lonkat ja olkapäät kipeänä

Nytköjonämävaivattulevat

51-v perusterve nainen. Yhtenä aamuna tuli vasen nivunen niin kipeäksi tuosta edestä, että sattui jalan nostaminen esim. kenkää tai sukkaa laittaessa. Tätä kesti ehkä parisen viikkoa. Autoon oli vaikea nousta ja samoin kytkintä käyttää. Piti toisella kädellä auttaa jalan nostamisessa. Sen jälkeen alkoi toinenkin jalka oireilla. Nivuskipua ei siihen tullut mutta lonkka kipeytyi. Särkee koko ajan ja kävellessä sattuu kankkuihin. Olen ottanut viikon ajan Ketorinia 1 aamuin ja illoin, ei apua. Viimeisimpänä on tullut olkapäihin samantyyppistä kipua. Takki on hankala laittaa päälle ja käsiä on hankala viedä sivulle. Kipu alkaa tuntua viiemistään kun käsi on olkapään tassalla sivulla tai olkapään yläpuolella. Mitä tämä voisi olla? Lanneranka on kuvattu, ei mitään erityistä. Osteoporoosi on tutkittu, ei mitään erityistä siitäkään. Iskiasta väläyteltiin siinä vaiheessa kun vasta toinen lonkka oli kipeänä. Mutta ei kai iskias voi olkapäissä tuntua, vai voiko? N. vuosi sitten oikeaan solisluuhun tuli kummallinen satunnainen vaiva. Anatomiaa tuntematta tuntuu kuin solisluita olisi kaksi ohutta luuta, jotka menevät tavallaan solmuun keskenään ja vähän ajan kuluttua vapautuvat. Voisi kuvata samoin kuin että takin vuori jää vetoketjun väliin ja kohta irtoaa. Tuntuu häijyltä ja sattuu. Koskaan ei ole ollut tällaisia liikkumista rajoittavia vaivoja. Jos istun hetken, niin ylösnousu on yhtä tuskaa eikä pysty kävelemään. Hetken kuluttua pääsee hiljaa köpöttämään ja vähän ajan kuluttua voi kävellä jo vähän paremmin. Kyykkyyn meno sattuu ja nousu vielä enemmän. Yöllä herää aina kun vaihtaa asentoa. Mikä neuvoksi, ei jaksaisi tätä kovin kauaa.

11

4510

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hfghghgy

      Milloin lanneranka kuvattu, oliko magneetti vai normaali röntgen ? Kuvattiinko SI-nivel? Itselläni ollut samaa vaivaa, magneetissa löytyi spondyloosia (nikamasairaus/rappeuma) ja päätelevytulehdusta etc. Kangistun mikäli hetkenkin istun tai olen paikallani, vaikea suoristaa itseni ja köpöttelen ensiaskeleet. Olen samaa ikäluokkaa ja nivelrikko tietty ajankohtainen,
      Olkapää kannattaa kuvata myös, iän myötä tulee kaikenlaista kiertäjäkalvosin ongelmaa sekä nivelrikkoa tai tulehdusta. Onko traumaa tai ylirasitusta taustalla ?
      Lääkäriin/fysioterapeutille kannattaa mennä ennen kuin kroonistuu, Pilates auttaa hyvin lannerangan ongelmiin.

    • Vanhuusko

      Sattuipa niin että just mietin itse ääkärille menoa ja samantapasin oirein. Noin pari vuotta olen alkanu kangistua. Istumisen jälkeen nousu ja liikkeellelähtö kankeaa köpötellä pitää joku askel ensin. Lonkkiin koskee , nivusiin ja etureisiin. Myös särkee yllättäen kovemmin lonkkaluita. N kk on olkapäät ollu tosi kipeät. Joululoman lepo ei auttanut vaikka oletin. Nivelrikkoko lie ..mietin kai tässä täytyy lääkäriin kohta lähteä. Polvetkin välillä kipuilee. Toisaalta monet sanoo että vaihdevuodet teettää nivelkipuja. Keuhkosyöpä voi oireilla olkapäiden kivulla ..sitäkin mietin onko syöpä levinnyt ympäriinsä vai niinkö tässä vanhuus iski ja niveletkin kuivuu..?

    • KierreEhkä

      Jos olkapäät oireilee siksi että jännität niitä huomaamattasi näiden muiden kipujen takia? Itse jännitän ja kiristelen hampaita stressissä. Lonkan kivut voi vaikuttaa virheasentoa ja kun aristaa jo arkoja hartioita lihakset kipeytyy entisestään.

    • lonksuakka

      Eksälläni aikoinaan borrelioosi oireili nivelestä toiseen vaihtuvana kipuna. Suosittelisin poissulkuna tutkimaan borrelioosin. Hoitamattomana sen jälkiseuraukset ovat ikävät. Se on sukua kupalle, ja aiheuttaa samoin neurologisia oireita.

      Vaihdevuodet ovat hyvä kakkonen listalla. Itselläni on vasta pre-vaihe, mutta estrogeenin väheneminen on löystyttänyt niveliä sen verran, että käytän selkätukea. Ajoittain on kipuilleet polvet, lonkat ja päkiätkin, mutta ovat sitten aina rauhoittuneet itsestään.

    • ikätuokaikkea

      Veikkaisin vaihdevuosia. Itsellä ainakin toinen lonkka oli tosi kipeä ajoittain. Olkapäät ovat tämän ikäluokan naisten yleisin vaiva myös.

    • epäluulosairasko

      Lonkassa itselläni tuo sama ongelma oikealla puolella, että jalan toisen päälle vienti ja kaikki laajempiratainen liikuttelu sattuu, myös ajoittain jomotuskipua nivusessa. Ihan normiröntgenkuvassa todettu alkavaa nivelrikkoa ja "reunaterävöitymää". Ilman magneettikuvaahan sen todellista astetta ei tiedä. Myös olkapäät vaivaavat ja kiertäjäkalvosinongelmia ja bursiittia ehdotettu, muttei vielä tutkittu. Ja tosiaan myös reumakokeita tehtiin, jolloin tuloksena polymyosiittiin sopiva vasta-aine, mitä nyt en kuitenkaan usko itselläni ehkä olevan enkä ole vielä jatkotutkimuksiin päässyt, mutta joka googlettamalla asiaa selvittämällä siis aiheuttaa symmetristä lihasheikkoutta ja kipua juuri lonka- ja hartia-alueella. eli varmaan kannattaa pyytää tutkimaan onko nivelrikkoa lonkissa ja ehkä nuo em vasta-aineet esim katsoa.

    • Sairaanhoit

      Kuulostaa ihan selvältä nivelrikolta. Lääkäriin vaan ja tutkimuksiin. Harmi vaan ettei kovin hyviä hoitoja ole, ainoastaan oireenmukaista, eli siis särkylääkitystä ja sopivaa liikuntaa. Myöhemmässä vaiheessa sitten tekonivelleikkaukset.

      • Kummankohaluat

        Näin se menee. Ja jossain vaiheessa alat hereillä kesken unien, kun lonkkakipu hiipii tietousuuteen. Nivelrikko on kuin mielisairaus: kun kerran saat diagnoosin, sen kanssa menet hautaan.


    • Mulla on ollut ja on samantyyppistä oireilua. On puhuttu ns. hyppyreumasta joka vaihtaa paikkaa. Vaikka oireita on olluit pitkään, on jotenkin vaikea hyväksyä niitä ja pyrkii unohtamaan hyvässä vaiheessa että mitään onkaan. Se on vaikeaa kun elämäntilanteet muutenkin vaihtelee ja muuttuu. Luulee hyvässä vaiheessa itsestään liikoja, kunnes pettymys on suuri kun ei pystynytkään hyviltä vaikuttaviin suunnitelmiin ja taas mennään sen sairauden ehdoilla, ei niiden hienojen suunnitelmien.

      • Kummankohaluat2

        Niin se kulkee. Kaksisuuntainenmielialahäiriö ja nivelrikko ovat kuin siamilaiset kaksoset: harvoin toisistaan erotettavissa, mutta niiden kanssa pärjää, jos saa nukutuksi.
        Ei ehkä parhain metafora, mutten nyt paremminkaan osaa verrata


    • Sairaanhoit

      Ei nyt sentään. Nuo ovat kaksi täysin erillistä sairautta, eivät liity mitenkään toisiinsa. Nivelrikon kovat säryt ja liikuntarajoitteet voivat toki aiheuttaa masennusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe