Rakentavaa

Koitetaanyhdessä

Olisiko mitenkään mahdollista saada enemmä hyvin perusteltuja ja rakentavia avauksia.
Nyt on enimmäkseen vaan kritiikkiä. Ja kuten kaikki tietää, niin kritiikki ilman selkeitä parannusehdotuksia on huuto tyhjyyteen; mielipiteitä on juurikin niin monta kuin niiden lausujaa, ja kaikki lausujat luulevat olevansa perustellusti oikeassa.
Esimerkiksi "urheilija keskiössä" teema:
Miten konkrettisesti pitäisi yhdessä toimia tai ohjeistaa erilailla kuin nyt? Onko kilpailumääräyksissä jotain väärin, tai onko julkaistuissa edustusjoukkuiden valintakriotereissä jotain pielessä? Antakaa ihmeessä ne oikeat sanamuodot ja linjaukset, jotta me kaikki voisimme hyvin ja saisimme nauttia tulevaisuuden menestyksestä.

39

1866

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äijämeininkiä

      Läpinäkyvyyttä päätöksii. Leirit avoimiksi kaikille junnuille. Ei nimetä junnuissa maajoukkuetta, edustuspaikat edeltäpäin sovittujen kisamenestyksen mukaan. Kouvolan kisat takaisin. Reilu peli kunniaan. Kamppailja ei kieroile, vaan treenaa.

    • Yritetäänvielä

      Liiton tarkoitus on edistää ja kannustaa judoa ei rajoitaa. Systeemi missä edeltäpäin sovitu kisamenestys antaa edustuspaikan lisää Suomen kilpailumääriä kun hyvät on paikalla. Eikä ulkomailla matkoilla. Myös turha riitely poistuu siitä asiasta. Junnut on saatava kaikki paikalle Suomen arvokilpailuihin jos toiminta halutaan nousuun. Kateus molaaminen ja toisten kisojen poikotointi ei kuulu judoon.

    • Eiväkisinyhdessä

      Rakentavaa kritiikkiä on ollut. Rakentamisen lisäksi judossa on paljon purkamista. Enemmän kuin sääntöjä, järjestelmiä ja johtajia urheilijat tarvitsevat vapautta urheilla.

      Kannattaa lukea Hansokun blogin jutut läpi ja erityisesti tämä:

      http://www.hansoku.fi/2017/04/?m=0

      "Annetaan vapaus kilpailla jos se ei polje jonkun toisen oikeuksia. Ehdotimme Hansokun ranking systeemi -kirjoituksessame, että kilpailijat laitettaisiin tulosten perusteella paremmuusjärjestykseen. Tämän jälkeen katsottaisiin, että kenelle rahoitus kuhunkin arvokilpailuun riittää. Parhaimmille annettaisiin tuki ja ne kenelle raha ei riitä, voisivat lähteä omilla rahoillaan arvokilpailuun siinä järjestyksessä kun tulokset näyttävät."

    • Shidoja

      No eikös noissa uusissa kisakriteereissä nyt ole aika selkeät sävelet. Eikä edes enää edellytetä maajoukkuetoimintaan osallistumista. Nyt vaan kannattaa keskittyä hankkimaan noita näyttöjä eikä riidellä täällä. Jopa hansokun pojilla on mahdollisuus päästä kunhan vain otteluvoittoja europpa cupeista tulee.

      • Onkovielätoivoo

        No ei. Vihannes koeta lukee Hansokun esitys. Ilman Hansokun herättelyä liiton koomassa olevat toimitsijat eivät olisi saaneet aikaan edes noitä "selkeitä säveliä".


    • Gjvfcvjk

      Kyllä näytöt pitää tulla kotimaan kisoista. Miten muuten toiminta lisääntyy ja junnujen järjestys selviää.

      • Näytönpaikka

        No näinhän se on nytkin. Parhaat siellä ulkomailla kisaa, ja hoitelevat kyllä siinä sivussa isoimmat kotimaan kilpailut.


    • hävettää

      Päätös maajoukkeeseen kuullumattoman ohituskaistaan romuttaa judon leiritoiminnan kotimaassa joka on tyhmin päätös liitolta mitä ovat tehneet , nyt alkoin judon rankka alas ajo myös Olympiakomitean silmissä.

      Strategia 2013-2020, tämä on liiton omaa tekstiä , eli nythän he toimivat omaa strategiaansa vastaan. täällä kotimaassa.

      Yhteinen hyvä
      Judo on yksilölaji, jota ei voi harjoitella yksin. Mitä pidemmälle judoka pyrkii, sitä enemmän hän
      tarvitsee harjoitustovereita. Niitä saa, kun osaa ottaa huomioon myös toisten tarpeet. Yhteistyöstä
      koituu suurempi ilo ja hyöty kuin minkä saa pitämällä kiinni vain omasta edustaan.

      Nykyinen johtaminen vaikuttaa lähinnä sekoilulta ja pelleilyltä eli stategia on pahasti hukassa, ei judo näillä päätöksillä nouse vaan sukeltaa entisestään. mutta se taitaakin olla ainut tie nousuun. eli kun liitto tekee konkursin ja henkilökunta on saanut lopputilin niin voidaan rakentaa uusi liitto
      josta nämä kehityksen jarrut puutuvat.

      • länsimaalainen

        Ei vaan se luo paineen kehittää yhä parempia leirejä, joista urhelilijan kannattaa maksaa. Treenaaminen on laadukkaampaa, kun ihmiset tulevat hyvän leirin eikä pakon vuoksi. Kaikki kehittyy ja kaikki voittavat. Paitsi ne joiden mielestä Neuvostoliiton malli on parempi.


    • Parhaidenleirikaikille

      Junnujen yhteisleirien vetäjiksi vuorotelaan Suomen parhaat valmentajat eri seuroista. Valmentajilla pitää olla näyttöä ( saannut SM tasolle judokoita) osaamisesta. Näin saadaan kaikki seurat osallistumaan liiton toimintaan, ja tulee kaikille tunne meidän liitosta jota yhdessä kehitetään. Leirit pitää saada niin haluttaviksi että sinne pyritään ja tulaan. Nöyryytä muutokseen on löydyttävä. Tänävuonna FJO mitallin sai osallistumalla, en haluaisi nähdä sitä nöyryytystä että SM mitallin saa osallistumalla. Liiton päätösten tulee palvella koko Suomea, tällä hetkellä tuntuu että pieni piiri ajaa omia etuja ja joka päätöksessä pitää saada oma IPPON.

    • Välilläkehujakin

      Vihdoinkin Judoliitto sai lunta Etelä-Suomeen!

    • Läpinäkyvyyttätekoihin

      Lunta tuli, mutta saisimmeko nähtäväksi ensivuoden toimintasuunitelman liitolta.

    • Varatonopiskelia

      Pystyykö varaton opiskelija olemaan maajoukkueessa?

      • Vaihdagolfiin

        Tämä on varmaan provo, mutta vastataan silti. Ei tietenkään, jos ei joku sponsoroi. Maajoukkueessa olemisen perustarkoitus on kiertää ulkomailla kisaamassa. Jos siihen ei ole rahaa, miksi olla maajoukkueessa. Jokainen maksaa kulunsa itse ( tai seura, sponsori jne,) judoliitolla ei ole mitään vähävaraisten oikopolkua. Kaikki ei kuulu kaikille, vaikka se epäreilulta tuntuisi. Jos ei ole rahaa judogiin ja treenimaksuihin ei pääse edes harrastamaan judoa. Mälsää.


    • Huhhuhhuijaa

      Ymmärsinkö oikein. Pitää olla rikas oikeasta seurasta ja lahjakas että saamme joskus kansainvälistä menestystä.

    • Raharatkaisee

      Tietääkö kukaan asioista paremmin perilläoleva muuta lajia missä pääsee maajoukkueeseen varallisuuden mukaan.

      • qwerty_____

        ei varallisuus ole missään lajissa ehot MUTTA kaikissa lajeissa urheilijana olo tulee kalliiksi, aivan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Naisvoimistelun huippujoukkueissa voi kuukausimaksu edustusjoukkueelle olla luokkaa 500€. Ammattimainen valmennus maksaa ja lähtökohtaisesti sen kuuluu maksaa joka siitä nauttii. Eli judossa pärjää halvemmalla

        Maailman huipulle maksaa aina. Ei mahda mitään. Vaikka liitolla olisi varaa leirittää maajoukkuetta kokovuoden läpeensä, olisi yhä ongelmana että silloin ei voi käydä töissä ja laskujen maksu kovasti vaikeutuu.

        Urheilu voi olla ammatti vain jos on joku joka maksaa siitä että urheilet. 9 kertaa 10:staä on urheilija tai hänen lähipiirinsä. Jääkiekossa voi olla toisin, mutta kun kaikki ei voi olla suomen suosituimpia


      • mätäsysteemi

        Siksi jokaisella pitäisi olla mahdollisuus urheilla omilla ehdoillaan ja rahoillaan käyttäen liiton resursseja lisätukena. Omat rahat ei aina tarkoita pappa betalar, vaan sitä, että osaa hankkia sponsorit ja tehdä julkisuustyötä niiden eteen niin että saa rahaa sekä järjestää elämänsä fiksusti treenimahdollisuuksien ympärille. Olympialajeissa omilla ehdoilla etenemistä jarruttaa liitot, poolit ynnä muut urheilijan pakkositoumukset ja korkeimmalla tasolla KOK:n olympiamafia, jonka vuoksi urheilija ei saa mainostaa omia sponsoreitaan kilpaillessaan.


      • Pjgn

        Hienoa että tällä tulee joskus myös asiallisia mielipiteitä.


    • Rahallasaattt

      Just omalla rahallahan täällä on haluttu arvokisapaikkoja ostaa. Mistäs nyt tuulee :)

      • pääpoisperseestä

        En ota kantaa asiaan, mutta täällä kirjoittaa asioista eri henkilöt joilla on eri mielipiteet.


      • huuhaatahuu

      • pääpoisperseestää
        huuhaatahuu kirjoitti:

        Nyt pääsee isoihin kisoihin. Pariisin Grand Slamiin pääsee kaikki halukkaat omalla rahalla.

        http://www.judoliitto.fi/olympiajoukkue/ilmoittautuminen-matkalle/pariisi-grand-slam-10-11.2.2018/

        "Aikuiset urheilijat voivat osallistua EJU-tason kilpailuihin vapaasti allekirjoitettuaan sopimuksen, jossa he
        sitoutuvat ADT-säännöstöön, urheilun eettisiin ohjeisiin ja Judoliiton käyttäytymissääntöihin.
        IJF-tason kilpailuihin (Continental Open, Grand Prix, Grand Slam) voi osallistua ykkösmaajoukkue. Alle 21-
        vuotiaiden ykkösmaajoukkueen urheilija voidaan lähettää IJF-turnauksiin, jos olympiavalmentaja katsoo sen
        järkeväksi."

        En ota itse asiaan edelleenkään kantaa. Mutta ota sinä nyt se pää pois perseestä kuten aikaisemmassa viestissäni jo kehotin.


      • huuhaatahuu

        Se ilmoittautuminen loppui äkisti :)


      • hölmölänmeininkiä

        Eikö teitä päätäjiä ketkä on tälläisen järjestelmän luonnut yhtään hävetä. Olemme todella ansaineet ÄÄLIÖN toiminnan vetäjäksi.


    • Köyhät

      Nyt tuli selväksi sekin miksi pohjoismaiden suurin kilpailu Kouvolassa piti saada loppumaan. Suomen näyttöjä ei hyväksytä, osa on aina matkoilla. Kansainvälistä tasoa ei ole hyvä näytää Suomen judoväelle. Kannattaako Suomessa edes järjestää kilpailuja, jos siellä ei käy muut kuin köyhät, ja vaikka voitat niin sinulle sanotaan että voitit kun parhaat on matkoilla.

      • nytkuseekoiratkintuille

        Suomen kisoissa ei käy enää köyhätkään! Vuosi 2017 oli surkeuden huippu kilpailijamäärissä.


    • valskukans

      Elämä ei ole aina reilua ei. Näyttökisat piäisi aina selkeästi määritellä ja kilpailijan elää sen mukaan. Jos niitä näyttöjä täytyy näyttää ulkomailla niin rahaa pitää sitten hankkia sen mukaan. Jos kilpailijan ensimmäinen ulkomaankisa on arvokisa, niin kaikki kyllä ymmärtää että ei siitä mitään tule. Kun pistetään näyttökisoiksi MYÖS ulkomaankisoja kilpailija oppii toimimaan kansainvälisissä ympyröissä.

      Tämän sanottuani olen silti sitä mieltä, että myös pelkästään kotimaassa kisaavilla tulisi olla realistinen mahdollisuus antaa näyttöjä maajoukkueeseeen ja arvokisoihin. Rahaa (sponsoreita,tukijoita, stipendejä) on nimittäin hankala saada jos ei ole esim. valintaa maajoukkuerinkiin tai arvokisoihin. Pelkästään argumentilla "olis kiva käydä ulkomailla kisaamassa" ei paljon tukijoita heru. Se on pappa betalar.

    • JUDOPAPPA

      Olen nähnyt sen ajan kun oli tulli ja sulli liitto. Saman lajin harrastajat tapasivat vain SM kilpailussa. Olemmeko palaneet samaan aikaan eli maajoukkue ja kotimaassa kilpailevat.

    • Ennenvanhaa

      Ennen ol kaik paremmin

    • Ronkonliiga

      Vihdoinkin Suomeen tulossa eju tason kisa kutsua myöten. Hyvä orima!

      • Vaarinhaettu

        Mitä, taasko on liitto töpännyt? ja PL on tulossa ruoriin ja tällaista sattuu. Peruutetan kun on kuitenkin väärin haettu.


    • terorisking

      Ei BSC kisoja tarvi ejulta hakea. Sarkasmi siis siinä mielessä turhaa. Ejun pdf outlinesin voi luvatta tai luvalla kopioda, mutta anomusta ei noista kisoista tarvi tehdä mihinkään.

      • uchimata

        Aivan sama missä tai kuka kisat järjestää, jos saadaan ulkomaalaisia kisaajia tänne suomeen niin sitä kannattaisi tukea.
        En vittu ymmärrä tätä touhua


    • Gmkvgh

      Sama touhu jatkuu, ja Suomi judo huononee.

    • Judollajurää

      Kaksi judokaa valittu vuoden parhaiksi urheilijoiksi. Onnea Emilia ja Chris! Varsinkin Chrisiltä kova teko. Miljoonissa kenties kiinni jo? Taitaa olla molemmat Ekin Tehotiimin kasvatteja?

    • Rakentavaa

      Nyt kun S M mitalleja jaettiin lähes kaikille osallistujille kannataisi kerrata tämä keskustelu.

      • Hyppääkaivoon

        Hyppää kaivoon


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe