Kaunis opetus paastosta!

ANNNNNNNNNNN

Monissa uskonnoissa on tapoja paastota, niin myös islamissa. Paasto on valtava armonosoitus Allahilta! Sitä on hyvä ottaa tavaksi mihin tahansa vuoden aikaan Ramadanin ulkopuolellakin.

Abu Huraira raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Kun Ramadan-kuukausi tulee, armon portit on avattu ja Helvetin portit lukittu ja demonit kahlittu."
(Muslim, Kirja 5, Hadith 2361)

Paasto tuo anteeksiantoa synneistä ja lähentää välejä läheisiin ja muihin ihmisiin.

12

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sumayya

      Kaiholla kun kaipaan Ramadania, piti tämä ketju kaivaa esiin... :) Paasto on paljon enemmän kuin pelkkää ruoasta ja juomasta luopumista!

      Profeetta (rh) sanoi: "Se, joka ei luovu väärästä puheesta ja pahoista teoista, Allah ei tarvitse sitä, että hän jättää ruoan ja juoman (ts. Allah ei hyväksy hänen paastoaan.)"
      (Bukhari, vol 3, kirja 31, Hadith 127)

    • MUSLIM22

      Vielä jotain ~ puoli vuotta Siunattuun kuukauteen, mutta jo odotan innolla sitä aikaa, kun Paratiisin portit avataan!

      Abu Huraira kertoi profeetan (SAAS) sanoneen: "Siunattu kuukausi on tullut teille. Allah on tehnyt paastoamisen sen aikana teille pakolliseksi. Silloin Paratiisin portit avataan ja Helvetin portit lukitaan, ja paholaiset kahlitaan. Siinä (kuukaudessa) on yö, joka on parempi kuin tuhat kuukautta. Jokainen, joka menettää sen hyvyyden, menettää todella jotakin (suurta)." Tämän ovat kertoneet Ahmad, an-Nasai ja al-Baihaqi.

    • Crus-

      Allah on sokea, kun ei erota mustaa lankaa valkoisesta pimeässä. Toisin kuin tosi Jumala, joka näkee kaiken. Miten voitte palvoa sellaisen olennon jumaluutta, jolla on niin vajavaiset kyvyt?

      • Ja ne sinun jumalasi kyvyt voit ilmeisesti osoittaa jollain tavalla?


    • Crus-

      Mitä muuten tarkoittaa tuo helvetin portit lukittu ja paratiisin avattu? Mitä se käytännössä tai muslimin kannalta tarkoittaa?

    • Voihanhtti

      Islamin paasto ei ole paastoa nähnytkään, ei ainakaan ruoasta pidättäytymistä. Syöpöttelyaika vain eroaa normaalista, kuitenkin vuorokauden aikana syödään ja paljon. Paljon melua tyhjästä. Esim. ortodoksikristityillä on vähän väliä paastopäiviä, jokainen noudattaa hiljaisesti itse tykönään asiasta rumpuja lyömättä.

      • tawheed

        Ja ortodoksit taas paastotessaan rajaavat vain tiettyjä asioita pois ruokavaliostaan; juuri nytkin on liharuoasta luopumisen viikko, sitten tulee maidosta luopumisen viikko, sitten alkaa suuri paasto, jonka määräykset vaihtelevat päiväkohtaisesti. Mutta syömistä ei siis kielletä mihinkään päivänaikaan (poikkeuksena toki täyspaasto aina ennen ehtoollista). Voi kuulostaa mutkikkaalta, mutta elettynä suht selkeätä.

        Pointti kuitenkin, että turha vedota ortodokseihin, koska ilmeisesti et tunne ortodoksien tapaa paastota. Yksittäinen ihminen voi toteuttaa sen paastoten kaikesta, mutta pääsääntöisesti näin ei tehdä.

        Ja kuten muslimeillakin, hyvät teot ja almujen antaminen ovat keskiössä paastotessa, ei pelkästään ruoasta pidättäytyminen.


    • JeshuaisKing

      Ja taas kerran löytyy raamatusta ohjeet oikeaan paastoon, ei tarvitse miettiä, ei olla syömättä auringon aikana, ja syöksyä syömään pimeällä.

      Miksi te ette etsi sieltä, mistä Hänet voi löytää? Yksinkertaista.

      Ja paastosta, tässä oikeat ohjeet:

      Minua he muka etsivät joka päivä ja haluavat tietoa minun teistäni niinkuin kansa, joka tekee vanhurskautta eikä hylkää Jumalansa oikeutta. He vaativat minulta vanhurskaita tuomioita, haluavat, että Jumala heitä lähestyisi:
      "Miksi me paastoamme, kun et sinä sitä näe, kuritamme itseämme, kun et sinä sitä huomaa?" Katso, paastopäivänänne te ajatte omia asioitanne ja ahdistatte työhön kaiken työväkenne.
      Katso, riidaksi ja toraksi te paastoatte, lyödäksenne jumalattomalla nyrkillä. Te ette nyt paastoa niin, että teidän äänenne kuultaisiin korkeudessa.
      Tällainenko on se paasto, johon minä mielistyn, se päivä, jona ihminen kurittaa itseänsä? Jos kallistaa päänsä kuin kaisla ja makaa säkissä ja tuhassa, sitäkö sinä sanot paastoksi ja päiväksi, joka on Herralle otollinen?
      Eikö tämä ole paasto, johon minä mielistyn: että avaatte vääryyden siteet, irroitatte ikeen nuorat, ja päästätte sorretut vapaiksi, että särjette kaikki ikeet?
      Eikö tämä: että taitat leipäsi isoavalle ja viet kurjat kulkijat huoneeseesi, kun näet alastoman, vaatetat hänet etkä kätkeydy siltä, joka on omaa lihaasi?
      Silloin sinun valkeutesi puhkeaa esiin niinkuin aamurusko, ja haavasi kasvavat nopeasti umpeen; sinun vanhurskautesi käy sinun edelläsi, ja Jumalan kunnia seuraa suojanasi.
      Silloin sinä rukoilet, ja Herra vastaa, sinä huudat, ja hän sanoo: "Katso, tässä minä olen". Jos sinä keskuudestasi poistat ikeen, sormella-osoittelun ja vääryyden puhumisen,
      jos taritset elannostasi isoavalle ja ravitset vaivatun sielun, niin valkeus koittaa sinulle pimeydessä, ja sinun pilkkopimeäsi on oleva niinkuin keskipäivä.
      Ja Herra johdattaa sinua alati ja ravitsee sinun sielusi kuivissa erämaissa; hän vahvistaa sinun luusi, ja sinä olet oleva niinkuin runsaasti kasteltu puutarha, niinkuin lähde, josta vesi ei koskaan puutu.
      Sinun jälkeläisesi rakentavat jälleen ikivanhat rauniot, sinä kohotat perusmuurit, muinaisten polvien laskemat; ja sinun nimesi on oleva: "halkeamain umpeenmuuraaja" ja "teitten korjaaja maan asuttamiseksi".
      Jos sinä pidätät jalkasi sapattia rikkomasta, niin ettet toimita omia asioitasi minun pyhäpäivänäni, vaan kutsut sapatin ilopäiväksi, Herran pyhäpäivän kunnioitettavaksi ja kunnioitat sitä, niin ettet toimita omia toimiasi, et aja omia asioitasi etkä puhu joutavia,
      silloin on ilosi oleva Herrassa, ja minä kuljetan sinut maan kukkuloitten ylitse, ja minä annan sinun nauttia isäsi Jaakobin perintöosaa. Sillä Herran suu on puhunut.

    • hä_mitä_hä

      Mutta mitä näihin jorinoihin mahtaa sanoa Allah-Oha.

    • Erityisesti nyt taas ajankohtainen. <3

    • Profeetta Muhammad (rauha hänelle) sanoi 'Arafah-päivästä eli tästä päivästä:

      "'Arafah-päivän paastoaminen sovittaa kahden vuoden synnit: edellisen ja tulevan vuoden."

      <3 Kiitetään Jumalaa tästäkin mahdollisuudesta.

    • Aulis7

      Abu Huraira ei ole luotettava lähde.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe