Sellutehtaan kuulumiset?

jarikooäpwoi5j

joko kannattaa muuttaa paltamoon työn perässä

112

8537

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Piiloon.ja.pakoon.työtä

      Kannattaa, olisit varmaan ensimmäinen joka hakisi sinne töihin.

      • Paltamon

        Paltamoon on tulossa uusi sellutehdas tulkaa osoittamaan mieltä uuden sellutehtaan kohdalle koska Oulujärvi tuhoutuu kokonaan ei oli uinti kelpoa. STOP THIS PLEASE


    • UnelmaPakoMesta

      Paltamoon muutetaan vain jos halutaan työkkäriä pakoon....

    • Eldis17

      Ennenkaikkea kannattaa muuttaa Palermoon. Kaikenkansan eldoraadoon!

    • vviitasammakko

      Pääsekö Paltamon mummut sellulle töihin. Nykysillä eläkkeillä ei kunnankaan asunnoissa jaksa maksaa vuokria. Metät on myyty etteiniistäkään ole tuloja. ja hallitus kurjistaa maksurosvouksillaan.

      • Paltamon.suojelu

        Sellutehtaat saastuttaa maan


    • kuorma-autot400pervrk

      Perustietoja KaiCell Fibersin tulevista suunnitelista löytyy parhaiten (?) PÖYRYN OY:n 21.12.2017 laatimasta
      "YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIOHJELMA
      KaiCell Fibers Oy
      Paltamon biojalostamo" :sta

      ( http://www.ymparisto.fi/download/noname/{84CA22BC-5979-4A0A-A8D7-9DFC8945D860}/133740 )

      Esim. 3.15 Melu, sivu 42.
      Biojalostamon toiminta on jatkuvatoimista prosessiteollisuutta. Jalostamon tuotanto on käynnissä ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä.
      Melua aiheuttavat koneet ja laitteet sijoitetaan pääsääntöisesti tehdasrakennusten sisään, jolla minimoidaan melun leviäminen ympäristöön.
      Biojalostamon merkittävimpiä melunlähteitä ympäristöön ovat puun käsittely (erityisesti kuorimo) ja sellun kuivatuskoneen poistoilmapuhaltimet. Puun kuorinta kuorimarummussa ja sitä seuraava haketus ovat voimakkaan melun lähteitä.
      Puunkäsittelyn meluhaittaa ympäristöön pyritään vähentämään sijoittamalla toiminnot mahdollisuuksien mukaan sisätiloihin ja tehdasalueen keskelle.
      Sellun kuivatuskoneen poistoilmapuhaltimet sijaitsevat kuivatuskonehallin katolla. Melun torjumiseksi poistoilmapuhaltimet varustetaan tarvittaessa äänenvaimentimin.
      Jalostamo käyttää Oulujärven vettä prosessin raakavetenä, joten rannalle tulevan pumppaamon tuottama ääni voi vaikuttaa lähistön asuin- ja lomarakennuksiin.
      Myös tehtaan raskas liikenne ja tehdasalueella lähinnä puunkäsittelyyn käytettävät työkoneet aiheuttavat melua.

      "METELI SEIS." =;-)

    • biomatikkaatoreille

      Mihin kohtiin KaiCellin jäähdytysveden ja käsiteltyjen jätevesien purkuputket johtavat vetensä Oulujärvessä Kiehimäjoen suun seutuvilla?
      Asialla on sinällään merkitystä, sillä Paltamon kunnan taajaman (town) oman jätevesipurkuputken suulta pyydettyjen mateiden kysyntä on jatkuvasti ylittänyt tarjonnan Kajaanissa ja Oulussa.
      Nyt uusien purkuputkien rakentamisen yhteydessä pitäisi rakentaa kelluva kalankasvattamo hyödyntämään koko vuoden tarjolla oleva KaiCellin lämmittämä vesi ja tehtaalta mahdollisesti purkautuvat ravintoaineet?

      Kohdasta 3.10 Veden tarve ja hankinta sekä jätevedet (sivu35):
      "Tehtaan tarvitseman jäähdytysveden tarve on moninkertainen prosessiveden kulutukseen verrattuna. Jäähdytysveden määrä on talvella pienempi (keskimäärin noin 1,5 m3/s) kuin kesällä (keskimäärin noin 3,3 m3/s).
      Kokovuonna jäähdytysveden tarve on keskimäärin noin 2 m3/s.
      Puhtaat jäähdytysvedet palautetaan Oulujärveen. Jäähdytysvesien suunniteltu purkupaikka sijaitsee Kiehimänjoen suulla.
      Jäähdytysvesi lämpenee tehtaan kierrossa, mutta sen laatu ei muutu. Jäähdytysveden lämpötila on korkeintaan 40 °C ja lämpötilan nousu on kesällä korkeintaan 20 °C ja talvella korkeintaan 35 °C."

    • syytteeseen

      Kyllä tehtaae, mutta EI SULFAATEILLE. Oulujärveä ei saa pilata jätteillä. Oulujärvi on matala järvi , eikä pysty laimentamaan jätteitä.

    • paltamo1

      Paltamon kunta suunnittelee kalataloa tien toiselle puolelle,mihin on sellutehdas aikomus pystyttää.Kannattaisi kunnan panna jäitä hattuun ja katsoa miten tehdashankkeen käy.Jos tehdashanke käynnistyy on kalatalon rakentaminen kalastajien iloksi täysin turha hanke.Tehtaasta tulee vähintään samanverran saasteita ja myrkkyjä kuin Terrafamen kaivokselta.Näiden yhteisvaikutus on niin raju että kalastus sekä oulujärven virkistys käyttö loppuu .Lisäksi tulee vielä tehtaan melu ja hajuhaitat.Lisäksi vielä liikenne joka tulee olemaan yksistään sellainen riesa Paltamolle,että kannattaa kiertää kaukaa koko kylä.

    • Kukaan.pysähtyisi

      Tehkää kupoli sen sellutehtaan päälle, ettei se rikkipaskan haju häiriste ohiajavia ihmisiä.

      • koappine

        EI sätkä haese nokkaan ku kärryyttävät koko ajan


    • Pakenevat.työtä

      Ainoa este tehtaalle lienee työvoiman saanti, omasta kunnasta sitä ei löydy.
      Silleen ajatelleen kannattaa muuttaa.

      • ketkuilija

        Ristijärveltä tullaan töihin.


      • Lutkuilija
        ketkuilija kirjoitti:

        Ristijärveltä tullaan töihin.

        Ristijärveläisiä ei oteta minkäänlaisiin hommiin niin sanotulle BIO tehtaalle,Ovat aikojen saatossa pehmentäneet päänsä Puolangan pontikalla.


    • jakki3

      Miten ihmeessä voi olla nuin nekatiivista palautetta tulla.PALTAMO nousuun!

      • hölökynkölökyn

        Oletko kuuro, hajuaistiton, sokea vai muuten välinpitämätön. Et sinä ainakaan lastentekoiässä voi olla. Jakin jälkeläisillekin voi tulla myrkyistä geenivirheitä ja tuleville sukupolville sairaita epämuodostuneita lapsia.


    • selluellu

      Tämä suunnitteilla oleva sellutehas ei todellakaan ole mikään Bio laitos.Sellunkeitossa tarvitaan sellainen määrä erilaisia myrkkyjä,että Terrafamen päästöt on murtoosa siitä mitä Paltamon tehas työntäisi Oulujärveen.Tehtaan purkuputki tulisi muutaman kilometrin päähän Paltaselälle.Jätevesi purkautuisi niin lämpimänä ,että putken päässä olisi talvella kymmenien hehtaarien sula.Tehtaan johto vähättelee tulevia ongelmia,esim.puunkuori saattaa vähän tuoksua on ainut asia mitä myöntävät.Kainuun ihmiset eivät ehkä ymmärrä sitä tosiasiaa että tehas tuhoaa kaiken luonnon laajasti ympäriltään.kaiken.Hanketta on viety pikkuhiljaa eteenpäin,lähes salamyhkäisesti.Kiinassa on kulettu Sipilän kanssa rahaa kinuamassa. Kepu näyttää toimivan Lobbarina samalla lailla niinkuin tekee terrafamen kanssa.

    • pyrkis

      Mitä helvettiä te sillä luonnolla teette ku eihän siellä ole ketään kohta sitä edes ihailemassa?? saatikka että asumassa, kaikki kohta jo niin vanhoja että ainoastaan hautuumaa täyttyy, jätteellä??

      • hölökynkölökyn

        Sehän on Oululaisten juomavettä. Siellähän ne Paltamolaistenkin perilliset asuu. Haluatko epämuodostuneita ja sukupuolettomia jälkeläisiä ?


    • Eieieityö

      Hyi hyi työ.

    • Jomppe2

      Oulujärvestä tulee alle 10 vuodessa jäteallas, on se surullista. Yksi suomen hienoimmista järvistä. Kun raha puhuu ei luontoarvoilla ole merkitystä.

    • Herkko

      Ehdottomasti kannattaa jo muuttaa Paltamoon. Katsoin juuri täältä Oulujärven vastarannalta ja sellutehtaan piipun nokka jo näkyy. Piipun nokassa Kiinan lippu ja valtatien 22 varteen on pian pystytettyinä Sipilän, Timo Korhosen ja Marisanna Jarvan näköispatsaat.
      Toivottavasti Paltamon kunta alkaa pian rakentamaan vuokrakerrostaloja, muuten tulee työvoimasta ongelmia.

      • Herkko varmaan ajelisi vihtasaverikolla tukkie kintaskosken sahalle.


    • purkuputki

      Kylläpä kaicell sai mieluisan kepulaisen ketkun kunnanjohtajaksi Paltamoon. Jos ennen virkaan astumista Pasi Ahoniemi antaa nuin tyhmiä lausuntoja Kainarissa, mitä tänä aamuna saatiin lukea.Luontoarvot ja tehdashankkeet eivät sulje pois toisiaan.??? Paltamo huolehtii vesistön vetovoimasta ja puhtaudesta.???Kunhan niistä keskustellaan riittävästi ja toimijat sitoutuvat luonnon kunnioittamiseen.???Mitä kaicell luontoarvoista välittää kun ei tehtaan tuleva johtokaan edes ymmärrä mitä luonto tarkoittaa.Kyllä Kainuun liitto tulee muistamaan Ahoniemeä muhkeilla bonuksilla, kun vaan tämä muistaa paikkansa.Väittäisin että että Ahoniemen puheet tulevat tulevaisuudessakin valmiiksi kirjoitettuna .Pelinappulaksi poika pääsi.

    • Punads

      Mitäpä sillä on väliä. Kunhan vain tehdas tulisi. Saataisiin eloa kylille.

    • kiinalaenen

      Karvalakkivaltuusto on jo mennyt Kiinaan!

    • Robloksi

      Sellutehdas paltamosta vittuun

      • Anonyymi

        Kahtelimma emännän kanssa poijjan vanhoa koulukartastoa. Ee löötynnä moesta pitäjeä. Oisiikkoon tuo jollaan toesella nimellä?


    • Voivarjele

      Tätä kun lukee, niin eipä tarvitse ihmetellä, miksi UPM aikanaan meni Kajaaniin. Tuollahan voi joku toinen rikastua.

    • Tasseli

      Missä kivi tehtaa Japaniliset ja Kunta pumppasi filtteri tehtaaseen rahat sekä kohta sellu tehtaaseen, miksi mikään ei loista missä Kunta on mukana.

    • Stinks

      Kyllä sellutehdas haisee ja haisee tosi pahalle. Paltamolaisten kannattaa kysellä tarkemmin miten hajut pidetään kurissa. Kerätäänkö säiliöön vai onko jokin suodatusjärjestelmä. Keinoja olisi mutta kun se maksaa. Haistelkoot paikalliset paskaa kunhan yritys säästää ja tienaa.
      Samoin jätevesien käsittelystä kannattaa kysellä tarkasti ja vaatia uusimmat vedenpuhdistussysteemit.

    • Tasseli

      Kaikki mitä Paltamoon on tehty kaikki on nurin menneet, että silleens.

    • huikkala

      On tainnut alkaa huikka maistumaan Jukka Kantolalle,alkaa ulkoinen hapitus muistuttaa Turhapuroa.Tulipa mieleen vitsi että ostaisitko tältä mieheltä auton?.

    • veslinki

      Paljonko Kunta on jo laittanut epävarmaan hankkeeseen, Kiina ilmiö ei Suomalaisia metsäjättejä.

    • Anonyymi

      Kepu-kok -vaalitoimisto KaiCell teki tehtävänsä heikosti ja tuhlasi samalla miljoonia Kainuun kehittämisrahoja.
      Onneksi entisten kansanedustajien tuhlaritouhuille tuli tänään lopullinen "niitti":

      26.4.2019
      Iltalehti
      Metsä Group aikoo rakentaa Kemiin jättimäisen, 1,5 miljardin euron sellutehtaan – toisi 1500 uutta työpaikkaa
      Toteutuessaan kyseessä olisi pohjoisen pallonpuoliskon suurin puuta jalostava laitos...

      Yle:
      Metsä Group aloittaa biotuotetehtaan suunnittelun Kemiin...

    • Anonyymi

      Maailman ensimmäinen älykäs biotuotetehdas KUOPIOON


      Finnpulpin havusellutehtaan prosessi on suunniteltu erityisesti pehmo- ja pakkauspaperien raaka-aineen tuotantoon. Sen vuotuinen tuotantokapasiteetti tulee olemaan 1,2 miljoonaa tonnia sellua, mikä on 5 % maailman havusellumarkkinoista. Lisäksi tehdas tuottaa 60 000 tonnia mäntyöljyä ja 1 TWh biosähköä valtakunnan verkkoon. Yhtiön sähkömarkkinoille tuottaman biosähkön osuus on 1 % maamme vuotuisesta sähkönkulutuksesta.

      Finnpulpin suunnittelema tehdas tulee olemaan maailman suurin yksilinjainen havusellutehdas. Myös uusiutuvan ja monipuolisen kemianteollisuuden raaka-aineen – raakamäntyöljyn – tuottajana se tulee olemaan maailman suurin. Puuraaka-ainetta uusi tehdas tulee käyttämään 6,7 miljoonaa kuutiometriä vuodessa. Finnpulpin modernin tehtaan kustannustehokkuus on huippuluokkaa. Se tulee olemaan maailman ensimmäinen alusta alkaen älykkäät menetelmät ja keinoälyn täysimittaisesti hyödyntävä sellutehdas.

      Digitaalisen ekosysteemin myötä Finnpulp saavuttaa etua esimerkiksi raaka-aine- ja toimitusketjun hallinnassa, tehtaan tukitoimintojen tehokkuudessa sekä tuotannon laadun ja määrän optimoinnissa. Konsepti parantaa laitoksen henkilöturvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä entisestään.

      Edistyksellinen biotuotantolaitos on myös tehokkain tapa tuottaa bioenergiaa. Finnpulp kattaa oman energiakäyttötarpeensa, tuottaa valtakunnan markkinoille biosähköä sekä valmistaa biokaasua. Yhtiö ei käytä fossiilisia polttoaineita. Lisäksi Finnpulp selvittää muiden biotuotteiden tuotantomahdollisuuksia.
      Finnpulp sai ympäristöluvan vuonna 2017 Kuopion Sorsasalosta varatulle tontille. Tontin asemakaava vahvistui korkeimmassa hallinto-oikeudessa alkuvuodesta 2018. Prosessisuunnittelu voitiin näin aloittaa vuoden 2018 alkupuoliskolla. Rakentamisen suunnitellaan alkavan vuonna 2019. Yhtiön rekrytoinnit ja koulutus kulkevat rakentamisen kanssa rinnakkain vuosien 2019–2020 aikana. Tuotannon suunnitellaan alkavan 2021, testausten ja koeajojen jälkeen. Täyteen tuotantokapasiteettiin tähdätään jo vuonna 2022.

      • Anonyymi

        Oululainen KALEVA tänään:
        Suomessa kehitetään t-paitoja sellusta – puu­poh­jai­sel­la pi­lot­ti­vaat­teel­la on vielä tuhansien eurojen hinta
        ---------

        KaiCell muka bioselluprojekti... heko heko...


    • Anonyymi

      Viheravassarien fillarikommunistihallitus pitää hyvän huolen siitä, että ainakaan Paltamossa ei tulla sellua pilaamaan.

    • Anonyymi

      Seuratkaapa vaan niin pikkuhiljaa alkaa oulujärven rannalla olla kesämökkejä myynnissä ruuhkaksi asti. Tehtaan jätevedet laskee suoraan vastarannalle, ja mökit Savirannantiellä ovat oikein otollisena vastaanottamassa näitä saastevesiä lomalaisten iloksi. Eipä tulevaisuudessa enää Savirannantielle mökkinsä rakentaneet polskuttele oulujärven rannoilla puhumattakaan että ottaisivat sauna ja pesuvedekseen vettä oulujärvestä. Toki kyseisten rantojen vedet ovat jo ennestään samean ruskeita, sillä muutamat maanviljelijät ajavat lehmänlantansa pelloilleen, jotka rajoittuvat loivasti järveen ja kaikki uloste ja virtsa valuvat suoraan veteen ja savirannalla olevaan oulujärven poukamaan. Kyllä mökkien hinnat romahtaa ja tuskin kukaan joka tehtaan ja myös viljelystä tulevat ympäristöongelmat älyää, niin tuollaiselta paikalta edes mökkiä ostaa vaikka ilmaseksi annettaisiin. Toki koko Oulujärvi saastuu tehtaan päästöistä.

      • Anonyymi

        Oikiassa olet kyllä Oulujärven rannalla olevat mökit ja rantatontit tulevat olemaan halpoja tulevina vuosina. Pahin paikka taitaa olla tuo Saviranta kun se on ihan vastarannalla ja tuuli puskee tehtaan likavedet
        tuohon kapenevaan poukamaan. Mieslahti toinen huono paikka ja kyllähän tehtaan puoleiselle rannalle rakennetut uudet talot tulevat saamaan osansa ongelmista. Mökkien ostajien pitää olla valveilla ja tiedostaa tehtaan tuomat ongelmat ja myyjien kertoa ostajille, että tehtaan saastevedet tulee pilaamaan järviveden. Jottei myöhemmin tule mökkikaupoista käräjöintejä ja jopa kaupanpurkamisia.


    • Anonyymi

      Jospa se vielä joskus alkas tehdas kunnolla tykyttämään niin saataisiin töitä ja halpoja mökkejä.

    • Anonyymi

      Siis ulkoa tulevat komennusmiehet saavat työtä ja sinulla sydän saasteitten seassa tuskasta tykyttää.

    • Anonyymi

      Sellu on kuollut ja kuopattu. Kemiin tulee niin iso laitos merenrantaan, ettei muita tarvitse. Entiset Kajaanin paperimiehet pitivät koko Paltamoon suunniteltua tahdasta höpön löpönä.

      • Anonyymi

        Mistä se paperimiehillä on suurempi viisaus? Näytön ääressä istuvat aika pienellä koulutuksella.


    • Anonyymi

      Mikä se Kemijärvellä mättää? Piti olla niin varma hanke. Lukekaa Suomi24 Kemijärvi jutut. Rahoitusta vaille valmis.

    • Anonyymi

      En voi odottaa kauempaa myyn puuni muualle. sorry

      • Anonyymi

        Näin näyttää tekevän moni muukin ja parempi ettette jätäkään Oulujärven pilaajille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin näyttää tekevän moni muukin ja parempi ettette jätäkään Oulujärven pilaajille.

        Riittääkö Suomessa osaavaa työvoimaa vai täytyykö jo alkaa lentorahtina tuomaan kauempaa?


    • Anonyymi

      Että ympäristöystävällistä sähköäkö yhteistyössä Loisteen kanssa? Tämäkö oli se Lumme-energia, ennemminkin lumpeeton energia. Huijarit ovat löytäneet toisensa
      Missä vaiheessa valitukset menee ?

    • Anonyymi

      Ei riitä enää vouhotusportaisiin puuta jos sellutehdas tulee

    • Anonyymi

      Ei muuta kuin äkkiä se tehdas tykyttämään ja työtä kuntalaisille.

    • Anonyymi

      Luonnontuhoojat kaivaa hautaa tuleville sukupolville.

    • Anonyymi

      Se on sitten seuraavan sukupolven ongelma.

    • Anonyymi

      Minä olen kiertänyt maailmaa ja minusta on mukava jakaa suomalaisten verorahoja maailmalle kun minä olen asunut ulkomailla

    • Anonyymi

      Mikä viha kuuloluuriin kirjoittaneella Paltamoon veroa maksavia mökkiläisiä kohtaan ?
      Luetteli haittoja, mutta puolusti tehdasta. Vesi kyllä saasteineen virtaa ihan mereen saakka. Tehdas ei ole vielä lopullista lupaakaan saanut.

    • Anonyymi

      Mikä tilanne joko tietoa alkaako rakentaminen

    • Anonyymi

      Ei kuulemma vielä rahoituskaan kunnossa. Valitukset menee EU:hun saakka ja kyllä kestää.

    • Anonyymi

      Onneksi vihreiden ehdokas ei päässyt valtuustoon, olisi ollut kivi kengässä.

      • Anonyymi

        Taitavat avohakata kaikki puut ennen koko tehdasta, sittenpä sitä ei tänne saadakaan


    • Anonyymi

      Olisi voitto Oulujärvelle ja Paltamon luonnolle. Tuhot huomataan yleensä sitten kun mitään ei ole enää pelastettavissa.

    • Anonyymi

      nopeat syövät hitaat

    • Anonyymi

      Nyt kiireesti tehas kunnolla tykyttämään että pääsee töihin

      • Anonyymi

        Tykytä kuule jatkossaki kotona kaljakassin kanssa.


    • Anonyymi

      jostain sitä pitää kaljaankin rahaa saada

    • Anonyymi

      Ei vielä kannata mutta muuten on mukava paikka asua

    • Anonyymi

      Tykyttäminen kannattaa aina

    • Anonyymi

      Tykytetään tehtaan vastustajat sitten oikein kunnolla., ettei Perä Kakkonen pääse tuhoamaan Oulujärveä ja matkailuelinkeinon mahdollisuuksia.

      • Anonyymi

        matkailuelinkeino? Oulujärvellä? Kenellä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        matkailuelinkeino? Oulujärvellä? Kenellä?

        esim. Kouta laivalla , kuhakunkulla, Ärjän matkailula, Manamansalon leirintäalueilla, Paltamon Golf alueella ym......järven ihailijamatkailijoilla , surfaajilla ja puhtaan luonnon etsijöillä tarve saada yöpymispaikka vaikka paikallisesta hotellista. Ei kukaan sotketun järven rantaan halua.


    • Anonyymi

      Eihän tuo sotkenut kajaaninkaan tehdas aikoinaan, miksi siis uusi tiukemmilla päästöluvilla varustettu tehdas sotkisi??

      • Anonyymi

        ei sotkenut muuta kuin oulujärven, nyt kalakanta on istutettua, parempi ettei pohjaa isosti pöyhitä, sieltä leviäisi ties mitä. Ja mä kuule tiedän nää jutut


      • Anonyymi

        Kannattaisi kysyä Makkolan ja Purolan, sekä Sokajärven tehtaan aikaisilta asukkailta. Paltamolaisilla on tuskin tehtaan haitoista mitään käsitystä. Jos olisi, tuskin sitä niin hanakasti haluaisivat.


    • Anonyymi

      Tehdä pelkkä haave vain. Hehe

      • Anonyymi

        Kävitkö katsomassa mitkä jätelautat kellui tehtaan alapuolella ? Onhan se tunnustettukin, että tuhoa järvelle tuli.


    • Anonyymi

      ootellaan vielä

    • Anonyymi

      Muutama kuitupaakku saattoi kellua joella tai jopa paltaselällä. Hyvin nuo moottorilla ajellessa jauhaantui . Ei mainittavia haittoja mökkiläiselle.

      • Anonyymi

        Minkälainen mahtaa olla Kajaanijoen ja Paltaselän pohja.


    • Anonyymi

      Vieläköhän moni uskoo tehtaan tuloon?

      • Anonyymi

        Ouluun mutta ei Paltamoon.

        Stora Enso miettii Oulun tehtaan toisenkin paperikoneen muuttamista kartonkituotantoon


    • Anonyymi

      Aloittamista vaille valamis joko loppu kainuu leader tuet Terrawaarasta

      Talvivaaran raunioilla Kainuun kamaraa kaivaa nyt Terrafame, joka louhii samaa nikkeliä kuin edeltäjänsä ja tähtää kohti akkutuotteiden tulevaisuutta. Paljon on muuttunut siitä, kun Talvivaarasta tuli suomalainen kirosana. PERKELEEN

      • Anonyymi

        Ely-keskus voisi antaa EU-rahoitusta?


    • Anonyymi

      Hyvä et saavat teiden kunnostuksen hoidettuu tää ELY porukka

    • Anonyymi

      eipä näy tulevan valmista muutan pois

    • Anonyymi

      Paskalautat kelluu kohti Luhtaniemeä. Siellä kesämökin rannassa on mukava kunnanvirastot vessan pöntön purkuputken toisessa päässä kahlailla.

    • Anonyymi

      Eikö se olut portsarina eduskunnassa aikonaa

    • Anonyymi

      Selvät roivaisen jäljet - Eero Suutari ei ehdolla tammikuun aluevaaleissa. Onkohan kytköksissä KaiCellin mahdolliseen alasajoon?

    • Anonyymi

      Kyllä voipi olla huoleti ei sitä tehasta tule. Ei tullu Pohjan selluokaan.

      • Anonyymi

        Nuin saottaa käyvä


    • Anonyymi

      Käyp juu

    • Anonyymi

      Ylös

    • Anonyymi

      Puupula uhkaa sellutehtaita 50 vuotta menee et saa puuta. Putini ei anna kalikkaa

    • Anonyymi

      Vaasaan tekee valitusta saa tehdas ootella tukiaisii sen jälkee

    • Anonyymi

      Ei ihan vielä

    • Anonyymi

      Joko sellutehtaan rakennuspäätös on vsrmistunut? Masilmantilanne on sillä mallills, että luulisi kotimaan sellulle olevan tulevaisuutta. Ei ole kuulunut mitään...

      • Anonyymi

        Nyt kuuluu. Enää pienestä kiinni, eli puuttuu 1200 M€.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt kuuluu. Enää pienestä kiinni, eli puuttuu 1200 M€.

        Korjataan, 12000 M€


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjataan, 12000 M€

        Elä korjaa eka oikein. Onkohan Puolangan tuulimylly ukko sotketunut tännekin?


      • Anonyymi

        On kuulunu. Ei kannata vielä sen kansa vouhottaa. Vasta sitten kun rakentamispäätös on tehty. Siihen soattaa mennä vähän aekoa.


      • Anonyymi

        Eihän rakentamidpäätös ole missään ollut esillä. Se on niin suuren sumun takana ettei sumu hälvene koskaan. Oota vaan, mutta älä pitkästy. Tilanne on vaikeutunut vuosien varrella ratkaisevasti.


    • Anonyymi

      Hetkeksi katkeaisi puuntuonti venäjältä, jos olisi tuollainen laitos jo olemassa.

    • Anonyymi

      Nyt ala katella tonttia. Kohta niitä rt enää saa.

    • Anonyymi

      Paltamon ja lähiseudun mahdollisuus olisi, jos tehdas tulisi. Tällaisten hankkeiden haaste on vaan se, että nämä haluaisi tulla ja toimia täysin ympäristöarvoista välittämättä maksimaalisen bisneksen saavuttaakseen. Vielä tänä päivänäkin mitä isompi firma, niin sitä moraalittomampi toimintamalli.

      • Anonyymi

        Kyllä puut kulkee helposti Kemiin saakka. Rata kunnostetaan raskaille junille sopivaksi Suomussalmelle saakka. Ohitusraiteita on rakenteilla yhteensä kolme. Pikkutehtaalle ei ole tulevaisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä puut kulkee helposti Kemiin saakka. Rata kunnostetaan raskaille junille sopivaksi Suomussalmelle saakka. Ohitusraiteita on rakenteilla yhteensä kolme. Pikkutehtaalle ei ole tulevaisuutta.

        Metsä Group vahvistaa Kemin uuden sellutehtaan puunhankintaa: Kajaaniin perustetaan uusi hankintapiiri
        Kemin uuden sellutehtaan puunhankinta painottuu Lappiin, Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Metsä Group vahvistaa Kemin uuden sellutehtaan puunhankintaa: Kajaaniin perustetaan uusi hankintapiiri
        Kemin uuden sellutehtaan puunhankinta painottuu Lappiin, Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen.

        Tuo uutisissa ollut metsien kasvuennusteen lasku on viimeinen niitti Psltamon sellutehtaalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo uutisissa ollut metsien kasvuennusteen lasku on viimeinen niitti Psltamon sellutehtaalle.

        Stora. Enso laittoi vielä varmistuksen sille, ettei Paltamoon tehdasta tule. Kemin ja Oulun tehtaille sopii kainuulaisten puut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Stora. Enso laittoi vielä varmistuksen sille, ettei Paltamoon tehdasta tule. Kemin ja Oulun tehtaille sopii kainuulaisten puut.

        Onkoon sellunkeittäjät menossa Äänekoskelle turhan aikaisin? Vissiin jo suunnitellaan teollisuuskyleä virtuaalitehtaan ympärille.


    • Anonyymi

      Paltamon metsät on myyty. Avohakkuuta joka paikassa.

    • Anonyymi

      Ei oo kiirettä

      • Anonyymi

        Ksjjaanin sivuilla mielenkiintoisia juttuja Paltamon sellun näkymistä


    • Anonyymi

      Ei vielä?

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe