Normaali lepojännite?

Akunnapa

Olen ihmetellyt, miten minun Bilteman SMF akuissa vaikuttaa olevan korkeahko lepojännite, eli nyt on jo vuorokausi latauksesta ja lepojännite on vieläkin 13,2 V. Eikös nuo ole ihan tavallisia lyijyakkuja, joiden jännite levossa pitäisi olla siinä 12,75 V kun ovat aivan piritäynnä? Molemmat akut on mitattu kahdella eri jännitemittarilla ja oikein näyttää. Mikähän on vikana?

7

350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyrnävantorpeedo

      Mulla on ainakin levossa täysin vailla jännitettä, siis löysä ! Heti kun jännite alkaa nosta, niin puhutaankin jo puoliheijarista.

    • akunnapa

      Ei nyt näytä oikein menneen oikealle aihealueelle tämä vastaus. Pankaa ne höhhööh pornovastauksenne sinne seksi osastoon!

      Nyt asiaan! Onko liiallisesta jännitteestä vaaraa tai siis voiko olla ylijännitettä ylipäätään, eli voivatko akut räjähtää liialliseen lataukseen, mikäli on viallinen lataus? Voiko akun kiehumisen kuulla tai haistaa jotenkin?

      • Joakim1

        Ihan normaalitilanne tuo jännitteen pysyminen korkealla latauksen jäljiltä, kun mitään kulutusta ei ole ja erityisesti akun ollessa kylmä, jolloin itsepurkautuminen on olematonta.

        Akun kiehuminen alkaa jossain 14,5 V paikkeilla ja sen kyllä kuulee, ainakin korkillisesta akusta. Huoltovapaissa on yleensä kaasujen regenerointisysteemi, eli kaasua ei vapaudu normaalissa latauksessa.


    • Älä_hätäile

      Ihan normaalia noin lyhyellä ajalla. Joskus mittailin auton akkua kerran vuorokaudessa kun se jäi latauksen jälkeen pidemmäksi ajaksi pois käytöstä. Vasta neljäntenä tai viidentenä päivänä näytti samaa volttilukemaa kuin edellisellä mittauksella.

    • VPD6

      Samaa mieltä edellisen kommentin kanssa. Kunnossa olevassa akussa jännite laskee normaaliksi lepojännitteeksi 12,75 - 12,80 V muutaman päivän kuluttua. Vähän kommentti kyysyjän asian vierestä. Kun lepojännite on yllä mainittu, akku säilyy hyvin talven yli ulkosäilytyksessäkin olevassa veneessä. Olen ottanut akkujen kengät irti, nestepintojen tarkistus jos mahdollista, kansien puhdistus, napoihin ja akkukenkiin vähän suojaöljyä ja tarvittaessa lataus yksi akku kerrallaan. Jos akut vanhahkoja, olen tarkistanut lepojännitteen myös tammikuussa leudon sään aikaan ja ladannut tarvittaessa. Hyvin säilyneet jopa -30 asteen pakkasissa.

    • tavallista_

      Uutena mun AGM-akut piti jännitteen reilusti yli 13 V tasolla kuormastakin huolimatta. Jääkaappi, jonka piti osata kytkeytyä suuremmalle, varaajan jäädyttävälle teholle, vain kun lataus oli päällä, pysyi yli vuorokauden siinä tilassa. Vasta neljäntenä vuonna jääkaappi alkoi toimimaan suunnilleen aiotulla tavalla muutaman tunnin jälkeen.

    • MitaanTietamaton

      Latailin juuri ostamani 80Ah AGM:n. 12h jälkeen jännite oli 13,03V ja 24h jälkeen 12,98V. Mittari oli halpisversio, joka näytti auton laturin latausjännitteeksi 14,50V.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe