapaturma vei,niin,,kaikki hyvät lähtee ensin. Hyväveli kylä ei toimi kun siitoskyky loppuu ja nuoret ei järjestäydy elleivät palaa isojen maitten,tai muun omaisuuden haltijoiksi. Yritt'äjiä pitäisi tukea oikeaan aikaan eikä kuunnella "jäärien" höpinöitä onko kaverin suku miten vanhaa Sysmäläistä perua,paikkakunnalle muuttaneena voin kertoa että työt jää saamatta ellet ole. Pitäisi tietää ketä milloinkin nuollaan,mutta ei mene kaun kun on pakko tehdä tälle nukkuma lähiölle jotain. Hartola yritti huijata toisen paskat uudelle velkana eli varoa pitää jos tuntuu liian hyvältä/onni että tuli julki kun hyvä veli petti siellä ja varoitti. Mutta Sysmä,voi jos ei asenteet muutu itse ostan kaiki kamat ja palvelut Sysmästä jos mahdollista. Kyllä yhdessä onnistuisi mutta silloin pitää antaa anteeksi jos on syntynyt Turun lähistöllä.

   • Hähtäh

    En ymmärtänyt yhtään mitään tuosta kirjoituksesta. Lopettakaa tänne kännissä avautumiset.


  • Anteeksikaikille

   Juuri näin, ilman älyä ei kannata kirjoittaa. Siis täydessä kännissä. Kuten minä juuri nyt.

  • Nytmennääntai

   Joo, tämä hemmo on hoidon tarpeessa, ja siihen kyllä kunta vastaa. Tai sitten polisi. Heippa vaan.

  • Käyniisäälix

   No näitä ilman älyä ja sit vielä kännissä kirjoittelijoitahan on ollu ja sit asiaa ruoditaan lehtien palstoilla jopa valtakunnan tasolla. Ei muuta ku lippalakit päähän ja taas eteenpäin.

  • Serlassalöytyy

   Jees, ja varmaankin hyvää päivää. Meillä täällä hullujen hoidossa ollaan valmiina, joten tervetuloa, ollaan jo valmiina. Jos et tule itse noudamme kyllä. Ilmaiseksi, ei tartte taksia, kyllä se siitä. Tule vaan. Yhteiskunta kuitenkin hyötyy, ja sinä kanssa. Annetaan vähän sähköö, se tuntuu munassa hyvältä, tekee gutaa. Tuu tänne me hoidetaan. Kertakäyttöpyyhkeissä löytyy sullekin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   198
   11656
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   174
   2703
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   2075