uusi maitohappo bakteeri

kivistää

Symbi sys alflorex onko kellään kokemusta kyseisestä kapselista? Lääkäri suositteli sitä minulle tuon ärtyneen suolen hoitoon.mutta on aika kallis minusta ja kun siinä sanotaan että voi aluksi pahentaa oireita niin en vielä ostanut.Minulla suurin ongelma on vatsakivut melko kovat myös vatsan turvotus,toiminta ne vielä jotenkin kestän mutta tuo kipuilu vie mielen maahan.ruokavalio on melko suppea paljon olen karsinut pois samoin on tutkittu molemmat tähystykset ja ultra tehty.Kertokaapa onko kokemusta tuosta"lääkkeestä"tai muita vinkkejä miten selviää vai onko se vaan että pitää oppia elämään ärtyneen suolen kanssa.Kohta olen jo mielenterveys potilas!!!

35

4120

  Vastaukset

  • Ostin tuotteen heti kun se apteekkin tuli noin kuukausi sitten. Olen lukenut tuotteesta paljon englanninkielisiltä keskustelupalstoilta ja tullut siihen tulokseen, että ihmiset ovat olleet siihen todella tyytyväisiä. Tuote on ollut USA:ssa myynnissä jo 15 vuotta, mutta eri nimellä. On myös tieteellisesti todistettu, että IBS potilaista muistaakseni yli 60 prosenttia tästä avun saa. Itse et huomannut pahentuneita vatsavaivoja aloittamisesta, mutta olen lukenut että monelle on tullut vatsa ensin kipeäksi MUTTA sen jälkeen kun kuuria vain on jatkanut on vatsa parantunut ja myös IBS vaivat kadonneet tai huomattavasti lieventyneet. Että älä jätä kuuria sitten kesken, koska sitten siitä ei ole mitään apua. Itse aion syödä tätä 2kk testi mielessä vatsavaivoihini, mutta mitään pahaa sanottavaa minulla ei tästä ole. Suosittelen ehdottomasti testaamaan edes sen kuukauden.

  • kyllä tähänkin vaivaan luonnon yrtit auttaisivat

   • Kiitos Alflorex kiva kuulla että olet kokeillut ja ilmeisesti myös apua käytöstä saanut?kunhan tästä joulua"hässäkästä"on päästy minä myös aion kokeilla,nyt koitan mennä litalginilla Gastrobene jauheella ja typistetyllä ruokavaliolla.En uskalla lähteä kokeilemaan mitään uutta koska pelottaa että kuulun niihin joilla alkuun tulee vielä lisää vaivoja näissä nykysissä on jo tarpeeksi.Kirjoittelehan oletko saanut hyvän vastikkeen jaauttaako oikeesti KIPUUN se mulla pahin vaiva.Elän toivossa ja toivon että sinua auttaa.


   • kivistää kirjoitti:

    Kiitos Alflorex kiva kuulla että olet kokeillut ja ilmeisesti myös apua käytöstä saanut?kunhan tästä joulua"hässäkästä"on päästy minä myös aion kokeilla,nyt koitan mennä litalginilla Gastrobene jauheella ja typistetyllä ruokavaliolla.En uskalla lähteä kokeilemaan mitään uutta koska pelottaa että kuulun niihin joilla alkuun tulee vielä lisää vaivoja näissä nykysissä on jo tarpeeksi.Kirjoittelehan oletko saanut hyvän vastikkeen jaauttaako oikeesti KIPUUN se mulla pahin vaiva.Elän toivossa ja toivon että sinua auttaa.

    Aiheuttaako ilmavaivat sinulle vatsakipuja? Oletko koittanut ihan vain Cuplatonta joka pilkkoo ilmaa suolistossa? Myös imodium plus auttaa siihen, ettei vatsa mene sekaisin ja sisältää myös samaa ainetta kuin Cuplaton. Itse en uskalla vielä ääneen sanoa mitään tästä Alflorexistä, sillä pelkään että tämä on liian hyvää ollakseen totta.


   • Alflorex oletko vielä syönyt"nimimerkki"kapseleita auttaako vai oliko hetken huumaa?Ostin nyt tänään ja alan kokeillut mutta pelottaa kauheesti jos vielä lisääkin kipua!!Oliko sulla myös kipuja vai "pelkkää"toiminnallista vaivaa? Onko muita jotka syövät tätä Alflorexia odottelen vastausta mielenkiinnolla.


  • ei mitkään hapot ...

  • Maitohappobakteereissa auttaminen on yksilöllistä mutta mitä useammalla auttaa niin hyvä on kokeilla. Erittäin hyvä valmiste on apteekista saatava ratiopharm b. Voit kokeilla yhtä tai useampaa tablettia aterian yhteydessä.

   Typistävä ruokavalio auttaa aluksi mutta ruokavalion pitäisi silti olla monipuolista. Monelle sopii mm kala ja kana.

   Varsinkin vitamiineja pitäisi saada riittävästi. Erittäin tärkeitä tuntuvat olevan b-ryhmän vitamiinit. Mieluiten näitä olisi hyvä saada ruoasta. Vitaminoinut mehut on hyvä idea jos voi juoda.

  • happo syövyttää sisäelimet TULEE REIKÄ

   • Pikku Miikaelille "MiikkaelR
    18.12.2017 16:50"

    vatsassa on sellaiset hapot että syövyttää kaikkea maallista, vai millä luulet kaiken tunnissa parissa sulavan.
    Kasva ja ota asioista selvää.


  • Todellakin auttaa! Olen kokeillut kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin poppakonstit, nyt olen todella tyytyväinen ja kunnossa.

   • Siis tuo Alflorex AUTTOI?!!sitäkö tarkoitit ?kauanko söit kun alkoi vaikuttamaan minä vasta muutaman käyttänyt toivon että auttaisi minuakin. Olen kovasti iloinen puolestasi exibs!!! Tää on niin ikävä vaiva. Kiinnostaisi todella tietää auttoiko kaikkiin vaivoihin ja Pidätkö tiukkaa ruokavalioa.Kiitos jos viitsit vastata.


   • Löysin tämän keskustelun minulle myös lääkäri suositteli kyseisestä tuotetta on hänelle myös uusi"tuote" mutta kehoitti kokeilemaan.Minulle tehty myös kaikki tutkimukset vatsaan ja suolistoon myös ylä vatsan ultra diagnoosi tuo ibs. Kaikenlaista olen kokeillut ruokavalio maitohappo bakteereja kipulääkettä ym.onko lisää kokemuksia kertoa kyseisestä "lääkkeestä"vai onko samanlaisia kuin esim relatabs yms.täällä näyttää että vaan yksi avun saanut.No kaikki ei toki palstalla käy.Mutta jos tietoa voisiko saada vastauksia.


  • Itse olen 2 vuotta rampannut lääkärissä vatsakipujen vuoksi. kaikkea on tutkittu. (oli myös 3-vuotta sitten umpilisäkkeen tulehdus.) Tähystetty paksusuoli ja vatsalaukku, muutamat divertikkelit löyty, ihan normaalia siis. Ärtynyt paksusuolen oireyhtymä, no se oli jo tiedossa, joten ei mitään uutta. Ruokavalio on vuoden sisällä muuttunut tosi paljon. Pahimmat ruoka-aineet: sokeri ja maito, maidon jouduin lopettamaan kokonaan, eli maitoallergia, sokeri kaikessa määrin, koskee myös hedelmiä, banaani on ainut jota sietää pienessä määrin. Puolen vuoden aikana laihtunu 8kiloo ainoastaan ruokamuutosten takia. Myös jo aiemmat allergiat lukuunottaen viljat (paitsi kaura), liiat lisäaineet, aromivahventeet ym. niin ruokavalio on aika niukka. Useimpia marjoja onneksi voi syödä :) Sitten voin kertoa että paljon on ollu maitohappobakteerit kokeilussa, lievittävät, muttei poista kipua. Tätä suositteli lääkäri nyt kokeilemaan, joten kiitos tiedoista. Voitätäelämätä.

  • Alflorex kokeilussa toista päivää, muita tuntemuksia ei ole ollut kuin vähän huono olo ja vatsannipistely pari tuntia siitä kun olin ekan kapselin ottanut.
   Huono olo helpotti kuitenkin pian.
   Todellakin toivon että tästä löytyy apu Ibs-vaivoihin :)

  • Ravitsemusterapeutti suositteli tätä minulle IBS-vaivoihin. Varoitti, että kolmannella viikolla käytön aloittamisesta oireet yleensä pahenevat ennen kuin paranevat. Sanoi myös, että jos eivät auta sen ensimmäisen paketin aikana niin eivät toimi sillä yksilöllä eikä kannata jatkaa syömistä.

   Aloitin ja jo 4. päivänä huomasin selvän eron. Minulle ei tullut kolmannen viikon kohdalla mitään pahenemista, mutta monta kuukautta oli todella hyvä tilanne, vaikka väärää ruokaa syödessä tilanne kyllä edelleen paheni väliaikaisesti. Kapselit loppuivat nyt 2 vk sitten enkä ole saanut ostettua lisää ja päätin kokeilla toisia lääkärin suosittelemia kapseleita, joista olin saanut näytepaketin. Sellaisia, missä on jotain piparminttuöljyä. Ensinnäkään ne eivät toimi näin kahden viikon kokemuksella, mutta nuo alflorexin maitohappobakteerit ovat selvästi poistuneet elimistöstä nyt, koska mahaongelmat tulivat voimakkaina takaisin ja kipu on taas jatkuva. Juuri menossa apteekkiin hakemaan lisää niitä. Enkä enää jatkossa lopeta niiden käyttöä.

   Voin siis omasta kokemuksestani sanoa, että Alflorex toimii minulla, mutta huomioi nuo ravitsemusterapeutin vinkit sen sopivuudesta, ettet syö turhaan, jos vaikka ne eivät juuri sinulla toimikaan. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

   • Oon nyt viikon käyttänyt Alflorexia, en vielä huomaa mitään eroa, toki ei tilanne ole huonommaksikaan muuttunut.

    Onko sulla kipujen lisäksi muita oireita?
    Mulla vaivat jatkuneet puoli vuotta, kipuja ei ole ollenkaan, pääasiassa vaan ripulia, ja mikä kurjinta, aina aamuisin....siinä sitä sit saa arpoa että uskaltaako lähteä liikenteeseen vai ei.

    Fodmap käytössä, psylliumia kaksi kertaa päivässä ja nyt tuo Alflorex.


   • Mulla on kipujen lisäksi myös turvotusta, pahoinvointia, ilmavaivoja, närästystä ja monta vuotta jatkunut jatkuva ripuli. Ripuli loppui neljäntenä päivänä aloitettuani Alflorexin. Alkoi nyt lopetettuani reilun viikon päästä uudestaan. En edes tajunnut kuinka paljon se on auttanut ennen kuin lopetin ja pikku hiljaa kaikki vaivat ja kivut palasivat. Fodmap myös käytössä, mutta ei pelkästään auta.
    Syö se eka purkki loppuun, mutta jos ei auta siinä ajassa niin tuskin auttaa myöhemminkään.


   • Joo, meinasin sitkeästi syödä purkin loppuun, kaikki apu on tervetullutta.
    Labrakokeilla on kaikki mahdollinen testattu, tähystyksessä en ole käynyt.
    En tiedä oisko syytä käydä, mitä sieltä sit vois löytyä kun kaikki kokeet oli ok...?
    Ripuli on kurjaa, varsinkin kun se painottuu aamuun kun pitäisi töihin lähteä..ahdistaa jo ja öisin heräilen murehtimaan että mitäköhän aamu tuo tullessaan.


   • Kaikista mun vuosia jatkuneista oireista huolimatta en meinannut uskoa lääkäriä eikä kokeista koskaan löytynyt mitään ja menin lopulta tähystyksiin ennen joulua. Mutta ei niistä mitään löytynyt ja se laittoi tuolle ravitsemusterapeutille joka suositteli Alflorexia.
    Jos seuraa fodmappia ja tuntee mitkä ruuat ei sovi itselle niin ei siinä oikein paljon muuta voi muuta kuin vähentää stressiä, koska se pahentaa. Aloitin ihan tästä syystä päivittäisen meditaation 9kk sitten, koska mulla oli oireet niin pahoina, etten enää muuta keksinyt. Meditaatiolla on tutkitusti suuri vaikutus stressiin ja hyvinvointiin. En yleensä ole ihminen, joka sellaiseen lähtisi, mutta on tehnyt ihan valtavasti hyvää niin stressiin kuin muutenkin. Silti pahimpina stressikausina lähtee homma lapasesta ja joka kerta kun syön suklaata (ja sitä on niin vaikea olla syömättä, erityisesti stressaantuneena). Joten niiden aamujen jännittäminen vain pahentaa niitä aamuja. Mulla sitä jatkui niin kauan, että ehti oppia elämään ripulin kanssa ja oli tosi outoa, kun se loppui yhtäkkiä. Toivon todella, että nuo auttaisi sulla. Jos eivät auta niin kokeile seuraavaksi Probactiol Duoa tai Precosaa. Molemmista kuullut IBS-hoitona, mulla ei Precosa itsellä auttanut, mutta tuota ekaa en ehtinyt kokeilla, kun löysin Alflorexin.


   • Toivottavasti_auttaa kirjoitti:

    Kaikista mun vuosia jatkuneista oireista huolimatta en meinannut uskoa lääkäriä eikä kokeista koskaan löytynyt mitään ja menin lopulta tähystyksiin ennen joulua. Mutta ei niistä mitään löytynyt ja se laittoi tuolle ravitsemusterapeutille joka suositteli Alflorexia.
    Jos seuraa fodmappia ja tuntee mitkä ruuat ei sovi itselle niin ei siinä oikein paljon muuta voi muuta kuin vähentää stressiä, koska se pahentaa. Aloitin ihan tästä syystä päivittäisen meditaation 9kk sitten, koska mulla oli oireet niin pahoina, etten enää muuta keksinyt. Meditaatiolla on tutkitusti suuri vaikutus stressiin ja hyvinvointiin. En yleensä ole ihminen, joka sellaiseen lähtisi, mutta on tehnyt ihan valtavasti hyvää niin stressiin kuin muutenkin. Silti pahimpina stressikausina lähtee homma lapasesta ja joka kerta kun syön suklaata (ja sitä on niin vaikea olla syömättä, erityisesti stressaantuneena). Joten niiden aamujen jännittäminen vain pahentaa niitä aamuja. Mulla sitä jatkui niin kauan, että ehti oppia elämään ripulin kanssa ja oli tosi outoa, kun se loppui yhtäkkiä. Toivon todella, että nuo auttaisi sulla. Jos eivät auta niin kokeile seuraavaksi Probactiol Duoa tai Precosaa. Molemmista kuullut IBS-hoitona, mulla ei Precosa itsellä auttanut, mutta tuota ekaa en ehtinyt kokeilla, kun löysin Alflorexin.

    Precosaa käytin koko syksyn ja tuntuu ettei siitä ollut apua.
    Mutta se johtuu varmaan siitä etten ollut vielä käynyt ymmärtänyt/ tiennyt aloittaa syömään fodmapin mukaisesti.
    Aina olen ollut herkkävatsainen mutta onhan nämä oireet nyt toki jo ihan muuta kuin vatsan satunnainen reagointi esim rasvaisiin, tulisiin yms ruokiin.
    Nyt on tasan viikko alflorexia käytetty, innolla odotan sitä että purkki on tyhjä....
    Stressi on varmasti ollut osasyy vaivojen alkamiseen, reilu vuosi sitten elämä mullistui kun tuli ero ja se on ollut elämäni kipein kokemus.
    Tietyllä tapaa tämä on melkoinen noidankehä kun nyt stressiä aiheuttaa tää vaiva, muutenhan tässä alkaa jo elämä voittaa, aika on parantanut.
    Onneksi työnantaja ymmärtää tilanteen kun olen siitä avoimesti kertonut.
    Aloititko meditoinnin ihan itseksesi vai saitko neuvoja mistään?


   • Luin Mia Jokinivan Stressin luomuhoito -kirjan ja sitten latasin kännykkään Headspace-sovelluksen, jonka kanssa meditoin. On tuossa kirjassakin hyviä ohjeita, mutta mun kiireinen pää tuntuu tarvitsevan ohjausta, aivakin toistaiseksi. Elän yksin kahden pienen kanssa ja on sen verran haastavaa hiljentyä, että tuo on kyllä auttanut alkuun.
    Mulla oli myös monta tosi raskasta vuotta, jotka laukaisi IBSsän ja nyt kun elämä on vihdoin rauhoittunut niin en uskonut, ettei tämä menekään ohi. Mutta ei näytä menevän, joten on pitänyt opetella pysyviä keinoja hallita stressiä ja onneksi tuo Alflorex auttaa mulla. Pitää vaan opetella elämään ilman suklaata, mikä on kyllä ihan käsittämättömän vaikeaa, kun mistään muista herkuista en tykkää ja jostain syystä reagoin kaikista eniten suklaaseen..


   • Mulla on ollut jo vuosia tapana pitää yksi herkkupäivä viikossa, ja suklaasta pidän minäkin. Oon laktoosi-intolerantti ja sen myötä suosinut tummaa suklaata tai raakasuklaata.
    Äskettäin löysin Brunbergin laktoosittoman maitosuklaan ja se ei tunnu aiheuttavan mitään erityisiä oireita.
    Eihän se toki vedä vertoja normimaitosuklaille, mut ihan erilaista herkkua kuitenkin kuin oikein vahvat tummat suklaat.
    Oon kyllä ihan valmis luopumaan mistä tahansa ruoka-aineesta, kunhan vaan tietäisin mistä.
    Päivä kerrallaan on mentävä ja kuulosteltava, oon vielä niin alussa tällä taipaleella.
    Viljat oon jättänyt pois kauraa lukuunottamatta.
    Kauppareissuilla vierähtää normaalia enemmän aikaa tuoteselosteita lueskellessa, esim vehnää tungetaan vaikka mihin!..raivostuttavaa.
    Se että öisin heräilen murehtimaan aamua ja mahdollista "ripulirumbaa" ,on tosi kuluttavaa ja tulevaisuus pelottaa.
    Uskomattoman paljon tää rajoittaa elämää ja vie iloa.
    Pidän työstäni ja tunnen pahaa mieltä siitä jos aamulla joudun ilmoittamaan etten uskalla lähteä liikenteeseen, mut kuten jo kerroin,olen saanut täyden tuen pomoltani...se toki helpottaa.


   • Yllättävän pskamainen sairaus tämä on, koska vaikka sinänsä vaaraton ja ”harmiton” niin tekee arjesta aika vaikeaa, koska mahan ja suoliston ympärillä pyörii hyvinvointi aika tiukasti.
    Mulla meni monta vuotta, että opin mitä en voi syödä, mitä voin syödä vähän ja mitkä on oireettomia. Se ravitsemusterapeutti antoi siihen nyt myöhässä kuitenkin selkeät ohjeet ja valitti sitä, ettei niitä anneta heti alussa kouraan potilaalle. Eli googleta, miten se tehdään oikeaoppisesti niin selvität parissa kuukaudessa, mitä voit syödä ja mitä et. Ne viljat on kyllä varsin todennäköiset. Pitäisi ensin jättää kaikki ne kielletyt ruoat ja ottaa sitten yksitellen maisteluun ensin pienemmällä annoksella ja sitten vähän isommalla. Mutta ensin pitäisi puhdistaa suolisto kaikesta.
    Mulla on esim. viljat, kahvi, alkoholi, suklaa ja mansikat ihan ehdoton ei. Heti tulee oireita ja ihan pienistä määristä. Sitten on paljon sellaisia kuten paprika, jota voin syödä jonkin verran jos syön muuten ”puhtaasti”. Stressiaikoina pitää välttää sitten niitä vähän siedettäviäkin. Mullakin on laktoosi-intoleranssi ja vehnäallergia lisänä, joten välillä meinaa pää levitä tässä hommassa. Tuntuu välillä todella raskaalta tämä arpominen ja jatkuva laskeminen, ja mulle onkin muodostunut aamiainen ja iltapala, jotka on joka ikinen päivä samat, ettei tarvi miettiä, mitä söisi.
    Tässä kaikessa vitutuksessa on myös se meditaatio auttanut, oppinut hyväksymään asiat sellaisina kuin ne on. Joskus voi vain omaan asenteeseen vaikuttaa ja IBS on hyvä esimerkki siitä. Tämän kanssa on vain opittava elämään ja tuossa talvella syöpäpelkojen keskellä tämä tuntui jo ihan leppoisalta taudilta. Sen verran yleiseksi muodostunut, että jospa ne keksii tähän vielä jonkun pysyvän ratkaisun.
    Onneksi sulla on joustava työ ja hyvä pomo. Mulla on myös ja mahdollista pitää etäpäiviä, jos menee todella vaikeaksi. Mutta jos yhtään piristää niin kerronpa kuinka vaikea olo oli, kun yhtäkkiä ei ollutkaan ripuli! Tottunut siihen täystyhjennykseen aamuisin, niin kevyt olo kuitenkin, vaikka siinä on omat haasteensa. Sitten kun yhtäkkiä onkin ekaa kertaa kolmeen vuoteen kakka tiukalla niin meinasin kuule jättää ne pillerit heti pois, kun oli niin tukkoinen ja raskas olo. Kaikkeen tottuu, hyvässä ja pahassa :)


   • Kuulostaa kyllä hyvältä tuo että Alflorex on auttanut sinua noin hyvin, ihan tässä toiveet viriää että jospa itselläkin...
    Viikon käytön jälkeen vaikuttaa kyllä tehoavan, mutta päivä kerrallaan on mentävä.
    Omassa lähipiirissä ei löydy kohtalotoveria, joten on ollut kiva kirjotella ja kuulla kokemuksiasi.
    Välillä tuntuu että olen kovin yksin tämän vaivan kanssa.
    Olen pitänyt ruokapäiväkirjaa yli kaksi kuukautta, nyt en enää niin tiiviisti kun olen jo löytänyt itselleni sopivia ruokia yms.
    Jos kokeilen jotakin uutta niin sen merkkaan toki ylös.
    Aamu-ja iltapalat on minullakin aina samat, ruokaa olen valmistanut kanasta ja kalasta, punaista lihaa olen vältellyt mutta tekisi mieli kokeilla koska käsittääkseni fodmap ei sitä kiellä.
    Ehkäpä pääsiäisenaikaan kokeilen, siinä on kuitenkin useampi vapaapäivä kärsiä seurauksia rauhassa jos huonosti käy.
    Oletko käyttänyt psylliumkuitua ja jos olet niin mitkä on kokemuksesi siitä?
    Minulla se on ollut päivittäisessä käytössä, eihän se toki mitään paranna mutta sitoo vettä.


   • Punainen liha aiheuttaa monella ummetusta tai vatsavaivoja, jos sitä ei ole tottunut syömään, mutta ei sen pitäisi IBSsään vaikuttaa, koska siinähän on nimenomaan kyse tietynlaisten hiilihydraattien sietämisestä (fodmap eli Fermentable Oligo-, Di and Monosaccharides And Polyols) eikä lihassa ole hiilareita. Itse syön kaikkea eläinperäistä huonolla omatunnolla, mutta en voi jättää eläinproteiineja, koska maha ei kestä useimpia kasviproteiineja. Syön silti usein kasvisruokaa. En käytä maitotuotteita, mutta ruuanlaitossa käytän kauramaitoa ja -kermaa. En syö psylliumia, saan tarpeeksi kuituja ruuasta eikä sillä ollut vaikutusta ripuliin, kun joskus kokeilin.
    Pidin ennen ruuasta ja ruuanlaitosta, mutta nykyään ei ole enää ruokahalua ja on usein pahoinvointia niin siitä on tullut aika pakonomaista toimintaa. Jää usein syömättä ja kun yritän lapset opettaa syömään kaikkea niin en jaksa laittaa kahta eri ruokaa. Se ei tietty auta yhtään, että jättää syömättä, mutta monesti on maha niin turvonnut jostain mitä söin lounaalla, ettei voi syödäkään mitään ennen iltapalaa. Mulla on käsilaukussa aina laktaasientsyymejä ja gluten-go entsyymejä, jos joutuu syömään jotain jossa on maitoa tai viljaa. Ne laktaasitabletit auttaa laktoosi-intorelanssin kanssa ja ne gluten-got auttaa aika hyvin jos muuten on maha kunnossa.
    Mulla on monella tutulla ja ystävällä IBS, mutta nämä on tosi yksilökohtaisia juttuja. Alussa kaipasin minäkin juttukaveria, mutta kun on jatkunut niin pitkään niin ei sitä enää kamalasti mieti, paitsi tietenkin silloin kun on ns. tilanne päällä ja koko elämä pyörii mahan ympärillä pari päivää.
    Sain haettua eilen apteekista vihdoin Alflorexia, toivottavasti pian helpottaa. Voin luvata, etten lopeta enää toista kertaa.
    Et ole yksin ongelmiesi kanssa, toivottavasti elämäsi tasapainottuu ja löydät harmonian tässä suossa rämpimisessä. Valitettavasti pikaratkaisuja ei ole ja vaikka joskus jostain syystä hetkeksi helpottaa niin aina tulee huonoja kausia. Joten siksikin on niin tärkeää oppia suhtautumaan tähän oikein ja opetella itselle sopivia stressinhallintakeinoja. Mulla liikunta auttaa stressiin, mutta jos itse tai lapset sairastaa eikä pääsekään liikkumaan niin stressitasot nousi ennen taivaisiin ennen kuin otin tuon meditaation osaksi arkea.


  • Tuo gluten-go onkin minulle ihan uusi juttu, niin paljon kun asian tiimoilta olen googlaillut niin en ole siihen törmännyt.
   Täytyykin ottaa selvää.
   Ennenkuin sain tämän ibs-diagnoosin, ehdin jo kokeilla vaikka mitä mahdollista..jätin aamukahvin juomatta, kun tuntui että sen jälkeen tuli aina kiire vessaan, ruis jäi pois jo syksyllä kun kuulin että se aiheuttaa helposti vatsavaivoja ja punainen liha tuntui silloin jotenkin liian "raskaalta" ruualta kun maha oli jo ennestään arvaamaton.
   Diagnoosi helpotti vähän koska olin jo pelännyt vaikka mitä.
   Toki olisin toivonut että löytyy joku sellainen vaiva johon löytyy täsmälääke ja selkeä ruokavalio.
   Fodmap on tosin helppo siinä mielessä että löytyy lista siitä mitä pitää välttää, eikä se kuitenkaan ole hankala noudattaa kunhan tottuu. Ihan yksiselitteinenhän se ei ole, kun olen kokemuksia lueskellut, sietokyky on niin yksilöllinen.
   Vältettävien listalla on paljon sellaisia ruoka-aineita mistä pidän kovasti, mutta niinkuin totesin, olen valmis tekemään mitä tahansa että saan tasapainon elämääni.
   Olen huomannut googlatessani että ibs on todella yleinen, mutta kuuluu niihin vaivoihin mistä ei juuri kahvipöydässä keskustella :)
   Harmi sinänsä, vertaistuki voisi auttaa monia, voisi jakaa kokemuksia ja vinkkejä.

   • Tosiaan, se fodmap-lista on vain lista niistä tuotteista, jotka sisältävätkö fodmap-hiilihydraatteja. Todennäköisesti suurin osa ei silti aiheuta oireita kaikille, saati pienissä määrissä. Sen ruokavalion tarkotus on alussa rauhoittaa vatsan tilanne ja sitten kokeilla mitkä niistä ei sovi kullekin kokonaan, sopii pienissä määrin tai sopii ihan normaalisti. Moni luulee, että kaikkia niitä pitää välttää, koska eivät koskaan saa hyviä ohjeita. Ottaen huomioon, kuinka monella on IBS, on todella valitettavaa, että terveydenhoidon ammattilaisten asenne on niin välinpitämätön, tietämätön ja ylimalkainen. Jos saisi alussa kunnon ohjeet, vinkit ja kokonaisvaltaisen neuvonnan ruokavalion lisäksi esim tuohon stressinhallintaan niin tämä ei tuntuisi niin epätoivoiselta ja turhauttavalta.
    Suosittelen kokeilemaan sitä Gluten gota vasta kun maha on hyvällä tolalla, ne entsyymit siis pilkkoo gluteenia sun oman suoliston puolesta, mutta se gluteeni silti voi ärsyttää sun suolistoa.
    Jos lohduttaa niin todennäköisesti voit tulevaisuudessa syödä montaa ruoka-ainetta siltä nykyiseltä kieltolistaltasi, ainakin jossain määrin. Pitäisi vaan saada stressi loppumaan ja suolisto rauhoitettua. Äärimmäisen helppoa siis :D


  • Googlailin tuon gluten-gon ja löysin myös tuottee nimeltä Multienzyme-go, se pilkkoo hiilihydraatteja, rasvaa ja proteiiniakin.
   Mutta luulen että en noita kumpaakaan nyt tähän hätään aloita, annan tuolle alflorexille mahdollisuuden ja katsotaan sitten noita muita apuaineita :)

   • Juu, on olemassa paljon erilaisia entsyymejä, joilla voi ruuansulatusta tehostaa. Mutta meidän tapauksessa ei taida tarvita tehostamista :D nuo ei ole parhaita entsyymejä eikä halvimpia, jos sellaisia kaikkea pilkkovia haluaa. Esim. Ruohonjuuressa voi käydä kyselemässä.


  • Olen tyytyväinen Alflorexiin. Yksi purkki on syöty, eikä minulla ollut olotilan pahenemista alkuvaiheessakaan. Lähden hankkimaan toisen purkin.

  • Olen käyttänyt Alfloreksia nyt kuukauden verran ja kokemukset ovat postiiviset. Kolmen viikon käytön jälkeen selvä käännös suoliston oireilussa. Puoli vuotta oli maha löysällä ja nyt tosiaan viikon verran aivan normaali. En voi kuin suositella. Innolla odotan jatkuuko vatsan toiminta hyvänä, ostin juuri uuden purkin.

  • Minulla oli pahoja vatsavaivoja ja kaikki testit tehtiin, eikä mitään löytynyt. Aloin syömään Alfloreksia ja vatsavaivat hävisivät ja sain syödä taas ihan kaikkea. Söin kaksi purkkia ja kaksi kuukautta ja maha oli niin hyvässä kunnossa että ajattelin etten enää tarvitse niitä, mutta nyt viikon jälkeen käytön lopettamisesta vatsavaivat taas palasivat, joten huomenna apteekkiin ja näyttää siltä että syön noita hamaan tulevaisuuteen saakka.

  • Minkälaisia alku oireita 1-3 ekana päivänä on ollut?

   Juuri aloittanut

   • Minäkin olen käyttänyt alflorexia vasta viikonpäivät. Jotenkin tuntuu, kuin turvottelisi enemmän, ei ainakaan näin alussa tunnu paremmalta. Pitää nyt malttaa sinnikkäästi käytää purkillinen loppuun..
    Minulla siis on myös IBS- diagnoosi ja olen jo useamman vuoden ollut fodmab-dieetillä, eli välttänyt fodmab-hiilareita.
    Silloin kun pystyn olemaan niin kurinalainen kuin suinkin mahdollista, kuukaudesta toiseen, niin oireet pysyvät täysin poissa ja olo on kaikin puolin hyvä.
    Mutta pienikin lipsahdus ruokavaliossa laukausee suolistovaivat uudelleen, eikä ne sitten ihan pian korjaannukkaan!
    Suklaa on yksi kompastuskivi ja laukausija, vaikka tarkistan sentään, ettei sisällä vehnää missään muodossa. Oireet olisivat vielä pahemmat, jos vehnää olisi mukana. No, ylipäätään mitään makean herkuttelua ei kannata ajatellakaan. Eikä viljoja lainkaan.
    Kyllähän tähän tiukkaan ruokavalioon tottuu ja sopeutuu, mutta aina joskus iskee aivan järjetön ruisleivän hinku, tai vaikka sokerimunkki-hinku. Enimmäkseen voitan kiusauksen.
    Nyt siis kokeilussa Alflorex - olis kyllä upeaa jos se auttais vaikka niin, ettei pieni lipsahdus silloin tällöin laittaisi heti suolistoa sekaisin.


  • Söin kolme kuukautta alfloreksia. En huomannut mitään vaikutusta.
   Sitten aloin juoda vähän laktoositonta AB-piimää päivittäin,
   Vain puoli lasillista lounaan ja päivällisen yhteydessä,
   se auttoi ainakin vähän vatsan oloon ja toimintaan.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   131
   6680
  2. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   103
   1184
  3. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   1126
  4. Tietäisittepä

   Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja
   Uskottomuus
   25
   838