Älä kolaroi

JoSyntyessään

12

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • härpäkkeitä-puuttuu

      Grande Punto oli uutena viiden tähden arvoinen turvallisuudessa, nyt on haluttu näpäyttää valmistajaa kun se ei ole enää vuosiin kehittänyt autoa, ja uusimmat turvallisuushärpäkkeet siitä puuttuvat. Kolariin joutuminen tuskin on sen vaarallisempaa kuin muissakaan luokan autoissa, on 6 airbagia yms. Tietenkään ei ole kannattava malli ostaa nyt uutena, ennen kuin valmistaja uudistaa hela hoidon. Käytetyn GP:n voi hankkia aivan siinä missä jonkun muunkin ko. kokoluokan auton. Kolaria nyt ei kannata ajaa millään autolla...

      • härpäkkeitä-puuttuu

        Kattelin juuri Fiatin sivuja, ja tämä asiahan ei edes koske Suomea, sillä Puntoa ei näköjään edes myydä täällä. Vanhat Puntot on edelleen turvallisia siinä missä muutkin vanhat saman kokoluokan autot. Eli ehkä ei kannata ajaa millään vanhoilla autoilla, kun nekin saavat samoilla kriteereillä nolla tähteä?

        Vähän outoa kyllä tuo on, että valmistaja ei ole pitänyt Puntoa kuranttina, sillä sen luulisi olevan tärkeimpiä malleja Fiatille?


    • SX75

      20 v Puntolla tulee täyteen ensi syksynä. Minuun ei ole vaikuttanut nuo kolarijutut millään lailla.
      Kun en ole kolaroinut.

    • GrandePuntoClub

      Siis Puntohan on just turvallinen törmäyksessä, varsinkin 06 markkinoille tullut GP ja uudemmat myös. Sai 5 tähteä, parempi kuin monet Daciat jne. Nyt vaan kriteerit varusteissa kovemmat eli törmäyksen estämisen varusteet kuten kaistavahti vakiovarusteista puuttuu ja olikohan myös sivuturvatyynyt jotka Punton vak.varusteista puuttuvat. Nämä tiukemmissa kriteereissä vähentää tähtiä. Edelleen keulatörmäyksen osalta turvallinen.

    • GrandePuntoClub
    • turhaaturvahömppää

      Eurooppalaiset standardit tekevät pikkuautoistakin painavampia kuin 80-luvun normaalikokoiset autot.
      Esimerkiksi 2017 Fiat panda perusmallin oma paino on 1015 kg, itsellä oli ensimmäisenä autona Honda Accord 1,6l 1984, oma paino 985 kg.
      Panda saataisiin painamaan 750 kg pelkästään karsimalla turva- ja mukavuusvarusteita 90-luvun tasolle. Tekisi hyvää polttoaineenkulutuksella ja uuden auton hintalapulle. Mieluummin ostaisin 8000 eurolla uuden auton ilman turvatyynyjä, lukkiutumattomia jarrua, ajonvakautusta, ajonestoa, ilmastointia, sähköikkunoita jne. kuin samalla rahalla 5 vuotta vanhan 80000 km ajetun pikkuauton, jonka varusteista ei kaikki ole kuitenkaan ihan pelissä mukana.
      Onneksi Fiat tekee vielä joitain automalleja, joissa turvahömppä ei ole suunnittelukriteereissä ihan päällimmäisenä. Harmi vain, että näitä turvamääräykset rimaa hipoen ylittäviä karvalakkimalleja ei tuoda Suomeen. Ja on niissäkin tietysti kaikki nuo luettelemani määräysten mukaiset ominaisuudet (turvatyynyt, lukkiutumattomat jarrut ja ajonvakautus).

    • Hheikkii

      Eikä Puntoa kannattaisi toistaiseksi maahantuoda Suomeen vaikka Ruotsiin maahantuodaan kun on tuo arvostelu ja turvattomuus. Fiat Chryslerin kannattaisi istua oikeastikin suunnittelupöydän ääreen. Marchionne ei ole saanut uudistuksia aikaan lukuun ottamatta tuota Chryslerin fuusiota 2009. Onko muita uudistuksia tapahtunut Fiatilla ja Chryslerillä Marchionnen aikana? Tai sitten Fiatin pitäisi saada oikeasti apua BMW:ltä, Daimlerilta, Fordilta tai Volkswagenilta. Toivotaan, että Fiat löytää vielä sen oikean kumppanin. Saksalainen olisi paras kumppani :)

      • Hheikkii

        VW tai Toyota Fiatin kumppaniksi :) Ei tästä muuta taida tulla mitään? Montako vuotta Marchionne on johtanut Fiatia yhteensä? Pitäisikö vaihtaa tuotekehitysvastaava vai pääjohtaja? Kenen vastuulla ovat autojen suunnittelu ja turvallisuus? Giugiaro on jo jättänyt Fiatin aikoja sitten, eihän tämä voi olla enää hänen vastullaan? Saksalaiset, japanilaiset ja italialaiset ovat parhaiten, kun taas Peugeot ja Citroen ovat mätämunia eli eivät osaa mitään iskarit, koiranluut ja taka-akselisto paskana PSA romuissa:)


    • sefriguf

      Kun kilometrin pituinen tavarajuna ajaa Toyotan liiskaksi niin siinä ei turvallisuutta kerkee miettiä.

    • GrandePuntoClub

      Siis onhan Marchionnen aikaan tullut uutuuksia Fiatilta. Vuoden 2009 jälkeisiä täysin uusia malleja Fiatilta ovat mm. Panda, Freemont ( no jaa, perustui kyllä Dodge Journeyhin), 500L, 500 L Cross, 500Living, 500X, Tipo (3 korimallia), Argo ja 124 Spider. Tähän päälle vielä konsernin muiden merkkien uutuudet niin kyllähän uutuuksia on markkinoille tullut. Myyvätkin ihan hyvin, Jeepinkin myynti kasvanut jo useita vuosia. Renegade ja sisarmalli 500X ovat myyneet markkinoille tulosta asti tosi hyvin, tänä vuonna tosin pieni notkahdus tullut, silti vieläkin melko suosittuja. Luulisi FCA:n pärjäävän ilman liittolaisia. Onhan sillä jo yhteistyötä joidenkin pakujen ja 124 Spiderin kanssa.
      Tässä on jotakin kerrottu myynnistä:
      http://www.4x4maailma.fi/euroopan-crossover-ja-suv-maastureiden-myynti-q32017/

    • GrandePuntoClub
    • jeejeejep

      Mun Puntossa vm 2010 on kylläkin 7 airbagia ja taatusti kestää turvallisuusvertailun mihin tahansa samanikäluokan tai kokoluokan muuhun autoon.

      Siitähän on myöhemmin tehty halpoja alennusmalleja joista mm osa airbageista puuttuu. Sellanen otettiin sitten tuohonkin testiin. Ja kuten siinä todettiin nii n kun autossa ei ole näitä ajoavustinjärjestelmiä niin siitä osasta tulee 0 tähteä. Jolloin koko testistäkin tulee 0. vaikka kolariturvallisuus on samalla tasolla kuin aikasemminkin. Jos siis varustelu on sama eikä riisuttu. Siltäosin se aikaisempi niiden kroteerien mukainen 5 tähden suoritus ei ole muuttunut mihinkään jos auto vaan on kunnossa eikä esim ruostunut.

      Grande Punton kori on kehitetty yhdessä Opelin kanssa ja nykyinenkin Corsa käyttää edelleen samaa koria.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1719
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1678
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      14
      1209
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1154
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1132
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1047
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1001
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      985
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      984
    10. 9
      976
    Aihe