2018 Venäjä - lohkoarviot

voikettu1

Tätä kirjoittaessa pari tuntia sitten lohkoarvonnat suoritettu, joten pitää tuulettaa vähän (olen joskus ollut rekisteröityneenä ainakin Futisfoorumille, mutta kun tulee vaan kisojen aikaa kommentoitua, niin tunnukset kadonneet, siksi siis tuuletan täällä, tiedä lukeneeko kukaan ... ). MM - kisat on aina tarjonnut tapahtumia puolelta toiselle, toivottavasti Venäjälläkin onnistutaan.

Sitten kommentoin henk.koht.näkemyksen mukaan lohkoja:

A (venäjä, saudi-arabia, egypti, uruguay):

Venäjä ei ole nykyään tiedetysti hyvä jalkapallomaa, mutta tästä on nyt mahdollisuus ainakin seuraavalle kierrokselle. Jos kisojen avausmatsi Saudi-Arabiaa vastaan töpätään, niin ei silloin isännillä hyvin mene. Uruguay ei ole viime vuosina ollut ihan parhaassa iskussa, mutta selvitti karsinnat suht.hyvin ja on kuitenkin tästä selvin jatkoon menijä.

B (portugali, espanja, marokko, iran):

Portugali - Espanja alkulohkojen odotetuimpia matseja. Sieltä Gibralttarin takaa Marokkokin kärkkyy, mutta jäänee Iranin kanssa kyllä selvästi jälkeen näitä kahta muuta.

C (ranska, australia, peru, tanska):

Ranskan pitäisi olla ylivoimainen, mutta uskaltaako siihenkään luottaa kun mm- suoritukset on pomppineet sieltä tänne. Luultavasti Ranska kuitenkin toinen jatkoon menijä ja kriisit mennyttä päivää. Sen jälkeen onkin kolmen suht.tasaisen maan ketju. Peru ja Tanska taistelevat ehkä hitusen Australiaa kiivaammin toisesta jatkopaikasta.

D (argentiina, islanti, Kroatia, Nigeria):

Uskon että Islanti porhaltaa jatkoon lohkokakkosena, mutta kaatuu heti seur.kierroksella Ranskalle. Argentiina voittanee lohkon, mutta ristiinpelaamista voi tässä tulla.

E (Brasilia, Sveitsi, Costa Rica, Serbia):

Ei nyt ihan helpoinkaan lohko Brasilialle, kaikki kolme kumppania voivat olla kinkkisiä vastustajia. Eikä tässä lohkossa pakosti maaleilla rellestetä. Brasilia kuitenkin sinnii jatkoon ja vie ohessaan Costa Rican, joka jatkaa hyviä otteita mm - tasolla.

F (saksa, meksiko, ruotsi, etelä-korea):

Kyllä tämä on Saksa heiniä, ei sille mitään voine. Etelä - Korea jää odottelemaan tulevaisuutta, ja Meksiko menee ennen Ruotsia toisena jatkoon.

G (belgia, panama, tunisia, englanti)

Saman tapaista fiilaria kuin B:ssä, eli eurooppalaiset joukkueet menevät melko selvästi jatkoon.

H (puola, kolumbia, Senegal, japani):

Jos Puola saa maalihanat auki, niin taistelee lohkovoitosta. Silti tunnelmoisin, että jää kolmoseksi ja Kolumbia menee lohkovoittajana jatkoon, vanavedessään Senegal.


Loppuotteluksi veikkaan Saksa - Brasiliaa, joka olisi neljän vuoden takaisen "Nöyryytyksen" jäljiltä tosi kuumaa tavaraa. Tosin jos toinen näistä voittaa oman lohkonsa ja toinen jää toiseksi, niin kohtaavat jo ensimmäisellä pudotuskierroksella.
Argentiina on pelannut niin epävarmasti ja hävinnyt finaalit kun sinne päässyt, että en jaksa mestariksi uskoa, vaikka altavastaajan asetelma onkin joskus vaan hyväksi.
Espanjan uuteen nousuun, en siihenkään vielä jaksa uskoa, vaan veikkaan 2016 em - finalisteja eli Portugalia ja Ranskaa hyviksi haastajiksi, molemmilla edellytyksenä joukkueitten tiiviys.
Yllätyksiä saisi toki tulla, ja värinä on vähän, että niitä voisi taas vaihteeksi tullakin ...

14

620

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • venakko.on.ihana

      Nähtiin muuten arvontatilaisuudessa, miten venäläinen nainen on naisellinen. Naisjuontaja vaihtoi tunnin aikana asua kaksi kertaa eli käytti kolmea mekkoa.

    • Teppo2

      "Nähtiin muuten arvontatilaisuudessa, miten venäläinen nainen on naisellinen. Naisjuontaja vaihtoi tunnin aikana asua kaksi kertaa eli käytti kolmea mekkoa."

      Oletko muuten kuullut sellaista termiä kuin "houkutuslintu"?!?! Kauneus on petollista : D

      • Naiskauneusexpertti

        Ei se nainen tässä tapauksessa ollut houkuttelemassa ketään. Toteutti vain sikäläisille naisille ominaista sisäsyntyistä tapaa, joka esim. suomalaisilla naisilla on paljolti hävinnyt geeneistä.


    • KoriMies

      Julkisuudessa vauhkottu Venäjän jotenkin muita "helpommasta" lohkosta, yms salaliittoteorioista. Mun mielestä ihan tuulesta temmattua höpinää.

      Nythän tuossa lohkossa Uruguay on selvä voittajasuosikki. Venäjä saa taistella Egyptin kanssa tosissaan jos mielii jatkoon. Saudit jää nollille, mutta voi ne jossain pelissä tehdä kiusaa.

      Ei Venäjän lohko Venäjälle missään nimessä helppo ole. Paljon helpommalla Venäjä pääsisi, mikäli olisi Ranskan tilalla, jossa vastaan tulisi Australia, Peru ja Tanska.

      Taikka Belgian tilalle lohkoon, jossa vastaan tulisi Panama, Tunisia ja Englanti.

      Taikka Puolan tilalle lohkoon, jossa vastaan tulisi Senegal, Kolumbia ja Japani.

      Taikka Portugalin tilalle lohkoon, jossa vastaan tulisi Espanja, Marokko ja Iran.

      Edellämainituissa lohkoissa Venäjällä olisi paljon helpommin kakkospaikka saavutettavissa. Nythän tuossa Venäjän lohkossa on kuitenkin Egypti, joka on paljon kovempi kakkospaikasta kisaaja kuin esim Panama/Tunisia, Senegal/Japani, Marokko/Iran, Australia/Peru.

    • Teppo2

      "Ei se nainen tässä tapauksessa ollut houkuttelemassa ketään. Toteutti vain sikäläisille naisille ominaista sisäsyntyistä tapaa, joka esim. suomalaisilla naisilla on paljolti hävinnyt geeneistä. "

      Ei tietenkään ollut, paitsi mitä nyt niitä satoja miljoonia katsojia, jotka maailman eri kolkissa tätä lajia globaalisti seuraavat. Tai en ainakaan itse koettanut iskeä, vaikka aluksi meinasinkin ; )

    • 5u845rt

      Venäjän arvonnassa saamat vastustajat joka tapauksessa ovat helpoimmat mahdolliset. Arvonnan tuloksen todennäköisyys on käytännössä mahdoton.

      Eli palloja on käsitelty.

    • 5u354t

      Putinille on elintärkeää varmistaa Venäjän joukkueen menestys kisoissa. Urheilulla on hänelle sama merkitys kuin oli Itä-Saksan yksinvaltiaille kommunisteille.

      Putin määrää Venäjällä kaiken joten hänelle on erittäin tärkeää että kansa on hänen tyytyväinen

      Koska se ei ole mahdollista rehellisin keinoin on käytettävä laittomia keinoja.

      Krim varastettiin Ukrainalta laittomin keinoin ja Sotshin olympiamenestys varmistettiin laittomin keinoin.

    • 7iue45y

      Putin on maailman kaikkien aikojen suurin gangsteripäällikkö. Joku päivä hänenkin korttitalonsa romahtaa.

    • Hebber3

      Kannattaa katsoa Venäjän lohkoon osuneita koreittain...

      Joo, on totta että 4.korista tuli heikoin vastustaja, eli Saudi-Arabia. Toisaalta olisiko neloskorista Marokko, Etelä-Korea, Panama, Japani, Australia olleet kovinkaan paljon hääppöisempiä.

      Sen sijaan 2.korista oli aivan sama mikä tuli, kaikki ovat huippumaita, kuten myös Uruguay. Aivan saman kategorian joukkue kuin muutkin kakkoskorin joukkueet. Lisäksi Venäjän kannalta aivan sama, onko heidän lohkovoittajaehdokas Uruguay, Espanja, tai Kroatia. Venäjä yrittää saalistaa lähinnä lohkokakkosen paikkaa, joka sekin on vaikea.

      No tuosta 3.korista tuli sitten Egypti. Tässä lohkossa se ehkä suurin tuuri kävi, koska Islanti, Ruotsi tai Tanska olisivat olleet astetta kovempia vastustajia. Toisaalta Senegal, Iran ja Tunisia eivät ole sen hääppöisempiä vastustajia kuin Egypti, Iran ehkä huonoin. Joten enemmänkin tässä korissa Venäjälle osui korin keskitason maa.

      Olisihan tässä muitakin vaihtoehtoja ollut... Esim...
      Venäjä, Kolumbia, Tunisia, Marokko
      Venäjä, Meksiko, Iran, Panama
      Venäjä, Espanja, CostaRica, Japani
      Venäjä, Sveitsi, Senegal, Australia
      Venäjä, Englanti, Tunisia, Etelä-Korea...

      ...tarkoitan vain että kyllä noista koreista olisi melko suurella todennäköisyydellä tullut Venäjälle aivan yhtä "helppoja" lohkoja. Sehän tuossa isäntämaan lohkoa eniten helpottaa, kun isäntämaa on siinä ykköskorissa, eikä siihen lohkoon tule kovinkaan isolla todennäköisyydellä muuta kuin yksi kova maa, ja kaksi huonompaa maata.

      Tuo 3.korihan tuossa on ratkaiseva. Kolmoskorissa on 3 hyvää maata ja 5 huonoa. Tällöin todennäköisyys saada "huono maa" on suurempi. Ja kuten sanottua, neloskorissa ei ollut ketään hyvää. Tämän korituksen takiahan näihin kisoihin ei ollut edes teoriassa mahdollista saada ns kuolemanlohkoa. Ja vielä kun Italian tilalla kisoissa on vain Ruotsi...

    • jepjep1111

      "Tuo 3.korihan tuossa on ratkaiseva. Kolmoskorissa on 3 hyvää maata ja 5 huonoa. Tällöin todennäköisyys saada "huono maa" on suurempi. Ja kuten sanottua, neloskorissa ei ollut ketään hyvää. Tämän korituksen takiahan näihin kisoihin ei ollut edes teoriassa mahdollista saada ns kuolemanlohkoa. Ja vielä kun Italian tilalla kisoissa on vain Ruotsi... "

      Ei tuo nyt noin mustavalkoista ihan ole. Costa Ricakin on ihan hyvä jalkapallomaa, kuten mm.viime mm-kisoissakin nähtiin. Iran pelaa aika vähän kansainvälisiä pelejä. Jos pelaisi enemmän niin olisivat paljon parempia. Japani ja Etelä-Korea on Aasiasta Irania tunnetumpia, mutta pitkässä juoksussa Iran on ehkä niitä vahvempi, ja jos saisi pelata enemmän kansainvälisiä pelejä niin rutiini toisi myös kisoissa parempia suorituksia. Nyt joutuvat vaan peruuttelemaan, kun vastus on vähänkään kovempi, kun rutiini kansainvälisistä peleistä on kisojen ulkopuolella olematonta.

      Uruguayta ja Egyptiäkään en aliarvioi, mutta kyllähän tuossa kisojen avausottelussa (Venäjä - Saudi - Arabia) on hassuhko "Jumbofinaalin" maku, kun ovat kaksi kisojen huonoiten sijoitettua maatakin. Tiedä sitten miten pelikaavio muuttuu pudotuspeleihin kun arvontatapa oli erilainen. Tarkoitus on varmaan ollut myös saada kovempia pelejä ja sattuman määrää karsittua.

      Italian poisjäänti tuo toki oman panoksensa, sillä harvat maat lopulta sinne "loppuun asti" yltävät, vaikka teoretisoida voi mitä hyvänsä. Portugali on ehkä sinne loppuun potentiaalisin (niistä jotka ei ole ennen siis päässeet). Muut esim.Kolumbiaa tai Meksikoa olettaen, tuntuvat olevan tosi kaukana. Sanotaan että joku yllättäjä voi välieriin päästä mutta kolme neljästä on lähes varmasti niitä vanhoja ja tuttuja jo monen vuosikymmenen ajalta.

    • contribuable

      "5u845rt
      4.12.2017 8:03
      Venäjän arvonnassa saamat vastustajat joka tapauksessa ovat helpoimmat mahdolliset. Arvonnan tuloksen todennäköisyys on käytännössä mahdoton.

      Eli palloja on käsitelty."
      ----------------------------------------
      Älä anna kateuden pilata elämääsi.

      Minäpä tiedän,että tämä asia on jo käsitelty ajat sitten.
      Eli 1/8:ssa Venäjän vastustajaksi tulee Peru.Sitten neljännesfinaalissa-Panama,semifinaalissa-Tunisia...Ja finaalissa-Iran:))

      • koivu11

        Ei voi tulla Peru Venäjää vastaan neljännesvälierissä. A:n vastustajat tulee B:stä eli A1 vastaan B2 ja B1 vastaanA2. Mahdollisesti JOS Venäjä lohkostaan jatkoon pääsee on vastassa siis Espanja tai Portugali (tai Marokko tai Iran).


    • vihreäniitty111

      Mohamed Salah on Liverpoolissa muuten ollut nyt niin kovassa iskussa, että Egyptin osakkeet on mm.siksi nousussa Lohko A:ssa. Sitä kautta Venäjästä saattaa hyvinkin tulla kautta aikojen toinen alkulohkoon jäänyt kisaisäntä.
      Toinen kiinnostava pointti näin reilu 3kk ennen kisoja, mikä mieleen nyt tulee, on se mikä on Thomas Mullerin maalimäärä?! Jos saa 5 niin taitaisi olla ensimmäinen joka tekee (väh.) 5 kolmissa peräkkäisissä kisoissa. Jotkut pelaajat on kisoissa aina vaan kovia, ja siksi sinne valitaankin ...

    • vihreäniitty111

      Kolmantena ja todenkin murusia (???) sanovana kertana: Miten menestyy nyt edellisten kisojen maalikuningas, Kolumbian James Rodriguez?!? Vai jääkö samanlaiseksi kuriositeetiksi kuin vuoden 1994 kisojen maalikuningas (Venäjän) Salenko??!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe