Malagan alue vai Alicante?

Epsanjaan

Suunnittelen perheemme (lapset 10 ja 15) ensimmäistä Espanjan reissua, mutta en osaa päättää suuntaisimmeko Aurinkorannikolle vai Alicanteen. Fuengirolassa olen itse käynyt ihan lähiaikoina ja siksi haluan viedä perheenkin Espanjaan. Ok, Fuengirolassa on paljon suomalaisia, mutta myös tekemistä ja näkemistä lyhyen ajomatkan päässä.
Alicante on alkanut myös kiinnostaa, minkälaisia eroja näissä kohteissa on? Alicante on isompi kaupunki jossa on enemmän historiaa, mutta se ei välttämättä lapsia niinkään kiinnosta.
Ajankohta tulisi olemaan jossain kohtaa maalis-toukokuuta, riippuen lentojen hinnoista :)

4

3038

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JoMaaliskuu

      Tuleeko vastaus liian myöhään?
      Fuengirola alkoi vakiintua matkailukohteena jo 1960-luvulla. Monipuolinen. Etuna suomalainen koulu, jossa voi kirjoittaa ylioppilaaksi saakka. Lukukausimaksut ovat kylläkin aika korkeat. Toinen etu on monipuoliset suomenkieliset palvelut. Myös suomenkielisiä lääkäreitä. Hyvät kulkuyhteydet. Paikallisjunalla, Renfe, pääsee aivan Malagan lentokentän eteen. Englannilla pärjää paremmin kuin Alicanten Torreviejassa.
      Alicanten Torrevieja alkoi kiinnostaa matkailijoita laajemmin noin 30 vuotta sitten. Harrastusmahdollisuuksia riittää sielläkin. Torreviejassa, täsmällisemmin Orihuelassa, on skandinaavinen koulu, jossa saa suomenkielistä peruskouluopetusta. Korkeahkot lukukausimaksut, mutta mahdollisuus sisaralennuksiin. Vanhempien osuus korostuu, koska etäopiskelun (itseopiskelu) osuus on aika suuri. Vanhemmat ovat kuitenkin olleet tyytyväisiä. Torreviejassa ei ole tällä hetkellä suomenkielistä lääkäriä, mutta ykstyissairaala Quironissa on osa-aikainen suomenkielen tulkki. Terveyskeskuksesta löytyy aina joku lääkäri, joka puhuu sujuvasti englantia.

    • exxole

      Fuengirola junteille..Balkanin riviera paljon parempi..Montenegro ja varsinkin Albania..jossa hienot beachit ja vielä lähempänä ja puolta edullisempi..

      • Minä106

        Sulle näyttää se edullisuus olevan tärkeää. Köyhäkö? Albania ja Montenegro, viimeiset maat missä vielä aitoa neukkutunnelmaa.


    • kokemuksiaon

      Albania, Montenegro ja Kroatia tarjoavat myös hienoja rantoja vaaleansinisellä vedellä, miksipä ei. Tosin nämä maat täyttyvät myös kesällä viereisistä kansoista joten kesällä myös turreja kuten muuallakin on. Historiaa eli nähtävää kyllä tarjoavat.

      Mutta asiaan: Alicante on Ok perhe(turisti)matkakohde joka on täynnä turistilaumoja kesällä, talvella ehkä hiljaisempaa. Rannat ovat erittäin täysiä ja britit parhaansa mukaan roskaavat niitä, mutta vesi näytti vielä melko puhtaalta. Välillä on karnevaaleja ja muitakin tapahtumia. Voit mennä veneretkelle tai ottaa lautan kauemmaksikin. Rakennuksista osa vanhoja mutta löytyy myös ns.uusia hotelleja. Keskellä kaupunkia näkyi yksi vanha rauniotalo, mutta sen enempää en niitä onnistunut näkemään kun vaan sen yhden jätetyn muualla esim. Barcelonassa on yksi kokonainen rauniokaupunkialue sivummalla. Ruokaa löytää mutta on myös kebabia ja muuta halpaa jos sellaista haluaa. Kerjäläisiä näkyi muutama (kuten muuallakin) mutta vaikuttivat aika harmittomilta ja avuttomilta alicantessa, tosin nykytilanteesta en tiedä. Jos jaksaa kavuta niin vuoren päältä löytyy linna nähtävyys.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe