Luumäen kuihtuminen, että miksikö.

Ukko-Pekka2017

Vuosikymmeniä on kunnassa ollut sisäsiittoisuus ja parhaat ihmiset ovat lähteneet opiskelemaan ja jääneet sille tielle. Kymmenen vuotta sitten olisi ollut mahdollista aloittaa liittyminen Lappeenrantaan. Lappeenrannan resusseilla olisi ollut Luumäelle mahdollista saada työpaikkoja, teollisuutta, Lappeenrannan hoivakotipaikkoja jne. Nyt taitaa se juna olla jo mennyt.

Kunnan virkamiehet vastustivat liittymistä omien työpaikkojen menettämisen pelossa ja yrittäjät taas vastustavat kaikkien muiden yrittämistä. Luumäellä jokainen kyttää muiden tekemistä, eikä keskity omaan elämäänsä.

Yle juttua asiasta.

https://yle.fi/uutiset/3-5435033

9

467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kivilake

      Tuossa on käynyt yrittäjillä paha ajatusvirhe. Kukaan 6-tietä ajava ei Taavetin keskustaan varta vasten käänny, vaikka olisi miten hienot liittymät. Lappeenranta on niin lähellä, että jokainen jaksaa odottaa sen 30min. Idästä tulijoilla taas ei ole mitään tarvetta pysähdellä, kun ovat juuri Lappeenrannassa auton tankanneet ja itse syöneet.

      ABC liikennemyymälä olisi lisännyt itse Taavetin (Luumäen) vetovoimaa, mutta se on nyt iäksi mennyttä. Seuraavaksi loppuu Suomen kallein Sale myymälä Jurvasta. Kukaan ei viitsi maksaa 1,98e/L tavallista vaniljajäätelöä. Vähitellen loppuu koulut ja lukio. Nyt jo näkee aika paljon sitä,että Lappeen koulut nähdään vetovoimaisempana. Helppo arvata mikä siihenkin on syynä. Nyt kun on nopea tie, niin lukiolaiset aamulla bussiin ja Lappeenrantaan kouluun. Lopputulos voisi olla jopa parempi, kuin tynkälukion ylläpito. PK-seudulla on aivan tavallista 30min matkat lukiolaisilla. Ihmiset haluavat vaihtoehtoja. Luumäellä on aina ollut tasapäisyys kunniassa.

      • vuosittain

        Itse asiassa ne jotka tulee hesan suunnasta Kouvola ja sen molemmin puolin olevat ABC:t on jo sopivan matkan päässä sekä lännestä Iitin matkakeidas jos ei ole viitsinyt Renkomäen kautta kiertää.

        Liike mikäli ei ole kesä ja satama auki vie kyllä kokemuksen mukaan ohitse Lappeenrannan, lasten takia seuraava sieppari sijaitsee Imatran Mansikkalassa.


    • 1369

      aloittajalla yle linkki 2011 jolloin oltiin sitä mieltä että yrittäjien työpaikat menee .. MIKSI NYT ei ole 3kpl yö huoltamoa kuten ennen . ABC ei ole syyllinen . kuten nähdään . eli kuivuva kylä ei mitään palveluita lisätty vaan hävinneet suurin osa .

    • Uusikunnanpalatsi

      Tuo Ylen linkki on tosiaan hyvä kuvaus mitä on tapahtunut 7 vuodessa. Ei ole kyllä järjen jättiläiset päättämässä asioista.

      Uusi hölmöläisten homma on tämä okt-tonttien myynti 1/2 hintaan. Mikä älyväläys! Nyt kannattaa siis okt-rakentajien odottaa vielä muutama vuosi, niin hinta tippuu taas puolella. Ei okt-totteja osteta sen takia, että saa ALENNUSTA. Tosi reilu homma myös niille, jotka ovat viime vuosina tontin täyteen hintaan ostaneet. Onko tämä nyt sitä kun on sukulaiset naineet keskenään, niin alkaa järki jättää?

      Tuollainen on tyypillistä pienen kunnan ailahtelevuutta, kuka hölmö ostaa okt-tontin Luumäeltä vaikka saisi puoleen hintaan, jos kunnan päätöksen teko on tällä tasolla ja tuulelle käypää? Tänään tätä ja huomisesta ei kukaan tiedä.

      • Jurvala

        Kokonaisuudessa sillä ei ole mitään väliä maksaako tontti 20-40-60 tuhatta euroa. Tärkeintä on se missä tontti sijaitsee. Luumäellä on kiinteistöverot nousemassa ja muutenkin kunnan taloudenpito on kuralla. Rakentamalla 200000e talon, hommaa itselleen melkoisen arvan. Lappeenrannan ja Kouvolan kyljessä saa talon aina myytyä ainakin omakustunnus hintaan. Luumäelle rakentamalla ja sitten jos myymään joutuu, niin hinta voi olla tontti rakennustarvikkeet työ vähennettynä -40%. Ostajia kun ei ole, niin niitä ei ole. Se näkyy hinnoissa. Uusi kannattaa rakentaa kaupungin läheisyyteen, niin ei tarvitse myöhemmin harmitella, että on arvon talo. Jurvala muuten voisi irtaantua Luumäestä ja liittyä Lappeenrantaan. Tässä voisi tehdä valtuusto aloitteen.


    • kateelinenmenojo

      älkää nyt poiaat, onhan siellä luumäjellä myynnissä 4 miljoonan omakotitalo, joku nukkuu siellä ruususen unta, tainnu kerätä koko kylän urpojen rahat ja jemmannu kankkulan kaivoon.nyt tullu helvetin hieno ohitustie kohdalle,jotta viimeinen kin muisto koko läävästä katoaa, suo kuokka ja jussi. euron hammu ja tontti luumäellä samalla hinnalla. saako tontin väliin vielä juuston.

    • asuinsiellä

      Taavetti ja Luumäki on liian syrjässä ja kaukana LPR stä ja Kouvolasta. Omin neuvoin on pärjättävä. Ikärakenne teillä ja maanviljelyksen rakennemuutos vaivaa. Luumäki tulee edelleen kuihtumaan liian syrjäisenä paikkana. Kesämökkiläiset ja eläkkeelle maalle muutavat ovat ainoita tulijoita. Mennyt on mennyttä. Metsätalous jne ei enää tarvitse samaa määrää.

    • Hallituksenjäsen

      Uusi tie Lappeenrantaan tuli, mutta ei se asuntokaupoissa juurikaan näy. Hinnat ovat todella korkeat ja palvelut pikkuhiljaa vähenee Taavetissa. Jokainen myyjä yrittää vielä saada kovan hinnan jostain murjusta, mutta todellisuudessa hinnasta joutuu tinkimään paljon alaspäin tai pahimmillaan myyntiaika voi olla vuosia kuten yhtiössäni myytiin ylihinnalla kaksiota. Asunnon pyyntö hinta oli yli 40 000€ ja meni kaupaksi pilkkahinnalla 25 000€, myyntiaika oli yli 4v.

      • lvi-tekniikkaa

        Onko kysymyksessä se taloyhtiö, jonka käyttövesijärjestelmään on lisätty sellainen korroosion esto/huuhaa järjestelmä? Vesiputken ympärille on kellarissa laitettu laatikko, jonka sisällä on "elektroniikka" tämä tekee "taajuusvärähtelyä" Tämä estää ja jopa korjaa putkien vaurioita. Ostos-tv olisitte saaneet laitteen muutamalla kympillä , taisi kuitenkin maksaa useamman tonnin. Harmi, että maaseudun ihmisiä myyntimiehet höynäyttelevät noin. Vastikkeillahan tuollaiset huuhaaostokset maksetaan. Ko. "laite" on ihan yleisesti naurun aiheena kiinteistöalalla. Nykyajan käärmeöljyä. Kaupungeissa isännöitsijät eivät noin hölmöön jekkuun mene, siksi myyntimiehet kiertävät pikku pitäjissä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 173
      5109
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4613
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2946
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1947
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1716
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe