Iijoen silta

Änkyräpaavo

Aamupimmeisä ajelin Iijoin sillan yli. Kylläpä tuli hyvä mieli kun näin että alavirran puolella palo sinivalakoset valot. Kyllä siitä tuli hyvä. Kiitokset suunnittelijalle ja toteuttajalle.

38

593

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valivalivali

      Älä nyt, ei siltaa saa kehua. Pitää koko maailmalle julistaa kuinka täällä on Suomen rumin silta. Eikä sille rumuudelle saa yrittääkään tehdä mitään kun se on turhaa kun se on niin ruma. Ja jokeakaan ei voi ihailla autolla ajaessa. Ja vaarallinenkin se on, kaikista mahdollisista paikoista juuri sen muurin takana voi joku hyökätä kimppuun.

      No, jospa uusi vuosi toisi uusia valittamisen aiheita ja siltavalitus jäisi jo pikkuhiljaa unholaan.

    • Jokijoki

      Ei todellakaan mitkään valotolpat korvaa kaunista lijoki näkymää!

      • Siltainsinööri

        Siinä voi nyt pleksiaidan itkijät käydä katsomassa sillalla millaiset lumivallit betonisuojaa vasten on ja jäljistä näkee kuinka korkealla lumivalli käy kun aura puskee lunta pois sillalta.

        Ei kestä mikään pleksi tai verkkoaita tuota. Vaikka turhaahan tästä on kertoa. Mielipide ei jääräpäällä muutu vaikka mikä olisi.


    • 67666689

      Ei tietenkää se nyt Pudasjärvellä kestä. On kumma kun muualla voi tehdä ja kestää. Oletko sinä käynyt Pudasjärven rajojen ulkopuolella, Siltainsinööri, koskaan. Oletko Sivakka-opistossa lukenut siltainsinööriksi. Kuulostaa siltä nuo sinun kommentit.

      • Siltainsinööri

        Usko huviksesi, ihan jokusen sillan olen nähnyt.

        Ties kuin monetta kertaa: jos on laitettu sillalle pleksisuojat niin ne eivät ole ihan ajoradassa kiinni. Pleksejä käytetään ihan yleisesti jalkakäytävän suojana, mutta silloin silta on alunperinkin suunniteltu sellaiseksi ja ajoradan ja pleksisuojan välissä on reilu väli, silloin onnistuu.


      • toineninssi

        Onpa se siellä tosi siltainssi, hoijjaa


      • Siltainsinööri

        Toineninssi on hyvä ja kertoo miten olisi pitänyt tehdä. Toteuttamiskelpoista vaihtoehtoa ei vielä ole kuulunut.


    • Valivalivali

      Niin ne tosiasiat tahtoo monesti pilata hyvät jutut ja näköjään hyvät valituksen aiheetkin.

    • Sirkustakaikki

      Siltainsinööri on sitä lajia Pudasjärvisiä, että hänen kanssa on ihan turhaa keskustella mistään. Hän pitää jääräpäisesti kiinni omista mielipiteistään. Ja muussa mielessä hän ei muiden mielipiteitä lue kuin siinä vaan, että saa haukkua muita itkijöiksi ym.
      Tänään oli joku osuvasti kirjoittanut Iikkarissa, että nyt on valomerkki IIjoelle ja Pudasjärvelle. Myös jonkun toisen tekstari oli osuva, että nyt saatu sirkusvalot Pudasjärvelle.
      Tähän se meno täällä on.

      • Siltainsinööri

        Monta kertaa olen kysellyt toteuttamiskelpoista vaihtoehtoa. Eipä ole kuulunut muuta kuin valitusta. Yleensä jos toisten töitä arvostellaan niin pitäisi olla itsellä kertoa parempi vaihtoehto.

        On vain höpötetty plekseistä ja verkoista. Jokainen voi nyt käydä itse katsomassa sillalla kun on vähän enemmän lunta tullut. Jos vähänkään ymmärrystä on niin näkee ettei siinä pleksit ja verkot kestä kun tuotakaan muuria vasten ei saada kunnolla lunta pois puskettua sillalta.

        Kumpihan se oikein pitää jääräpäisesti kiinni mielipiteestään?


    • Änkyräpaavo

      Elekää höpöttäkö niistä plekseistä ja verkoista kun poriskaa niistä valloista kun ne on ainai minun mielestä komiat.

      • Siltainsinööri

        Valot on kyllä komiat. Parempi tuli kuin osasin odottaa, vähän epäilytti kun tolppia virittelivät.


    • Siltojatehään

      Mitenhän ne Suomessa yleensä pärjää nuiden kaiteiden kanssa ku eipä nuita tuollasia betonibunkkereita paljo näy kun on noilla muilla vermeillä tehty ja siltiki on lumityöt tehty.olisko ollu vähä pätevämpiä insinöörejä.tällä yhellä ottaa niin pannuun,vissiin ollu suunnittelemassa,suuri Siltainsinööri, arvonsa tunteva,jota kyrsii jälestä niin suuresti.mut koita kestää.

      • Siltainsinööri

        Yritähän päästä yli tästä silta asiasta ja jatkaa elämääsi.

        Tämän sillan kanssa minulla ei ole mitään tekemistä, valtion tie ja valtion silta.


    • Tyytyväinenkin

      Silta on hyvä ja turvallinen, etenkin jalankulkijalle. Ei tarvitse enää pelätä, että rapa lentäisi silmille. Sitä en ymmärrä, että miksi autoilijoille pitäisi näkyä joki, minä kun olen ymmärtänyt, että on tärkeintä kun näkyy tie. Yhden plexiaitaisen sillan yli olen ajanut ja sen läpi mitään näkynyt kun oli niin sameaksi muuttunut.

      • Siltainsinööri

        Tuo on täysin totta. Ei plekseistä näe vuottakaan läpi kun ajoviiman nostama pöly hioo ne mattapintaiseksi ja läpinäkymättömäksi. Olisihan toisaalta uusi valittamisen aihe, että miksi pleksejä ei vaihdeta.


    • Huhmikäinsinööri

      Kun ajelee muualla Suomessa, niin silloilta näkyy vesistöt. Outoa on, että Pudasjärvellä mikään muu ei ole hyvä, kun ruma betoni.
      Mutta ihan turhaan täällä kukaan kirjoittaa, kun ylimmäisenä tuomarina on joku siltainsinööri, joka ei arvosta muiden mielipiteitä ollenkaan. Hän kuvastaa hyvin Pudasjärvi ihmistä. Minä minä minä ja muut olkoon hiljaa

      • Siltainsinööri

        :-)


      • Pororo

        Mielenkiintoinen keskustelu. Toinen yrittää epätoivoisesti selittää miksi silta on tuollainen ja kyselee vaihtoehdon perään (liekkö oikea insinööri). Toinen monella nimimerkillä kirjoittava on ottanut sillan henkilökohtaisesti ja suuttuu jos kaikki ei olekkaan haukkumassa siltaa joka tuutista. Itse ajan tuosta aika harvakseltaan ja olen pitänyt siltaa kamalana, mutta kyllä se täytyy myöntää kun lunta on tullut, että vaikea voisi olla puhdistaa lumesta minkään muunlainen.


      • Eläpäkuule

        Niinkö kuvittelet, että täälä joku yks vaan kirjottaa. Kyllä meitä on kuule täälä paljo, joille tuo silta on kauhistus. Lupa se on kaikilla mielipiteensä kertoa, vaikka se olis mitä. Sitä negatiivistaki. Pittää seki osata ottaa vastaan


    • työmiesajelee

      Tämäkö on jälleen virinnyt tämä keskustelu. Tulin just töistä, asun Lapissa, missä lunta on 20-30 senttiä enemmän kuin normaalisti tähän aikaan. Ajelin kolmen sillan yli, joiden kaiderakenteet ovat metallitankoja, ritilöitä ja plexit osittain yläosassa. Kaikki pelittää hyvin. Lumityöt on tehtynä, kuten muiltakin tieosuuksilta ja kaikki on ihan kunnossa, eikä kukaan ole ainakaan vielä, n. viiden vuoden aikana, kun ovat ollet tuollaset, pudonnut silloilta. Hyvää joulua kaikille mielipiteestä huolimatta.

      • Siltainsinööri

        Kyllähän tietysti voit kertoa mistä silloista on kysymys? Hyvää joulua.


    • Olokaajohilijaa

      Valivali..eikö teillä muuta hommaa ku kitistä jostais sillasta.se siinä luottaa ja kun ajaa autolla ni ruukataan kahtoa tielle ja seurata muuta liikennettä eikä kytätä jokea..sitä voi katella muuallaki.
      Ja on lapsilla turvallisempi mennä kouluun ja kyllä itekki tykkään pyöräillä ja lenkkeillä nyt kun ei rapa ja loska lennä päälle.
      Mutta ettehän te valittajat osaa tuota ajatella..sitä vaan kun ei näy jokea..voi vi..u.
      Aivan sama mikä bunkkeri siinä on mutta turvallisuus ensin.ajakaa koskenhovin pihaan kyttäämään sitä jokea.

    • rumarumaruma

      Se nyt on vaan ruma. Ruma. rumarumaruma...

      • Siltainsinööri

        Mutta kumminkin toimivin ja turvallisin mitä vanhan sillan rungolle on voitu tehdä. Mikä lienee pääasia, eikä kauneus


      • Änkyräpaavo

        Sehän on tuo siltainsinööri (Akseli Jaatinen) ihan tolokun mies ainaki juttujesa perusteella.


    • Insenjööri

      Taitaa olla viime vuosituhannen hyviä työmiehiä.nykyisin vaan tehdään useammalla mallilla kuin taannoin.

      • Siltainsinööri

        Mitä tuota salaamaan hyvää mallia, kerro toki miten olisi pitänyt tehdä.


    • Änkyräpaavo

      Se on melekeen valtiosalasuus että miten se oisi tuo silta pitäny rakentaa. Ei sitä meille tavan tallaajille kerro nuo kouluja käyneet ja sivistynneet ihmiset. Ajellaan kuule siltainsinööri tyytyväisenä vain sillan yli ja kiertäköön Tannilan kautta ne joille se ei passaa.

      • Siltainsinööri

        Näin tehdään. Jospa Helsingin sanomat saisi kaivettua tuon salaisuuden esille.


      • Änkyräpaavo

        Helsingistä kun lähtee ajelemaan nelostietä pohjoista kohti niin meleko usiassa paikassa näkkee tuommosia petonikaiteita . Varsinni paikoissa joissa ei oo suotavaa lumiauran lennättää lunta kaiteen toiselle puolelle. Onko ne perkeleet varastanneet tuon itean meiltä? Viitasaarella ja Äänekoskella nyt ainakin.


    • ollakovaieiköolla

      Silta on ihan p...ka. Siitä ei nyt pääse yli eikä ympäri.
      Turvallisuuden nimissä tehtiin betobunkkeri ettei katse harhaile joelle päin. Nyt on kuitenkin turvailsempaa kun on värivalot joita pitää/saa ihastella ajeassaki ja se ei ole turva uhka.

      • ollakkollakko

        Voi helv.. Ei kai niitä betonisuojia sen takia laitettu, että jokea ei näkisi. Raja se pitää olla tahallisessa väärinymmärryksessäkin. Alkaa olemaan argumentit jo aika epätoivoisia, mutta periksi ei anneta, sillasta pitää valittaa.


      • Siltainsinööri
        ollakkollakko kirjoitti:

        Voi helv.. Ei kai niitä betonisuojia sen takia laitettu, että jokea ei näkisi. Raja se pitää olla tahallisessa väärinymmärryksessäkin. Alkaa olemaan argumentit jo aika epätoivoisia, mutta periksi ei anneta, sillasta pitää valittaa.

        Tätä se näyttää olevan tämän kanssa joka on ottanut sillan henkilökohtaisena loukkauksena. Mutta pisteet peräänantamattomuudesta. Siinäkin tosin jossakin kohtaa tulee raja vastaan jonka jälkeen se muuttuu epätoivoiseksi vänkäämiseksi.

        Iikkarissakin seikkaperäisesti selitettiin miksi silta on tuollainen kuin se on, eikä muutosta ole tulossa (koska muullainen olisi äärimmäisen epäkäytännöllinen eikä näin turvallinen)

        Jospa tämä asia jo alkaisi jäädä pois muodista ja keksittäisiin uusi valituksen aihe.


    • rumarumaruma

      Ei siitä pääse mihinkään että silta on täysin epäonnistunut ja ruma. Eipä tietenkää sitä muuteta eikä tarvikkaa. Mutta ruma mikä ruma ja sillä siisti. Epäonnistunut betoni bunkkeri se on jokaisen matkailijan nähtävillä oleva Pudasjärven mainos!!!

    • lenkkeilijä123

      Minä tässä kävelin tätä kevyenliikenteen väylää siinä sillalla syksyllä, sain autosta vajaan mehupurkin naamalle, sieltä on hyvä heitellä, kun ei kukaan näe, kuka nakkaa ja mihin nakkaa. se oli bingo sillä kertaa, vaikka v...ki suuresti

    • Änkyräpaavo

      Miten lie laittaneet ne valot kun aamulla tulin Oulusta päin niin valot oli sinivalakoset ja sitte iltahämärissä taas ihan eriväriset? Meleko källiä.

    • Keksikääparempaaa

      Lenkkeilijältä hyvin keksitty legenda.....haaaaajh(hhh

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      106
      1844
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1427
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1406
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1359
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1323
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1270
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1247
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      647
      1192
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      15
      1070
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1068
    Aihe