Oikeusavustajan vaihto

nzg

Onko kenellekään tullut vastaan tapausta, jossa asiakas haluaa vaihtaa oikeusavustajaa/asianajajaa, mutta nykyinen asianajaja ei suostu luopumaan jutusta, eli jättää yksinkertaisesti vastaamatta yhteydenottopyyntöihin?

Olisi mahtavaa kuulla, miten tällaisesta asianajajasta pääsee eroon, eli voiko oikeusavustajaa pakottaa luopumaan jutusta jos avustaja on täysin luokaton ja kieltäytyy kommunikoimasta?

16

4610

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pulassa

      Meillä on nyt sama tilanne. Oikeusavustajaa ei kiinnosta tippaakaan edes selvittää asioita saati sitten pitää meitä ajantasalla. Yritän nyt selvittää, miten vaihtaminen onnistuu. Hankalaa, kun ei ole ennen onneksi tarvinnut ola tekemissä tällaisten asioiden kanssa.

      • 6436462

        https://www.minilex.fi/a/oikeusavustajan-vaihtaminen

        "Tuomioistuin voi käsiteltävänään olevassa asiassa ja oikeusaputoimisto muussa kuin tuomioistuimessa käsiteltävänä olevassa asiassa oikeusavun saajan tai avustajan perustellusta pyynnöstä tai pätevästä syystä omasta aloitteesta peruuttaa avustajan määräyksen ja määrätä toisen avustajan. "


      • Anonyymi
        6436462 kirjoitti:

        https://www.minilex.fi/a/oikeusavustajan-vaihtaminen

        "Tuomioistuin voi käsiteltävänään olevassa asiassa ja oikeusaputoimisto muussa kuin tuomioistuimessa käsiteltävänä olevassa asiassa oikeusavun saajan tai avustajan perustellusta pyynnöstä tai pätevästä syystä omasta aloitteesta peruuttaa avustajan määräyksen ja määrätä toisen avustajan. "

        Pitää paikkansa


    • Palvelus-Palveluksesta

      Eräs henkilö koki avustajansa jääviksi ja halusi vaihtaa no löysi uuden avustajan ja vaihto ok. no sitten oikeudenkäynti päivä tuli..niin, saliin ei tullutkaan se uusi avustaja vaan se vanha avustaja joka ilmoitti tuuraavansa tätä uutta, joka juuri nyt olisi estynyt saapumaan oikeuteen.
      ja juttu eteni siten, että avustettava sai aiheettoman tuomion asiassa, jossa itse oli uhrina.
      näitä ja monia muita jo ennalta sovittuja asioita vilisee suomen oikeuslaitoksissa ja muissakin viranomaisissa joille se kollektiivisuus luo toiminta pohjan.

    • leimamerkki

      Oma kokemukseni: Oli sikäli erikoistilanne, että pestaamani lakimies sairastui ja joutui hankkimaan itselleen sijaisen. Asia oli kannaltani ok, kunnes huomasin että ei se ollut vaivautunut perehtymään juttuuni vaikka pari-kolme päivää oli sentään aikaa ollut.

      Niinpä sitten esitin itse omasta puolestani mitä osasin, ja tämän "avustajan " rooli rajoittui lähinnä siihen että hän nyki minua hihasta ja kuiskutteli kaikenlaisia ohjeita mitä saa puhua, mitä ei ja mitä taas pitää jättää hänen itsensä sanottavaksi loppulausuntoon.

      Minä en kokenut häntä miksikään avustajaksi ja sappeni kihui niin että meinasin ilmoittaa kesken istunnon että hän saa potkut ja jatkan yksinäni.
      En tiedä olisiko se onnistunut, en uskaltanut yrittääå, vaikka melko kantikas olenkin.,
      Kanttini keräsin käyttööni siinä vaiheessa kun Hovioikeus päätti pitää pääkäsittelyn valitukseni perusteella (jonka tämä oli toki laatinut, mutta siihenkin sain omat näkökantani esiin vasta pitkällisen kinastelun jälkeen.
      Ilmoitin hänelle kylmästi, että otan toisen avustajan Hovin kotipaikkakunnalta, jottei tule matkakuluja.
      En kuitenkaan ottanut, vaan marssi hoviin itse.

      En huomannut mitään esteitä toiminnalleni, ainoa Hovin kansliasta toki kysyttiin että kuka tulee tämän toisen tilalle, mutta ilmoitin, että ei tule ketään tilalle, minä saavun sinne koska on velvoitettukin olemaan henkilökohtaisesti paikalla :)
      En kuullut puhelimessa nikottelua kun kysin että kait tämä on sallittua:
      Niin että ei minun käsittääkseni mitään laillista estettä pitäisi olla erottaa avustajaa.
      nimim. "kokemusta on"
      Ps, voitin jutun hovissa

    • ei.enää.koskaan

      niin, kyllä se oikeusavustaja lähinnä turha on,

      itse jokainen osaa priorisoida vaatimukset, haluaa korvauksia ja luettelee mitä rikolliset eki

      oikeusavustajat lähinnä vain vähentää korvausten määrää ja eivät palauta papereita mitä luvanneet, kannattaa kopioida kaikki jos voi

      • gh3g8

        Mene ihmeessä omin päin merkittävään riita-asiaan, jossa vastapuoli on palkannut lakimiehen. Voi pyhä Sylvi sitä selkäsaunaa, mikä yhdeksän kertaa kymmenestä siitä seuraa...


      • Anonyymi
        gh3g8 kirjoitti:

        Mene ihmeessä omin päin merkittävään riita-asiaan, jossa vastapuoli on palkannut lakimiehen. Voi pyhä Sylvi sitä selkäsaunaa, mikä yhdeksän kertaa kymmenestä siitä seuraa...

        Itsellänikin on kokemusta, kun hoidin asian ilman avustajaa, tuli myönteistä tulostakin. En tarvitse änkyttävää ja muutenkin onnetonta avustajaa.


    • Suomi-Nyt

      Tottahan se on että maallikkoa viedään kuin pässiä narusta, ja totta sekin että avustaja joka ei haluakkaan perhtyä saati tehdä mitään.on aivan jonnin joutava. mutta koska rakenteellisuus viranomais toiminassa on vastuuton ja siihen sekoitetut pellet kantavat osansa kekoon on vastuut aina kansalaisella ilman minkään laista mahdollisuuttakaan saada osaamista avukseen.. villissä lännessä asioihin oli helppompiakin konstia saada sitä oikeutta nopeesti tosin kovin panoksin olihan siinä itsekin varrassa päätyä viimeisen arungonlaskun mukaan. mutta jos et tee mitää asias eteen niin sama lopputulos.

      • gh3g8

        Kaikissa hommissa on sellaisia, jotka eivät välitä tehdä asioita kunnolla. Lakimiesten kanssa riskiä voi laskea jonkin verran selvittämällä sen, onko valvontalautakunta määrännyt kantelun johdosta seuraamusta asianajajalle tai luvan saaneelle oikeusavustajalle. Mutta mennyt ei tietenkään ole tae tulevasta, vaan lakimies on voinut esimerkiksi vasta vähän aikaa sitten alkaa ahnehtia enemmän toimeksiantoja kuin kykenee hoitamaan.


    • Anonyymi

      Onko kyseessä Asianajotoimisto Jukka-Matti Laine ?
      Minun tapauksessani teki diilin vastapuolen kanssa ja ei totellut lukuisia irtisanomisiani.
      Teki vielä ilmoituksen, että olen edunvalvonnan tarpeessa ja siten esti kaikki vaikutusmahdollisuuteni.
      Tuhosi oikeusturvani.
      Kiskonnan ja kiristämisen tunnusmerkistöt täyttävällä toiminnoiltaan rahasti satojatuhansia euroja.

      • Anonyymi

        Talaa ei saanut irtisanottua, kun hän oli sairaana pari vuotta tai yli.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Talaa ei saanut irtisanottua, kun hän oli sairaana pari vuotta tai yli.....

        Ai sinullakin....


    • Anonyymi

      Ilmoitat vaan käräjä oikeuteen että hän ei enää edusta sinua. Eräästä Aurinkoisesta lakitoimistosta tosin et saa papereitasi 4½ vuoteen .....

    • Anonyymi

      On minulla samanlainen tilanne. Olen vaihtanut lakimiehen. Ilmoitat perusteeksi ne asiat miksi haluat vaihtaa lakimiehen. Ja kerrot myös sen nykyiselle lakimiehelle että et halua enää hänen palveluksiaan.

    • Anonyymi

      Tuttu tilanne. Sitten tuli viela laskuja vastapuoleen yhteydenotoista ja jostakin tyosta, jonka tulosta ei ole viela vastapuolikaan nahnyt. Sitten tuo lakimies palkkasi itselleen asianajajan vaatimaan minulta laskujensa maksua. Uuden palkkaaminen on helppoa, mutta pystyakseen perehtymaan juttuun, han tarvitisi entiselta tiedot ja sinun toimittamat paperit. Lisaksi vastapuolen kanssa kayty sahkopostikirjeenvaihto, josta sinua on laskutettu 100euroa / kirje, ei kylla millaan tule kenenkaan tietoon. Et siis tieda mita ja milloin sinun puolestasi on vaadittu, vaikka pyysit jo alussa jokaisen kirjen kopiona itsellesi ...turhaan. Valitettavasti nimia ei saa mainita, kun tulee kunnianlokkaussyyte.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1545
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1374
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1277
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1156
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe