Poliisista päivää, från polisen god dag

Suomalainen48

Väitös: "Kaksikielisyys jäänne keskiajalta ja että ,kaksikielisyydentoteutuminen on järjetön fantasia""Poliisista päivää, från polisen god dag” tarkastetaan lauantaina 16. joulukuuta Vaasan yliopistossa." Suomen Polisijärjestön Liiton Mika Nygårdille tutkimustulos ei ollut yllätys-kielitaito ruostuu, kun sitä ei kohtaa eikä ole käyttöä.Suuremmaksi ongelmaksi koetaan venäjän kielen taidon puutteen, kasvavan työperäisen muuton takia, sekä lisääntyvän matkailun vuoksi.

Suomessa on kaksi virallista kieltä Suomi ja Ruotsi: Nyt tulkitaan perustuslakia, joka ei ole oikeusvaltiolle kunniaksi.

Perustuslain ristiriita tulee nykyisen mallisesta kielilaista, jolla valtio pakottaa kaikkien suomalaisten lukemaan pakkoruotsia.Mitä enemmän maallikona syventyy perustuslakiin, sitä enemmän lievä myötähäpeän fiilis siitä tulee. Missään perustuslaissa ei lue, että suomenkansalaiset olisivat tai pitäisi olla kaksikielisiä 88,3 % / 5,3 % kielisuhteella , vastoin omaa kieliidenttiään .
Suomi on lumedemokratia, ei täällä mitään todellista aitoa demokratiaa ole, nyt valtaa käytetään lyömällä käsijarru kiinni, estetään luonnollista kielten tarvetta suomessa.

Tuo tutkimus .”Poliisista päivää, från polisen god dag” tarkastetaan lauantaina 16. joulukuuta Vaasan yliopistossa." Tuo tutkimus suomenkielisten poliisien ruotsin taidosta on suomalaisen kaksikielisyyden koko kuva. Tuolta se näyttää, kun alle viiden prosentin vähemmistökieltä yritetään pitää pakolla virallisena kielenä koko maassa.

23

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sammasvenska

      Kieli on ajattelun väline ja jos sen hallitsee huonosti, on oletettavaa, että sen ymmärtäminenkin on vaikeaa. Ruotsin kielen yksi ongelma kouluopetuksessa suomenkielisillä on se, ettei sitä tarvita ja kohtaamisia on hyvin harvoin, kun oppimista ei arjessa tapahdu ,kun ei ole käyttöä niin ei ole. Ruotsinkielisellä suomen oppiminen on taas on päivittäin, koska oppimisympäristö sekä työympäristö on usein suomenkielinen, joten oppiminen on luonnollista. Missä me arjessa sitä puhuisimme ? .

      Miksi pakotetaan opiskelemaan pientä marginaalikieltä, mitä monikaan eläessään koskaan tulee tarvitsemaan ? EU-alueella missä suomikin on, noin 51% käyttää englannin kieltä. Käytetyimpien kielten puhujat muodostavat 80 %, mailman kielistä johon kärkipäihin englantikin kuuluu. Ruotsi kuten suomikin kuuluu 0.2 % vähiten puhutuimman kielien joukkoon, nykyinen kielipolitiikka ajaa suomalaiset nuoret pohjoismaalaiseen kielityhjiöön,

      Kaksikielisyys ja monikielisyys tarkoittaa suomalaisille arjessa vuorovaikutusta ihmisten välillä. On nurinkurista, että RKP:n virallinen linja on turvata ruotsin kielen asema vaatimalla yksikielisiä ratkaisuja päiväkodeissa, kouluissa ja korkeakouluissa. Nuorten suhtautuminen ruotsiin on muuttumassa. He eivät E2:n tutkimuksen mukaan välttämättä koe ruotsia tarpeelliseksi. Jos vuorovaikutus arjessa puuttuu, puuttuu myös aito tarve oppia.Ruotsin kieltä pitää koulupetuksessa perustella nykyistä paremmin.Kustannukset ja hyöty, ruotsin kielen opetuksessa ei kohtaa.

      Merkitys lähtee arjesta. E2:n mukaan alle 30-vuotiaista miehistä enään 26 prosenttia kannattaa kouluruotsin pakollisuutta--Samma på svenska

    • koivunikkari

      Vaikka Suomi muutettaisiin lailla yksikieliseksi me "hurrit" jatkaisimme eloamme kuten tähänkin asti, sillä niin vahvana elää ja tulee vastakin elämään kulttuurimme määrätyillä alueilla rakkaassa kotimaassamme,- joka oikeasti on EU:n alamainen. Så sluta med att ha framme stridsyxan i språkfrågan och låt alla blommorna blomstra.

    • hei-hei-suomi

      RKP politiikka on suurimalta osin valeuutista jota pakko levitetään.
      Eniten siitä taitavat kärsiä ehkä suomen ruotsinkieliset jotka eivät löydä omaa identitettiään suomalaisessa yhteiskunnassa.
      Hyväksymällä suomen suomenkieliseksi kansakunnaksi ja antamalla ruotsinkielelle vähemistökielen aseman ja oikeudet silloin hekin löytävät oman identiteettinsä joka varmasti poikkeaa keskiajan muinaisjäänteistä, silloin kakki suomalaiset ovat suomalaisia puhuvatpa he sitten mitä kieltä tahansa.

      • koivunikkari

        Mitä sinä tiedät meidän identiteetistä? Kuulosta siltä ettet ole aktiivisesti vuorovaikutuksessa tai kanssakäymisissä suomenruotsalaisten ihmisten kanssa sillä että kertoisi tuollaista "mutua". Meidän identiteettimme on vahva, ja se ei suinkaan ole riikinruotsalaista tai mitään muuta vaan puhtaasti meidän omista juurista kumpuilevaa vahvaa voimaa..


    • Pmmb

      Onko Jairillia vipinää yläpäässä taas tänään?

      • Nu_kan_jag

        Mikä on pamppu ruotsiksi ?
        Diplomat.


      • Vapaakielivalinta

        JOO olen lukenut ainut Keskipohjanmaalla , joka ymmärtää kielipolitiikasta. Ei ole ulkoistanut omaa järjen juoksua, toisin kuin muut. Aivopesu on suomalasiin enemmistöön niin vahvasti juurtunut. Alamaisia pitää olla..............historia ja kulttuuri edellyttää. Mutta olen huomannut ruotsinkieliset ovat vaienneet, eivät ole saaneet suomalaista mannekiiniä joka vuotiseen perinteiseen tapaan. Valita paikallinen suomalainen henkilö, joka on edistänyt ruotsin kieltä Kokkolassa.Viimeksi se oli Telimaa, joka lupasi laittaa hoitohenkilökunnan kielikurseille, kuntalaisten piikkiin, jos sattuisi kerran vuodessa joku ummikko ruotsalainen tulla hoitoon.

        On edistystä tapahtunut, joku vaan piti olla se rohkia pään avaaja, ruikuttajia kyllä löytyy joka puun takaa.

        ukolla vielä ajatus juoksee


    • älykäskaveri

      Sama kaveri joka on kirjoittanut KP:n mielipidepalstalle omalla nimellä, aivan asiaa on ollut.Kyllähän perustelut ja tilastot sekä tutkimukset on tukenut mielipiteitä.
      "
      Kaksikielisyys jäänne keskiajalta ja että ,kaksikielisyydentoteutuminen on järjetön fantasia""Poliisista päivää, från polisen god dag” tarkastetaan lauantaina 16. joulukuuta Vaasan yliopistossa."

      Antaa tämän päivän kuvan kaksikielisyydestä, mahdoton toteuttaa väestömäärään olevaa kielisuhdetta, kaksikielistä palvelua koko maahan.
      Vastarinta uuteen ajattelutapaan vie aina aikaa. Mutta jos ei muutoksia olisi tullut, olisimme vieläkin luolassa.
      On muuten vanhaa Ykspihlajan historia kuvia talentanut tuhansia digitaaliseen muotoon, tuleville sukupolville.
      Yksi syy varmasti on kateus kaveria kohtaan, on monitaitoinen, ja olisko sekin syy että on ruotsinkielistä sukua, ne on tunnetusti älykkääpiä, kuin suomalaiset.

    • valoatunnelissa

      Mikä on kielilisä ja paljonka se on kysyi-Tommi Lahtonen
      Kokkola lehti 9.12.2017

      Kokkola on 1.12.2017 luopunut erillisestä kielilisästä kaupungin hallituksen päätöksellä. Tämä jätettiin pöydälle 2015. Nyt se otettiin käsittelyyn julkisen keskustelun myötä, eriarvoisuuden poistamiseksi työyhteisöissä.Ei ruotsin osaaminen saa olla mikään ammattitaidon mittari.

      Askeleita oikeaan suuntaan........... Kielilisä on ollut noin 280 000€ vuodessa annettu pärsstäkertoimen mukaan- vaikka henkilö ei ole tarvinnut koko vuoden aikana ruotsin kieltä käyttää................. siis kuntalaisten rahoja !

    • faktatietoaon

      Miksi pakkoruotsi?
      - Ensiksi noin 1,5 miljdia maksava kaksikielisyys koko maata kattavana on epäonnistunut, monet tutkimukset ja tilastot sen osoittavat, ruotsin kielisyys painottuu Länsi-rannikolle, johon kielipalvelut on perusteltuja .Muu suomi 3,2 milj suomen kielistä joista 0,4% ruotsinkielistä, hekin osaavat suomea, kun sitä päivittäin kohtaavat.

      Valtio maksaa noin 100 milj€ kielilisää suomen 33-kaksikielisille kunnalle, muitten valtio osuuksien lisäksi.

      Lisäksi virkamies opiskelu maksaa noin 17 milj -vuodessa, joka kasvattaa kaksikielistä byrokratia hallintoa, joka jo ennestään on eu-alueen suurempia-väestömäärään nähden. Lisäksi virkamiehen työelämän kaari julkisella sektorilla on noin 35-40 vuotta, tämä näkyykin julkisen sektorin kustannuksissa, tulee paljon päällekkäishallintoa, koulutuksen myötä johon ei ole todellista tarvetta.


      Tuo tutkimus .”Poliisista päivää, från polisen god dag” tarkastetaan lauantaina 16. joulukuuta Vaasan yliopistossa." Tuo tutkimus suomenkielisten poliisien ruotsin taidosta on suomalaisen kaksikielisyyden koko kuva. Tuolta se näyttää, kun alle viiden prosentin vähemmistökieltä yritetään pitää pakolla virallisena kielenä koko maassa.

      Tämä on faktaa......................................ja kun tärkeimiä rahareikiä olisi suomessa, on perusteltua ja kyseenalaistaa nykyisen mallista kielilakia.

    • pärttyli

      Från Gestapo och nkvd, god morgon.

    • Tuo tutkimus .”Poliisista päivää, från polisen god dag” tarkastetaan lauantaina 16. joulukuuta Vaasan yliopistossa."Suomenkielisten poliisien ruotsin taidosta on suomalaisen kaksikielisyyden koko kuva. Tuolta se näyttää, kun alle viiden prosentin vähemmistökieltä yritetään pitää virallisena kielenä koko maassa.Tätä tukevat e2 ilmestyvä tutkimus, jossa 56% suomenruotsalaisista käyttävät suomen kieltä julkisia palveluja käyttäessään, aivan luonnostaan, eivätkä he näe että heidän kansalaisoikeuksiaan rikotaan, asutaanhan suomessa.Myös samainen e2 tutkimus osoitti että oppilaista 23% on enään halukas opiskelemaan ruotsia, jota he eivät omassa arjessa kohtaa.Internet on teknisesti yhdistänyt maat ja ihmiset. .Ruotsi ei ole maailmankieli, eikä sivistyksen mittari , jota puhutaan 0.2% mailmassa.

      Tarvitaan yhteinen kieli .Englannista on muodostunut kieli, jolla pärjää laajimmin kansainvälisessä kanssakäymisessä, englannilla voitaisiin myös Suomessa asuvat erikieliset asukkaat sitoa yhteen ja muuhun maailmaan.Viime vuoden lopussa Manner-Suomessa asui vieraskielisiä yhteensä 351 738 ja puhuttiin jo yli 150:tä eri äidinkieltä. Ruotsinkielisiä oli 263 948,näin mailma muuttuu...

    • Kansallisen kielivarannon visio .Vuonna 2025 Suomi on aktiivinen kansainvälisen yhteisön jäsen vahvuutena kielellinen ja kulttuurinen moninaisuus. Kielitaitoja kehitetään ja kieliä käytetään. Jokainen työikäinen osaa suomea ja englantia sekä useimmat osaavat yhtä tai useampaa muuta kieltä. Lisäksi kannustetaan opiskelemaan kieliä työelämässä ja vapaa-ajalla
      sekä kehittämään jatkuvasti kielitaitoaa

      Suomessa on kaksi virallista kieltä Suomi ja Ruotsi: 88,3 % / 5,3 % kielisuhteella .Tutkimus: Poliisista päivää, från polisen god dag” tarkastetaan lauantaina 16. joulukuuta Vaasan yliopistossa."Suomenkielisten poliisien ruotsin taidosta on suomalaisen kaksikielisyyden koko kuva. Tuolta se näyttää, kun alle viiden prosentin vähemmistökieltä yritetään pitää virallisena kielenä koko maassa.Tätä tukevat e2 ilmestyvä tutkimus, jossa 56% suomenruotsalaisista käyttävät suomen kieltä julkisia palveluja käyttäessään, aivan luonnostaan, eivätkä he näe että heidän kansalaisoikeuksiaan rikotaan, asutaanhan suomessa.Myös samainen e2 tutkimus osoitti että oppilaista 23% on enään halukas opiskelemaan ruotsia, jota he eivät omassa arjessa kohtaa.

      Internet on teknisesti yhdistänyt maat ja ihmiset. Sen lisäksi tarvitaan yhteinen kieli. Suomi ei ole maailmankieli, eikä ruotsikaan. Englannista on muodostunut kieli, jolla pärjää laajimmin kansainvälisessä kanssakäymisessä, englannilla voitaisiin myös Suomessa asuvat erikieliset asukkaat sitoa yhteen ja muuhun maailmaan.

      Viime vuoden lopussa Manner-Suomessa asui vieraskielisiä yhteensä 351 738 ja puhuttiin jo yli 150:tä eri äidinkieltä. Ruotsinkielisiä oli 263 948. Suomi on monikulttuuristunut ja -kielistynyt viime vuosina voimakkaasti kasvaneen maahanmuuton myötä. Tämä asettaa uusia vaatimuksia maahanmuuttajien muun kielitaidon tunnistamisen ja tunnustamisen käytännöille.Näin mailma muuttuu..toivotaan että suomi on kehityksessä siinä mukana, eikä pidetä käsijarrua päällä

    • Suomalainen-ranta-hurri

      Mikä on minun identiteetti esivanhempani ovat äidinkieletään ruotsinkielisiä, minä olen kuitenkin suomenkielinen suomalainen?
      Suomen ruotsinkielisillä henkilöinä ei ole mitään tekemistä ruosalaisen identiteetin kanssa.

      Kolmikymmenvuotisessa sodassa ruotsin armeijan suomalainen ratsuväkiosasto oli vaatimaton, mutta kurinalainen taistelutapa ja hyvä yhteishenki teki hakkapeliitoista kuitenkin pelottavan aseen.
      Nuoret suomalaiset hakkapeliitat tekivät myöskin ruotsin kotirintamalla kymmeniätuhansia naisia raskaaksi lapsista ei kuitenkaan tullut ruotsinsuomalaisia vaan heti ruotsalaisia.

      Ruotsista tuli aikonaan ruotsalaisia pakolaisia ja aatelisherroja heidän jälkeläisiään ei kuitenkaan enää voi kutsua suomen ruotsalaisiksi.

      Suomen viralliseksi kieleksi ainoastaan suomenkieli ja ruotsinkielisille vähemmistökielen asema silloin suomen ruotsinkielisten ei tarvitse haeskella identiteettiään ruotsista.

      Suomen ruotsinkiellisillä, sekä minulla ja monilla muilla esivanhempien kautta olisi sama identiteetti josta voisimme olla yhdessä ylpeitä suomalaisia.

    • Keinot vision saavuttamiseksi !---vapaakielivalinta

      kielten opiskelu alkaa alakoulun 1. luokan keväällä. A1-kieleksi suositellaan muuta kuin englantia.

      valinnainen A2-kieli varhennetaan alkamaan 3. luokalta, pääsääntöisesti englanti.

      lukiossa mahdollistetaan joustava, pitkäjänteinen ja monipuolinen kieltenopiskelu ainerajat ylittävillä kokonaisuuksilla.

      suullisen kielitaidon koe osaksi vieraiden kielten kokeita ylioppilastutkinnossa.

      oppilaitoksiin eri asteille polkuja kieliin: kielikerhoja, pelejä ja muita digitaalisia sovelluksia.

      kuntia kannustetaan laatimaan vuoteen 2020 mennessä kieli- ja kansainvälisyysohjelmat turvaamaan kielipolkujen jatkumo, kielivalintojen tarjonta ja jakauma kunnan/maakunnan elinkeinoelämän sekä kansallisiin tarpeisiin.

      yliopistojen tutkintoasetuksella opiskelijalta edellytetään vähintään kahden vieraan kielen taitoa.
      Siihen kehitetään joustavia malleja yliopistojen, lukioiden ja vapaan sivistystyön yhteistyönä.

      korkeakoulut sopivat Unifin ja Arenen johdolla työnjaosta ja yhteistyöstä Aasian ja Afrikan kielten perusopetuksesta kielikeskuksissa tai vastaavissa rinnan kielten tutkintokoulutuksen kehittämisen kanssa.


      yliopistot kehittävät uusia kieliaineita ja muuta substanssia yhdistäviä tutkinto-ohjelmia.

      Globaalinen kielimailma muuttuu, onko syytä pitää käsijarrua päällä, kulttuuriin ja historiaan vedoten.

      Ruotsin kieli ja kulttuuri säilyy suomessa, vapaakieli valinta ei ole sille uhka millään muotoa, tarpeet kohdistetaan alueille missä on todellinen tarve.

      Muutokset aiheuttavat tunne reaktioita, nuoret ovat tulevaisuuden rakentajia, kielipolitiikka ja valtapeli ei saa siihen vaikutaa,

    • näinruotsissa1

      Ruotsissa puhutaan ruotsia, suomessakin pakotetaan puhumaan ruotsia

      Ulf Kristersson (M) höll sitt första jultal: ”I Sverige talar man svenska”I Sverige talar man svenska och här gäller svenska lagar. Det var Moderatledaren Ulf Kristerssons budskap i det första jultal han höll som ny partiledare.– Så står man inte ut med individualism, jämlikhet och jämställdhet, ja, då är nog inte Sverige rätt land att skapa sig en framtid i, säger han.Det krävs i grunden inget konstigt för att börja lösa Sveriges problem, enligt Kristersson.

      "Ruotsissa puhutaan ruotsalaista ja ruotsalaista lakia. Se oli maltillinen johtajan Ulf Kristerssonin viesti ensimmäisellä vuosisadalla, jonka hän piti uuden puolueen johtajana.- Toiseksi. Ruotsissa puhut ruotsia. Täydellinen ruotsinkielisyys on ylivoimainen, mutta täysin ymmärrettävä ruotsi on syvästi aliarvioitu. Jos et puhu ruotsia, sinun on vaikea päästä ruotsalaiseen yhteiskuntaan".Olisko täällä suomessa sama ongelma, kielivähemmistö on sulkenut itsensä omaan reviiriin, päiväkodit koulut ym.halutaan suojella omaa kulttuuria, hinnalla millä hyvänsä, jopa pakkoruotsittamalla jokaista suomalaista, vastoin suomalaisten ja nuorten omaa tahtoaan

    • Suomalainen-ranta-hurri

      *****

      Suomen ruotsinkielisten kulttuuri on muodostunut suomessa suomalaisten keskuudessa ihan samalla tavalla kuin mm. hämäläisten, karajalaisten, saamelaisten ym kultuurit.
      Kaikki suomenkulttuurit sisältävät myös muualta tulleita vivahteita.

      Suomen ruotsinkieliset etsivät itseään ruotsista ja pyrkivät samaistumaan ruotsalaisiksi vaikka olisivat asuneet suomessa jo vuosisatoja.
      Suomenkielisiä kouluja perustettiin vasta noin 150 vuotta sitten.
      Usealla paikkakunnalla ihmiset ovat käpertyneet oman kylän nurkkiin ja sieltä on ollut vaikeaa lähteä hakemaan koulusivistystä muualta, ennen papit pitivät lukukinkereitä ja opettitavat ihmisiä lukemaan ja kirjoittamaan.

      Mielestäni suomen ruotsinkieliset saisivat enemmän arvostusta vähemmistökielen asemasta.
      Suomessa on paljon kieliryhmiä jotka menevät lukumäärältään ruotsinkielen edelle, kohta he voivat vaatia itseään suomen viralliseen kieleen.
      Olisi aika päättää, suomesta virallisesti yksikielinen maa ja antaa suomen ruotsinkielisille etuoikeus liittyä vähemistökielenä virallisesti suomeen, koska hehän ovat suomalaisia, yhdessä voisimme estää ettei meille tuputeta muita kielirymiä, joista vain tulisi lisäkustannuksia suomen veronmaksajille.
      Vapaa kielivalinta opiskella mitä kieltä tahansa edistää suomen kansainvälistymistä.


      *****

      • Hahahaaaaaaaa

        Paras olis, suomen ja ruotsinkielet kotikielenä ja ykköskieli englanti.


    • Näissä kielikeskusteluissa on ollut kyse ainoastaan siitä että pakko- opetetaan ihmisille vierasta kieltä jota he eivät kaiken todennäköisyyden mukaan koskaan tarvitse.
      Kaikki vapaaehtoisesti tapahtuva vieraiden kielten opiskelu on hyvä asia. Sensijaan sellaisten kielten pakko- opetus joita tuskin koskaan tulee tarvitsemaan on älytöntä kielenopetuksen resurssien haaskausta.

      Ainut järkevä kieltenopetuksen malli: Äidinkieli kaikille pakollinen (äidinkieltään osaamattoman on vaikea omaksua vieraita kieliä), kaikki vieraat kielet valinnaisia.

    • äytyy sanoa että ei suomen historian saatossa ole demokratiaa näin halvennettu, kuin suomen kielipolitiikassa.Suomen kaksikielisyyttä pidetään yllä, vaikka käytännössä se ei toimi, eikä ikinä tule toimimaaan .Suhteessa 88,3 % / 5,3 % väestömäärä jossa suurin osa ruotsinkielisyys on länsirannikolle.Muu suomi kärsii "pakkoruotsista" kieli jota eivät arjessa kohtaa.

    • Kieli on ajattelun väline ja jos sen hallitsee huonosti, on oletettavaa, että sen ymmärtäminenkin on vaikeaa. Suomessa on kaksi virallista kieltä Suomi ja Ruotsi: 88,3 % / 5,3 % kielisuhteella..Perusteluja voi esittää vapaan kielilain puolesta, jota suomalainen enemmistökin haluaa. Myös elinkeinoelämä on tätä painottanut., ilman että se olisi ruotsin kieltä tai suomenruotsalaisia vastaan.( voiko ruotsin kielen pakkoopiskelua perustella historiaan ja kulttuuriin vedoten 2000-luvun suomessa ?)

      Internet on teknisesti yhdistänyt maat ja ihmiset. Sen lisäksi tarvitaan yhteinen kieli. Suomi ei ole maailmankieli, eikä ruotsikaan. Englanti , ( jota puhutaan on 80% mailman kielistä) on muodostunut kieli jolla pärjää laajimmin kansainvälisessä kanssakäymisessä. Viime vuoden lopussa Manner-Suomessa asui vieraskielisiä yhteensä 351 738 ja puhuttiin jo yli 150:tä eri äidinkieltä. Ruotsinkielisiä oli 263 948. Suomi on monikulttuuristunut ja -kielistynyt viime vuosina voimakkaasti kasvaneen maahanmuuton myötä. Tämä asettaa uusia vaatimuksia maahanmuuttajien muun kielitaidon tunnistamisen ja tunnustamisen käytännöille.

      Myös heikon kielitaidon antoi tutkimus "Poliisista päivää, från polisen god dag” joka tarkastettiin lauantaina 16. joulukuuta Vaasan yliopistossa.”.”.Suomen Poliisijärjestöjen Liiton järjestöpäällikkö Mika Nygårdille poliisien heikko kieli- tutkimustulos ei ole yllätys.. Tuolta se näyttää, kun alle viiden prosentin vähemmistökieltä yritetään pitää väkisin virallisena kielenä koko maassa.
      Tätä tukevat e2 ilmestyvä tutkimus, jossa 56% suomenruotsalaisista käyttävät suomen kieltä julkisia palveluja käyttäessään, aivan luonnostaan, eivätkä he näe että heidän kansalaisoikeuksiaan rikotaan, asutaanhan suomessa.

      Myös samainen e2 tutkimus osoitti että oppilaista 23% on enään halukas opiskelemaan ruotsia, jota he eivät omassa arjessa kohtaa.Näin mailma muuttuu..toivotaan että suomi on kehityksessä mukana, eikä pidetä käsijarrua päällä, nuoret ovat tulevaisuuden päättäjiä sekä rakentajia suomessa.

      Hyvää tahtoa ja joulumieltä kaikille !

    • Totta "Suomi on edelleen maa, jossa lobbaamista ei säädellä laeilla eikä rekistereillä.”Siinä on julkisen ja yksityisen edun välinen ristiriita.Ketkä meillä suomessa päättää asioista? Nyt alkoholilaki vastoin asiantuntija lausuntoja, pakolla vietiin läpi. Natoon hivutellaan aseteollisuuden lobbareiden luomilla sodan uhkakuvilla-pakolla.Pakolla on kaikkien suomalaisten opiskeltava pakkoruotsia , lobbareitten ja lahjonnan avulla estetty demokratiaa toteutumasta- vapaata-kielivalintaa vuosikausia. Pakkoruotsia on valtion komennoin opiskeltava peruskoulusta yliopistoon kuin muinoin Neuvostoliitossa marxismi-leninismiä ikään. Niiltäkään ei yksikään sielu välttynyt-ja pakolla.

    • Totta "Suomi on edelleen maa, jossa lobbaamista ei säädellä laeilla eikä rekistereillä.”Siinä on julkisen ja yksityisen edun välinen ristiriita.Ketkä meillä suomessa päättää asioista? Nyt alkoholilaki vastoin asiantuntija lausuntoja, pakolla vietiin läpi. Natoon hivutellaan aseteollisuuden lobbareiden luomilla sodan uhkakuvilla-pakolla.Pakolla on kaikkien suomalaisten opiskeltava pakkoruotsia , lobbareitten ja lahjonnan avulla estetty demokratiaa toteutumasta- vapaata-kielivalintaa vuosikausia. Pakkoruotsia on valtion komennoin opiskeltava peruskoulusta yliopistoon kuin muinoin Neuvostoliitossa marxismi-leninismiä ikään. Niiltäkään ei yksikään sielu välttynyt-ja pakolla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe