Televisiovallankumous

Ajantuuletpuhaltaa

Televisiot ovat tulleet jyrinällä vanhoillislestadiolaisiin koteihin.
Se teki tuloaan salavaivihkaan netin kautta, sillä useimmat vl:t kiersivät tv-säännön katsomalla ohjelmia netin kautta. Jännää, että jopa puhujasedät eivät huomanneet, että kyse on ihan samasta asiasta, katsoi sen television tai netin kautta.
Televisiot ovat tulleet vaiheittain vl-koteihin.

Ensimmäinen vaihe oli se, että katsottiin tietokoneen ruudulta netin kautta ohjelmia. Mitä pienempi ruutu, sitä parempi. Harvat uskalsivat suurentaa ikkunan koko näytön kokoiseksi, koska se muistutti jo liikaa televisiota.

Toinen vaihe oli se, kun nettitv:n kuva uskallettiin suurentaa koko näytön kokoiseksi. Osaltaan tähän lienee syynä myös nopeammat netit, mutta moni katsoi kyllä pienistä ikkunoista tv-ohjelmia ihan jo nopeiden laajakaistojen aikana.

Kolmas vaihe toi uskovaisiin koteihin videotykit, jotka oli kytketty tietokoneisiin. Videotykin oletettiin olevan vähemmän sopimaton, mitä erityinen telkkari. Kolmannen ja neljänne vaiheen välissä alkoi tulla myös televisio-laitteita, mutta nekin oli kytketty yhä tietokoneisiin.

Neljäs, eli tämän hetkinen vaihe on se, että tv-ohjelmat katsotaan jo rehellisesti älytelevisioiden kautta, suorana tai jälkitallenteina, sillä älytelevisio ei eroa millään lailla Areenasta, katsomoista yms. Molemmissa voi katsoa niin suoria, kuin jälkitallenteitakin, erillistä tietokonetta vain ei enää tarvita. Televisiot ovat kuitenkin useimmiten jossain makuuhuoneessa, koska olohuoneessa telkkareita yhä karsastetaan - paitsi lätkämatsien aikaan. Silloin videotykit ja televisiot löytävät paikkansa olohuoneen keskeisimmältä paikalta.

Televisiosääntö on näin ollen aika kuollut kirjain. Eikä television katselu enää rajoitu vain lätkäpeleihin, ei. Tv-sarjat, dokumenttiohjelmat ja lasten sarjat kuuluvat yhä useampien uskovaisten ohjelmistoon. Televisio on näin pikkuhiljaa tullut vanhoillislestadiolaisiin koteihin ja toisaalta sen seuraukset ovat kenties jo nähtävissä; Useat ovat luopuneet uskoistaan. Televisio on tehokas aivopesuväline, jonka kautta yhä useamman vanhoillislestadiolaisen silmät ovat avautuneet huomaamaan, kuinka purkissa he ovat eläneet. Vanhoillislestadiolaisuus on siis itsekin melkoisen murroksen edessä, kun sen keskuudessa puhaltaa kahdenlaiset tuulet: lakihenkisyyden ja ekumenian henki, sekä maallistumisen henki. Molemmat yhtä turmiollisia vanhoillislestadiolaiselle liikkeelle. Lopputulema on, että vanhoillislestadiolainen liike jossain vaiheessa näivettyy pois. Ja televisio on siihen yhtenä isona syynä yhä maallistuvamman ajan ohella.

71

763

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SelväPläkki

      Kun puhujaveljet aikoinaan saarnasivat että televisio ei ole uskovaisen kodin huonekalu niin tarkoitettiin kaiketi niitä vanhoja laatikkomalleja joissa oli huono design.

      Nykyiset taulutelevisiot ovat paljon tyylikkäämpiä ja siten sopivat paremmin vl-design kodin tyyliin.

      Näin se ei olisi enää srk.n kadottavien syntien joukossa.

      • Niinhän se on, heikko on usko, joka ei perustu Jeesuksen Herruuteen, vaan käyttää säännöissä ihmisen järkeä ja himoja.

        Miten se oli, oliko seurakuntanne virheetön, onko Huoneehallituksen sääntömuutokset, joita on muutettu kuukusittain relvantteja?

        Muistakaa, jeesuksen opetukset eivät muutu, Kerhon kylläkin.


      • Rocco-23

        Televisio ja tietokone internet ovat sisällöltään täysin eri asioita

        Televisio on poliittisesti valikoitua propagandaa, valeuutisia, aivotonta viihdettä jne,

        Intenetistä uskovaiset lukevat Raamattua, hengellisiä kirjoituksia (Osmo pöystin kotivsivut, Veijone jne), ja voivat katsella ajankohtaisohjelmia. Ajankohtaisohjelmia on parasta katsella uskovaisten tekemiltä kanavilta (AlfaTV).

        AlfaTV jäi ilman avustusta koska Sipilä vihaa kristittyjä ja Jeesusta, sen sijaan tukea riitti miljoonakaupalla ateistiselle YLE:lle ja sekulaarille MTV3:selle

        Näin sipilä pitää vakaumuksellisen ateismin tuputtamista tärkeämpänä, kuin puolueetonta neutraalia politiikkaa jossa kristityt saavat oman osuutensa tuista (kun kerta muutkin saavat)


      • Kesitaksenherruus
        Kesitas kirjoitti:

        Niinhän se on, heikko on usko, joka ei perustu Jeesuksen Herruuteen, vaan käyttää säännöissä ihmisen järkeä ja himoja.

        Miten se oli, oliko seurakuntanne virheetön, onko Huoneehallituksen sääntömuutokset, joita on muutettu kuukusittain relvantteja?

        Muistakaa, jeesuksen opetukset eivät muutu, Kerhon kylläkin.

        Niin, muistakaa että Jumalan sanan opetukset eivät muutu, kesitaksen kylläkin.
        Kirjoitin nimesi pienellä niinkuin kirjoitit Jeesuksenkin.
        Miksi kerho pitää kirjoittaa isolla?


      • Kesitaksenherruus kirjoitti:

        Niin, muistakaa että Jumalan sanan opetukset eivät muutu, kesitaksen kylläkin.
        Kirjoitin nimesi pienellä niinkuin kirjoitit Jeesuksenkin.
        Miksi kerho pitää kirjoittaa isolla?

        Jos kirjoitan pienellä Jumalan tai Jeesuksen tai Hengen, se on vahinko.
        Missä näin kävi?


    • Antti_Haapakoski

      Muutama kymmenen vuotta sitten eräs puhujaveli kirkasti meikkaajat "törkymöykyiksi". Mutta miten tulee suhtautua sellaiseen naiseen, joka ei ole meikannut itseään "törkymöykyksi". Puhujaveli ei kirkastanut lainkaan sitä, miten tulisi suhtautua kauniisti itsensä meikkkaavaan naiseen.
      _____

      Ehkä Jumala ei älyä, että kyse on TV:stä, jos sitä katsotaan tietokoneelta? Ei kai se Jumalakaan nyt kaikista teknologian hienouksista jaksa olla kiinnostunut. Jumala on vain säätänyt, että TV vie helvettiin eikä ole pohtinut asiaa sen enempää.

      • tiedotusta

        Jumala on muuttanut kantaansa tässä asiassa.
        Onneksi vl-puhujat ovat suorassa yhteydessä ylöspäin ja näin voivat välittää tiedot asiantilan muuttumisesta.


      • Eksyttäjävaroitus

        Selvää eksytystä. Jumala ei muuta kantaansa.


      • Missä se "jumalan" oppi on, Kerhon raamatussako.
        Ei muuta kun takaisin tynnyriin.


      • Antti_Haapakoskelle

        Älä pilkkaa, niin voit vielä saada palaamisen armon. Älä keskity epäolennaisuuksiin, vaan elämämme tärkeimpään asiaan. Ihmiset voivat erehtyä, Raamattu ei koskaan. Kaikkea hyvää sinulle!


      • Kessullemars
        Kesitas kirjoitti:

        Missä se "jumalan" oppi on, Kerhon raamatussako.
        Ei muuta kun takaisin tynnyriin.

        Kerhon Raamattu ei tue Kesitaksen Raamattua, tämä selvä.


    • Nykyaikaa

      Vl-jengi vois perustaa oman TV -kanavan.

      • Tirehtöörix

        Tuloillaan on, täytyy katsoa ensin nuo kannattavuuslaskelmat että jotain jäisi viivan allekin, juustoa leivän päälle.
        Ei lähetä soitellen sotaan, voi muuten käydä ohrasesti ja joutua ulosmittaukseen leivästäkin.


      • RomArky

        Vanhoillislestadiolaista TV-kanavaa ollaan suunniteltukin. Ongelmia kuitenkin on, jotka ovat olleet esteenä toteutuksessa.
        Ongelmia ovat mm.
        - Saadaanko riittävästi ohjelmaa?
        - Jaksaako uskovaiset tuottaa riittävästi hyvää ohjelmaa talkoovoimin?
        - Miten TV-ohjelman kulut saadaan katettua (vaikka tehtäisiinkin talkoilla, ei TV-kanavan ylläpito ja lähettäminen ilmaista ole)
        - Millä tekniikalla ohjelmaa tuodaan ulos. SRK:ssa ollaan pohdittu sitä, että SRK:n sivuilla voisi olla nettitv, jonka kautta voisi katsella uskovaisille sopivaa sisältöä. Teknisesti se on kuitenkin ollut hiukan haastavaa toteuttaa. Etenkin suoran tv-ohjelman tuottaminen. Edelleenkin on ongelmana se, saadaanko riittävästi ohjelmaa. Seuratilaisuuksien filmaaminen on turhaa, sillä ketään ei hyödytä puhujan näkeminen; ääni on tärkein. Tuleehan usko kuulemisesta ja tähän toimii mitä parhaiten suorat nettilähetykset, tai radioseurat.
        Voi olla, että jälkitallenteita erilaisista tilaisuuksista voi hyvinkin tulla. Myös Raamattuun pohjautuvia uskovaisten toteuttamia tv-ohjelmia voi hyvinkin tulla SRK:n sivuille. Vielä niitä ei nähdä niin tarpeellisiksi, mutta eiköhän ohjelmaa aleta viimeistään silloin tuottamaan, kun suurin osa uskovaisista, eli vl:istä katselee televisiota. Onhan televisiot jo useimmissa kodeissa ja niistä seurataan lähinnä urheilua ja ajankohtaisohjelmia.


    • Kirjakääröt

      Jaak.1:15 Biblia (1776). Sitte kuin himo on siittänyt, niin hän synnyttää synnin; mutta kuin synti täytetty on, niin se synnyttää kuoleman.

      • Niin se tulee kuolemaksi, jos ei tunne Jeesusta.
        Me kristityt todistamme sen, että Jeesus on senkin ristillä sovittanut ilman trokaria 2000v. sitten. Se vaatii Hänen kaikkivaltiaisuuden hyväksynnän.

        Muuten mikä himo sinulla on TV;hen?


      • Kesitaksenpuumerkki
        Kesitas kirjoitti:

        Niin se tulee kuolemaksi, jos ei tunne Jeesusta.
        Me kristityt todistamme sen, että Jeesus on senkin ristillä sovittanut ilman trokaria 2000v. sitten. Se vaatii Hänen kaikkivaltiaisuuden hyväksynnän.

        Muuten mikä himo sinulla on TV;hen?

        Himonsa kullakin, muuten, mikä himo sinulla on tänne?


      • Kesitaksenpuumerkki kirjoitti:

        Himonsa kullakin, muuten, mikä himo sinulla on tänne?

        Tuoda Jumalan Sanaa, Jeesuksessa, jotta Kerho löytäisi Jeesuksen ja sen jälkeen on mahdollisuus löytää Jumala.


      • Manttelinperijä
        Kesitas kirjoitti:

        Tuoda Jumalan Sanaa, Jeesuksessa, jotta Kerho löytäisi Jeesuksen ja sen jälkeen on mahdollisuus löytää Jumala.

        Onks se Kerho joku ihminen?


      • Vl-rules
        Manttelinperijä kirjoitti:

        Onks se Kerho joku ihminen?

        Se on jo kymmenkunta Sinun laisiasi, kuten lesadiolaisetkin.


    • Televisiohan

      ei nykyään kiinnosta ketään, ei epäuskoisiakaan. Sen puoleen television voi kuka tahansa laittaa keräämään pölyä olohuoneen nurkkaan.

    • kuvasuhdesynti

      Liikkuvan kuvan synnistä:
      1980-luvulla koulu-tv-kielto poistui. Samalla vuosikymmenellä Ylen tv-väkikin päästettiin suviseuroihin. Videokameroita ja katseluruutuja tietokoneiden ohella ilman tv-virittimiä alkoi ilmaantua joihinkin vl-koteihin. Sitten internet..

    • Luotsikieleillä
    • Muistetaanpas_faktat

      Olennaista on, että taannoin yhteisellä päätöksellä todettiin, ettei televisio ole uskovan kodin huonekalu, siis esi, kukkapöytä. Nykyiset lättytelkkarit ei mitenkään ole huonekaluja, jotem päätös ei koske niitä.

      • Yhteisellä päätöksellä?
        Höpsis, Työvaliokunta sen päätti parin vahvan ihmisen osalta.


    • Aaällät

      Veeällät tulevat jälkijunassa.
      Kun muilla ei enään ole telkkaria tai ovat kovaa vauhtia luopumassa niistä niin veeällät ymmärtävät nyt kantaa kortensa kekoon jotta televisiotuotanto pysyy hengissä.
      Sillä mitäpä se olisi jos toisilta työtpaikat veisi.

    • Tässä_Päivämiehen
      • Tuossa_siis

        "Joulukirkot televisiossa

        YLE TV 1:n kautta voi seurata jumalanpalvelusta ja Päivänkehrän koulun joulukuvaelmaa Olarin kirkosta Espoosta jouluaattona klo 10.

        Joulupäivänä klo 10 YLE TV 1:ssä nähdään jouluaamun jumalanpalvelus Mustasaaren kirkosta. "


    • sisältä.pehmennys

      Pakkohan sitä on jotenkin ihmisen päätä aivopestä.
      Ilman telkkaria se olisi vaikeaa. Mediahan on aivopesukone ja median ohjelmavalinta jonkinlainen toimeenpaneva voima. Ylevero kattaa sen, että maksat siitä sonnasta, katsot tai et.
      Maailma lähestyy loppuaan ja aivopesu on pakko saada perille viimeiseenkin kolkkaan.
      Onhan ennustettu, että montaa ei sitten enää löydy.

      • Ulkoakova

        Onhan se kaameeta kun ei enään riitä seuroissa harrastettu aivopesu, sonnan levittäminen.
        Pakko saada lisää valheita joka tuutista "ulkoa pehmennetyn" kirjoittajan mukaan joka osoittautuu omien valheitten valhettelijaksi.
        Maailma lähestyy loppua vain sinun mielessäsi, sinä vauhkoilija.


    • vlotsanahassamerkki

      "yhteisellä päätöksellä todettiin, ettei televisio ole uskovan kodin huonekalu,"
      -
      Millä vitun oikeudella "MUUTTUMATONTA VL LISÄLEHTISYNTEJÄ OHITEETAAN".
      Televisioita on kohta joka vl talossa. Ja OPPI on muuttumaton.
      -
      Tämä vl suvilahko taitaa olla jo Jumalan pilkkaamista ,
      saarnamiesten nyyseleiden lakerikengät nuollaan.
      -
      Sopiva tila, pukata sikolättiin- mummut, saatanalleheittämiset saavat taivaspaikan.

      -------

      • vanhoillislestadiolainen

        Ilkeät juoruavat irstaat mummot heitettiin heitettiin ulos, koska akanat piti puhdistaa pois jyvien seasta.


    • kyseenalaista

      Jouluaaton sattuessa sunnuntaille kysellään, saako pyhänä lämmittää saunan tai paistaa joulukinkku.

      • Lapsuksienlapsi

        Eiku kysäsemään vanhimmista vanhimmilta vanhalta aatamilta joka ilman muuta tuomitsee sinut pyhimmästä pyhimpään sinun mieliksesi.


      • saunanjäähdyttäjä

        Voidaanhan sitä noinkin menetellä. Samoin sopii kysyä sunnuntain sattuessa jouluksi, voiko harjoittaa normaalia sunnuntaiohjelmaa vai pitääkö siirtyä pyhäohjelmaan.


    • Joka_tapauksessa

      tuossa Päivämiehen jutussa siis mainitaan, että TV1:stä tulee sitä ja tätä, mm. jumalanpalveluksia. Tämähän on ikään kuin myönnytys, että televisiota voi katsoa. Eli sen siis voi hankkiakin kotiinsa. Totta tietenkin on, että 1960- ja 1970-luvulla kanta oli tiukka, ehdoton EI. Tuollainen tiukkuus nys siis ainakin hiljaisesti myönnetään harhaksi. Eihän televisioasiasta ole enää viime vuosina esimerkiksi Suviseuroissa puhuttu mitään. Vuimeinen maininta taisi olla Aimo Hautamäen julkilausuma, että jotkut televisio-ohjelmat voivat olla vahingollisia lapsille.

    • kohtaloppuu
    • Vl-vanhus

      Kiitosäänet lakkasivat kun televisio tuli suviseuroihin.

    • avaruussudenkorento

      En ole lessu, en katso telkkaria ollenkaan. Siellä vaan ei ole mitään katsottavaa,mieluummin kuuntelen ortodoksista kuorolaulua netistä.

    • EiOleTV

      Katson vain tietokonetta.

    • abs1

      tyhmää kansaa

    • angelea

      Päivämiehessä on viime aikoina usein ollut evlut-kirkon toiminnasta
      muistuttavia ja sitä tukevia kirjoituksia. Tästä voi tehdä seuraavia johtopäätöksiä:

      Mm. SRK:n tv-kieltopäätös aikanaan oli väärä. Moni muukin päätös on ollut väärä.
      Näin ollen vl-seurakuntaa ei enää voi pitää ainoana oikeana. Vl-liike
      nykymuodossaan voi olla tulossa tiensä päähän. Koska tämän ymmärtäminen saattaisi
      aiheuttaa turvattomuutta monella uskovaisella ja jopa 'uskon kieltämisen' ajatuksia,
      halutaan saatella vl-uskovaisia kirkon suojiin.

      Hyvää ja vastuullista toimintaa, eihän lampaita pidä jättää suojaa vaille.

    • En usko että television omistaminen on syntiä, vaan se on syntiä jos sieltä katsoo ohjelmia joissa on esim vähäpukeisia naisia koska on huorintekoa katsoa naista himoiten

      Jos television omistaminen aiheuttaa kiusauksen katsoa esim vähäpukeisia naisia, niin televisio kannattaa viedä esim kierrätyskeskukseen.

      itse en omista televisiota koska koin sen turhaksi laitteeksi

      • Turhastaturhaan

        Niin tuliko liikaa vahdattua vähäpukeisia naisia joka ny ainaski iha turhaa hommoo o.
        Synti on olla turhake joka turhasta turhia turisee turhuuttaan todistaen.


      • VainUunestaTapanaHerätä

        Unohditko tarkoituksellisesti vähäpukeiset miehet?


    • Puhuitpussiin

      Tietokoneelta löytyy mahdollisesti helpommin ja suuremmassa mittakaavassa alastomia naisia, myös miehiä kaikessa varustuksessaan. Se on vain parin klikkauksen päässä. Jokainenhan sen tietää. Ei kannata teeskennellä yksinkertaista.

      • ollaanvalmiit

        Ei pitäisi tuomita, koska "jokainen meistä on sisimmässään valmis katsomaan vähäpukeisia naisia" kuten eräs johtavista veljistämme lausui suviseuroissa.


      • kylläinen.ei.syö

        Olen työskennellyt sairaalassa kolmekymmentä vuotta. Vaikka siellä näkee alastomia henkilöitä joka päivä, ei siellä lasketa leikkiä kenenkään ulkonäöstä eikä siitä edes puhuta. Ketä se nyt kiinnostaisi, kun aina näkee!

        Toista oli tehtaassa. Laskettiin leikkiä toisesta sukupuolesta joka kahvitauolla.

        Opetus: Syy siihen miksi toinen sukupuoli kiinnostaa kovin, on että sitä näkee liian vähän.
        Kun televisio näyttää paljasta ihoa, niin se kiinnostaa sitä joka ei ole siitä saanut tarpeekseen.


    • EtteiTotuusUnohtuisi

      SRK:n johtokunnan jäsen opetusneuvos Aarno Haho totesi SRK:n tiedotustilaisuudessa Sotkamon suviseuroissa 2006, ettei TV-päätöstä ole syytä muuttaa.[24] SRK:n pääsihteeri Aimo Hautamäki ei myöskään katso tarpeelliseksi muuttaa kantaa televisioon.[25] Hänen mukaansa televisio edistää väkivaltaa ja vapaata seksiä eikä siksi sovi perheeseen, jossa on paljon lapsia.

      Valkealan suviseuroissa vuonna 2007 haastateltujen vanhoillislestadiolaisten eläkkeellä olevan luokanopettajan Pekka Tervon ja Oulujoen seurakunnan kappalaisen Pertti Lahtisen mukaan television katselukieltoa ei ole olemassa, mutta on todettu että ohjelma ei sovi uskovaiselle. Heidän mukaansa se ei ruoki uskonelämää vaan päinvastoin vanhaa osaa, jossa pahuus asuu.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Televisiopäätös

      • v2015

        SRK:n pääsihteeri Juha Kaarivaara totesi vuonna 2015, että 1960-luvulla tehty päätös "on edelleen hyvä ja voimassa". [33] Vuonna 1963 tehty SRK vuosikokouksen päätöshän kieltää televisiovastaanottimen hankkimisen kotiin ja samoin siinä kiellettiin minkäänlaisten tv-ohjelmien seuraaminen, ilman poikkeuksia.

        Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen vuosikokous 1963 antoi televisiosta periaatteellisen kannanilmaisun, joka piti televisiota kristittyyn kotiin sopimattomana. Päätöksen katsottiin perustuvan "Jumalan sanaan"[8]:

        »Rakkaat veljet! minä neuvon teitä, niin kuin outoja ja muukalaisia: välttäkäät lihallisia himoja, jotka sotivat sielua vastaan.»
        (1. Piet. 2:11)

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Televisiopäätös


    • 38752
    • Rietas.Kalu.Telekku

      Saakos telekkua kahtova jos ei kahto niitä telekkuohjelmija?

      • näköratiomiäs

        Ei saa. Asiasta on SRK:n johtokunnan synninkehittelyvaliokunnan salattu päätös. Television sisuskalujenkin katselu esimerkiksi RTV-huoltoliikkeissä on kadottava synti. Eikä kyseessä välttämättä ole edes TV-kuvan tai -äänen katoaminen huollossa. TV-monttöörin ammatti on
        myös kielletty.


    • Antti_Haapakoski

      Tiivistetysti voi sanoa, että vanha ja kuvanlaadultaan huono laatikkomallinen "näköradio" vie helvettiin. Uutuuttaan kiiltävä design-älypuhelin sen sijaan avaa taivaanportit.

    • Spotyfliksi

      Joo, maksu-tv:kin on tuttua joillekin ainakin urheilukisoissa.

    • PleaMatrix

      Pleikkari tv on yleinen yhdistelmä uskovaisissa kodeissa nykyään.
      Telkkaria ei kuitenkaan kytketä kaapeli-, tai antenniverkkoon laisinkaan, vaan TV-kuva otetaan esiin pleikkarin kautta. Pleikkareilla katotaan myös Netflixiä. On todella yleistä uskovaisissa kodeissa. Jos omistat SmartTV:n joka on netissä, asia on paljon pahempi. Aina, jos ohjelmat tulevat pleikkarin tai tietokoneen kautta, on paljon sopivampaa.
      Moni katsookin ekana muilla käydessään, että tuleehan televisio-ohjelmat varmasti pleikkarin tai tietokoneen kautta. Eräässä kyläpaikassa eräs vieras huomasi, että telekkaristahan menee piuha suoraan seinään. Tästähän nousi heti haloo! Asia korjaantui, kun nämä ostivat pleikkarin, eikä kukaan enää sanonut mitään.

    • Siskonvelikö

      Yle-veron tultua katsotaan uutiset klo 20.30.

    • SitäEiOlekaan

      "Noin puolessa miljoonassa suomalaistaloudessa on televisio, jonka tekniikka vanhenee kahden vuoden päästä. Maaliskuussa 2020 antennitalouksissa on oltava laitteet, jotka näyttävät teräväpiirtolähetyksiä"..
      https://yle.fi/uutiset/3-10003804

    • Neemuska

      Olen epäuskoisesta perheestä lähtöisin ja telkkari on kuulunut meillä kotona "kalustukseen" ja myös aikuisella iällä tietysti ollaan omistettu tv. Monia tositv-sarjoja ja muitakin, elokuvia ja kaikkea mahdollista olen seurannut. Nyt kun olen saanut parannuksen armon, ymmärrän hyvin miksi tv:tä ei uskovaisessa kodissa ole. Näen asiat uusin silmin. Välillä näkee telkkaria milloin missäkin ja olen todennut että perheohjelmatkin sisältää kaksimielisyyttä, seksiin viittaavia asioita, kiroilua, jumalanpilkkaa. Teeveessä tulee esille helposti miten hyväksyttyä kaikki meille syntiä olevat asiat ovat tässä yhteiskunnassa. Siksi on hyvä ettei telkkaria ole uskovaisessa kodissa. En ole vastaan vaikka puhelimesta tai tabletista katsoo ohjelmia, on niitä hyviäkin asiaohjelmia olemassa sekä tietysti lapsille lastenohjelmat. Näitä tulee vaan valvoa, seurata mitä lapset katsoo ja omantunnon ääni kertoo katsonko minä uskoani tukevaa ohjelmaa netistä. Sekä se, ettei ohjelmien katsominen mene ongelmaksi, että nenä ruudussa olisi. Nykyaikana on vaan valitettavasti älylaitteet arkipäivää, ja kaikkea mahdollista on tarjolla joka paikassa. Näen tärkeänä että näistä keskustellaan varsinkin perheissä, mikä on uskoa tukevaa ja mikä vie uskosta kauemmas.

    • PasiToivonen

      Voihan sitä muuttaa vaikka luolaan asumaan.

      Tai vaikka viidakkoon ja leikkiä Tarzania.

    • katsonSon
    • Kalvo

      Kyllä televisio on syntinen: Se ei puhu minulle vaan valehtelee takaseinälle, jos menen kuuntelemaan television taakse, en näe kuvaa. On se kavalaa.

      Sitten säädän sopivan äänenvoimakkuuden. Mutta televisiopa alkaa metelöidä kuin panssarivaunu. Pitäisi olla nuppi (nuppi nimenomaan eikä sadan pykälän päässä valikossa), jolla rajata äänenvoimakkuuden maksimi. Mutta, kun ei ole - tyhmää älykkyyttä.

      Sitten on valkoiset tekstit vaalealla taustalla vaikka pitäisi olla mustassa palkissa. Miten nykytekniikka on näin käyttäjävihamielistä?

      • Täry

        Jumalasi koettelee joten ei hätiä mitiä.


    • VLMies

      "16.12.2017 16:12
      Televisiot ovat tulleet jyrinällä vanhoillislestadiolaisiin koteihin.
      Se teki tuloaan salavaivihkaan netin kautta, sillä useimmat vl:t kiersivät tv-säännön katsomalla ohjelmia netin kautta. Jännää, että jopa puhujasedät eivät huomanneet, että kyse on ihan samasta asiasta, katsoi sen television tai netin kautta."

      Varmasti huomasivat, mutta tietokoneet ovat tarpeellisia ja välttämättömiä, joten siinä netin myötä tuli valitettavasti samalla kaikki kevyt viihde ym. samassa paketissa. Ei se huonojen ohjelmien katsominen tietokoneelta ole sen parempi kuin TV:stäkään, mutta kun se tietokone on olemassa, siitä tulee helposti katsottua kaikenlaista, kuten aikanaan olisi tullut katsottua TV:stäkin, jos olisi sellainen ollut. Itse olen ainakin katsonut joskus tietokoneelta sellaista, mistä tulee huono omatunto, ja mikä ei ole mitenkään kristillisten arvojen mukaista, vaikka yritänkin taistella sellaista vastaan. Monen hyvän asian ohella tietokone tuo myös kaikki pahat asiat muutaman klikkauksen päähän. Haastava tilanne. Me olemme heikkoja ihmisiä.

    • VieläEiOleMyöhäistä

      Tuossa on ainesta hyvään analyysiin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ensimmäiseksi kiellettiin television käyttö uskovan kodin huonekaluna. Sitten vaivihkaan kiellettiin television katselu (katsontasuunnasta välittämättä). Salakavalimmassa vaiheessa puhujaveljet alkoivat kuin yhteisestä sopimuksesta kieltää tv-ohjelmat sisältöä analysoimatta. Säätiedotuksestakin saatiin näppärästi uusi synti.

      SRK ei ole koskaan pannut tikkuakaan ristiin asiassa eikä tuottanut televisioyhtiöille ohjelmia, joita kaikki kansa katsoisi riemumielin nykyisen hömpän sijaan.

      • määmän

        "Säätiedotuksestakin saatiin näppärästi uusi synti."
        Kyllä Mette Männönen säättöi hyvinkin herättää määllisiä himöjä kätsöjässä.


      • diggaan.eräitä.muita
        määmän kirjoitti:

        "Säätiedotuksestakin saatiin näppärästi uusi synti."
        Kyllä Mette Männönen säättöi hyvinkin herättää määllisiä himöjä kätsöjässä.

        Metteä ei noihin aikoihin ollut kuin isänsä leivän päällä.

        Metestä tuli sittemmin melkoisen nätti sääprofeetta. Viime aikoina om kyllä mennyt aika keinotekoisen näköiseksi. Harmi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe