Aktiivimalli käyttöön ensi vuoden alusta

Thästhistspoisss

"Aktiivimallissa on oleellinen heikennys työttömien asemaan. Työttömyysetuus maksetaan ensi vuoden alusta alkaen 65 työttömyysetuuden maksupäivältä eli kolmen kuukauden aikana 4,65 prosentilla alennettuna, jos henkilö ei ole edellisen 65 maksupäivän aikana osoittanut aktiivisuutta"

Jippii, zäppädäppädää, viuiu, jees, yeh, jippii jippii, vautsi vau vau

Kjäh kjäh kjäh

dä dää

39

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perustuslaillisuus

      Mahtaako olla kaikinpuolin perustuslain hengen mukainen toimi

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001934793.html

      perustuslaki takaa myös:

      https://www.laki24.fi/ihpe-perusoikeudet-perusturva/

      vaan tuo on ollut jo nyt liian alhainen,joten päätös ei voi olla perustuslain hengen mukainen siinä suhteessa. Sosiaaliturva on myös ihmisillä eria suuruinen,joten leikkaus tuntuu toisilla erilailla kuin toisilla,joten toimet ovat kansalaisia eriarvoistavia monin tavoin perusturvaa tarkasteltaessa eri kantilta.

      Perustulon tarkoitus on lainhengessä myöskin edistää henkilön ja perheen toimeentuloa,joten päätös on tuossakin suhteessa enemmänkuin kyseenalainen,sillä sen sisällön tarkoitus on rankaista työtöntä ja patistaa töihin ,kuten työministerimme on asian ilmaissut .Työttömällä ei kuitenkaan tarjota tuossa mallissa mahdollisuutta työhön,joten tuolta osin toimi on vastoin lain sisältöä . Toimi leikkaa ja vähentää työttömän toimeentulomahdollisuutta.Kaikki eivät saa esim toimeentulotukea,joten näin käy väistämättä joidenkin osalta, vaikka tuota toimeentuloa paikattaisiin toimeentulotuen kautta.

      https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/komitea-suomen-tyomarkkinatuki-liian-pieni-jaa-alle-kolmannekseen-mediaanitulosta/6422146#gs.bO04Xos


      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/237109-liian-passiivinen-tyoton-menettamassa-465-etuudestaan-aktiivimallia-kasitellaan

      Mahtaako olla punnittu perustuslaillisuus loppuunsaakka saati ollenkaan?

      • Sipilöintiä

        No kysyppäs vaikka Sipilältä.


      • työttömyyskorvaus

        Kun yksi avoin työpaikka on seitsemää
        työtöntä kohti täytyy tämän lain olla
        rangaistus heille.
        Uuden lain mukaan kansanedustajat saavat
        kolme vuotta sopeutumisturvaa.
        Kymmenien vuosien työuran jälkeen irtisanottu.
        saa neljäsataa päivää työttömyyskorvausta,
        jota nyt leikataan n. yhdenpäivän verran kuukaudessa.
        Perustuslain mukaan kaikki kansalaiset ovat
        tasa-arvoisia, joka ei toteudu tuossa.


    • thäsihtspoisss

      Hei

      Sun varmaan kannattaa tehdä valitus seuraaville (jos oot työtön, niin on aikaa):
      ennen valitusta kysy kuitenkin Kelalta ensin.

      - luottamus miehelle
      - luottamus naiselle
      - luottamus henkilölle
      - AY-liikkeelle
      - HIV-liikkeelle
      - BMW liikkeelle
      - Aa-kerholle
      - valejuristille
      - euroopan komissiolle
      - euroopan parlamentille
      - euroopalle
      - Presidentti sauli niinistölle
      - antti rinteelle
      - kuluttaja asiamiehelle
      - kuluttaja asianaiselle
      - kuluttaja asiahenkilölle
      - poliisille (ja rosvoille)
      - käräjä-oikeudelle
      - hovi-oikeudelle
      - korkeimmalle hallinto-oikeudelle
      - oman käden oikeudelle
      - tuomareille (myös pesäpallo tuomarit)

      Uskon että tämä auttaa että saat läpi varmasti, että sinä ja kollegasi saatte taas rauhassa levätä sohvillanne tupakki suussa ja kaljapullo kädessä.
      Me maksamme, käymmehän me töissä.

      kjäh kjäh kjäh

      • Työtön_muttei_toimeton

        Kuule ei tässä paljon ole sohvalla ehditty maata. Tänään olen ollut hyvinkin aktiivinen ja olen seurannut monta tuntia kyykytysmalli-keskustelua. Näiden lisäksi olen kuntoillut paljon: voimistellut sekä nostellut painoja. Tiedoksi vaan, että toimin lasten ja nuorten tukihenkilönä, olen mukana vapaaehtoistyössä sekä erään maahanmuuttajaperheen tukihenkilönä. Vuodesta 2015 lähtien olen opiskellut eri alojen tietokirjallisuutta itsenäisesti. Tänä syksynä kävin työväenopistossa opiskelemassa koreankielen alkeet ja keväällä kaksi kurssia venäjää. Tänäänkin olen noussut klo 06.00 enkä ole vielä tv:tä avannut, sohvalla en ole kerinnyt olla. Kaljaa olen juonut viimeksi armeija-aikana yli 20 vuotta sitten, ja silloinkin puoli lasillista. Työttömänä olen ollut nyt kolme vuotta.


    • jojovain
    • beethooven

      Kohta palaa varmaankin taas lisää ties missä taas kerran. Hihihihihihihihihihi.

    • dsrydfyj

      Ootte te kyllä hulluja. höhöhöhöhöhö.

    • dyhd

      Menkää töihin kun se kerran niin helppoa on !

    • kattotaany

      Jahka tuo tuollasena läpimenisi se tarkoittaisi käytänössä sitä että Suomi lakkaisi olemasta oikeusvaltio. Ei oikein jaksa uskoa että niin kävisi, eiköhän tuo lainsäätäjällä järki voita.

      • humidori

        Satun tietämään, että laki menee varmasti läpi.


      • Perunamakkarat

        Kovin paljon sitä ei tarvitse edes arvuutella. Hallituksella on enemmistö paikoista eduskunnassa. Se on sitä myöten selvä.


      • enmenisivalalle

        Eikös se valoikunnassa punnita on ko toimet perustuslain ja lain hengenmukaisia . Lait on tehty ja niiden henki on se että niiden kautta luodaan rajat ,säännöt ja pyritään turvaamaan yhteiskunta ja heikompien asema . Tässä tapauksessa lakia käytettäisiin heikentämmään heikoimpien asemaa ei turvaamaan okeuksia. Lähtökohtaisesti lakia käytettäisiin väärin perustein,sekä perustuslain vastaisesti viemään perustrvaa,kun perustuslailla tuo on säädetty yksiläiden perusoikeudeksi.Hallitus tekee vain ehdoitukset laiksi ei punnitese ja päätä toimista lopullisesti.


      • Meni_jo
        enmenisivalalle kirjoitti:

        Eikös se valoikunnassa punnita on ko toimet perustuslain ja lain hengenmukaisia . Lait on tehty ja niiden henki on se että niiden kautta luodaan rajat ,säännöt ja pyritään turvaamaan yhteiskunta ja heikompien asema . Tässä tapauksessa lakia käytettäisiin heikentämmään heikoimpien asemaa ei turvaamaan okeuksia. Lähtökohtaisesti lakia käytettäisiin väärin perustein,sekä perustuslain vastaisesti viemään perustrvaa,kun perustuslailla tuo on säädetty yksiläiden perusoikeudeksi.Hallitus tekee vain ehdoitukset laiksi ei punnitese ja päätä toimista lopullisesti.

        Valiokunnissa on jo käynyt. Sieltä tuli vissiin sellainen parannus, että ei voi taannehtavasti katsoa aktiivisuutta ennen lain voimaantuloa.


      • vaiettäsillälailla

        Se jos tuo menee Suomessa lakiin ei se tee toimia oikeutetuksi .
        Edes lainsäätäjä, säätämällä lakeja ei muuta kansainvälisiä säädöksiä ,eikä ihmisoikeudellisia määreitä.

        Ottamalla lainsädännön kautta oikeutuksen ihmisoikeudellisten asioiden yli, tahtoo kertoa lähinnä vain sen kuinka hallitomme suhtautuu näihin asioihin ja sen millainen hallinto meillä on .


    • Huijaritvieuskottavuuden

      Helvetin hyvä ja vitun lorveille ei pitäisi maksaa mitään .

      Työttömiä nähneenä velkasaneerauksessa eivät halua töitä niin ne pitäisi laittaa pois kuormittamasta suotta niiltä jotka haluavat töitä.

      Velkoja maksamattomia on ihan turha pitää työkkärissä ja tiedän näitä huijareita.

      Sitten kaikki ihmiset leimataan luusereiksi näiden vitun huijareiden takia.

      Olen ollut aktiivinen ko´ko työttömyysaikana ja pääsin opiskelemaan uutta ammattia työttömyysturvalla niin olen iki onnellinen kun ei tarvitse lainaa ottaa.

      Työkkäri on auttanut eikä koskaan ole tuomittu vaikka ikäni takia tuskin töitä en saaa,

      Haluan opiskella silti kun ei kiinnosta kotona toimettomana lojuminen.

    • oikeusvaltiontavat

      Asia on vastoin oikeusvaltion periaatteita. Yhdessäkään oikeusvaltiossa ei työttömyys ole määritelty rangaistavaksi teoksi,kuten tämän asian puitteiss lakiin kirjatessa kävisi.Työttömyydestä rangaistaisiin,jolloin siitä tehtäisiin rikos. Oikeusvaltioissa noudatetaan oikeusvaltion periaatteita ja kunnioitetaan ihmisoikeuksia vaikkakin jotkut yksilöt eivät niin haluaisikaan tehdä. Pidän siis enemmän kuin erikoisena jos tuo tuollaisenaan menisi läpi eivätkä oikeusoppineet puutuisi asiaan.

      Lisäksi sellaisenaaan esitys on kansalaisia eriarvoistava,sosiaaliturvan ja tuotakautta perustoimeentuloon ollessa erisuuruinen kullekin työttömälle. On perusturvanvarassa olevia ,joiden peruturva on yksioikoisesti työmarkkinatuki ja sen katsotaan riittävän .Kun tuohon kosketaan ja tullaan tilanteeseen jossa tällaiset henkilöt eivät saa toimeentulotukea ,tullaan myös siihen pisteeseen että henkilöiden perustuslaillisia oikeuksia perustusllaillisesti turvattuun toimeentuloon tullaan loukatuksi. Tämän aktiivimallin kanssa kuljetaan siis hyvin hataralla pohjalla .

      • Sipsipslindströmpihvi

        Meepäs puhua paasaamaan tuo vaikka eduskuntaan tai lähetä sepustuksesi vaikka oikeusasiamiehelle tai euroopan ihmisoukeustuomioistuimeen.. Tuskin tätä palstaa lukevat sossun elätit asialle mitään voivat..


    • jotteitulispettymystä

      Tokkopa ollaan maailman napana. Vai meinaatko että heillä jotka loppupeleissä miettivät lakiesityksiä ei löytyisi tarpeeksi paukkuja huomata asian olemusta itse . Vartotaan nyt ja katsotaan kuin tuon asian käy..... Asioilla on tapana järjestyä .

    • tätsitpois

      joku täälä oleileva ja kirjoitteleva työtön loishnen isolla äänellä valittaa kuinka kaikki on niin oikeusvaltio periaatteiden sun muiden vastaista.

      Menkää töihin loishet, me keskiluokkaiset raatajat olemme tehneet teille töitä. ja elättäneet teidät sohvillenne jo vuosikymmeniä - nyt se vain on lopultakin loppu ja hyvä niin.

      Kukaan ei ole koskaan toitottanut, kuinka se on moraalisesti niin väärin, että te rupusakki makailette kotona tekemättä yhtään mitään ja meiltä viedään palkasta joka jumalan penni mitä vain voi saada veroihin ja moneen kertaan. Näistä sitten teidän oleilunne maksetaan.

      Se vain ei ole oikein

      Lopultakin on vallalla hallitus joka tekee tälle asialle jotain.

      Tietenkään se ei ole teidän mielestänne oikein eikä oikeusvaltio periaatteiden mukainen.

      Mutta näin se vain menee

      kjäh kjäh kjäh

      • 167-176

        Median ja valtaapitävien aivopesu on tehonnut sinuun täydellisesti eikä päähäsi mahdu muuta kun työttömien syyllistäminen joille työttömät näyttää persettä kuten myös sinulle idioottimaisista väitteistäsi. Olet tyypyllinen ja täydellinen mutta päättäjille hyödyllinen idiootti, toisaalta onhan se hyväe että on täydellinen jossain asiassa, vaikkapa sitten täydellinen idiootti kun ei muuhun pysty. Olet todellisuuden yläpuolella leijjuva paskaläjä, et muuta vaikka niin kuvittelet.
        Sairauteesi auttaa rotanmyrkky runsaasti suun kautta nautittuna, ellei se maistu niin voit mennä vaikka hirteen tai hypätä junan alle. Viimeksi mainittua en tosin suosittele koska siitä voi tulla yhteiskunnalle paljon kuluja tahriintuneen junan ja sen kuljettajan saamien traumojen vuoksi.


      • Aktiivimalli

        Suomessa on paljon työpahoinvointia. Kun palkkatöiden verotuotot ovat noin 30 miljardia euroa, niin työpahoinvoinnin kustannukset ovat, groteskia kyllä, peräti 25- 40 miljardia (THL).
        Nimimerkin Tätsitpois kannattaisi miettiä, mikä olisi hänen kohdallaan paras ratkaisu. Suosittelen omasta kokemuksesta yrittäjyyttä. Saa mielekästä tekemistä eikä ole alttiina sille riskille, että joutuisi yt-neuvotteluiden kautta työttömäksi. Suomen tapahtumia seuranneena kun olen huomannut, että juuri näitä itseään keskiluokkaisena pitäviä saattaa odottaa ikääntyneenä ylläri ja työpanos ei enää kelpaakaan.


    • sersergreh

      Juu kylhän tolla 500 kk pitkälle mennäänkin. Ilmaiseksi voin kertoa ettei toimeentulotuilla mitään lainoja maksa enää erkkikään niin miks sitä pitäis sitten joka helvetin asiaan aina olla ottamassa. Siks niitä ei työttömälle edes myönnetä. Huudelkaapa tuota "menkää" vaikka hamaan tappiin asti jos halusi olla idiootti.

    • dtyjjydc

      Jos joku jurpo tekasee itselleen 50.000 euron pikavippi velat niin itsestäänkö nekin on sitten tullut. Omilla toimilla nekin on kustu. Ei kauaa ilman edunvalvojaa tämmönen tapaus ole niin naurattaaks shit. Voi sitten miettiä muutaman kerran oliks järkee. Ei tommosia töppäilyjä voi muiden viaks edes laittaa.

    • kyvyttömiäpäättäjiä

      Sillhän se paranee työllisyys paranee kun viedään loputkin työttömiltä. Ei onnistuttu nuorisotyöttömyyden hoidossa,eikä kymmeneen vuoteen pinentämään työttömyyttä,sen sijaan on pyritty haalimaan maahan muutonkautta työvoimapulaanm uutta työvoimaa huutaen työvoimapulaa smaan aikaan kun työttömyys on rehottanut . Jos järjen juoksu on tuotalajia ei tarvitsekkaan odoittaa parempia aikoja ennen kuin löytyy sellaiset päättäjät jotka ajattelevat asioita realittettejen mukaan ja ratkovat myöskin niitä niiden mukaisesti . Tuollaisella järjen juoksulla ei kun menee asiat hullummmaksi ja ihmisten olot senkun vaikeutuvat entisestään.

    • srehfag

      Sippilä palkka 10.000 € kk, kylhän siinä todellisuuden taju sumentuu vähästäkin. Eikä tuotakaan paskaakaan kiinnosta kuka maksaa. Miks työtöntäkään pitäs kiinnostaa kun sitähän sais jatkuvasti olla perseeseen vedettävä.

    • tsätstäsääpoiss

      Naurettavaa, miten täälä eritellään mikä kenenkäkin palkka on jne.
      Olisi parasta nyt vain keskittyä itse kukin niiden (ilmais) töiden tekemiseen.
      Eihän sitä loishille muuta enää ole tarjollakaan, kun kukaan yritys ei ota koskaan enää palkkatöihin, ilmaistöihin kyllä löytyy kysyntää.

      kjäh kjäh kjäh

      näinhän se vain menee juu

      • Lawetorder

        Näetkö itse mitään järkeä noissa sinun kommenteissasi?

        Tiedät itsekkin varsin hyvin ns. "keskiluokkaisena”, mitä et edes ole, sen huomaa lukiessa kommentointejasi ja miksi käytät energiaasi täällä aiheuttamassa eripuraa, joka loppuviimein tulee kohdallesi erittäin ikävin seurauksin, jos itsesuojeluvaistosi edes vähänkään pelaa.

        Miksi et tuota suunnatonta energiamäärääsi, teet kolmea työtä, niin käytä työpaikkojen luomiseen vai pelkäätkö ylemmyydentunteesi katoavan kuin kusi päästäsi lumeen?

        Kun kerran olet täällä aamusta aikaisin yömyöhään joka päivä haukkumassa " loishia" järkesi antamalla artikuloinnilla, niin etkö pääsisi itsekkin helpommalla, kun alat itse yhtenä monien muiden kanssa järjestään työpaikkoja järkevällä palkalla sinun mielestäsi "loishille", niin ehkäpä joku kaunispäivä sinulle kirjoitetaan aikuisten oikeastikkin kirjoitetaan aikuisten terveet paperit ja mikä parasta, pääset niistä kaikista loisistasi eroon, olisiko tämä hyvä?


    • toimetovatkohtuuttomia

      Kun jollakulla teetetään toimia ,muodoin ttai toisin on se työtä . Mikäli työstä ei saa marjkkiinahintaista pakkaa ja se teetetään jonkin pakoitteen uhalla,kuten viimesijaisen toimeentulon menetyksen uhalla on kyse pakoitteesta . Pakko työ on kansainvaölisten säädösten nojalla orjuuttamista ja nämä hallityuksen ttoimet täyttävät orjuuden määrreen,jollei muutosta tuohon tule ,siten että toimet perustuisivat vapaaehtoisuuteen.

      Toimien eli työn teettäminen muutoin kuin vapaaehtoisuuteen perustuen on myös vankeusrangaistus toimenpide ,eli tällöin puhutaan vapaudenriistosta ,jollaiseen voidaan tuomita rikokseen perustuen . Toimi tunnetaan ns, pakkotyönä. Tomi on verrannollinen pakkotyömalliin ja pakkotyön teettämiseen mikäli edetään hallituksen suunnitelman mukaisesti.

      Mitähän seuraavaksi? Kas kun eivät perustaneet suoraan pakkotyölaitosta. Vankeinhoidassakin saa katon pään päälle ,ruokaa pöytään ja päivärahan .

    • PappaLindström

      Työttömät lopettakaa oleilu menkää töihin tai tullee keppiä!

    • 167-176

      https://www.talouselama.fi/uutiset/te/bd48dd30-189b-3249-884b-7e284c9fb1d5?ref=ampparit:2bad

      "Kela on laskenut, että aktiivimallin käyttöönotosta ja asiakaspalvelusta selvitään 15 henkilötyövuoden lisäyksellä. Vartion mukaan Kela ei ole kuitenkaan voinut tehdä laskelmia, kuinka aktiivisuusmalli vaikuttaa sen maksamiin etuuksiin. "

      TE-toimisto ei ole ilmoittanut lisääntyvää työmäärää mutta varmaan siellä tulee enemmän byrokratiaa.

      "Vartio arvelee, että aktiivimallilla on vaikutusta jonkin verran toimeentulotukeen sekä asumistukeen erityisesti sellaisissa tapauksissa, joissa henkilö ei osoita aktiivisuuttaan lainkaan vuoden aikana.

      ”Voi olla, että aktiivimalli tuo uusia asiakkaita toimeentulotuen piiriin. He jotka ovat jo hilkulla, tulevat sitten uusina asiakkaina toimeentulotuen piiriin”, Vartio sanoo. ”Lisäksi todennäköisesti toimeentulotukea saavalle työttömyysetuuden saajalle kompensoidaan etuuden alentaminen toimeentulotukena.”"

      Työllistäähän tuo jonkin verran viranomaisia ja kulut sen kun kasvaa kymmenillä miljoonilla. Homman hyödyistä ei ole vielä tietoa mutta ei taida oikein kukaan uskoa että niitä on, uusia ja ennutamattomia haittojakin saattaa tulla. Aika kallis hintalappu typerälle touhulle.

    • Tsätsätsääö

      Kohta saa ladata kelan ja te tston aplikaation jonka taustalla on tekoäly, viranomaisia ei tulevaisuudessa enää tarvita

      Kjäh kjäh

      Menkää siitä ilmaistöihin

      • 167-176

        Ei ole vielä pystytty kehittämään sellaista tekoälyä joka olisi yhtä kiero ja vittumainen kun virkanilkki, kaiken lisäksi nykyinen versio tekoälystä noudattaa lakia, sellainen ei kertakaikkiaan sovi. Valehtelutaidossakin oli vakavia puutteita.
        Yksi versio oli varsin lähellä tavoiteltua mutta sen naama meni heti norsunvitulle ja käämit paloivat, vain musta kasa jäi jäljelle ja kun sitä tutkittiin tarkemmin oli kasassa synteettistä virkanilkin paskaa joka on ykkösluokan ongelmajäte ja se ei kelpaa edes lannotteeksi kun se tuhoaa kaiken elollisen kilometrin säteellä 😆


      • mikäjärkituossaon

    • Thätshitspoiss

      "Aktiivimallille kritiikkiä
      Työttömien keskusjärjestö TVY tiedotti perjantaina pitävänsä aktiivimallia työnhakijoita syrjivänä ja epätasa-arvoisena, sillä eri alueilla työn tarjonta vaihtelee ja ihmisten mahdollisuudet työn löytämiseen ovat epätasaiset."

      Nii in, onhan se tosi syrjivä, kun me muut käymme töissä, maksamme veromme ja toiset ne vaan makaa kotonaan tekemättä mitään, silti heillä on vähintään sama, joskus jopa parempi elintaso kuin meillä töitä tekevillä.

      Kjäh kjäh kjäh

      Näin se vain menee juu

      • Lawetorder

        Kehut tekeväsi työtä, mutta yhtäkään kertaa et ole sanonut mitä teet, ehkä niin salaista työtä natolle, ettei voi mainita, mutta kun tekstejäsi lukee ja katsoo aikoja, niin todempaa on, ettet tee yhtään mitään ja ainoa "työsi" onkin riekkua näillä palstoilla, joten kaltaistesi teksti kannattaa kaikkien jättää jenkkimuslimikoiran arvoiseksi, sillä sitähän sinä ainostaan olet.

        Erittäin syvällä rakkaudella, sinun Lawetorder.

        Ps. Opiskele enemmän, jotta edes kuolemasi kynnyksellä pääsisit sinne keskiluokkaan.


    • Thätshitspoizys

      Olen virkahenkilö KELAssa, täytän ja maksan teidän loishten lomakkeita ja suoritteita.
      Kjäh kjäh kjäh
      näin se vain on.

    • vihtorinpoika

      ensimmäinen kerta on mun elämässäni että hallitus tekee edes jotain päätöksiä, peukkua annan siitä.

      vihtori kosola kunniaan taas, kauan eläköön hänen muistonsa.

    • Suuusiee

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      56
      2979
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2818
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      34
      1977
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1922
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1778
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1727
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1432
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      93
      1200
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1142
    Aihe