Rakentavaa

Olisiko mitenkään mahdollista saada enemmä hyvin perusteltuja ja rakentavia avauksia.
Nyt on enimmäkseen vaan kritiikkiä. Ja kuten kaikki tietää, niin kritiikki ilman selkeitä parannusehdotuksia on huuto tyhjyyteen; mielipiteitä on juurikin niin monta kuin niiden lausujaa, ja kaikki lausujat luulevat olevansa perustellusti oikeassa.
Esimerkiksi "urheilija keskiössä" teema:
Miten konkrettisesti pitäisi yhdessä toimia tai ohjeistaa erilailla kuin nyt? Onko kilpailumääräyksissä jotain väärin, tai onko julkaistuissa edustusjoukkuiden valintakriotereissä jotain pielessä? Antakaa ihmeessä ne oikeat sanamuodot ja linjaukset, jotta me kaikki voisimme hyvin ja saisimme nauttia tulevaisuuden menestyksestä.
Ilmianna
Jaa

39 Vastausta


Läpinäkyvyyttä päätöksii. Leirit avoimiksi kaikille junnuille. Ei nimetä junnuissa maajoukkuetta, edustuspaikat edeltäpäin sovittujen kisamenestyksen mukaan. Kouvolan kisat takaisin. Reilu peli kunniaan. Kamppailja ei kieroile, vaan treenaa.
Ilmianna
Jaa
Liiton tarkoitus on edistää ja kannustaa judoa ei rajoitaa. Systeemi missä edeltäpäin sovitu kisamenestys antaa edustuspaikan lisää Suomen kilpailumääriä kun hyvät on paikalla. Eikä ulkomailla matkoilla. Myös turha riitely poistuu siitä asiasta. Junnut on saatava kaikki paikalle Suomen arvokilpailuihin jos toiminta halutaan nousuun. Kateus molaaminen ja toisten kisojen poikotointi ei kuulu judoon.
Ilmianna
Jaa
Rakentavaa kritiikkiä on ollut. Rakentamisen lisäksi judossa on paljon purkamista. Enemmän kuin sääntöjä, järjestelmiä ja johtajia urheilijat tarvitsevat vapautta urheilla.

Kannattaa lukea Hansokun blogin jutut läpi ja erityisesti tämä:

http://www.hansoku.fi/2017/04/?m=0

"Annetaan vapaus kilpailla jos se ei polje jonkun toisen oikeuksia. Ehdotimme Hansokun ranking systeemi -kirjoituksessame, että kilpailijat laitettaisiin tulosten perusteella paremmuusjärjestykseen. Tämän jälkeen katsottaisiin, että kenelle rahoitus kuhunkin arvokilpailuun riittää. Parhaimmille annettaisiin tuki ja ne kenelle raha ei riitä, voisivat lähteä omilla rahoillaan arvokilpailuun siinä järjestyksessä kun tulokset näyttävät."
Ilmianna
Jaa
No eikös noissa uusissa kisakriteereissä nyt ole aika selkeät sävelet. Eikä edes enää edellytetä maajoukkuetoimintaan osallistumista. Nyt vaan kannattaa keskittyä hankkimaan noita näyttöjä eikä riidellä täällä. Jopa hansokun pojilla on mahdollisuus päästä kunhan vain otteluvoittoja europpa cupeista tulee.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
No ei. Vihannes koeta lukee Hansokun esitys. Ilman Hansokun herättelyä liiton koomassa olevat toimitsijat eivät olisi saaneet aikaan edes noitä "selkeitä säveliä".
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kyllä näytöt pitää tulla kotimaan kisoista. Miten muuten toiminta lisääntyy ja junnujen järjestys selviää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
No näinhän se on nytkin. Parhaat siellä ulkomailla kisaa, ja hoitelevat kyllä siinä sivussa isoimmat kotimaan kilpailut.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Päätös maajoukkeeseen kuullumattoman ohituskaistaan romuttaa judon leiritoiminnan kotimaassa joka on tyhmin päätös liitolta mitä ovat tehneet , nyt alkoin judon rankka alas ajo myös Olympiakomitean silmissä.

Strategia 2013-2020, tämä on liiton omaa tekstiä , eli nythän he toimivat omaa strategiaansa vastaan. täällä kotimaassa.

Yhteinen hyvä
Judo on yksilölaji, jota ei voi harjoitella yksin. Mitä pidemmälle judoka pyrkii, sitä enemmän hän
tarvitsee harjoitustovereita. Niitä saa, kun osaa ottaa huomioon myös toisten tarpeet. Yhteistyöstä
koituu suurempi ilo ja hyöty kuin minkä saa pitämällä kiinni vain omasta edustaan.

Nykyinen johtaminen vaikuttaa lähinnä sekoilulta ja pelleilyltä eli stategia on pahasti hukassa, ei judo näillä päätöksillä nouse vaan sukeltaa entisestään. mutta se taitaakin olla ainut tie nousuun. eli kun liitto tekee konkursin ja henkilökunta on saanut lopputilin niin voidaan rakentaa uusi liitto
josta nämä kehityksen jarrut puutuvat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei vaan se luo paineen kehittää yhä parempia leirejä, joista urhelilijan kannattaa maksaa. Treenaaminen on laadukkaampaa, kun ihmiset tulevat hyvän leirin eikä pakon vuoksi. Kaikki kehittyy ja kaikki voittavat. Paitsi ne joiden mielestä Neuvostoliiton malli on parempi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Junnujen yhteisleirien vetäjiksi vuorotelaan Suomen parhaat valmentajat eri seuroista. Valmentajilla pitää olla näyttöä ( saannut SM tasolle judokoita) osaamisesta. Näin saadaan kaikki seurat osallistumaan liiton toimintaan, ja tulee kaikille tunne meidän liitosta jota yhdessä kehitetään. Leirit pitää saada niin haluttaviksi että sinne pyritään ja tulaan. Nöyryytä muutokseen on löydyttävä. Tänävuonna FJO mitallin sai osallistumalla, en haluaisi nähdä sitä nöyryytystä että SM mitallin saa osallistumalla. Liiton päätösten tulee palvella koko Suomea, tällä hetkellä tuntuu että pieni piiri ajaa omia etuja ja joka päätöksessä pitää saada oma IPPON.
Ilmianna
Jaa
Vihdoinkin Judoliitto sai lunta Etelä-Suomeen!
Ilmianna
Jaa
Lunta tuli, mutta saisimmeko nähtäväksi ensivuoden toimintasuunitelman liitolta.
Ilmianna
Jaa
Pystyykö varaton opiskelija olemaan maajoukkueessa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tämä on varmaan provo, mutta vastataan silti. Ei tietenkään, jos ei joku sponsoroi. Maajoukkueessa olemisen perustarkoitus on kiertää ulkomailla kisaamassa. Jos siihen ei ole rahaa, miksi olla maajoukkueessa. Jokainen maksaa kulunsa itse ( tai seura, sponsori jne,) judoliitolla ei ole mitään vähävaraisten oikopolkua. Kaikki ei kuulu kaikille, vaikka se epäreilulta tuntuisi. Jos ei ole rahaa judogiin ja treenimaksuihin ei pääse edes harrastamaan judoa. Mälsää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ymmärsinkö oikein. Pitää olla rikas oikeasta seurasta ja lahjakas että saamme joskus kansainvälistä menestystä.
Ilmianna
Jaa
Tietääkö kukaan asioista paremmin perilläoleva muuta lajia missä pääsee maajoukkueeseen varallisuuden mukaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
ei varallisuus ole missään lajissa ehot MUTTA kaikissa lajeissa urheilijana olo tulee kalliiksi, aivan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Naisvoimistelun huippujoukkueissa voi kuukausimaksu edustusjoukkueelle olla luokkaa 500€. Ammattimainen valmennus maksaa ja lähtökohtaisesti sen kuuluu maksaa joka siitä nauttii. Eli judossa pärjää halvemmalla

Maailman huipulle maksaa aina. Ei mahda mitään. Vaikka liitolla olisi varaa leirittää maajoukkuetta kokovuoden läpeensä, olisi yhä ongelmana että silloin ei voi käydä töissä ja laskujen maksu kovasti vaikeutuu.

Urheilu voi olla ammatti vain jos on joku joka maksaa siitä että urheilet. 9 kertaa 10:staä on urheilija tai hänen lähipiirinsä. Jääkiekossa voi olla toisin, mutta kun kaikki ei voi olla suomen suosituimpia
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Siksi jokaisella pitäisi olla mahdollisuus urheilla omilla ehdoillaan ja rahoillaan käyttäen liiton resursseja lisätukena. Omat rahat ei aina tarkoita pappa betalar, vaan sitä, että osaa hankkia sponsorit ja tehdä julkisuustyötä niiden eteen niin että saa rahaa sekä järjestää elämänsä fiksusti treenimahdollisuuksien ympärille. Olympialajeissa omilla ehdoilla etenemistä jarruttaa liitot, poolit ynnä muut urheilijan pakkositoumukset ja korkeimmalla tasolla KOK:n olympiamafia, jonka vuoksi urheilija ei saa mainostaa omia sponsoreitaan kilpaillessaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Hienoa että tällä tulee joskus myös asiallisia mielipiteitä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Just omalla rahallahan täällä on haluttu arvokisapaikkoja ostaa. Mistäs nyt tuulee :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
En ota kantaa asiaan, mutta täällä kirjoittaa asioista eri henkilöt joilla on eri mielipiteet.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Nyt pääsee isoihin kisoihin. Pariisin Grand Slamiin pääsee kaikki halukkaat omalla rahalla.

http://www.judoliitto.fi/olympiajoukkue/ilmoittautuminen-matkalle/pariisi-grand-slam-10-11.2.2018/
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
huuhaatahuu kirjoitti:
Nyt pääsee isoihin kisoihin. Pariisin Grand Slamiin pääsee kaikki halukkaat omalla rahalla.

http://www.judoliitto.fi/olympiajoukkue/ilmoittautuminen-matkalle/pariisi-grand-slam-10-11.2.2018/
"Aikuiset urheilijat voivat osallistua EJU-tason kilpailuihin vapaasti allekirjoitettuaan sopimuksen, jossa he
sitoutuvat ADT-säännöstöön, urheilun eettisiin ohjeisiin ja Judoliiton käyttäytymissääntöihin.
IJF-tason kilpailuihin (Continental Open, Grand Prix, Grand Slam) voi osallistua ykkösmaajoukkue. Alle 21-
vuotiaiden ykkösmaajoukkueen urheilija voidaan lähettää IJF-turnauksiin, jos olympiavalmentaja katsoo sen
järkeväksi."

En ota itse asiaan edelleenkään kantaa. Mutta ota sinä nyt se pää pois perseestä kuten aikaisemmassa viestissäni jo kehotin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Se ilmoittautuminen loppui äkisti :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Eikö teitä päätäjiä ketkä on tälläisen järjestelmän luonnut yhtään hävetä. Olemme todella ansaineet ÄÄLIÖN toiminnan vetäjäksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nyt tuli selväksi sekin miksi pohjoismaiden suurin kilpailu Kouvolassa piti saada loppumaan. Suomen näyttöjä ei hyväksytä, osa on aina matkoilla. Kansainvälistä tasoa ei ole hyvä näytää Suomen judoväelle. Kannattaako Suomessa edes järjestää kilpailuja, jos siellä ei käy muut kuin köyhät, ja vaikka voitat niin sinulle sanotaan että voitit kun parhaat on matkoilla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Suomen kisoissa ei käy enää köyhätkään! Vuosi 2017 oli surkeuden huippu kilpailijamäärissä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Elämä ei ole aina reilua ei. Näyttökisat piäisi aina selkeästi määritellä ja kilpailijan elää sen mukaan. Jos niitä näyttöjä täytyy näyttää ulkomailla niin rahaa pitää sitten hankkia sen mukaan. Jos kilpailijan ensimmäinen ulkomaankisa on arvokisa, niin kaikki kyllä ymmärtää että ei siitä mitään tule. Kun pistetään näyttökisoiksi MYÖS ulkomaankisoja kilpailija oppii toimimaan kansainvälisissä ympyröissä.

Tämän sanottuani olen silti sitä mieltä, että myös pelkästään kotimaassa kisaavilla tulisi olla realistinen mahdollisuus antaa näyttöjä maajoukkueeseeen ja arvokisoihin. Rahaa (sponsoreita,tukijoita, stipendejä) on nimittäin hankala saada jos ei ole esim. valintaa maajoukkuerinkiin tai arvokisoihin. Pelkästään argumentilla "olis kiva käydä ulkomailla kisaamassa" ei paljon tukijoita heru. Se on pappa betalar.
Ilmianna
Jaa
Olen nähnyt sen ajan kun oli tulli ja sulli liitto. Saman lajin harrastajat tapasivat vain SM kilpailussa. Olemmeko palaneet samaan aikaan eli maajoukkue ja kotimaassa kilpailevat.
Ilmianna
Jaa
Ennen ol kaik paremmin
Ilmianna
Jaa
Vihdoinkin Suomeen tulossa eju tason kisa kutsua myöten. Hyvä orima!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mitä, taasko on liitto töpännyt? ja PL on tulossa ruoriin ja tällaista sattuu. Peruutetan kun on kuitenkin väärin haettu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei BSC kisoja tarvi ejulta hakea. Sarkasmi siis siinä mielessä turhaa. Ejun pdf outlinesin voi luvatta tai luvalla kopioda, mutta anomusta ei noista kisoista tarvi tehdä mihinkään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Aivan sama missä tai kuka kisat järjestää, jos saadaan ulkomaalaisia kisaajia tänne suomeen niin sitä kannattaisi tukea.
En vittu ymmärrä tätä touhua
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sama touhu jatkuu, ja Suomi judo huononee.
Ilmianna
Jaa
Kaksi judokaa valittu vuoden parhaiksi urheilijoiksi. Onnea Emilia ja Chris! Varsinkin Chrisiltä kova teko. Miljoonissa kenties kiinni jo? Taitaa olla molemmat Ekin Tehotiimin kasvatteja?
Ilmianna
Jaa
Nyt kun S M mitalleja jaettiin lähes kaikille osallistujille kannataisi kerrata tämä keskustelu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hyppää kaivoon
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Rakentavaa

Olisiko mitenkään mahdollista saada enemmä hyvin perusteltuja ja rakentavia avauksia.
Nyt on enimmäkseen vaan kritiikkiä. Ja kuten kaikki tietää, niin kritiikki ilman selkeitä parannusehdotuksia on huuto tyhjyyteen; mielipiteitä on juurikin niin monta kuin niiden lausujaa, ja kaikki lausujat luulevat olevansa perustellusti oikeassa.
Esimerkiksi "urheilija keskiössä" teema:
Miten konkrettisesti pitäisi yhdessä toimia tai ohjeistaa erilailla kuin nyt? Onko kilpailumääräyksissä jotain väärin, tai onko julkaistuissa edustusjoukkuiden valintakriotereissä jotain pielessä? Antakaa ihmeessä ne oikeat sanamuodot ja linjaukset, jotta me kaikki voisimme hyvin ja saisimme nauttia tulevaisuuden menestyksestä.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta