ihmiskunnan suurin sairaus - raha

rikkaus_ja_köyhyys

Rahatalouden alussa oli ruhtinas, ruhtinaalla oli verona kerätty viljavarasto. Ruhtinas halusi palatsiinsa suuren laajennuksen, aiemmin laajennukset olivat hoituneet viljasäkkien avulla, mutta nyt laajennus oli niin suuri että rakentajien palkkasäkkejä ei olisi voinut kerralla pois kuljettaa, joten ruhtinas keksi antaa rakentajille leimalla varustettuja rahanpalasia joita vastaan oli mahdollista lunastaa viljasäkkejä.

Nykypäivänä tämä rahatalous on ns. karannut käsistä, rahan haaliminen on itseistarkoitus, riippumatta onko ihmisellä se mitä ihminen nyt tarvitsee elääkseen. Rahaa painetaan loputtomasti ja rahapajan kaverit ovat rikkaita ja talouseliittiä. Ruhtinaiden ajan yhteiskuntajako - hallitsijat ja alamaiset, kuitenkin pätee edelleen ja köyhien on elettävä köyhyydessä ja puutteessa, riippumatta siitä että tuotanto on monisatakertaistunut entisajoista. Ilman eriarvoisuuttahan ei olisi rikkaita.

Raha on myös alkanut murentaa viimeisen vuosisadan aikana tapahtunutta kansanvaltaistumista ja sitä seurannutta yhteiskunnallista tasa-arvoistumiskehitystä. Julkinen ja demokraattinen on alkanut kohdata yhteikunnallista julkista tasa-arvoista demokratiaa vastustavia epä-julkisia (re-publikaanisia) voimia. Se on mahdollista koska raha-reformia ei koskaan saatu demokratian aikakaudella aikaiseksi. Rahatalouden propaganda on aivopessyt ihmiset uskomaan että eriarvoisuus, rikkaus ja köyhyys on luonnonlaki ja ihmisestä itsestään johtuvaa. Ainoita luonnonlakeja maanpäällä ovat kuitenkin fysiikan lait (https://keskustelu.suomi24.fi/t/15095864/luonnonlait). Julkisen toiminnan yksityistäminen ja raha-taloutta säätelevän lainsäädännön purkaminen on osa tätä re-publikaanista, oikeistolaista tavoitetta tasa-arvoisen demokraattisen hyvinvointiyhteiskunnan alasajamiseksi, ja uus-aateliseen yhteiskuntaan palaaminen.

Koska raha ja rahatalous on koko yhteiskuntaa horjuttava tekijä, se pitäisi lakkauttaa ja kieltää vielä kun on mahdollista, eikä ole liian myöhäistä.

Nykysuomessa ja nykymaailmassa ei ole todellisia yhteiskunnallista tasa-arvoa ajavia voimia, demokratiassa puolueita, joko ne ovat oikeistolaisia, oikeistolaisiksi muuttuneita tai ajavat jonkin eturyhmän asiaa. Aatteet ovat joko kuolleet tai ne eivät enää ole tätä päivää. Uusien laajoja kansalaisjoukkoja edustavien puolueiden syntyminen ei ole enää mahdollista yhteiskunnallisen sosiaalisen yksilöitymisen ja hajaannuksen aikakaudella.

Joten ihmiskunta ja varsinkin länsimaat kulkevat vakaasti kohti rahan diktatuurin, epähumanismin ja taloushallitsijoiden aikakautta.

Tietenkin voidaan luoda utopia miten toisin asiat voisivat olla.

Ihmisyyden ja ihmisten yhteiskunnan puolustamiseksi ja aikaansaamiseksi tarvittaisiin uusi ihmisyyden puolue, jonka myös pitäisi olla ainoa, koska se edustaisi vakautta, tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta, joihin yhteiskunnan pitää perustua. Muita puolueita tarvita, ja ne voidaan kieltää, ajattelu olisi kuitenkin sallittua ja toivottua.

Ihmisyyden yhteiskunnan periaatteita. Ihminen ei omista enempää kuin tarvitsee ja kaikki omistavat sen mitä tarvitsevat, yhteiskunta omistaa kaiken muun, paitsi sen mitä muu luomakunta tarvitsee.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvin-menee

      Neuvostoliitto toimi romahtamiseensa asti vastavoimana länsimaiden oikeistolle, ja aiheutti paineita tasata sosiaalisia eroja myös länsimaissa. Neuvostoliiton katoaminen poisti tämän tarpeen, ja länsimaat oikeistovoimiensa johdolla ovat taas sillä matkalla jonka neuvostoliiton vallankumous päätti 1900-luvun alussa venäjällä.

    • LopunAjat

      Ajankohtainen aihe edelleen.
      Ajatellaan vaikka rahan tekemistä sosiaalisektorilla, ja viimeaikojen vanhojen ihmisten hoito-kohua.

      Viimeistään nyt ihmisten pitäisi herätä, ja äänestää tulevissa kevään eduskuntavaaleissa ainoastaan vasemmmistoliittoa tai vihreitä tai vastaavia pienpuolueita.

    • 167-176

      Raha on paha ja se on vain siedettävä asia, toisin kun mielenvikaisten virkanilkkien touhut, niille sentään mahtaa jotain mutta rahalle ei, se on tarpeellinen ja välttämätön hyvä ja paha.

      Turha haaveilla paluuta edes oravan nahkoihin joiden tunkeminen parkkimittariin saattaa tuotta teknisiä ongelmia ellei parkkimittareita ja muitakin rahaa vinkuvia vimpaimia muuteta käyttöä vastaavaksi. Jos joku oikein iso kiho päättää että siirytään takaisin oravan nahkoihin niin sitten siirrytään ja joku tekee ison kasan oravan nahkoja siirtymisen synnyttävän bisneksen vuoksi ja yhteiskunta eli tavalliset sukankuluttajat lopulta maksaa tuonkin aivopierun kustannukset mukisematta selkänahastaan oravan nahoilla. Woe woe tuotakin oravaparkaa joka hyppelehtii parhaillaan ikunani takana näkyvässä männyssä, jos nahka mnee niin saattaa mennä siinä samalla naimalla saatu henkikin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      405
      4119
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      229
      2047
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1520
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      155
      1345
    5. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      61
      1003
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1001
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      127
      965
    8. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      913
    9. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      222
      906
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      888
    Aihe