Yhtäläisyydet Antin ja Jussin katoamissa

Löytäkääheidät

Antti Hanhivaaran ja Jussi Peltolan katoamiset muistuttavat toisiaan.Kumpikin oli viettämässä iltaa kavereiden kanssa,kummankin kerrottiin
lähteneen suutuspäissään autollla jonnekkin.Kummankaan kaverit eivät ole tapahtunutta katoamista ainakaan julkisuudessa kommettoineen.

15

1381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihme67

      juu, niin on aika erikoista että lähes samanlaisia tapauksia molemmat
      Jussin tapauksessa koko autokin kadonnut

      • Löytäkääheidät

        Ja ilmeisesti luottivat väärin kavereihin.
        Kummankin nuorukaisen tapauksessa juuri KAVERIT olivat viimeiset henkilöt,jotka näkivät sekä Antin,että Jussin elossa.


      • aikaisoero

        Jussi ajoi kaverin isän autolla ja lähti sillä ilmeisesti tapaamaan tyttökaveriaan jonka kanssa puhui viimeksi puhelimessa ja oli ilmeisesti riitaa.


      • Löytäkääheidät

        Mutta pointi onkin siinä,että lähtikö edes? Vai onko tuo "otti auton ja lähti"-vaan se mitä Jussin kaverit ovat yrittäneet uskotella kaikille nämä 5 v,mitä Jussi on ollut kateissa. Luulisi,että jos ovat olleet hyviäkin kavereita,olisisivat edes katoamisen 5v päivänä sanoneet jotain:"Tästä se lähti ja tonne päin se meni."
        Poliisikin tuntuvan uskovan,että auto ja poika ovat jossain jorpakossa välillä Parantala-Riihimäki.


      • sepointti
        Löytäkääheidät kirjoitti:

        Mutta pointi onkin siinä,että lähtikö edes? Vai onko tuo "otti auton ja lähti"-vaan se mitä Jussin kaverit ovat yrittäneet uskotella kaikille nämä 5 v,mitä Jussi on ollut kateissa. Luulisi,että jos ovat olleet hyviäkin kavereita,olisisivat edes katoamisen 5v päivänä sanoneet jotain:"Tästä se lähti ja tonne päin se meni."
        Poliisikin tuntuvan uskovan,että auto ja poika ovat jossain jorpakossa välillä Parantala-Riihimäki.

        Puhelu kuitenkin tapahtunut ja tuskinpa ne saunasta nähneet mihin suuntaan lähti jos lähti. Syyllinen voi yhtä hyvin olla tyttökaveri tai kaverinsa, ehkäpä nuo mökkikaveritkin olivat yhteistyössä tyttökaverin kanssa.


    • äly.hoi

      Katosivatko ne samasta paikasta. Muuten turhaa spekulointia.

      • Löytäkääheidät

        No eivät tietenkään. Miksi turhaa spekulointia?


      • isolapsukainen

        no olipas lapsellinen kommentti


      • Löytäkääheidät

        Tiedetkö itsekkkään mitä tarkoitat?


      • miekin18
        Löytäkääheidät kirjoitti:

        Tiedetkö itsekkkään mitä tarkoitat?

        tuo äly.hoi kommentti aika lapsellinen, ei osaa lukea,että toinen katosi ivalossa ja toinen äänekoskella


    • AamukahviaKohtaKeitän

      Ajoivat autolla järveen itsemurhan tehdäkseen?

      • Löytäkääheidät

        No jos jätetään kummastakin tapauksesta tuo auto pois,jää kuitenkin
        yhtäläisyydeksi:kaverit,koti-ilta/bileet, liika luotto kavereihin(ja juuri kaverit olivat kummallakin viimeiset henkilöt,jotka näkivät heidät viimeisinä),kumpikin nuoria miehiä.(3 vuoden ikäero).


    • zaarijavri1

      Lainasin tuossa kirjastosta vuonna 2012 ilmestyneen, lähinnä rajatieto - aiheisen kirjan "Jukka Nieminen - Suomen Mysteerit". Siinä Nieminen eräässä luvussa nivoo yhteen suomelaisten nuorten miesten katoamisia, ja pohtii sitä onko taustalla sarjamurhaaja. Kyse olisi mahdollisesti ensimmäisestä sarjamurhaajasta laatuaan, joka murhaisi pelkästään (nuoria, noin 18 - 30 vuotiaita) miehiä.
      Antin ja Jussi ohessa siinä liitetään samaan nippuun paljon vähemmän tunnettuja nuorten miesten katoamisia tältä vuosituhannelta ja Jari Pesonenkin taisi olla arvailuissa mukana. No, ei niin etteikö joissain tapauksissa voisi olla joku, sama henkilö takana. Kuitenkin yleisesti nuoret miehet, etenkin jotka käyttävät alkoholia enemmän kuin kohtuullisesti ovat aika katoamisherkkiä. Kyse voi olla onnettomuuksista, kuin siitä on alkoholin alaisena haastettu riitaa ja tullut käsirysyä.
      Kuitenkin aika kaukaa haetulta tuntuu, että joku metsästäisi eri puolilla maata nuoria miehiä.
      Pikemminkin kyse on pitemmän aikavälin tilastoista, joissa nuoret miehet ovat lohduttomasti läsnä tapauksissa, jotka eivät läheskään aina ole selvinneet, eli kalmo on jäänyt kateisiin joko lopullisesti tai ainakin pitkäksi aikaa.

    • zaarijavri1

      Kys. "rajatieteilijä" Niemisen kirjassa mainitaan mm.seuraavaat (nuorten miesten) katoamistapaukset, joista suurin osa aika vähän tunnettuja (käsittääkseni):

      Ari-Matti Anttalainen 22v - katosi 14.12.2007 Kotkassa, ravintolaillan päätteeksi. Löydetty myöhemmin kuolleena merestä, poliisin mukaan tapaukseen ei liity rikosta.

      Johan Söderström 31v - katosi 17.2.2008 Oulussa. Löydetty myöhemmin hukkuneena Kiikerinrannasta. Oulun poliisin mukaan ei tapaukseen liity rikosta.

      Kari Juhani Kauppinen 23v - katosi 9.3. Helsingissä, ravintolaillan jälkeen. Löydetty myöhemmin hukkuneena Vantaajoesta, Helsingin poliisin mukaan ei liity rikosta.

      Mikko Heino 23v - kadonnut huhtikuussa 2008. Löydetty myöhemmin Turun Aurajoesta.

      Tim-Lars Kylmäluoma 22v - katosi 11.9.2008 ravintolaillan jälkeen. Löydetty myöhemmin Kemijoesta hukkuneena, Rovaniemen poliisin mukaan ei liity rikosta.

      Antti Itälä 28v - katosi Turussa 21.9.2008 ravintolaillan jälkeen. Löydetty hukkuneena Aurajoesta. Turun poliisin mukaan ei liity rikosta.

      Niko Niemi 23v - katosi Tampereella 10.10.2009 ravintolaillan jälkeen. Löydetty hukkuneena Mustalahden satamasta. Tampereen poliisin mukaan ei liity rikosta.

      Mika Oinonen 29v - katosi 31.10.2009 Saarijärvellä, ravintolaillan päätteeksi. Edelleen kadoksissa.

      Lasse Tiri 27v - katosi 1.1.2010 Helsingissä, ravintolaillan päätteeksi. Löydetty. hukkuneena Jätkäsaaren edustalta. Helsingin poliisin mukaan tapaukseen ei liity rikosta.

      Wisit Phetprasert 18v - katosi Porvoossa 1.5.2010 ravintolaillan päätteksi. Löydetty myöhemmin hukkuneena, Porvoon poliisin mukaan tapaukseen ei liity rikosta.

      Jani Lahdenperä 22v - Katosi Oulussa aamulla 27.10.2010, edelleen kadoksissa.

      Sami Kinnunen 19v - katosi 6.1.2011 Varkaudessa, ravintolaillan päätteeksi. Löytyi saman vuoden huhtikuussa hukkuneena lähellä satama-allasta. Varkauden poliisin mukaan tapaukseen ei liity rikosta.

      Turhaa lienee lähteä Jukka Niemisen linjoille, etsimään kuviteltua sarjamurhaajaa, joka listisi Suomen eri kaupungeissa nuorehkoja miehiä, jotka toikkaroivat ravintoloista yön pikkutunteina kohti kotia. Pikemminkin tapaukset kertovat nuorten miesten taipumuksesta joutua "tilastoihin", ja yhtymäkohtia on tässä tapauksessa niin sukupuoli, ikä, ajankohtana ravintolaillan jälkeiset pikkutunnit ja tapana hukkuminen, vain muutama henkilöistä on edelleen kateissa (Niemisen kirja on painettu 2012, joten nekin voivat olla ratkenneet).

      Myöskin sen huomion Nieminen teki, että kesän valoisana aikana ei tätä ryhmää ole kys.vuosina katoamiset vaivannut (olettaen, että lista on täydellinen, missään ei tietääkseni löydy kaikkia Suomen katoamistapauksia listattuna?!). Se on se seikka joka jotakin sarjamurhaajaa voisi puoltaa, mutta en jaksa siihen uskoa. Kirjoitin tuon listan vain siksi, kun nuo ovat kaikki jokseenkin tuntemattomia tapauksia. Myös Jari Pesosen tapausta Nieminen yhytti listaan, samoin kuin Neuvosta (mutta ei Hanhivaaraa). Pesosen tapauste tutkitaan taas henkirikoksena, ja tiedä vaikka joissakin yllämainituistakin penkomalla jotain kiintoisia yksityiskohtia löytyisi. Jos, niin silloin omat kerju, nyt en sitä arvoa listalla vielä nähnyt.

      Kuitenkin etupäässä lista kertonee, että ravintolassa käytyä kannattaa olla varovainen, eikä pidä mennä kuseksimaan järviin, jokiin, mereen, lampiin taikka mihinkään altaisiin, silläkin varolla että porttikonkiin kuseksimisesta voi sakkoja ropsahtaa ! ! Lisäksi listalla näkyy, että niissä kaupungeissa, joissa yöelämä on vilkasta myös katoamisia tapahtuu tiheään, eli Oulu, Helsinki, Tampere ja Turku, vaikkapa Kuopiossa ja Jyväskylässä ei muuten taida olla vaan vesistäjä niin keskeisillä reiteilla, että ravintoloista palatessa tulisi uhma menneä vesistön ääreen. Turun Aurajoki taitaa olla maan parhaita paikkoja hukkua, ja on tosiaan ihme, että sitä ei käsittääkseni vieläkään ole kunnolla aidatttu.

      • monihukutettu

        Ei kannata myöskään yrittää päätellä mitään päihtyneenä. Samalla tavalla sakot saisi Aurajokeen virtsatessa, eikä kukaan kauempaa sinne lähde tarpeilleen, hukkuneilla ei ole myöskään ollut vetoketju auki, toisin kuin veneistä hukkuneilla joskus, veneestä kun hankalampi lähteä maihin kuselle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      353
      4006
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1749
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1268
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe