Nurmeksessa talojen,

Ihmehinnat

Osakkeiden hinnat on vedetty varmaan hatusta. Miten on mahdollista, että muutama vuosi sitten myynnissä oleville taloille on laitettu jotai 20k enemmän, eivätkä silloinkaan menny kaupaksi. Kuka niistä nyt kymmeniä tuhansia maksaisi enempi. No tyhmähän se on joka maksaa, mutta onko niitä rotteloita joihin pitäisi tehdä täysi remontti järkevää pitää vuositolkulla myynnissä.? Ylihintaan. Itse asun ennemmin vuokralla, kun maksaisin jostai rotteloista melkein sadan tonnin kahtapuolta. Jos hinnoista leikattaisiin sen kolmaneksen, niin sitten oltaisi kohtuu hinnoissa. Itse pidän rahat osakkeissa ja otan osingot jokavuosi ja maksan vuokrat niillä. Eipähän tarvitse remonttia ruveta tekemään, vaan pakkaa kamat ja muuttaa pois jos ei kämppä miellytä. Ei haittaa vaikka osakkeiden hinnat heiluu rajustikin, kun osingot tipahtaa kerran tai kaksi vuodessa. Ostelen sit lisää kun alhaalla heiluvat. Tokkopa Fortum, Kesko, telia ja tämmöset menee ihan heti konkkaan talvivaaran ja tiimarin lailla.

28

829

  Vastaukset

  • louhi molypdeenia

  • Nurmeksessa hatusta poimittu arpa asunnon hinnoista.

  • Nehän on yleensä ostajan markkinat,maksaa minkä jaksaa,tai jättää kaupat tekemättä.

  • Markkinat ne hinnat määrittää. Hyvin yksinkertaista.

   • Nimenomaan, ostaja määrää hinnat, eikä myyjä älyttömillä pyynnöillään :)


  • Köyhät onnettomat luuserit kitisee hinnoista.Se on raha,joka ratkaisee,sitä on tai sitten ei ole.Raha tuo valtaa,sillä voi tehdä,mitä vain,vaikka hävittää ihmisiä maailman kartalta

  • Näin on..asukaat vuokralla tai veneen alla...

  • Kovat hintapyynnit johtuu sitä että on ostettu pari vuotta sitten asunto, maksettu ehkä vain korot. Siihen päälle kulutusluotot ja/tai pikavipit että saadaan kaikki-mulle-nyt-heti.

   Nyt on sitten tullut pää vetävän käteen...velkaa on enemmän kuin tarpeeksi eikä pystytäkkään hoitamaan lainaa ja vastiketta.

   Ihmettelen mistä löytyy ostajat näille uudemmille osakeasunnoille jotka maksaa 130-140 tuhatta euroa? Päälle vielä aika älytön yhtiövastike, voi myyntiaika hieman venyä.

   • Vanhemmat ihmisethän noita ostaa, monesti ovat vielä paluumuuttajia jotka ovat myyneet velattoman osakkeen/talon jostakin isommasta kaupungista, ja eivät taida yleensä siis noita velaksi ostella. On eläkeläiselle helppoa ja vaivatonta asumista tuollainen uusi asunto verrattuna vanhempaan jossa on aina jotain pientä kremppaa edessä, eikä noissa hoitovastikkeetkaan isoja yleensä ole olleet (ei pidä sekoittaa hoitovastiketta ja rahoitusvastiketta keskenään). Melko hyvinhän nuo viime vuosina rakennetut asunnot on hinnastaan huolimatta kauppaa tehneet, ainoastaan näillä Pappilantien rivitaloilla on näköjään myyntiajat vähän venähtäneet.

    Tällaisessa uudessa asunnossahan hintatason määrittäminen on sinänsä helpompaa kun sitä ei niinkään määrää markkinat vaan rakennuskustannukset. Siksi tuntuu että Nurmeksen kaltaisissa pienissä kaupungeissa uudet asunnot ovat suhteettoman kalliita kun Joensuusta, Kuopiosta jne. saat vastaavanlaisen asunnon melkein samalla hinnalla. Mutta eihän rakennuttaja voi niitä tappiollakaan myydä joten hinta on se mikä on. Vanhoissa asunnoissa hinta sen sijaan määräytyy markkinoiden mukaan ja hinnat elää koko ajan, joten sen oikean hinnan hakeminen on välillä vaikeaa. Välillä Nurmeksessa asuntokauppa kävi hyvin ja asunnoista sai käytännössä sen mitä kehtasi pyytää, nyt on taas viimeiset pari vuotta ollut hiljaisempaa ja hintataso on tullut alaspäin. Kaikki eivät ole vielä tähän heränneet ja yrittävät pyytää 2-3 vuoden takaisia hintoja, mutta jossakin vaiheessa heräävät hekin nykyiseen markkinatilanteeseen ja laskevat hinnat kysynnän mukaiseksi, tai sitten asunto jää myymättä. Kaikki asunnothan ei aina ole edes pakkomyynnissä vaan ne laitetaan myyntiin "kepillä jäätä" -mentaliteetilla, eli pidetään asuntoa vaan myynnissä josko joku siitä joskus hyvän hinnan tarjoaisi mutta jos ei tarjoa niin sitten pidetään se itsellä.

    Vaan on tuossakin varmasti osa totuutta, että nykyisin "mullekaikkiheti"-ihmiset maksavat lainoja ihan minimierillä pois, ja käyttävät lyhennysvapaita aina kun mahdollista, kun pitää saada koko ajan kaikkea uutta lelua ja pidettyä yllä mukavan elämän kulisseja, ja tätä tehdään kulutusluottojen ja pikavippien avustamana. Kun on ostettu ehkä aavistuksen ylihintainen asunto jota maksetaan todella pienellä kuukausierällä, ja markkinatilanne muuttuukin nopeasti (kuten nyt on käynyt varsin lyhyessä ajassa), niin huomataankin että lainaa on jäljellä enemmän kuin mitä asunnon sen hetkinen arvo on. Ja sitten kun menee työpaikka alta ja pitäisi muuttaa työn perässä pois niin asunto on pakko laittaa markkinatilanteseen nähden liian suurella hinnalla myyntiin ettei tulisi persnettoa.


  • Paluumuuttaja vanhukset maksavat Joensuun tai Kuopion hintoja näistä osakkeista!!!;D

   • Kuten sanoin toisessa vastauksessani niin näissä uusissa asunnoissa hintaa ei määrää niinkään markkinat vaan rakentamiskustannukset, ja ne on melkein samat olipa kyseessä Kuopio, Joensuu tai Nurmes. Suurimmat erot tulee varmaankin tontin hinnassa ja jonkin verran työn kustannuksissa, mutta materiaalien hinnat on samat paikkakunnasta riippumatta. Suuremmassa kaupungissa itse asiassa nämä materiaalikustannukset voivat jäädä jopa pienemmiksi. Tämän takia uusien asuntojen hinnat pikkukaupungeissa tuntuvat kohtuuttoman suurilta verrattuna vanhojen asuntojen hintoihin. Mutta eihän sitä voi olettaa että rakennuttaja noita tappiolla myy, he tekevät sitä työkseen joten tietenkin siitä pitää jäädä jotain viivan alle.


  • Sijainti ja taloyhtiö kunnossa niin pyydä melkein mitä haluat...nääs,nääs..

  • Porokylässä viinakaupan ympäristössä uusien osakkeiden hinnat ovat aivan järjettömiä,kun hiissaat muuttokuorman sisälle,niin hinta romahtaa älyttömästi.

  • Vuokralla on hyvä olla ja lypsää yhteiskunnalta/virastoilta kaikki tuet pois ja sitten mukavaa elää pimeällä rahalla,sekä omistaa pimeästi kesämökki/talo yms ja lypsää niistäkkin rahat pois,koska ei itse omista,mitään mutta voi lypsää rahaa vaan.Fiksut pärjää aina.Mukavaa huijata tyhmiä virastoja,jotka ei tajua,mitään.Hyvät puhe lahjat auttaa aina

  • Sanoo alkoholisti sossuasiakaspersu haavekuvistaan.

  • Nyt ne asuntokaupat vasta jäässä on. Jos tänne saisi työpaikkoja niin se auttaisi asuntomarkkinoita.

  • Ihan täysin toivotonta yrittää myydä asuntoa Nurmeksessa, kukaan ei osta vaikka ilman antaisi niin ei mene kaupaksi, huh huh, ei näy kiinalaisia ostajia ei näy....

  • Nurmeksessa on noin 100 osaketta ja omakotitaloa myynnissä välittäjien kautta. Samoin oman myynnin kautta iso liuta kiinteistöjä sekä kesämökkejä, nyt on ostajan markkinat.

  • Paskajaki sotkee monet maaseudun talo- ja mökkikaupat, tämä on sitä Suomen maaseudun autioittamista oikein lain voimin.

   • Vuodelta 2017 aloitus. Taitaa olla osa samoista taloista vieläkin myymättä. Yhden tietyn talon ostaisin heti jos tippuisi hinta vielä 15tuhatta euroa. Ei vaan taida, kun nyt jo tietääkseni tappiolla yrittää myydä.


  • Osakeasuntokin voi olla huono, jos joku vuokraa nisteille tai "paremmalle" väelle. Ei ole sen jälkeen rauhaa kellään ja häätäminen voi kestää kuukausia. Todennäköisesti tuhoavat vielä mahdollisimman paljon ja omistajat maksavat. Persaukiset eivät korvauksia maksa koskaan.

   Omakotitalo rauhallisella alueella ainoa tapa säilyttää mielenrauha. Taajaman omakotitaloissa yksi piski voi pilata rauhan laajalta alueelta. Kouluttamaton koira taajamassa pitäisi olla rikos.

   Näiden jälkeen kun vielä miettii, mitä ylihintaa asunnoissa on, surkeat työllisyysnäkymät ja halpakin asunto muuttuu käytännössä arvottomaksi, ei monet niitä tule ostamaan koskaan.

  • Ihan kauhea tilanne asuntomarkkinoilla. Kun ostimme nykyisen omakotitalon 10 vuotta sitten oli tilanne se, että kaupat piti tehdä heti, koska talot menivät heti kaupaksi. Ostajia oli enemmän kuin sopivia taloja kaupan. Monta taloa missattiin, koska oltiin liian hitaita, kun talot oltiin jo myyty. Taloamme oli ostamassa useampi perhe, mutta meidän tarjous voitti.

   Nyt tilanne aivan toinen. Olemme yrittäneet myydä omakotitaloamme jo pari vuotta, mutta tuloksetta.

   • Itse yritin kaupata taloa aluksi n. 110 t € hintaan . Meni vuosi ja vähän toista .Kaupat
    tuli n. 70 t€ hintaan. Tuo alkuperäinenkin pyynti oli reilusti alle todellisen arvon. Tilanne on se ,että asuntojen hinnat laskee samassa suhteessa väkimäärän kanssa. Jos asukasluku putoaa keskimäärin neljällä hengellä niin se tietää yhtä tyhjää asuntoa lisää . Tämä on karu totuus kaikissa väestökatokunnissa. Huonompien asuntojen hinta putoaa nopeasti nollaan.


  • Jaaha joopa joo

  • Onneksi Nurmeksessa taitaa olla se aika ohi, mikä vaikutti 90 luvulla, kun yritettiin kaikki rakentaminen keskittää Porokylään laittamalla keskustan alue rakennuskieltoon. Syyksi sanottiin, että kaavoitus on kesken ja veivattiin vähän tonttien rajoja, mutta tämä kesti yllättävän monia vuosia. Silloin oli vielä ihmisillä rakentamishaluja, mutta kaavoittaja esti moneltakin rakentamisen pykälillään ja vielä pitkälti jälkeenkin päin. Sairaalan tontti, joka lopultakin nyt on saanut rakennukset, ei ehkä riittävän näyttävät paikan huomioiden on hyvä esimerkki, kuinka 40 vuotta saatiin venytettyä rakentamista, toivottavasti ei liian kauvan, että asukkaita vielä löytyisi, kun väki on vähenemässä Nurmeksessakin.

  • Väki ikääntyy, ei jaksa asua omakotitalossa, taloja tulee myyntiin enemmän, kuin on ostajia.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   142
   6555
  2. Yksi pikku juttu

   Sun kannattaa varautua yllätykseen, tosi isson yllätykseen. Onhan sinulla passi voimassa?
   Ikävä
   40
   520