Volkswagen passat 2.0 fsi 200tkm farmari

Niisseo

Tuollainen auto tähtäimessä. Jakohihna juuri vaihdettu. Tarkastaako ne samalla sen nokka-akseleiden välissä pyörivän ketjun kunnon? Eikö niitä oo mennyt poikki? Sitten jotain höpinää kuulin vw- huollossa töissä vuosikymmeniä olleelta, että öljypohjaan kertyy vettä ja plaaplaaplaa ja moottori ei voitele kylmänä ja plaaplaaplaa ja nuo on periaatteessa kaikki kiinnileikanneita??
En oikein ymmärtänyt mitä se selitti. Eli periaatteessa voidaan deletoida koko alkuteksti ja kysyn vain tyyppivikakohteet ko autossa?

Ja minkäverran saa lisäillä öljyä 15 tkm välein? Jos vedetty pitkällä huoltovälillä, niin sellaiset voi hylätä?

Takana parilla avensiksella, eli 1 ja 2 koppasella autolla vajaa 300 tkm yhteensä. Vikoja ei vaan ole juuri ollut. Startti tais mennä toiseen. Nyt tosin tässä alkanu öljy maistumaan ja vaihdelaatikon epäilen tulevan tiensä päähän., joten vaihtoehtona passat tai lisää avensista. Tarkoitus autolla ajaa min 100 tkm.

6

9597

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TSI2012

      vw kannattaa unohtaa heti alkuun, ja tarkoittaa siis kaikkia vw autoja. älä sekaannu niihin. moottorit ja vaihteistot eivät kestä edes 30tkm ajoa ja korit ruostuu uskomattoman nopeasti nykyisistä vw autoista. tuossakin passatissa varmaan jo mones moottori menossa ja värivahalla fiksattu myyntikuntoon ja ruosteet peitelty spray maalilla.

    • Tyytyväinenpassatkuski

      En ole aivan varma millaisella moottorilla ja minkä vuotinen katsomasi auto oli ... mutta oletan kyseessä mahdollisesti olevan saman moottorin kuin minulla, koska mainitsit jakoremmin ja sen nokkien välissä olevan ketjun.

      Itsellä ollut useita passatteja nyt vähän yli 7 vuotta ajossa nykyinen passat variant 3C vm2007 2.0 TFSI (moottorikoodi BWA) manuaali vaihteistolla ja kilometrejä on tullut omassa ajosani 165000 km. Yhteensä on ajettu 195 tkm.
      2007 tai uudempi on hyvä, koska siihen käy haluttaessa myös E10. Tosin itsen olen ajanut valtaosan E5 polttoaineella.

      Koneeseen tehty jakoremmi 90 tkm välein ja vaihdelaatikkoöljyt on vaihdettu 100tkm kohdalla. Muutoin huollot ja öljynvaihdot on tehty 15 000 km välein. Tuon long life hömpötys lopetettiin heti minulle tullessa juurikin ylipitkällä huoltovälillä öljyyn kertyvästä kosteudesta johtuvien ongelmien välttämiseksi. Minulla päivittäinen yhdensuuntainen ajo on noin 30km, josta isompaa tietä (mi 80 kmh) on noj 2/3 osaa, eli ehtii moottori lämmetä kunnolla ja käydä riittävästi juurikin tuon kosteuden hallitsemiseksi ja akun toiminnan varmistamiseksi. Hyvin toimii ilman ongelmia myös talvella.

      Voitelun heikkouteen kylmänä en ota kantaa, mutta ainakin öljynpaineet ovat olleet mitattaessa kohdallaan. Kannattaa käyttää kunnon öljyjä ja unohtaa pitköt huoltovälit.

      Tuo nokkien välinen ketju on näissä FSI ja TFSI koneissa ikävä ominaisuus ja sen kuntoa ei tarkasteta kuin erikseen pyydettäessä, koska se ei kuulu huolto ohjelmiin.
      Minulla ainut ei suunniteltu remppa tähän mennessä oli juuri tuo nokka-akselien välinen ketju kiristimineen kun mittarissa oli 155 tkm. Kannattaa reagoida ko ketjun ääniin, jos ei rapina hiljene pian startin jälkeen., koska ko ketjun pettämisen seurauksena on käytännössä aina useiden tuhansien moottorivaurio. Jos ketju ja kiristin on kunnossa niin ei juuri ääntele startissa muutamaa sekuntia pidempää tsi ei ollenkaan.

      Öljynkulutus on ollut koko minulla oloajan samaa luokkaa, eikä ole muuttunut oleellisesti ja on noin 0,5-1 dl / 1000km. Kannattaa kurkata öljyn taso ajoittain, ette aja matalalla öljyntasolla turhan kauaa. Itse tarkistan 1500-2000km välein.

      Maalipinta vaikuttaisi olevan aika ohut. Kiveniskut on syytä paikata minimissään joka kevät, ettei olemattoman ohut sinkki jää yksinään peltiö suojaamaan.
      Minulla ei ole tarkempaa teknistä taustatietoa ole, mutta omasta autostani olen huomannut, että jos maalipintaan tulleen kuprun puhkaisee, niin alla ei ole ruostetta, vaan valkoista pölyä. Lienee nyky automaalit niin herkkiä, että pääsee vesi heti läpi heti jos pinnassa on pienikin vika ja sinkki alkaa puskea hapettumiselta näyttävän reaktion kautta maalia irti
      Paikkaan 1-2krt vuodessa kiveniskut paikkamaalilla ja vahaan pinnan kuntoon. Isohko vaiva tuo onmutta ruostetta ei ole tullut.

      Ainahan autot on yksilöitä, mutta itse pidän ajotuntumasta ha perheen kuljetuksessa tilojensa ja 147 kw koneen ja manuaalilaatikon takia on ollut luotettava käyttöpeli, jolla pääsee ohikin tarvittaessa, eikä ole ollut laatikko huolia.

    • Anonyymi

      2.0 FSI hihnalla on viimeisiä parhaita VAG koneita mitä tulee mahdollisiin kalliisiin koneongelmiin. Lähes kaikkiin VAG konsernin TSI tai TSFI koneisiin kannattaa suhtautua varauksella ja selvittää perinpohjin mahdollisten ketju- ja/tai öljynsyöntiongelmien korjauksen korjauskulut sekä vastuut ennen ostopäätöstä!

    • Anonyymi

      Mun singon tähtäimessä on myös tuollainen. Perustin romiksen, jossa pilkomme VW:t singolla ja dynamiitilla. Tällä tavoin pääsemme eroon ongelmajätteestä eri hauskalla tavalla, 2 kärpästä yhellä iskulla 😁. Nyt oikein innolla odottaa koko viikonlopun, että tulee maanantai ja pääsee taas tähtäilemään.

    • Anonyymi

      Osta Avensis VAG autot on paskoja kokemusta Jetta TDI Octavia 2.0 FSI Audi A4 1.8 tfsi ei positiivista kerrottavaa

    • Anonyymi

      Mikä voi olla vikana, itsellä -06 passatti 2.0 bensa. Käy tyhjäkäyntiä niinkuin ketju rapisis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1382
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1170
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1052
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe