Lukutaidoton Riihimäen kh

HyväRixu

Kuusi kertaa oikeus on kumonnut valtuuston päätöksen hyväksyä tilinpäätöksen kuntalain vastaisena. Päätöksissä aina sama virhe POISTOSUUNNITELMA . Oikeintehty titinpäätös olisi ollut 10 vuotta alijäämäinen ja merkinnyt kriisikuntaa. Siksi se manipuloitiin, väärennettiin virkamiesten esittelystä ja luottamusmiesten enemmistön hyväksynnällä.
KH ei usko/ymmärrä oikeuden päätöksiä ja valitti viimeisistä päätöksistä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Ei uskaltanut itse valittaa vaan velvoitti konsernihallitsen tekemään sen.
Vaan mitä lukee pöytäkirjassa, jonka kirjoitti lakimies. Toisin kuin hallintosääntö edellyttää siitä ei käy ilmi, kuka teki KJ´n ( joka lienee ainut luetun ymmärtäjä siinä porukassa ) vastaehdotuksen. lopussa lukee ei muutosoikeutta. Sekin vastoin kuntalakia. Voi olla, että valitus kho´n mitätöidään.

14

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitähyvähallintotapaon

      Näyttää siltä, että Riihimäellä ei ymmärretä, mitä hyvä hallintotapa tarkoittaa. Taitaa kaupungin hallinnossa olla virheellistä toimintaa alemmillakin tasoilla kuin kaupunginhallituksessa ja valtuustossa. Ilmeisesti sisäisen koulutuksen tarve on suuri. Kun hallintosääntö on uudistettu, kaikki hallinnon kanssa tekemisissä olevat olisi pitänyt kouluttaa "mitä se käytännössä tarkoittaa" -periaatteella, jotta he omaksuisivat ja pystyisivät noudattamaan hallintosääntöä.

      Ihmettelen kaupunginhallituksen toimintaa. Mitä mieltä on valittaa Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä, kun kaupungillla on samantyyppisestä valituksesta jo Korkeimman hallinto-oikeuden päätös. Miksi kaupunginhallitus ei voi myöntää, että Riihimäki on toiminut tilinpäätösasioissa virheellisesti? Miksi vastuu valittamisesta siirretään konsernihallinnolle?

    • muutosodottaa

      Tämähän on ihan kokoomuslaista toimintaa!

      • yhteinenpeli

        Ei yksin kokkareiden! Huhua pukkaa; demarit vaati valitusta kokkarit hyväksyivät, kauppahinta yksimielisyys budjetin leikkauksista. Ykkösrivin poliittisesta lehmän kaupasta lienee ollut kysymys eikä sitä pidä ihmetellä, jos näin on. Yhdessä on tilinpäätöstä manipuloitu ja talouden "mustaa aukkoa" peitelty.


      • AakkosetABC

        On kiinnostavaa nähdä, miten Riihimäen kaupunki pärjää tulevaisuudessa, kun sote otetaan käyttöön. Kaupungin budjettiin jää huomattavasti vähemmän rahaa kuin nykyään, mutta velat pysynevät edelleen lähes yhtä suurina eli noin 270 miljoonassa eurossa. Tämä sisältää kaupungin velat sekä kaupunkikonsernin velat.
        On siinä kaupunginjohtajalla ja talousjohtajalla pohtimista! Ehkä hiukan nykyisilläkin päättäjillä... Näillä näkymin soten pitäisi astua voimaan 1.1.2020 eli kahden vuoden kuluttua - tuskinpa Riihimäen budjetti tulee olemaan kovin paljon paremmassa iskussa kuin tänään.


      • josnäinon
        yhteinenpeli kirjoitti:

        Ei yksin kokkareiden! Huhua pukkaa; demarit vaati valitusta kokkarit hyväksyivät, kauppahinta yksimielisyys budjetin leikkauksista. Ykkösrivin poliittisesta lehmän kaupasta lienee ollut kysymys eikä sitä pidä ihmetellä, jos näin on. Yhdessä on tilinpäätöstä manipuloitu ja talouden "mustaa aukkoa" peitelty.

        Jos näin on, "kokkareet" suostuivat kiristykseen. Ei anna heistäkään kovin hyvää kuvaa. Taitaa puuttua pelisilmää. Kun kaupungin taloustilanne on, mikä on, "kokkareet" olisivat voineet näyttäytyä realistisen talouspolitiikan kannattajilta ja demarit tuhlareilta ja vastuuttomilta vastustaessaan talousarvion tasapainottamista ja säästöjä.


      • ihmetyksensormi
        josnäinon kirjoitti:

        Jos näin on, "kokkareet" suostuivat kiristykseen. Ei anna heistäkään kovin hyvää kuvaa. Taitaa puuttua pelisilmää. Kun kaupungin taloustilanne on, mikä on, "kokkareet" olisivat voineet näyttäytyä realistisen talouspolitiikan kannattajilta ja demarit tuhlareilta ja vastuuttomilta vastustaessaan talousarvion tasapainottamista ja säästöjä.

        Ihmetyksen sormi kummastuksen suuhun menee tätä peliä seuratessa . Ovat suurimmat ryhmät kaivamassa kaupungin toiminnan uskottavuutta yhtämieltä -kulttuurin kanssa. Ja sitä on kehuskeltu hyvänä arvona valtuustotyössä! Isännätön raha saa vuorovedolla kyytiä ja kansa kyyryssä maksaa, mitä "pollet" aitaa kaataa. Vastuutonta taloudenpitoa ja tulos kauhistuttaa pientä kadun kulkijaa.


      • AakkosetABC

        Pitäisikö meidänkin alkaa puhua eliitistä, joka ei ymmärrä riihimäkeläisen veronmaksajan asemaa? Me veronmaksajathan, kuntalaiset, viime kädessä maksamme kaikista näistä törttöilyistä ja mitä kauemman aikaa menee tosiasioiden myöntämiseen ja suunnan muuttamiseen, sitä kalliimmaksi se tulee meille veronmaksajille.


      • Kontrollitarpeen

        Kuntapäättäjillä on itsehallinnollinen oikeu s"törttöillä" äänestäjien kustannuksella. Tosiasiat taipuvat, kun virheitä peitetään puolueen vallan ja oman uudelleenvalinnan toivossa. Kansa tyytyköön, ellei "mafian" kontrolli - media, kansalaisvalvonta ja oikeuslaitos - puutu peliin. Ja harvoin sitä tapahtuu! Siviilirohkeutta onneksi kaupungista on löytynyt!


      • tällaistaedesvastuutonta

        Tällaista edesvastuutonta toimintaa ei kuitenkaan pidä hyväksyä. Riihimäen veronmaksajathan tämän kaiken "törttöilyn" joutuvat maksamaan mahdollisesti korkeampina taksoina ja korkeampana kunnallisverona sekä heikentyneenä kunnan palveluntarjontana.


    • Kirjanpitovelvollinen

      Entistä kaupunginjohtajaa pelänneet virkamiehet ja luottamushenkilöt polkevat paikallaan vielä käskyjen suossa . Yrittävät valituksella KHO:een pestä kasvojaan anonyymisti. Eivät halua noudattaa edes valtuuston hallintosäännössä luomia päätöksenteon menettelyjä saati sitten vieläkään ymmärtää kirjanpitolain varovaisuuden periaatteen oikeaa sisältöä. Poistojärjestelmä hyödykkeiden pitoaikoineen tulisi vastata oikealla tasolla korvaavia investointeja. Alipoistoja hallinto-oikeus on paheksunut kumotessaan päätöksiä. Mitähän lakimies/hallintojohtaja konsernihallinnosta on KHO:lle esittänyt? Olisiko siitä kaiken kansan nähtäville panoksi?

      • tilitalitittan

        "Pikkuiset peikot piilossa pysyy kirkkaalla päivänvalolla"! Miksipä tilinpäätöksen suhmuroinnin pääkikkailijat olisivat ryömineet piilostaan esiin, kun ovat vuosia harhauttaneet valtuustoryhmiä ja peittelleet kylän talouden todellisuutta ? Tarkoitus lienee valituksella pimittää rahoitukseen revennyttä ammottavaa aukkoa ja rankkaa saneerauksen tarvetta! Isoksi häpeäksi "ykkösnimille" käy todennäköinen KHO:n hylkyratkaisu. Mutta helpottaako, kun pari vuotta saa rauhassa odotella ja keskittyä kehumaan kaupungin hyvää kehitystä?


      • uusikaupunginjohtajaon

        Uusi kaupunginjohtaja on ollut virassa jo noin vuoden. Sen vuoksi en ymmärrä asioiden hoitamattomuutta ja perustelua sillä, että virkamiehet ja luottamushenkilöt pelkäsivät ex-kaupunginjohtajaa. Nythän kaikki on voitu aloittaa puhtaalta pöydältä. Tästä huolimatta hallitus ei hyväksynyt uuden kaupunginjohtajan esitystä, vaan päätti valittaa KHO:een.


    • tulimieleen

      Onks tää ketun ketju?

      • ketunloukku

        Ei kun ketunloukku, sieltä politiikan kapiset repolaiset varmaan joskus löytyy!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe