Kimppavene

luvianlaitakari

Heippa
Nostan taas esille kimppaveneen ajattelin ,kun ystäväpiirissä ei ole purjehtijoita tällä suunnalla Rauma-Luvia ,niin kävi mielessä kimppavene.

Itse olisin kyllä ensimmäiseen purjeveneeseen valmis 50/50 osuudella ja veneen saa alle 4000e ja kotipaikka voisi olla Rauma,Luvia tai Pori .

Onko ketään joka haluaisi osallistua ??

terv. aloitteleva purjehtija ja moottoriveneily on nyt taaksejäänyttä elämää.

15

478

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mä-ja-naapurien-akat

      Mieti vielä. Kimppakiva ei oiken tahdo toimia missään jutussa. Alkuun se maistuu ihan kivalta, mutta hetkenpäästtä riidellään kaikesta mahdollisesta.

    • 12-1

      Kirjoita "Etsi keskusteluista"-laatikkoon sana kimppavene, niin saat rutkasti vastauksia eri vuosilta. Vuodelta 2013 näytti sisältävän paljon asiallista tietoa. Tärkein asia on kunnollinen sopimus paperilla.

      • onnistuukyllä

        Hyvä lisäys, asiasta on paljon keskusteltu.

        Vastaan ja epäileviä yleensä ne joilla ei ole kokemusta , vain oma mielipide. Kokeneilla taas näkemystä puolesta ja vastaan.

        Itsellä kokemusta kahdesta kimppaveneestä. (H-vene)
        Plussaa: saatiin kevät- ja syyshommat tehdysti kevyesti kolmella miehellä. Täysi miehistö mahdollisia kisoja. varten. Kustannusten jako. Mahdollisuus oppia kokeneemnalta

        Miinusta: joskus kinaa milloin vene privaattikäytössä sekä hankinnoista.

        Tärkeää on löytää hyvät tyypit/kaverit kimppaan. Täysin outojen kanssa en lähtisi kimppaa rakentamaan.


      • Poriinenlähe

        Ihan hyvin kimppaomistus on ainakin meillä sujunut. Kymmenisen kautta takana.

        Ei kertaakaan ole tullut tilannetta, jossa ei olisi halutessaan päässyt vesille. Tosin useimmiten tuleekin purjehdittua tämän toisen omistajan kanssa. Päiväpurjehdusta harjoitetaan, mikä helpottaa yhteensovittamista.

        Rempat on pääosin teetetty, tai nikerretty talkoilla. Kun on kaksi maksajaa, kaiken saa puoleen hintaan.

        Varmaankin on eduksi, jos osalliset ovat samanhenkisiä suhtautumisessaan varusteluun, kunnossapitoon, hauskanpitoon, rahankäyttöön, huolellisuuteen jne. Ei lammioita ja rokkia samaan tiimiin.


    • Käytännössäkinhavaittu

      Vanhankansan sanonta:Yhteistä venettä ei tervaa kukaan!

      • seppomartti

        Ehkä kimppaomistus onnistuisi, jos kielletään itse tehdyt "tervaamiset" ja ostetaan kaikki palvelut. Lasku on helppo jakaa.


    • PurjehtimaanTuomittu

      Olen itse omistanut kimpassa, tuttuja tiedän muutaman. Itsellä ei ole koskaan ollut ongelmia, kaverit eivät sellaisista ainakaan ole kertoneet. Porukat ovat pysyneet kasassa.Ei

      Voin kyllä hyvin kuvitella paljon tilanteita, joissa yhteisomistus voi ajaa murhan partaalle. Täällä on jo esitetty asioita, jotka pitää niiden ennalta välttämiseksi ottaa huomioon, enkä ala niitä toistella. Yleinen käsitykseni on, että kimppaomistusta ei ole syytä pelätä.

    • Kimppavene

      Hei! Olisin kiinnostunut. Tarkoitithan toki, että tuo 4000€ on kuukasikustannus KOKO veneestä ja ylläpidosta? Siis 2000€ per nuppi. Laita yhteystietosi niin voidaan jatkaa.

    • TurunTautiako

      Joo kyllä kimpat voi hyvinkin toimia hyvinkin erilaisilla malleilla. Itselläni on paljonkin kokemusta erilaisista kimpoista useiden eri henkilöiden ja porukoiden kanssa erilaisista yhteyksistä. Eräs näistä kimpoista on ollut venekimppa tai oikeammin useita venekimppoja vuosien varrella. Olen todella tyytyväinen kaikkiin näihin kimppoihin missä olen ollut aiemmin ja missä nytkin olen mukana.

      Parhaimmillaan kimppa on mielestäni sellainen missä kimppa muodostuu ilman minkäänlaisia sanktioita ja suullisesti sovittuna arvomaailmaltaan saman henkisten kumppaneiden kanssa. Mikäli arvomaailmat ja taloudelliset resurssit eivät riittävästi kohtaa kannattaa mielestäni jättää väliin sellaiset puuhat, niin selviää paljon helpommalla ja hyvällä mielenrauhalla.

      Jos arvomaailmakysymystä ei itse pidä tärkeänä niin voihan kimpan perustaa laatimalla sopimuspapereita missä määrätään esimerkiksi millaista subventiota kultakin kimppaan kuuluvalta noin rahallisesti edellytetään investointiin ja vuosittaiseen ylläpitoon, sisältyykö hommaan talkoovelvoite, ostetaanko ylläpito ammattilaisilta, miten venettä käytetään -porukallako pelkästään yhdessä vai saavatko osakkaat omaa käyttöaikaa, saako osakas liisata omaa vuoroaan kolmansille osapuolille, pitääkö kipparilla olla määriteltyjä pätevyyksiä, miten vakuutetaan, miten menetellään jos kimpan jäsen 1 tussaroi veneen kiville tai saa veneen muutoin käyttökelvottomaan kuntoon, eivätkä muut osakkaat pääse käyttämään venettä vuorollaan jne... noin muutamia teemoja mainitakseni.

      Pidän hyvänä, että kimpan toimivuuteen liittyvät keskeiset teemat käydään osakkaiden kanssa lävitse ja niistä sovitaan. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että elämä ei mene aina kuin Strömsöössä, eli joku kimpan jäsenistä saattaa sairastua vakavasti tai joutuu jostain syystä taloudelliseen ahdinkoon, eikä pysty käyttämään venettä, ei pysty talkoisiin, ei voi maksaa sovittuja maksuja veneen ylläpitoon jne... mitenkä tuolloin menetellään ? Vaikka sopimuspaperi olisi olemassa, niin sillä voi pyyhkiä paikkaa mihin ei aurinko paista, ellei sopimusta ole kytketty johonkin juridisesti pätevään yksikköön esimerkiksi osakeyhtiöön tai yhdistykseen, missä veneen omistaa mainittu yhteisö, eivätkä yksittäiset henkilöt. - aika raskas malli...

      Jos kimppaan lähtee ajatuksella, että mikäli kaikki menee pieleen ja pystyy henkisesti valmistautumaan siihen, että on itselle yhdentekevää vaikka menettäisi koko subvention veneeseen, niin silloin sopimuslaput voi unohtaa. Jos tarvittava subventio on omassa taloudessa niin suuri ettei kaiken menettämistä voi hyväksyä kannattaa mielestäni miettiä vakavasti omistuksen kytkemistä osakeyhtiöön.

      • Nooh--

        "... ellei sopimusta ole kytketty johonkin juridisesti pätevään yksikköön esimerkiksi osakeyhtiöön ..."
        Kyllä yksityishenkilöidenkin keskenään tekemä kirjallinen sopimus on sitova.


      • hehheh_

        Heh heh. Aloittaja kysyy 4000EUR veneeseen toista mukaan kahden henkilön kimppaan. Kaipaa ilmeisesti samoilta kulmilta toiseksi kaveria, jolla on kokemusta purjehduksesta. Heh heh.


      • eityhjätaskuille

        No heh heh vaan itsellesi ja luepa aloittajan eilinen viesti uudelleen .....no 4000 €/kk on jo rahaa kahdenkin jakamana.....oh oh


      • TurunTautiako
        Nooh-- kirjoitti:

        "... ellei sopimusta ole kytketty johonkin juridisesti pätevään yksikköön esimerkiksi osakeyhtiöön ..."
        Kyllä yksityishenkilöidenkin keskenään tekemä kirjallinen sopimus on sitova.

        Tämä on aivan totta - kyllä yksityishenkilöiden keskenään tekemä sopimus on sitova ja päteekin pitkälle monessa asiassa. Toisaalta omaisuuden suoja on Suomessa melkoisen vahva - onneksi niin :-) mutta juuri tuosta omaisuuden suojasta saattaa tulla yllättäviä haasteita yhteisomistuksessa olevien omaisuuserien kuten esimerkiksi veneiden osalta koska lainlaatija on suuressa viisaudessaan säätänyt, jotta omistajan oikeuksia ei saa juurikaan rajoittaa, eli jos omistavan tahon perusyksikkö juridisesti on N kertaa yksityishenkilö, on kullakin oikeus omaisuuteen mitä oikeutta ei voi rajoittaa ilman ositusta ( =määrätään erikseen sopimusta tehtäessä jotta osakas 1 omistaa veneestä nämä osat, osakas 2 nämä jne.. ) ... ja jos sopimustekstein yritetään rajoittaa, niin tällaiset sopimukset eivät välttämättä ole loppukädessä leivättömän pöydän ääressä päteviä riippumatta siitä mitä lappuun on kirjoitettu.

        Silloin kun omistus on sidottu yhteisömuotoisesti sellaiseen elementtiin, minkä lainsäädäntö tuntee ja minkä osalta on olemassa oma lakinsa esimerkiksi tuo mainitsemaani osakeyhtiö, osakeyhtiölaki tarjoaa juridisesti yksinkertaisemmat työkalut hallinnoida yhteistä omaisuutta kuin mitä tilanne olisi jos joukko yksittäisiä yksityishenkilöitä hallinnoisi yhteistä omaisuutta.

        Jos yksittäisten henkilöiden venekimpassa tilanne kärjistyy niin pitkälle , että juristeja tarvitaan , niin voisin melkein lyödä vetoa, että viranomainen tulee vaatimaan, että kaikki päätöksenteko mitä venekimpassa tehdään pitää olla yksimielinen - siis esimerkiksi äänestysmenettely ei olisi mahdollinen missään asiassa noin hieman kärjistäen ja jos sopimukseen ei päästä niin loppukädessä vene pakkohuutokaupataan jos yksikin osakkaista niin vaatii.

        Vaan tämä edellinenhän on tietysti pelkkää teoriaa, eihän meillä Suomessa ketkään riitele keskenään - eivät ainakaan kimppaveneen omistajat ja jos joskus sattuisi tulla sanotuksi jokin poikkiteloinen sana kimppakaverille vahingossa niin onhan meillä oikeudenkäyntikulut ja juristien pyytämät palkkiot todella pieniä niin, että muutaman kymppitonnin omistuksen suhteen kannattaa lähteä käräjöimään... jaa onhan se venevakuutukseen kytketty oikeusturvavakuutus mikä maksaa viulut... paitsi jos käräjöinti tapahtuu kimppaveneen omistajien kesken...

        No niin tai näin kimppaveneet ja kimppaomistus on kiva juttu ja oman kokemukseni mukaan onnistuu hienosti ilman lappuja saman henkisten kanssa ilman ongelmia. Hyvä on mielestäni kuitenkin ennen kimppaan mukaan lähtemistä tunnistaa mahdolliset riskit ja päättää mukaan menosta rationaalisin perustein.


      • TurunTautiako
        hehheh_ kirjoitti:

        Heh heh. Aloittaja kysyy 4000EUR veneeseen toista mukaan kahden henkilön kimppaan. Kaipaa ilmeisesti samoilta kulmilta toiseksi kaveria, jolla on kokemusta purjehduksesta. Heh heh.

        Mielestäni aloittaja "luvianlaitakari" haluaisi ostaa purkkarin kimppaan - eli kyseessä lienee nuori kaveri ehkä opiskelija, eli tarvitsee kaverin kun itsellä on mahdollisuus käyttää rahaa joko 2000€ hankintaan jolloin veneen max hinta olisi 4000€. Tosin ei ole aivan selvää olisiko kaverilla itsellään 4000€ jolloin 50/50 omistuksella veneen kokonaisbudjetti hankinta varustelu ?? olisi 8000€ .
        Hieno avaus mielestäni. Ei kaikkien paattien tarvii olla miljoonajahteja. Meikäläisen eka kimppapurkkari maksoi kokonaisuudessaan aikoinaan 2000 mk eli n. 350 €. Sen paatin kanssa purjehtiminen oli tosi opettavaista ja hauskaa. Paatti oli todella persoonallinen ja siitä syntyi legendoja - uskomattomia tarinoita millä voi hauskuuttaa nuorempaa sukupolvea vierassatamissa saunan lauteilla..


      • hehheh_
        eityhjätaskuille kirjoitti:

        No heh heh vaan itsellesi ja luepa aloittajan eilinen viesti uudelleen .....no 4000 €/kk on jo rahaa kahdenkin jakamana.....oh oh

        No ohoh, luepa itse, kuka puhuu 4000€/kk kimpasta. Ei ole aloittaja, vaan muutenvaan mielestään vitsikäs. Jos aikoo käyttää ~20000€/kausi, ei tarvitse varovaisen aloittajan ehdottamaa järkikimppaa. Sen enempää kuin aloittajan ehdottamassa kimpassa tarvitaan juristeja sopimuksia laatimaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe