Vanhaan hyvään aikaan...

Kotifilosofi

Usein kuulee sanottavan, että IT-ala oli hieno ala työntekijälle ennen 2000-lukua.

Millaista se sitten oli? Kertokaa kun en itse ollut silloin vielä töissä.

33

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PieniPiruVasempaan

      Alalla oli kasvua ja työntekijöistä tapeltiin.

      Palkat ja edut olivat hyvät koska ATK:n (tähän tuo termi sopii) käyttö oli vasta alkutaipaleella ja yrityksillä oli mahdollisuus tehostaa toimintaasa rutkasti. Se tarkoitti sitä, että vaikka työ maksoi maltaita, niin se tuotti vielä enemmän ja siitä kannatti maksaa.

      Ei IT-ala ole huono tänäänkään, mutta enää peruskoodaaminen ei ole enää erityisosaamista.

      • Aloitin tietokoneoperaattorina vuonna 1966, lopetin IT asiantuntijana vuonna 2006 kun siirryin vanhuuseläkkeelle, laskekaa siitä työura. Oli hyvä homma.


      • onneksi.olkoon
        Sir.Stephen kirjoitti:

        Aloitin tietokoneoperaattorina vuonna 1966, lopetin IT asiantuntijana vuonna 2006 kun siirryin vanhuuseläkkeelle, laskekaa siitä työura. Oli hyvä homma.

        Onneksi olkoon, teit komean työuran. Ja pääsit ansaitulle eläkkeellekin, joka on varmasti hyvä. Noinhan sen pitäisi mennä.

        Nykyään on harvinaista päästä eläkkeelle IT-hommista. Palkattavaksi jo 35 -vuotias on "vanha" ja kun veivataan organisaatiota, yli 50-vuotiaat tiputetaan pois. Tapana on kuitenkin säästää joku guru joka päästetään eläkkeelle, hänestä tehdään sitten iso numero firman intraan. Viesti on "paina paina, näetkös nyt, kyllä eläkkeellekin voi päästä". Ne 9 poispotkittua sivuutetaan täysin. Ja koko ajan eläkeikä nousee, alkaen lähestyä jo 70 vuotta. Siinä on, kuulkaas, 20 vuotta aikaa harjoitella ilmaistöitä tt-toimiston kyykytettävänä.


      • Olenkin tuntenut itseni etuoikeutetuksi, olen 72 vuotias, teen vapaaehtoistyötä, auttelen ihmisiä tietokoneiden kanssa ja annan muutakin apua kun olen vielä kunnossa.


      • onneksi.olkoon
        Sir.Stephen kirjoitti:

        Olenkin tuntenut itseni etuoikeutetuksi, olen 72 vuotias, teen vapaaehtoistyötä, auttelen ihmisiä tietokoneiden kanssa ja annan muutakin apua kun olen vielä kunnossa.

        Kyllä, ja arvostan sitä että olet havainnut olleesi etuoikeutettu. Moni ei tätä tajua, ja huutelee kaiken maailman foorumeilla ilkeyksiä uunin pankolla makoilevista työttömistä ja vaatii heidän sosiaaliturvansa lopullista romuttamista.

        Suomessa työmarkkinat ovat pahasti jakautuneet. Yhä harvenevalla joukolla on hyvä työpaikka, jossa saa säännöllistä palkkaa ja arvostusta. Yhä useampi joutuu kaiken maailman vuokrafirmoihin ja ilmaistöihin harjoitteluihin, ja veronmaksajat alkavat käymään vähiin. Tämä kehityssuunta porsii vielä jossain vaiheessa vallankumouksen, tai ainakin isot kahinat. Mutta on paljon mahdollista, että minä tai sinä emme tätä ehdi näkemään. Kyse on sammakkoefektistä: jos sammakko laitetaan kiehuvaan veteen, se hyppää sieltä pois. Mutta kun vesi lämmitetään pikkuhiljaa, sammakko kuolee.


      • nörttivaari

        Itse aloitin 80-luvulla ATK-ohjelmoijana, nyt IT-asiantuntijan nimikkeellä edelleen töissä.
        Jokunen työttömyysjakso koettu, pisin tainnut olla 7kk. 80-luvulla yhtiöt satsasivat paljon
        henkilöstön koulutukseen ATK-osaamiseen, koska valmiiksi koulutettuja ei ollut paljon. Nyt
        paljolti työntekijän itsensä varassa osaaminen, yhtiöiden koulutus hyvin lyhyitä kursseja.

        80-luvulla ja 90-luvulla ATK alalla mielestäni suuret luulot itsestään. Nyt työ arkipäiväistynyt,
        IT ala vain osa ongelman ratkaisua - ja huonosti toimiessaan vain osa ongelman tuottamista.
        Substanssiosaaminen alasta jolla IT:tä hoidetaan, ratkaisee.


    • Muutunut

      Aloitin IT-alan hommissa Nokia Elektroniikassa 1978. No, silloin ei puhuttu IT hommista, vaan hienosti ATK alan töistä.

      Ensimmäisiä pankkien systeemejä pystytettiin, ja olihan se melkoista pioneerihommaa tällä alalla. Kaikki oli kaikille uutta.
      Olen elänyt läpi koko IT kasvun, ja edelleen samalla alalla 63-vuotiaana. Eri firmoja on uralla ollut noin 5 -7 ja joukossa sekä hyviä, että huonoja. Paljon riippuu firmasta, ja ennen kaikkea esimiehistä. Niitäkin on ollut sekä huonoja, että hyviä.
      Ennen homma oli paljon vapaampaa, ja paljon palkitsevampaa. Liksat oli hyviä jo alusta lähtien, ja urakehitys oli itsestä kiinni. Palkitseminen oli muutenkin avokätisempää. Messuilla ravattiin ulkomailla aina kun sellaisia oli, ja muitakin etuja oli paljon. Esim. autoetu oli selvä ihan perusduunarille. Kännyköitä ei ollut, joten jos olit asiakkaan luona, niin miestä ei saattanut viikkoon näkyä, eikä kukaan perään kysellyt.

      Vaikka edelleen olen alalla, ja jatkan ainakin pari vuotta, niin kyllähän homma on mennyt "teolliseksi". Tekijät otetaan, mistä halvimmalla saadaan, ja palkat, sekä urakehitys on paljon huonompaa, kuin aikoinaan.

      Jos tällä hetkellä olisin nuori, ja miettisin alaa, mille lähtisin, niin nykytietämyksen valossa en välttämättä enää lähtisi IT-alalle. Ainakaan miksikään koodariksi. Ainakin meillä, isossa kansainvälisessä IT firmassa, koodarien palkat ovat todella huonoja. 2000€ molemmin puolin, eikä etenemismahdollisuuksia pahemmin ole.

      Onneksi itse olen management hommissa, ja palkkakin on hyvä. Mutta nuorten kannattaa kyllä harkita kahdesti lähteäkö alalle. Ainakaan palkan ja etenemismahdollisuuksien vuoksi ei kannata.

      • se.kovempi.tekijä

        Jaa. Koodarille maksetaan osaamisen mukaan. Ilmeisesti teillä on tumpeloita duunisssa.

        Terveisin, koodari 5,5k€/kk.


      • Höpöhöpöhöö

        Peruskoodari ei saa missään tuollaista palkkaa. Peruskoodarin palkka on parin tonnin luokkaa. Varsinkin uransa alussa olevan.

        Jos saat tuollaista palkkaa, niin sinulla pitää olla jotain todella erityisosaamista, mutta älä väitä, että peruskoodarina tuollaista palkkaa saisit.

        Terveisin paljon koodareita palkannut.


      • hajoo.paska

        Peruskoodari == (inkkari || tumpelo)


      • karma-hoitaa
        se.kovempi.tekijä kirjoitti:

        Jaa. Koodarille maksetaan osaamisen mukaan. Ilmeisesti teillä on tumpeloita duunisssa.

        Terveisin, koodari 5,5k€/kk.

        Nokiallakin 10v sitten oli näitä silloisen 5,5keur koodareita, normikoodarille maksettiin 1,5 keur silloista euroa, vastannee 2,5keur liksaa nyt. Elkeet ja puheet 5,5 keur kaverilla oli tuolloin samat kuin sulla nyt. Tulevaisuus näytti hyvältä, kaikki viimeisimmät teknologiat ja hype-sanat hallussa ja CV:ssä, sai valita työpaikkansa ja kaikki maksettiin mitä pyydettiin.

        Katsellaan sitä sun tilannetta 10 vuoden päästä.


      • höpö.itsellsi
        Höpöhöpöhöö kirjoitti:

        Peruskoodari ei saa missään tuollaista palkkaa. Peruskoodarin palkka on parin tonnin luokkaa. Varsinkin uransa alussa olevan.

        Jos saat tuollaista palkkaa, niin sinulla pitää olla jotain todella erityisosaamista, mutta älä väitä, että peruskoodarina tuollaista palkkaa saisit.

        Terveisin paljon koodareita palkannut.

        No kyllä minä esimiehenä tiedän näitä palkkoja. Ringissä on useampikin kaveri yli 7000 euron liksoilla ja tienaa siten enemmän kuin minä. Millään parin tonnin palkalla ei kannata mennä töihin jos homma on hanskassa. Silloin tietää jo heti rekryvaiheessa, että vaikka kuinka repisi itseään, ei asiallisille palkoille pääse.

        Normaali alkupalkka on vajaat neljä tonnia, siis ohjelmistopuolen insinöörille. Siitä sitten noustaan nopeasti ylöspäin, jos näyttöä alkaa olla. Taitava kaveri tekee useamman taviksen työt ja sitten palkkakin on tietysti kunnollinen.

        Sinänsä on totta, että Suomessa valitettavasti on näitä parin tonnin asenteella olevia firmoja kohtalaisen paljon. Ei ihme että alamme olla kehitysmaa koodauspuolella.


      • cxvcvb

        "Aloitin IT-alan hommissa Nokia Elektroniikassa 1978. No, silloin ei puhuttu IT hommista, vaan hienosti ATK alan töistä."

        ATK olikin paljon hienompaa kuin IT.


      • Kassankautta
        Höpöhöpöhöö kirjoitti:

        Peruskoodari ei saa missään tuollaista palkkaa. Peruskoodarin palkka on parin tonnin luokkaa. Varsinkin uransa alussa olevan.

        Jos saat tuollaista palkkaa, niin sinulla pitää olla jotain todella erityisosaamista, mutta älä väitä, että peruskoodarina tuollaista palkkaa saisit.

        Terveisin paljon koodareita palkannut.

        Kotona asuva nörtti voi kenties koodata 2000 e/kk. Kukaan muu sitä ei tee, ei etenkään stadin alueella. Siihen ei ole mahdollisuutta.


      • näin.se.on
        Kassankautta kirjoitti:

        Kotona asuva nörtti voi kenties koodata 2000 e/kk. Kukaan muu sitä ei tee, ei etenkään stadin alueella. Siihen ei ole mahdollisuutta.

        Näin se on. K-kaupan kassalla tienaa tuon pari tonnia, eikä mäkkärissäkään kauaksi jäädä.


    • wanha.guppe

      Mä olin kelkassa mukana. Oli varaa valita mihin meni töihin ja siihen aikaan oli sellainen kummallinen tapa työnantajilla, että pääsi koulutukseen ja kursseille tarvittaessa. Kun oppi työnsä, sai reilusti lisää palkkaa.

      Itsekin olin kurssitettavana monessa eri maassa ja monessa maanosassa. Ja kyllähän siitä hyötyä oli, oppi tulemaan toimeen ihmisten kanssa, sai rutkasti lisää tietoutta ja työnantajalla bisnes kukoisti. Nykyäänhän on järkeistetty ja turhat koulutukset jätetty pois. Edes talon sisällä ei kouluteta.

      Outoa aikaa se oli, vuosittain sai ylimääräiset palkankorotukset ja esimiesten ja pomojen kanssa käytiin monta kertaa vuodessa saunomassa ja miettimässä yhdessä asioita. Pomot kunnioittivat alaistensa tietotaitoa ja toimivat työrukkasina: kun jotain tarvittiin, ei asiaa käsitelty eri komiteoissa ja forumeissa 7 kappaleena ensin kahdeksaa kuukautta, vaan tarvittava asia hommattiin heti. Ihan käsittämätöntä leväperäisyyttä siis. Onneksi nykyään pomot näyttävät missä kaappi seisoo, ja pomoja on muutenkin selvästi enemmän suhteessa henkilöstöön.

      Ja mikä ihmeellisintä, oli omat huoneet. Niissä tehtiin töitä keskittyneesti ja mielellään jäätiin ylitöihinkin jos tarve vaati. Liikennevaloilla kerrottiin saako häiritä. Työtä tehtiin 100%:sti tai ylikin. Onneksi nykyään on ymmärretty, että paljon tärkeämpää on olla "hyvä tyyppi", ja siirretty porukka avokonttoreihin, missä voi jutustella kovaankin ääneen vapautuneesti ja kommentoida vaikka kavereille, mitä toinen kirjoittaa oman työasemansa näytölle.

      Oli ne aikoja. Nyt on paljon tehokkaampaa ja näkeehän sen kaikesta. Onneksi varsinkin johtaminen on noista ajoista kehittynyt huomattavasti.

      • kdkekkdkzldkddkk

        Mukava nähdä täälläkin että joku kirjoittaa vielä asiaa eikä yritä kääriä viestiä sarkastisin sanakääntein.


      • OiAikojaNiitä

        "kun jotain tarvittiin, ei asiaa käsitelty eri komiteoissa ja forumeissa 7 kappaleena ensin kahdeksaa kuukautta, vaan tarvittava asia hommattiin heti"

        Tuo oli totta. Ei tarvinnut täyttää lomakkeita kolmena kappaleena. Jos jotain tarvittiin, se käytiin hankkimassa, ja pomo kuittasi laskun.


      • wanha.guppe
        OiAikojaNiitä kirjoitti:

        "kun jotain tarvittiin, ei asiaa käsitelty eri komiteoissa ja forumeissa 7 kappaleena ensin kahdeksaa kuukautta, vaan tarvittava asia hommattiin heti"

        Tuo oli totta. Ei tarvinnut täyttää lomakkeita kolmena kappaleena. Jos jotain tarvittiin, se käytiin hankkimassa, ja pomo kuittasi laskun.

        No en kirjoita sarkastisesti, kun joku siitäkin otti herneen nenään. Pienestä se on kiinni.

        Juu, pomo kuittasi laskun, jonka sihteeri oli valmistellut. Nykyäänhän lasku tehdään itse, pienet laskut vielä saa jotenkin tehtyä mutta isot.. huhhuh. Sihteereitä ei ole enää kuin top-managementissa jos sielläkään.

        Sekin tuli mieleen, että siihen aikaan jos antoi vinkin, että on sitä muitakin lammikoita missä ankka voi polskutella, niin eipä mennyt kuin muutama päivä ja jo pomo otti juttusille ja ilmoitti ylimääräisestä palkankorotuksesta.

        Nykyään pikkupomoillakin kurssit on käytynä ja hokema on, että "palkka ei ole tärkeintä eikä ollenkaan ratkaisevaa", vaikka kaikki tietävät ettei se pidä alkuunkaan paikkaansa. Ehkä tämä onkin yksi nykyajan ikävimmistä ilmiöistä: täytyy ylläpitää ja toistaa kollektiivista valhetta koko organisaatiossa, vaikka kaikki tietävät kyllä totuuden. Sitten kun tilaisuus tulee, porukka nostaa kytkintä ja vie kaveritkin mukanaan, ja ihmetellään että miten tässä nyt näin kävi.

        Monet, melkein kaikki nykyajan it-hommelit protokollineen, verkkoineen, ohjelmointikielineen jne ovat perua jo 1990-luvun tekniikasta tai aikaisemmastakin. Siksi sellainen kaveri, joka on ollut "alusta asti" mukana on kullanarvoinen työnantajalle, jos on opetellut tai saanut tilaisuuden opetella myös uusimmat jutut. Tässä kuitenkin tulee taas ikävä ilmiö vastaan: pomo on nuorempi eikä halua itseään fiksumpaa kaveria alaisekseen. Siksi aika moni kovan luokan osaaja on saanut lähteä ah niin monesta talosta, palatakseen myöhemmin konsulttina tai toisen firman edustajana myymään välttämätöntä tietotaitoaan kymmenkertaisella hinnalla.

        Kyllähän tätä tarinaa riittäisi. Yleinen asenne tuntuu olevan, että intian poika tekee samat hommat 10 % hinnasta. Tämä on karkea virhe, mutta ei siitä enempää.

        Ai niin, yksi meinasi unohtua. Ulkoistus. Ennen tehtiin kaikki itse, nykyään ei tehdä mitään itse. Henkilökuntaa ei saisi pomojen lisäksi olla lainkaan. Ongelmavyyhti on sama kuin rakennusalalla: kukaan ei ole vastuussa kunnolla mistään. Paitsi paperilla, mutta käytännössä ei. Palkkoja poljetaan, työmoraali on sen mukaista. Isot aikapommit muhivat todella monessa firmassa organisaatioiden syövereissä, ja moni niistä on saanut alkunsa jo kauan sitten. Ehkä jo silloin 1990-luvulla.


      • Anonyymi
        kdkekkdkzldkddkk kirjoitti:

        Mukava nähdä täälläkin että joku kirjoittaa vielä asiaa eikä yritä kääriä viestiä sarkastisin sanakääntein.

        ”Kiva” kun on mukavaa.


    • 4500e_kk_perusinssi

      Mikä ihme tämä käsite "peruskoodari" oikein on, jonka palkka jää monesti 2000 euron tuntumaan? Selittäkää minullekin.

      • taruolento.se.on

        Ei sellaista olekaan. Koodaaminen on sen verran hankalaa työtä, ettei läheskään kaikista ole siihen. Pitää olla jo liian tyhmä, että suostuisi tuolla rahalla tekemään. En usko että kukaan suostuu ja jos suostuukin, työnantaja tuskin hyötyy hänestä mitään.

        Peruskoodari on taruolento, jolla yritetään perustella se, miksi palkkoja pitäisi laskea. Nyt kun on huomattu, ettei se inkkareiden kanssa niin helppoa olekaan, vaan päinvastoin, hommat kusee ja on iso riesa sitten sieläkin päässä.


      • TodellisuusToinen

        https://tyopaikat.oikotie.fi/palkkavertailu/Ohjelmoija?experience=0-2https://tyopaikat.oikotie.fi/palkkavertailu/Ohjelmoija?experience=0-2

        Tuolta kun katsoo palkkavertailua ja valitsee Ohjelmoija, työkokemus 0-2 vuotta, niin saa KESKIPALKAKSI 2045€/kk.

        Joten turha väittää että aloittelevan koodarin palkka oli 3-4000€/kk. Kyllä se parin tonnin kieppeillä pyörii.

        Tälläisellä anonyymipalstalla tietysti kaikkien palkat ovat "hirmuiset" Todellisuudessa ne palkat ovat ihan muuta.

        "Pitää olla jo liian tyhmä, että suostuisi tuolla rahalla tekemään"

        Pitää olla tyhmä, jos mieluimmin on työttömänä.


      • taruolento.se.on
        TodellisuusToinen kirjoitti:

        https://tyopaikat.oikotie.fi/palkkavertailu/Ohjelmoija?experience=0-2https://tyopaikat.oikotie.fi/palkkavertailu/Ohjelmoija?experience=0-2

        Tuolta kun katsoo palkkavertailua ja valitsee Ohjelmoija, työkokemus 0-2 vuotta, niin saa KESKIPALKAKSI 2045€/kk.

        Joten turha väittää että aloittelevan koodarin palkka oli 3-4000€/kk. Kyllä se parin tonnin kieppeillä pyörii.

        Tälläisellä anonyymipalstalla tietysti kaikkien palkat ovat "hirmuiset" Todellisuudessa ne palkat ovat ihan muuta.

        "Pitää olla jo liian tyhmä, että suostuisi tuolla rahalla tekemään"

        Pitää olla tyhmä, jos mieluimmin on työttömänä.

        Heh heh, päivän paras. "Palkkatiedot" haettu työnantajien työhakuilmoituspalveluista :D. Kenenkäs asialla siellä oikein ollaan :D ?

        Hah hah, vieläkin naurattaa.

        Kas tässä kuitenkin oikea tutkimus aiheesta.

        http://www.tivia.fi/sites/tivia.fi/files/tivia/Julkaisut/tutkimukset/Palkkatutkimus/TIVIA-IT-ura-tutkimus-2015.pdf

        Kuva 6, peruspalkat. Muutenkin hyödyllinen dokumentti ensimmäistä työpaikkaansa katsoville ja muillekin. Muistakaa nyt, ettei omaa palkkaansa kannata polkea. Sermin takana omia asioitaan kovaan ääneen päivät pitkät hölöttävä työkaveri todennäköisesti tienaa sinuun verrattuna kaksinkertaisen summan ja ylikin, jos annat viilata itseäsi linssiin.


      • TutkimusJoo

        Ota huomioon, että tutkimus on tehty kyselytutkimuksena, jolloin jo tutkitusti ihmiset liioittelevat tulonsa. Lisäksi tuolla asanotaa, jo vuonna 2015, jolloin tutkimus tehty, että palkat 2000-3000 ovat lisääntyneet.
        Ja meppä suoraan koulusta tulleena pyytämään neljän tonnin palkkaa. Sut nauretaan ulos.


      • taruolento.se.on
        TutkimusJoo kirjoitti:

        Ota huomioon, että tutkimus on tehty kyselytutkimuksena, jolloin jo tutkitusti ihmiset liioittelevat tulonsa. Lisäksi tuolla asanotaa, jo vuonna 2015, jolloin tutkimus tehty, että palkat 2000-3000 ovat lisääntyneet.
        Ja meppä suoraan koulusta tulleena pyytämään neljän tonnin palkkaa. Sut nauretaan ulos.

        Itse asiassa meidän tunnetustikin melko pihiin firmaan palkattiin juuri uusi kaveri, dippainssi tosin. Hänen alkupalkkansa on yli 4300 euroa, harmitteli kun ei tajunnut pyytää enemmän.

        Ei niitä 2000 euron palkkoja tarvitse sietää kuin jossain takahikiällä. PK-seudulla taso ainakin on ihan jotain muuta. Hyvä työntekijä pääsee lisineen helposti 7000 - 8000 euron tuloihin jo alle viiden vuoden työkokemuksella.


      • FirmaEsiin

        Kerro firma jossa normikoodari pääsee 7000 euron liksooiile alle viiden vuoden kokemuksella? Eli firman nimi esiin.
        Ketjussahan puhuttaan tavallisista rivikoodaajista, ei sellaisista, joilla on jotain erityisosaamista tai dippainsseistä. Tosin dippainssitkään ei noille liksoille tuolla työkokemusella normaalisti pääse. Poikkeuksia tietysti löytyy.


      • Anonyymi
        FirmaEsiin kirjoitti:

        Kerro firma jossa normikoodari pääsee 7000 euron liksooiile alle viiden vuoden kokemuksella? Eli firman nimi esiin.
        Ketjussahan puhuttaan tavallisista rivikoodaajista, ei sellaisista, joilla on jotain erityisosaamista tai dippainsseistä. Tosin dippainssitkään ei noille liksoille tuolla työkokemusella normaalisti pääse. Poikkeuksia tietysti löytyy.

        Mitä ihmettä on tuo "erityisosaaminen" josta jatkuvasti toitotetaan? Yksi esimerkki "erityisosaamisesta", KIITOS!

        Onko Delphi Pascal erityisosaamista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä ihmettä on tuo "erityisosaaminen" josta jatkuvasti toitotetaan? Yksi esimerkki "erityisosaamisesta", KIITOS!

        Onko Delphi Pascal erityisosaamista?

        Ehkä tuo kirjoittaja neljän vuoden takaa on päivystämässä...


    • SeiskanTorninvartija

      En paljasta omaa marja-apajaani, hillotolppaani täällä. Sen vaan sanon, että raha tulee rahan luo.

      • Justiinsanäin

        Ja sitten heräsit ja jatkoit tenttiin lukemista?


    • kahdeksankytluvulla

      Alaa todella arvostettiin 80- ja 90-luvuilla. ATK-ammatit oli highprofile ammatteja, jossa tuntui ulkopuolisten silmissä olevan hohtoa. Arkkitehti, lääkäri, ATK-asiantuntija samassa kastissa oltiin.
      Nykyään nämä YT-rumbat, massairtisanomiset ja ulkoistukset ovat arkipäiväistäneet alan eikä siinä nähdä mitään erityisen hienoa. Perinteisemmät insinöörialat on ajaneet käytännössä ohi.

      Kyllä silloin ennenkin oli kiire niiden projektien kanssa, mutta jotenkin homma oli silti sellaista pitkäjänteistä kehittämistä. Ei ollut Agilea eikä näitä muita nykyprosesseja, ehkä siinä suhteessa oli huonompaa kun viat ei tulleet välttämättä niin aikaisin ilmi mutta toisaalta maailma ei ollut niin kiireinenkään. Käytiin kursseilla välillä ulkomaita myöten, eikä siitä mitään katastrofia tullut projektien kannalta. Muistan kun olin työkeikalla jollain reissulla Saksassa kokeneemman kollegan kanssa. Mentiin maanantaina ja saatiin homma asiakkaalla tiistai iltana valmiiksi. Meinasin soittaa sihteerille, että hommaa lentoliput mutta konkari kielsi. "Et soita ennen torstai aamua, sitten ne ei ehdi enää hommata lentoja ennen kuin maanantaiksi". Loppuviikko ke-su olikin sitten lomailua firman piikkiin hyvässä hotellissa. Maanantaina töihin, keikka meni hyvin kaikkien mielestä ja firma teki edelleen voittoa.

      Työpaikan pysyvyys oli hyvä eikä kyllä potkuja käytännössä pystynyt saamaan jos ei juopoksi tms. ryhtynyt.

      • kahdeksankytluvulla

        Joo ja tosiaan ei ollut niitä avokonttoreita. Omat huoneet kaikilla ja liikennevalot, yleensä kyllä ovet auki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe