Traktorimönkijä 80 km/h

Polarismies

Vuoden 2018 alusta tulee mm. Can-amilta myyntiin traktorimönkijä, joka on varustettu ABS-jarruilla. Hinta on hieman yli 10000 euroa eli lähes sama kuin T3 40 km/h kulkevalla mönkijällä. Todennäköisesti myös muut merkit tuovat markkinoille vastaavan mallin. Tuota saa ajaa B-luokan ajokortilla. Ei kannata enää ostaa hitaampia t3 ja t3b luokan traktoreita, koska samalla rahalla saa rajoittamattoman mönkkärin. Näitä hitaampien nopeusluokkien mönkijöitä ei saa muutettua laillisesti nopeammiksi. Tämän vuoksi niiden hinnat tulevat väistämättä laskemaan, koska tuskin niille on enää juurikaan ostajia. Ei kannata siis enää laittaa rahojaan kiinni vanhoihin traktorimönkijöihin, koska sen myynti näyttää jo nyt olevan vaikeaa. Ainakin kun katsoo niiden ilmoituksia nettimotossa, jossa esimerkiksi can-ameja on lähes uusia lukuisia myynnissä.

48

15773

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikko763

      Varmasti tippuu nopeastikkin noiden t3 mönkijöiden hinnat! Olin jo pidempään katsellut ostoaikaissa noita, mutta tilasin tuon apseilla olevan mallin. Nyt ei ole järkeä ostaa t3-luokan mönkijää, koska kohta sitä ei saa kellekään myytyä muuten kuin erittäin edullisesti.

    • Heinolanmonkkari

      Mul tuli ajankohtaseks vaihtaa maastomönkkäri uudempaan. Päädyin kans toho canamin 570 Outlanderiin. Iha huikee juttu, et saa ilman rajoitinta ajella tiellä jatkos:) Oli vaihtoehtona toi 40 kilsaa tunnis Outlander, mut hintaero niin marginaalinen, ettei tarvinnu kauaa miettiä kumpi. Kyl noi neljänkympin mönkkärit taitaa jäädä nyt tällasen vaihtoehdon myötä myyjien käsiin.

    • Pokse

      Tuo abs-jarrullinen on kyllä mielenkiintoinen uusi tulokas. Tämän hetken ajokkina toimii polariksen 570 pro traktori. Ei mitään vikaa pollessakaan, ainoa miinus tuo 40 km/h vaan tiellä. Pitää käydä kysymässä välirahaa tohon uuteen malliin.

    • Nykyinentilanne

      Mutta uskon silti että T Mönkijät lisääntyvät vielä ennestään ja eivät tiputa arvoaan. T Mönkiässä silti on kolme vaikuttavaa tekijää verrattuna noihin uusiin. T mönkijää saa ajaa 15 vuotiaana kun taas tuota vämpeliä 18v vasta, Vakuutukset varmasti eri luokkaa verrattuna t mönkijän 50€ ja kortti maksaa sen 30€. Kaveri kerran ajo yli 80 mun ohi 40 alueella ( ite siis menin mopol rajotusten mukaan) ja poliisit tuli vastaa. noh ei ainakaa kääntyny mutta varman päälle käännyttiin tieltä pois ja karkuun. Sit myös se että kun noissaha ei oo kytkintä vaa variaattori nii kone käy nii saakeli isoil kierroksil nois 80 vauheis että bensaa vaa kuluu.

    • Perttssa

      Suurin osa mönkijöiden käyttäjistä on täysi-ikäisiä b-kortin omaavia, joten väistämättä t3a (40 km/h) mönkijöiden kysyntä vähenee merkittävästi. Kun samalla rahalla saa uutena valita täysitehoisen ja rajoitetun väliltä, niin harva päätyy rajoitettuun. Ainakin tällä hetkellä näyttää nettimotossa olevan samat mönkijät olleet viikkoja myynnissä. Ja myyjät kilpaa pudottaa hintoja alaspäin. No väliäkö tuolla itselleni on.

      • Nykyinentilanne

        Väittäisin että T Mönkijöiden omistajilla on omakotitalo ja asiat muutenkin kunnossa jotta miksei lapsia voisi perheessä olla? Yleensähän ne just ostetaan työkäyttöön ja nuorille kulkupeliksi


    • Miminirkki

      Älkää enää hyvät ihmiset ostako noita hitaita mönkijöitä!! Jos ei pakko ole juuri nyt ostaa, nii malttakaa malttakaa. T3a mönkijät tiputtaa ja on jo tiputtanut hintaansa huomattavasti. Vaikkapa Polariksen traktori on tällä hetkellä enää korkeintaan 4000 euroa.

    • Odottelijaa

      Ei tietenkään kannata enää ostaa mönkijää, jolla pitää ajella neljääkymppiä. Nyt on ostajan markkinat. Kannattaa hetki odottaa, niin tippuu lopullisesti noiden hitaanpien hinnat.

      • Jutustelija1

        Saas nähdä milloin muutossarjat tulevat kehiin.


    • polliisisetä

      vakuutusmaksun suuruus on nähdäkseni se asia, joka määrittää, rekisteröidäänkö laite traktoriksi.. ja silloin jos se traktori on, on siinä myös rajoitin.

      • Jutustelija1setä

        Vakuutusmaksun määrittelee vakuutusyhtiö :-)

        Traktoriksi rekisteröintiin on tietyt vaatimukset mitkä pitää täyttää.


    • Polliisisetä

      jutustelijalle tiedoksi, että traktorin, ja rajoittamattoman mönkijän vakuutusmaksuissa on vinha ero!

      • Toinenpoliisisetä

        Traktorihan se on tuo 80 km/h mönkijäkin. Tieliikennetraktori aivan kuten t3b mallikin. Tämän hetken lainsäädöntö mahdollistaa jo nyt tuon 80 sillä ehdolla, että on abs-jarrut. Niitä ei ole mönkijöihin aikaisemmin ollut saatavissa. Eli traktorin vakuutukset keltakilpisissä.


    • Uuttaodottaessa

      Kohta pitäisi saada uusi can-am. Kirjoitan sitten kokemuksia kasikympin mönkijästä. Ei ollut 2016 vuoden t3a can-amista kummoinen hyvityshinta. Myyjän mukaan piti jo alkaa varautumaan niiden hinnanpudotukseen.

    • Tietäjäkin

      Uusi ajokorttilaki tulee voimaan 1.07.2018. Uudistuksessa sekä 40km/h ja 60km/h luokan traktorimönkijöitä saa ajaa jo 15 vuotiaana helposti ja halvalla suoritettavalla kortilla. Samoiten molempien ajo-oikeus sisältyy B-luokan ajokorttiin.

      MIKSI KUKAAN ENÄÄN OSTAISI 40km/h LUOKKAAN KUULUVIA TRAKTORIMÖNKIJÖITÄ?

      Tämä väkisinkin ajaa niiden hinnat alas.
      Vakuutus maksutkin menee molemmissa samaan traktori luokkaan, eli on sentilleen sama.

      Nyt jos ostat uutena esim. Suomen myydyimmän mönkijän, Polaris sportsman 570 EFI:n SAAT VALITA OTATKO SEN 40 VAI 60km/h RAJOITETTUNA, ELI T3A vai T3B LUOKKAAN REKISTERÖITYNÄ. HINTA ON TÄYSIN SAMA!

      JÄLKIKÄTEEN AJONEUVON LUOKKAA EI VOI MUUTTAA, KOSKA TYYPPIHYVÄKSYNTÄ PAPEREITA ET TULE VALMISTAJALTA/MAAHANTUOJALTA SAAMAAN! ELI TURHA HAAVEILLA "muutossarjoista".

      Eli älkää hyvät ihmiset tuhlatko rahojanne enään T, T3, tai T3A luokan vehkeisiin!

    • Vauhtialisaa

      Naulankantaan! Asia on juuri noin, kuten edellä kirjoitti. Eihän kukaan tule ostamaan enää tollasta t3a mönkijää, kun samalla rahalla saa laillisesti nopeamman. Näkyy nettimotossa olevan vaikka kuinka paljon noita uutenakin myynnissä. Voi kohta saada lumikolan hinnalla sellaisen pihan puhdistukseen. No minä en kyllä enää tuollaiseen rahojani hukkais.

      • ÄkkiäVaihtoon

        Juuri näin! Itse yritin useaan liikkeeseen tarjota can-am pro 450 T3A mallia (40km/h) ja ei meinanneet hyvittää enään siitö juuri mitään, vaikka on 2017 ostettu ylivuotinen malli, perustelivat juuri sillä, että tuleva muutos laskee ko 40km/h mallien hinnat todella alas. Onneksi yksi paikka tarjosi vaihtohyvityksinä uuteen can-am 80km/h ABS malliin tonnia vaille maksamani hinnan.
        Parin viikon päästä saakin ajella 80km/h, eikä tarvitse edes LT tai C korttia!

        Suosittelen kaikkia muitakin viemään hitaat mallit ÄKKIÄ liikkeiden riesaksi ja rahalliseksi tappioksi! Vielä kun osa niistä tietämättömänä maksaa hyvän hinnan!


    • Rahathukkkaan

      Tuohon törmäsin itsekin, ettei t3a mönkijästä oltu hyvittämästä mitään uuteen vaihtaessa. Myyjä tuskasteli, että kellehän noi neljänkympin vehkeet sais myytyä. Kuulemma niiden kauppa on loppunut käytännössä kokonaan. Tämä siis kuultuna tämän vuoden alussa, kun vaihtokauppaa hieroin. Lopulta vaihtohyvitys oli 5100 euroa 10390 can-amiin. Kokeilin myydä 2016 vuoden Sportsman 570 eps- mallia, 950 km ajettuna, itse nettimotossa jonkin aikaa. Pyynti oli 5000 euroa ja kahteen viikkoon ei tullut kuin yksi "saat 3500" tekstari. Eli noiden hinnat on jo nyt romahtanut. Ja myyjäliikkeet pyytää niistä suunnilleen samaa kuin 80 km/h mallista. Koita päästä vauhdilla omastasi eroon!

    • mönkijäkuume

      Kannattaa ostaa sitte alaikäiselle semmonen 40 kympin mönkijä,kun niiden hinnat varmaan tippuu aikalailla, niin ja sitte rajotin pois siitä

    • Gkjjh

      Hyviähän nuo neljänkympin mönkijät on, jos sellaiselle tarve ja nopeutta ei tarvitse enempää. Mitä tuohon rajoittimen kiertoon tulee, niin jos t-kortillinen jää siitä kiinni, niin tulee kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksesta sakko. Myös ajoneuvon omistajalle voi kirjoittaa sakon (yleisimminhän se on huoltaja) luovuttamisesta ajo-oikeudettomalle. Nuo asiat jää jokaisen omaan harkintaan. Silti tollainen mönkijä on hyvä nuorelle pojalle.

      • Rikolliset

        Ja ajoneuvorikkomuksesta tulee myös sakko. Nuo sakot voi vaikuttaa paljon etenkin nuoren tulevaisuuteen. Ja kuinka moni nuori huolii 40km/h kun saatavilla on myös 60km/h laillisesti?


      • Jutustelija1
        Rikolliset kirjoitti:

        Ja ajoneuvorikkomuksesta tulee myös sakko. Nuo sakot voi vaikuttaa paljon etenkin nuoren tulevaisuuteen. Ja kuinka moni nuori huolii 40km/h kun saatavilla on myös 60km/h laillisesti?

        Kyllä jollain ylinopeus ynnä muilla sakoilla vain vakuutetaan työn antaja hakijan sopivuudesta.


      • Tymäköolet
        Jutustelija1 kirjoitti:

        Kyllä jollain ylinopeus ynnä muilla sakoilla vain vakuutetaan työn antaja hakijan sopivuudesta.

        Niin, esimerkiksi katsastajan, poliisin, yms ammateissa myös ylinopeus ja kaikki muutkin sakot vaikuttavat. Samoiten jos joskus innostuu vaikka aseharrastuksesta tai metsästyksestä, niin saattaapa tuommoisten takia jäädäjuurikin haaveeksi. Ja tuommoisella kasvatuksella lapsi on äkkiä rikoskierteessä, rikoksen vakavuudet vain lisääntyy kokoajan.

        Olet oikeen hieno esimerkki suomalaisesta juntista joka on piittaamaton yhteiskunnan säännöistä. Toivottavasti mahdoliset jälkeläisesi ei ota sinusta esimerkkiä.


      • Jutustelija1
        Tymäköolet kirjoitti:

        Niin, esimerkiksi katsastajan, poliisin, yms ammateissa myös ylinopeus ja kaikki muutkin sakot vaikuttavat. Samoiten jos joskus innostuu vaikka aseharrastuksesta tai metsästyksestä, niin saattaapa tuommoisten takia jäädäjuurikin haaveeksi. Ja tuommoisella kasvatuksella lapsi on äkkiä rikoskierteessä, rikoksen vakavuudet vain lisääntyy kokoajan.

        Olet oikeen hieno esimerkki suomalaisesta juntista joka on piittaamaton yhteiskunnan säännöistä. Toivottavasti mahdoliset jälkeläisesi ei ota sinusta esimerkkiä.

        Niin no lapsukaisilla on usein tapana kapinoida ja ryhtyä erilaisiksi kuin vanhempansa, eli vallan mahdollista ; )

        Sitten nuo lupa ynnä muut asiat niin ei joku ylinopeus tai sellainen ole sama kuin ns 'oikeat' rikokset.

        Mutta tottakai kannattaa pysyä ilman negatiivisia merkintöjä.


    • Nytmennääään

      Viimein saapu uusi mönkijä. Loistava valinta työhön ja vapaa-aikaan, kun saa ajaa tiellä kahdeksaakkymppiä. Ei jää enää jalkoihin kuten edelliselle t3a-mönkijällä. Tällainen pitäisi olla joka miehellä!

      • Jutustelija1

        Mönkijät on kyllä kivoja, itse ajelin niillä 80/90 taitteen molemmin puolin.

        Polttelisi ajella vieläkin.


      • KaNamm

        Onko vakuutukset edelleen samoissa hinnoissa kun 40km/h traktorimönkijöillä?


    • Vakuutuss

      Joo saman verran makso vakuutus. Oliko jonku euron heitto ylöspäin.

      • Jutustelija1

        Halvalla menee, mutta menköön...


    • Cr250

      En ole seurannut asiaa juurikaan mut olenko ymmörtänyt oikein et perus b-kortilla saa ens heinäkuussa ajaa traktorimönkijää kuuttakymppiä?

      • Tietopank

        Juuri noin, jos ja kun laki hyväksytään esitetyn mukaisesti.


      • Jutustelija1
        Tietopank kirjoitti:

        Juuri noin, jos ja kun laki hyväksytään esitetyn mukaisesti.

        Itse ajelin kuuttakymppiä jo 80-luvulla tuolla Honda TRX 70 mönkijälläni. Jonka olin ostanut uutena liikkeestä.

        Samoihin aikoihin Kurko istuskeli Stadin Kaffe Stugalla H-D:n kanssa, oi niitä aikoja...


    • Mieskemistä

      60 tai peräti 80 mönkijällä? Oon ajellut naapurini linhailla 400 kuutioo ehkä 200km hiekkatie pitkin ja pakko sanoo et onhan sillä hieno kurvailla mut yli 50 vauhdit ihan surmaa. Tuntuu et kone hajoo kierroksista. Onko linhain ominaisuus vai onko paremmatkin merkit yli 50 nopeuksissa moisia kiljujia? Muuten voisin harkita itsellekin mönkijää mut jos nautittava nopeus 40 Max niin ei kiinnosta.

      • Jutustelija1

        Nuo linkin mönkijät meni 60km/h pienin todellista ja isommat 80km/h todellista. Rupunenkin tämänpäivän 400cc mene yli sataa jos on kaikki välit ynnä muut ok ja ei ole turhauttavia rajoittimia.


    • 400kuutiooo

      Kyllähän tosiasia on se ettei traktori mönkijällä voi oikein vauhtia pitää. Resonoi ,renkaat täristää ja kone ulvoo. Mulle sanoi yksi myyjä suoraan et älä kuvittele ajavasi tällä sitten työmatkaa maantiellä.
      Mönkijä on mönkijä.

      Omalla laitteella janut 700km 14kk aikana. Kertonee ettei tällä pitkää siivua ole taitettu....

      • Jutustelija1

        Nuo minun mönkijät oli ihan mukavia päästää menemään se 80km/h jota kulkivat (siis ne 250cc) vaikka kuinka pitkään.


    • Cfmoto

      Mä sain 17v synttärilahjaks elokuus Cfmoto 450L 40kmh kulkevan. Omistan T-kortin, ja vaikka kortti salliiki sen 40 vaa nii on se tuskaa ajaa nii hitaasti, pelkästää jos pääsis 45 nii olis suuri ero (kulkee siis tasantarkkaan 39-40 jatkuvasti) eikä ois kaiken tientukkona. Mutta minkäs sille voi, rajottimia en ala irrottelee. 5000km takana nyt ja muuten on mahtava vehje ja kelepaa ajella.

    • Cfmoto

      Nyt kun heinäkuus tää laki muuttuu nii onko se voi voi tilanne että t3a malli kulkee silti 40kmh vaikka 60 olisi laillista?

    • volvo0

      Tilattu.

      • volvo0

        Tilattu 2019
        OUTLANDER MAX XT 650 T ABC jaruilla
        Saa ajaa 80km Kulkee 105 Traktori


    • ertwer

      Onpa h*levetin lapsellista kirjoittelua. Vilkaiskaapa Nettimotosta minkä verran on T3a vehkeiden hinnat laskeneet, eli ei yhtään. Harmittaako ?

      • wannabemönkijämies

        Ei niitä noilla hinnoilla kukaan kyllä ostakaan :) Pyytää voi mitä vaan


    • olenksmietollo

      Maantieliikenne mönkijät80/h ja yli,ne kun pitää aina vuosikatsastaa.Itsellä arctic-cat 550alterra t3b.Nopeuskin 60/h melkein riittää,mutta kierrosrajoitin harmittaa kun kuudessakympissä alkaa rökeltämään.Systeemi ton rajoittimessa kääntää sytytystä myöhäselle rajoilla,niin eikös tuo lie koneelle tee hallaa?Teen mönkkärilläni pääasiassa töitä polttop,lumityöt ym.maantiellä ajot tosi vähäisiä,joten tarvisin vehkeestä kaikki tehot irti.asia vaan on,kun en löydä siitä edes cdi-poksia jonka vaihtaisin rajoittamattomaan,?

    • Anonyymi

      muutenkin käytettyjen mönkkäreiden hinnoittelu aivan outoa, jos uusi maksaa 10000eur, niin miten 10 vuotta vanhoista pyydetään 5te-6te?? vertailun vuoksi jos uusi henkilöauto maksaa n.30000, niin 10 vuoden päästä se on sen 5te. Mutta tietty toi hinnoittelu käytetyille varmistaa sen että uusia ostetaan:)

    • Anonyymi

      Minkä iköisenä saa ajaa tieliikennemönkijää??

      • Anonyymi

        Ei minkään ikäsenä.
        Iteltä vietiin kaikki ajo-oikeudet koska oon täyttäny 55 tai jotain. Virallinen asiakirja eli ajokortti on kyllä voimassa vuoteen 2033 mutta pakkotoimilaki vei ajo-oikeudet (ABCe).

        Ajo-oikeus on vanhan lain mukainen josta on viety kaikki vanhat oikeudet!

        Ainoa oikeus on vanha mopedin ajo-oikeus joka on kaikilla 80 -lukua ennen syntyneillä riippumatta onko ajanut mopedikorttia.

        Sitä oikeutta ei voi viedä kun ei ole merkitty ajokorttiin!

        Haluavat nyt että rupeen ajaan jälleen pappa-TUNTURIlla kuten aikanaan kesät talvet hakkapeliitat alla ja pappavisiiri edessä.


      • Anonyymi

        Vanhalla ajokortilla saisin ajaa siihen saakka kun täytän 70 vuotta vuonna 2033.
        Nyt kuitenkin jos pyydän rispaantuneen EU -ajokortin tilalle TRAFIlta uuden loppuu ajo-oikeuteni jo 5 vuoden päästä eli vuonna 2028.

        Eli oikeastaan yksiselitteistä vastausta ei välttämättä löydy.


    • Anonyymi

      Huoletonta ajoa kun ei tarvi koskaan katsastaa jossei oo tavaraliikenteessä käytössä.

      Itellä vietiin kilvet autosta kun olin menossa toiselle näytille ja 5 000 euroo maksuja!

      Ei koskaan mitään ajoneuvoo kiitos tässä maassa,

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1515
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      990
    Aihe