Aihe

aamu verensokeri oli 8.1

Banaani18

Hei olen 16 vuotias tyttö Minulla oli tänä aamuna 8.1 verensokeri en ole syönyt mitään aamulla onko se normaalia minulla ei ole todettu diabetestä .

29

482

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • veijo0369876

   Lääkäriin jos olet mitannut oikein.

  • aamuvirkkuu

   Kannattaa katsoa pitkäsokeri. Itselleni on käynyt muutamankin kerran että herättyäni aamusokerit olleet viiden pintaan. Pari tuntia myöhemmin labrassa mitattuna reilut seitsemän. Aamunkoittoilmiö. En ole koskaan ymmärtänyt tuota aamupaasto mittausta tunteja heräämisen jälkeen. Ei se kerro totuutta. Sokeri pitää katsoa heti herättyä, ei tunteja jälkeen.

  • veijo73678

   aamuvirkkuu

   Se aamusokeri on hyvin pitkälle riippuvainen siitä mitä edellisenä päivänä laitoit suustasi sisälle.
   Siitä syystä se on myös viimeinen mikä asettuu kohdalleen esim. LCHF elämäntavalla-mutta se asettuu. Sitä ei tule tapahtumaan Diabetesliiton sapuskoilla. Riitävällä lääkityksellä tietysti mutta se on tietenkin vain yksi tapa pettää itseään ja paksuntaa lääketehtaiden kassoja.

   • kokemusta.on

    Jos et laita suustasi sisään kahteen vuorokauteen muuta kuin mustaa kahvia ja vettä, sokerit 4,8 - 6. Pätkäpaasto on hyvästä deekakkosillekin, sanovat.


  • veijo67536

   kokemusta.on

   Mistä????

   • kokemusta.on

    Pätkäpaastosta!!!!


   • veijo1522
    kokemusta.on kirjoitti:

    Pätkäpaastosta!!!!

    Pätkäpaastosta!!!!

    5:2 ?


  • Kannattaa_seurata

   Aamun mittaukseen vaikuttaa paljon mitä ja minkälaista on syönyt edellisenä iltana. Jos on syönyt runsaasti hitaita hiilihydraatteja (ruisleipää tai muuta vastaavaa) ne pitävät verensokerin korkealla yli yön. Yksi mittaus ei anna todenmukaista tulosta, pitää mitata useina peräkkäisinä päivinä. Esimerkiksi minulla on muutaman aamun mittaukset seuraavanlaiset: 5,8 5,2 7,0 5,4 ja 4,9. Tuon korkea arvo tuli kun olin syönyt vielä myöhään illalla melko tukevasti, kun taas tämän aamun alhainen lukema on seuraus eilisillan raskaammasta fyysisestä kuormitukseta ja kevyestä ruokailusta.

   Joka tapauksessa kannattaa seurata nyt säännöllisesti verensokereita siltä varalta ettei kyse ole orastavasta ykköstyypin diabeteksestä. Jossain vaiheessa kannattaa pyytää ottamaan HbA1c arvo (ns. pitkäsokeri) varsinkin jos omissa mittauksissa aamupaastoarvo on toistuvasti korkea.

   • veijo6486

    "Tuon korkea arvo tuli kun olin syönyt vielä myöhään illalla melko tukevasti, kun taas tämän aamun alhainen lukema on seuraus eilisillan raskaammasta fyysisestä kuormitukseta ja kevyestä ruokailusta."

    Ei se minkä verran syöt vaan se mitä syöt.

    Onko sinulla todettu diabetes? Lääkitys?


  • et_tarvi_lääkkeitä

   Olet terve ja pärjäät hyvin vähentämällä hiilareita. Erityisesti valmisruuissa niitä on paljon. Ei kuitenkaan kannata siirtyä tuoremehuihin, koska niissä on paljon sokeria. kaikki d-lääkkeet aiheuttaa muita sairauksia, joten niitä ei terveen kannata syödä

   • hpv27

    Tuota, missähän valmisruuassa on enemmän hiilihydraattia kuin vastaavassa kotitekoisessa? Hernekeitossa, maksalaatikossa, makaronilaatikossa, lihapiirakoissa, valmiskeitoissa jne.?

    Diabeetikonkin elimistö kuluttaa hiilihydraattia vähintään 150 g päivässä ja kun esimerkiksi valmismakaronilaatikossa on hiilihydraattia 11.3 g per 100 g niin tuo tarve tulee 1,3 kg makaronilaatikkoa. Puuttuva glukoosi tehdään pääasiassa proteiinista joten hyvin pienillä hiilihydraattimäärillä lihashukka voi olla suuri.


   • lastensuojelukysymys

    Edesvastuutonta kieltää lasta saamasta sairaanhoitoa. Otahan huomioon potilaan ikä. Suurempi todennäköisyys on nuoruusiän diabekselle kuin elintasodiabetekselle. Eikö teillä ole vähääkään älyä? Jos alaikäisen vanhemmat eivät tajua hoitaa lastaan, niin ongelma on lastensuojelullinen. Lapsen diabetes on hoidettava.

    On sekin puoli, että tytöt tekevät myöhemmin lapsia, ja diabeteksen hoidolla voidaan vähentää raskauskomplikaatioita. Ja ihan vaan tiedoksi, että raskaana olevista 60 % joutuu sokerirasitukseen ja 10 % saa gestaatiodiabeteksen diagnoosin. Siinä vaiheessa lääkkeitä joutuu käyttämään. Vaihtoehtoja ei ole. Raja-arvot ovat paljon valtaväestöä alempana. Kaikkia tyttöjä ja nuoria naisia pitäisi hoitaa diabeteksen suhteen potentiaalisina synnyttäjinä. Silloin tavoite taso on pikemminkin alle 5.

    Jo suhteellisen matalat verensokeritasot vaurioittavat verisuonia. Piilevä diabetes voi vaurioittaa monia elinryhmiä, etenkin jos se saa kyteä pitkään. Hoitakoot vanhat haisevat ukot itsensä miten lystäävät, tyttöjen kohdalla on ajateltava myös seuraavaa sukupolvea.


   • veijo73674
    hpv27 kirjoitti:

    Tuota, missähän valmisruuassa on enemmän hiilihydraattia kuin vastaavassa kotitekoisessa? Hernekeitossa, maksalaatikossa, makaronilaatikossa, lihapiirakoissa, valmiskeitoissa jne.?

    Diabeetikonkin elimistö kuluttaa hiilihydraattia vähintään 150 g päivässä ja kun esimerkiksi valmismakaronilaatikossa on hiilihydraattia 11.3 g per 100 g niin tuo tarve tulee 1,3 kg makaronilaatikkoa. Puuttuva glukoosi tehdään pääasiassa proteiinista joten hyvin pienillä hiilihydraattimäärillä lihashukka voi olla suuri.

    "Diabeetikonkin elimistö kuluttaa hiilihydraattia vähintään 150 g päivässä ja kun esimerkiksi valmismakaronilaatikossa on hiilihydraattia 11.3 g per 100 g niin tuo tarve tulee 1,3 kg makaronilaatikkoa. Puuttuva glukoosi tehdään pääasiassa proteiinista joten hyvin pienillä hiilihydraattimäärillä lihashukka voi olla suuri."

    Voisitko hakea esille sen satukirjan mihin kirjoituksesi perustat.

    Rasva on ihmiselle elintärkeää
    proteiini on ihmiselle elintärkeää

    Hiilihydraatti ei vieläkään ole ihmiselle elintärkeää,


  • mene_lääkäriin

   Missä verensokeri mitattiin? Terveydenhuollon ammattilaisella vai kotona? Jos ammattilainen olisi mittauksen tehnyt, hän olisi myös neuvonut sinua. Mittausvirhe on aina mahdollinen. Kuitenkin olet nuori, sokerirasitus olisi aiheellista tehdä. Ystävälläni diabetestaipumus todettiin jo armeijan erikoisjoukkoihin hakiessa, ja siitä meni aikaa vuosikymmeniä, ennekuin oli tarvetta aloittaa insuliinipistokset.

   Verensokeriarvosi ei ole normaali, vaan se edellyttää toimenpiteitä. Jos vain odotat tekemättä mitään, on tilanne pian niin paha, että joudut suoraan insuliinpiikitykselle. Sinun ikäisellä tyypin 1 diabetes on tavallisin vaihtoehto. Etenkin jos olet normaalipainoinen. Kyseessä on autoimmuunisairaus, ja ennemmin tai myöhemmin siinä joutuu insuliinipiikitykselle. Varhaisen vaiheen diabetes ei anna oireita. Normaalit aikuisen paastosokerirajat ovat 4 - 6, ja jo arvon 5,5 arvo aiheuttaa verisuonivaurioita. Arvot kuuden ja seitsemän välillä ovat esidiabetestä. Mittauksen mukaan sinulla on diabetes, asia tarvitsee tutkia ja hoitaa.

   Aamunkoittoilmiö ei ole koskaan normaali ilmiö, vaan oire verensokerijärjestelmän häiriytymisestä. Eli diabeteksesta tai vahvasta taipumuksesta diabetekseen. Jos aamusokerit ovat koholla, niin on myös glykosoitunut hemoglobiini eli pitkäaikaissokeri. Aamunkoittoilmiö tarkoittaa sitä, että maksa vapauttaa varastoglukoosia, mutta oma insuliini ei sitä alenna terveelle tasolle. Eli kyseessä on poikkeava ja sairas ilmiö.

   Nykyään on olemassa mittareita, joilla verensokeritasot saa mitattua helposti ympäri vuorokauden. Silloin tietäsi tarkemmin, missä vaiheessa verensokerit lähtevät nousuun.

   Verensokeritasot voivat nousta myös, vaikka potilas ei söisi juuri mitään. Siksi sairaalahoidossa oleville potilailla ei nosteta perusinsuliineja, vaan lääkitään lyhytvaikutteisella insuliinilla. Eli infektiot ja stressi nostavat myös verensokereita. Veijo on tietysti kone, eikä ihminen inhimillisine tunteineen, joten Veijoa verensokeritasojen nousu stressin seurauksena ei kosketa. Sen sijaan urheilussa kilpaileville diabeetikoille ilmiö on tuttu.

   • hpv27

    Aamunkoittoilmiö on kyllä ihan hormaali ilmiö. Siinä elimistö valmistuu heräämään. Diabeetikoilla se vaan on liian voimakas.


  • veijo8763763

   hpv27

   "Aamunkoittoilmiö on kyllä ihan hormaali ilmiö. Siinä elimistö valmistuu heräämään. Diabeetikoilla se vaan on liian voimakas."

   Aivan oikein. Kun on mättänyt liikaa hiilihydraatteja/sokereita.
   Myönnä nyt vihdoinkin että luulosi siitä että margariinit ja kevyttuotteet ovat terveellisiä eivät pitäneetkään paikkaansa jaettä luottaessasi Diabeteslitton ravintosatuun olet pilannut hoitosi.

   Ei se kysy kuin selkärankaa.

  • lisäämittauksia

   Jos aloittaja vielä lukee tätä ketjua niin oletko mitannut toistuvasti paastoarvoja? Yksittäinen korkea arvo ei vielä vahvista diabetestä.

  • hpv27

   Jos jotain kiinnostaa ihmisen aivojen glukoosin kulutus (ja mm. sydän ja verisolut kuluttavat lisäksi glukoosia) niin kannattaa tutustua kirjaan nimeltä:
   Carter, Rita; Aldridge, Susan; Page, Martyn; Parker, Steve: Aivot: Kuvitettu opas aivojen rakenteeseen, toimintaan ja häiriöihin. Readme.fi, 2016 (alkuteos The Brain Book, 2009). ISBN 978-952-321-166-7

   Toki kaikista ihmisen fysiologiaa käsittelevistä kirjoista löytyy tieto siitä, että ihmisen aivot kuluttavat noin 20% ihmisen käyttämästä energiasta ja niiden energianlähteenä on glukoosi. Ketoosissa tosin osa glukoosista korvataan ketoaineilla mutta jos diabeetikko ei ole ketoosissa niin keskimääräisellä energiankulutuksella 2250 kcal/d glukoosia kuluu siis 450 kcal eli 110 g päivässä. Lisäksi sitten sydän ja verisolut. Tähän perustunee esimerkiksi Diabetesliiton suositus siitä, että karpatessa ei hiilihydraatin saanti saisi olla alle 150 g päivässä.

  • veijo07637863

   hpv27

   Uskon joitakin myös kiinnostavan sen että juttusi on täysin harhaanjohtava, niinkuin muutkin jokelluksesi.

   Aivosi eivät tarvitse välttämättä muruakaan hiilihydraattia/sokeria vaan elimistösi hoitaa kyllä sen pienen määrän valmistuksen aivan itse.

   Voisit lopettaa apteekkiseuran hakemista vakavaa sairautta käsittelevällä sivulla.

   80 kanadalaista lääkäriä: “LCHF on meille”

   Ovatko LCHF ja ketogeeninen ravinto yksitoikkoisia muotiruokavalioita joissa on mahdottomia rajoitteita ja jotka ovat terveydelle haitaksi? Täydellä varmuudella eivät ole. Ne perustuvat vahvaan tieteen näyttöön, ovat hyödyllisiä ja niitä noudattaa jatkuvasti kasvava määrä lääkäreitä ympäri maailman.

   Kirje, jonka ovat allekirjoittaneet 80 kanadalaista lääkäriä, dr Evelyne Bourdua-Roy:lta.

   “Henkilökohtainen ja ammatimme antama kokemuksemme osoittaa että tämä ravinto on vaihtelevampaa, herkullisempaa ja kylläisenä pitävää kuin sen vähärasvainen ruokavalio jota meille jaetaan kanadalisissa ravintosuosituksissa.Meitä, jotka olemme terveys- ja hyvinvointisyistä valinneet tämän ravinnon itsellemme ja perheellemme, on tuhansia ympäri maailman. Yksi syistä on se että pidämme todella LCHF elämäntyylistä.

   linkki ja lähteet blogissani

   • 6253

    Se blogi on missä?


  • hpv27

   Hyvä esimerkki glukoosin välttämättömyydestä aivoille on hypoglykemia. Kun verensokeri laskee alle 4 mmol/l niin elimistö alkaa valmistaa kiireellä glukoosia. Jos verensori tippuu tasolle 3.5 mmol/l niin alkaa vapina ym hypoglykemian oireet. Kun verensori laskee tasolle 2.5 mmol/l niin tulee pyörrytystä ym.. Kun verensokeri lähestyy tasoa 2 mmol/l niin menee taju. Tuon alle kun mennään niin lähtee henki.

   Puustinen on kyllä siinä oikeassa että glukoosia ei tarvitse saada ruuasta vaan elimistö kykenee sitä valmistamaan itse koska se on täysin välttämätöntä elämälle. Sitä tehdään pääasiassa proteiinista, rasvan sisältämästä glyserolista, erilaisista aineenvaihdunnan sivutuotteista jne.. Proteiini on kuitenkin pääasiallinen lähde ja siksi ketokarppaajilla ei ole juurikaan lihasta.

   Mielenkiintoisena sivuhuomautuksena: jos ihminen kuolee nälkään niin se johtuu siitä että sisäelimet pettävät. Syynä se, että sisäelimetkin on käytetty glukoosin tuotantoon.

   • liikaa_ruokaa

    Mainitsemasi hypoglykemian aiheuttaa liialinen pistetty insuliini. Jos olet diabeetikko tai sellaisten kanssa tekemisissä, on tämä tieto elintärkeä. Jos et halua tappaa itseäsi tai muita.

    Oletko sitä mieltä, että suomalainen voi olla vaarassa kuolla nälkään?


   • JuuEiVaarinHousut
    liikaa_ruokaa kirjoitti:

    Mainitsemasi hypoglykemian aiheuttaa liialinen pistetty insuliini. Jos olet diabeetikko tai sellaisten kanssa tekemisissä, on tämä tieto elintärkeä. Jos et halua tappaa itseäsi tai muita.

    Oletko sitä mieltä, että suomalainen voi olla vaarassa kuolla nälkään?

    Luitko edes vähääkään ajatuksella mitä edellisessä viestissä kerrottiin ennen kuin aloit kirjoittamaan viestiäsi. Viestisi ei liity mitenkään edelliseen viestiin.


  • diabeetikko

   Heh, minua naurattaa Veijon sepitykset... Sairastaako edes itse diabetestä?

   • jfdjkxgjk

    Ei sairasta, ollut joskus alkava D2 mutta sitten hurahti LCHF dieettiin. Nyt esiintyy asiantuntijana kun kopio muiden kirjoituksia.


   • veijo08763763

    diabeetikko

    Jatka nauramista.

    Amputoitujen (D2) määrä kasvaa rajusti USA:ssa

    Mitä on tapahtumassa?

    Viimeisten seitsemän vuoden aikana ovat kalifornialaiset lääkärit amputoineet varpaita, jalkateriä, nilkkoja ja jalkoja diabeetikoilta seurannaisairauksien vuoksi huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin. Terveydenhoitoviranomaiset, diabetesvastaanotot ja kirurgit ovat hamillään kerhityksestä.

    On itsestään selvää että D2 potilaiden hoito ei ole hoito ei ole kunnossa. Hoidetaan verensokerintasoa ei korkeaa insuliinitasoa.

    Yksi artikkelissa esiintyvistä kirurgeista näyttää melkein luovuttaneen.” mitäpä suremaan varpaiden amputointia , dehän ovat vaan koristeita”. Hän on tietenkin oikeassa siinä että laajemmat amputoinnit eivät ole hyvä asia ja siinä että alati kasvava amputointitarve osoittaa selvästi että hoito ei toimi.


  • veijo89763763

   Kaikkien sairauksien hoidossa onnistuminen riippuu syiden tunnistamisesta ja niiden hoidosta eikä oireiden hoidosta. Bakteerien aiheuttaman tulehdus voi aiheuttaa kuumetta. Syllinen on bakteeri ja oire on kuume. Hoidon täytyy olla bakteerien tuhoaminen antibioteilla.-näin loppuu myös kuume.

   Jos sen sijaan hoidetaan vaan kuumetta niin menestys on olematon. Voit “hoitaa” kuumetta lämpöa laskevalla lääkityksellä mutta tuledus ei siitä mihinkään häviä ja voi viedä vaikka henkesi. Kun lopetat lääkityksen kuume palaa koska sitä ei ole hoidettu. Voi vaikuttaa siltä että sairaus on krooninen je etenevä mutta se johtuu siitä että hoito on väärä. Kuumeen hoitaminen on pelkästään oireiden hoitamista ja sehän ei ole saraus tässä tapauksessa vaan oire.

   Samaan ongelmaan törmäät D2 ttypin diabeteksen hoidossa.. Syyllinen on hyperinsulismi js oire on korkea verensokeri. D2 ja metabolisesta oireyhtymästä johtuvat sairaudet aiheutuvat korkeasta verensokerista /korkeasta insuliinitasosta. Tästä huolimatta suuntaa nykyinen hoito kaikki resurssit verensokerin, joka on oire, alentamiseen eikä itse syyllisen/sairauden hoitamiseen Kun tulisi hoitaa hyperinsulismia niin sen sijaan hoidetaan korkeaa verensokeria (oire).

   Nykyinen hoito suosittelee D2-diabeetikolle insuliinia, suun kautta otetttavia verensokeria alentavia lääkeitä ja vähärasvaista ruokaa. 50 vuoden kokemuksesta tiedetään että yllämainittu ei hoida itse sairauttaa vaan keskittyy pelkiin oireisiin. Kaikki mainitut toimenpiteet keskittyvät verensokerin alentamiseen ja itse sairauden aiheuttaja, hyperinsulismi, jää huomiotta. Tiedetää myös että yllämainitut toimenpiteet nostavat kehon insuliinitasoa.

   Menetelmillä jotka johtavat hyvään tulokseen on yksi yhteinen tekijä-ne laskevat insuliinitasoa.

   • Aminatt

    Pitkäaikainen kokemukseni on sama.


  • eidiabetesta99990

   Syö illalla vähemmän, varsinkin leipää. Liiku , kävelykin on hyvästä. Syö vähemmän hiilareita. Sama ohje sopii kaikille muillekin terveille ihmisille.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   424
   4974
  2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   103
   1880