Voimakkaat puutumis/uupumusoireilut

epätoivoinenäiti

Hei,
olen 37-vuotias nainen jolla n. kk verran ollut pahenevia/tiheneviä puutumis-, uupumis- ym. oireiluja jotka hankaloittavat arkea jo huomattavasti. Kotona on kaksi pientä lasta, joista pienempi reilun vuoden ikäinen. Noin puoli vuotta sitten ongelmat alkoivat yhtäkkiä kk:n kestävällä kurkkukivulla (aluksi flunssa, mutta kurkkukipu jäi) joka sittemmin osoittautui ilmeisesti refluksin aiheuttamaksi koska siihen auttoi refluksilääkkeet sekä selkäjumin helpottaminen (joka ilmeisesti oli syynä refluksiin.. närästystä tai refluksia normaalisti ei ole koskaan ollut). Muutaman kk päästä alkoi tulla hengenahdistusta, painontunnetta kaulalla/rinnassa ja sydämenmuljahduksia, mitkä veivät jopa päivystykseen keskellä yötä, mitään varsinaista vikaa ei kuitenkaan löydetty. Lääkäri epäili fasettilukkoa rintarangassa. Tämän jälkeen kävin pari kertaa naprapaatilla, ja se tuntui auttavan ja tilanne helpottui. Muutama viikko sen jälkeen alkoi puutumisia kuitenkin olla jaloissa ja käsissä, öisin kädet puutuneet ennenkin mutta virkoavat nopeasti. Kasvoilla toisessa poskessa puristavaa paineentunnetta, joka ensin tuntui vain lähinnä poskipäässä, sitten oikeastaan koko puolikkaalla kasvoista kulmakarvoista alaspäin. Vaihtelevasti voimakkaammin, toisinaan vähän helpotti mutta kuitenkin jatkuvasti. Satunnaisesti kielikin tuntui oudolta ko. puolelta ja huulesta puutui tai turtui osia. Koko homma eskaloitui siihen kun yhtenä aamupäivänä puristava tunne kasvoilla oli todella voimakas ja kauttaaltaan tuli koko kroppaan voimakas väsymyksen tunne ja todella pahoinvoiva olo niin että oli pakko samantien käydä lepäämään. Tuntui ettei jaksa käsiä nostaa, sanaa sanoa. Ei päänsärkyä. Päivystyksessä ei mitään erityistä puristusvoimassa, verenpaineessa ym, ei mitään selittävää. Kipulääkkeellä ja pahoinvointilääkkeellä ja muutaman tunnin seurannalla olo helpottui sen verran että pääsin kotiin, kohtausta pidettiin migreenityyppisenä. Kotona myöhemmin illalla kuitenkin olo taas paheni. Muutaman pv päästä uudelleen lääkäriin, joka taaskaan ei löytänyt selittävää, ja laittoi niska-hartiavaivojen syyksi (itse siis en kylläkään tunnistanut mitään niskan tai hartioiden vaivoja). Kirjoitti relaksanttia ja suositteli fysioterapiaa. Olen siis kuitenkin jo pitkään tehnyt fysioterapeuttien sekä naprapaatin ohjeiden mukaan kotona venytys- ym liikkeitä, joista ei tunnu apua oireiluun olevan. Kävin jälleen naprapaatilla x 3, mikä toki teki hyvää mutta ei helpottanut oireiluja. Sittemmin puutumiset ja vaivat alkaneet vaivata päivittäin ja lähes koko ajan. Neurologiaan sain työterveydestä lähetteen ja sinne tulossa aika mutta vasta kk päästä, eikä edes mitään kuvauksia edeltävästi. Olen kokeillut aiemmin määrättyä relaksanttia josta mielestäni ei apua, sekä sen jälkeen määrättyä diapamia, josta ei myöskään apuja muuta kuin huonompi olo.

Vaivat siis tällaiset tällä hetkellä:
-paineen tunne päässä nenän takana, vaihtelevasti päänsärkyä, pistelyä ja painontunnetta kasvoilla, varsinkin vas puolella
-kieli turta ja puutuneen oloinen, joko vas. reunalta tai kokonaan, tätä monesti päivässä mutta menee välillä ohi
-käsissä hermokipua vaihtelevasti, viiltelee
-kämmenet/sormet turtana, pistelyä ja puutuneen oloiset, tämäkin vaihtelee mutta lähes koko ajan..sormet tuntuu koheloilta kun koittaa jotain tehdä
-jalkaterissä, varpaissa pistelyä ja vas nilkassa useamman kerran päivässä kuin joku kaataisi lämmintä vettä nilkalle, sellainen ”holahdus” iholla
-huono olo oikeastaan koko ajan, ei tee mieli syödä mitään
-väsynyt olo, välillä ei jaksaisi puhuakaan ja raajat ja pää tuntuu painavilta ja hirvittävän väsyneiltä, välillä voimakkaammin välillä vähän parempi olla, mutta väsynyt
-lapojen välissä selässä kipeä alue

Toistaiseksi siis lääkärissä laitettu lähinnä stressin, väsymyksen ja selkäoireilun piikkiin. Tuntuu vaan todella oudolta sillä selkäjumeja ym minulla ollut jo vuosia eikä mitään tällaista koskaan. Nukun suht ok siihen nähden että lapsetkin vielä hyvin pieniä. Viime aikoina nämä vaivat herätelleet kyllä monesti yössä. Toki myönnän että tuossa meni parikin vuotta huonoilla unilla pienten lasten takia mutta nämä oireilut alkoivat vasta kun unet alkoivat jo parantua ja oireet kuitenkin ovat pahentuneet nyt koko ajan.
Onko kellään ollut vastaavaa tai ideoita mistä tässä voisi olla kyse?

58

6824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RandomWalker

      Ensiksi tuli mieleen, että sulla on ainakin kilpirauhanen tulehtunut, josta olisi seurannut painontunnetta kaulalla, uupumista jne. sekä liikatoimintaa (kääntyy monesti vajaalle) Moni luulee, että liikatoiminta jotenkin piristää mutta on melkein pahempi kuin vajaatoiminta. Kokemusta on molemmista. Kilpisrauhasarvot vasta-aineet pitäisi mitata sekä samalla rauta ja B12 varmuudeksi. Lisäksi ainakin ainakin kalsium sekä perussetti eli natrium, kalium...

      Kun vielä muita oireita, kuten puutumista, lihasoireita melkoinen liuta, niin paikallaan on kyllä suorittaa pään ja selän magneettikuvaus, jolloin pystytään ottamaan paremmin kantaa asiaan. Vaihtoehtoisia diagnooseja on paljon, mutta esimerkiksi MS olisi näillä oireilla hyvin mahdollinen sekä osaltaan rintarangan välilevyn pullistuma. Pullistumat vaan yleensä kuivuu eli voi olla ettei näy enää kuvissa. Monikohan pullistuma jää havaitsematta kun kuvauksen kanssa hidastellaan...? Toisaalta hormonijärjestelmäkin aiheuttaa myös paljon neuro-oireita.

      Hyvä kun olet saanut lähetteen eteenpäin, mutta turhan pitkä on odotusaika vaan. Jos mahdollista, voithan käydä odotellessa vaikka yksityisellä sisätautilääkärillä.

    • RandomWalker

      Toivottavasti olet jo käynyt sisätautilääkärillä... mutta taaskin lääkärit vähän laiskasti suhtautuvat laajaan ja merkittävään oirekirjoon eikä viitsitä systemaattisesti selvittää mistä kyse.
      Stressiä ja pieniä lapsia vaan - tätähän tämä on kun ei edes kiinnosta kunnolla, itseasiassa jo lastenkin takia pitäisi tutkia paremmin.
      Ei varmaan ole sulla todellakaan helppoa ja samalla hoitaa lapsia kunnolla. Uskon kyllä vahvasti asioiden hoituvan sun kohdalla, kun analyyttisesti selvitetään. En pidä muuten MS-tautia todennäköisenä, mutta ei sitä pois voi sulkea.

    • epätoivoinenäiti

      Neurologilla on yksityisesti käyty, hän epäili purentavikaa ja mahdollista uniapneaakin syyksi..yhdistettynä lihasjännityksiin ja stressiin. Itse en nyt ole yhäkään vakuuttunut. Pään magneetissa kävin myös yksityisesti nyt, kun olo vaan niin huono eikä apua tunnu löytyvän. En tietenkään toivo mitään isompaa sairautta tai ongelmaa mutta jotain tälle pitää tehdä, elämä ei suju näin. Koko ajan huono olo,
      paineen tunne päässä ja ihoa pistelee, kieli puutuilee, jatkuvasti väsyttää ja kroppa voimaton, ja jaloissa nyt koko ajan joku tuntohäiriö säärten etuosasta varpaisiin asti. Myös maha on sekaisin mutta liekö sitten stressiäkin se. Pään mri siis ihan kunnossa, ei mitään oireita selittävää. Työterveyslri laittoi lähetteen keuhkopolille tuota apneaselvittelyä varten ja hammaslrin kanssa otan puheeksi purentaongelman. Mutta tuntuu ettei tässä kukaan oikein ota todesta tätä oloa, enkä kyllä allekirjoita että kyse olisi vaan normiväsymyksestä tai stressistä. En tiedä miten kohta enää selviydyn arjesta.

      • RandomWalker

        Purentavika ja uniapnea voivat osan selittää muttei kaikkea. Vähän kyllä epäilyttää onko edes näitä. Niin lihasjännitys mutta miksi...? Ei tosiaan vakuuta, ja vähän laiskaa työtä - miksei voida tutkia muutenkin kuin kliinisesti.

        Jos pään mri ok mikä tosi hyvä juttu, se rajaa monta syytä pois. En usko mahahäiriön johtuvan stressistä vaan jokin kemiallinen juttu lienee. Kyllä minä pidän edelleen tarpeellisena ottaa myös verikokeita, ainakin aluksi ne aiemmin luettelemani. Joskaan kilpirauhasen liikatoimintaa ei vaikuta nyt olevan.

        Oletko laihtunut ? Onko ruokahalu muuttunut? Janottaako? Onko suolanhimoa?
        Kerrot, että kk:n verran ollut pahentuvaa oireistoa. Muistatko tapahtuiko ennen mitään erityistä, tulehdus, vamma, uusi lääkitys tai jotain muuta? Oletko muuten ollut perusterve vai onko jotain muita jo todettuja sairauksia?

        Tiedän omasta kokemuksesta mitä se on kun lääkärit eivät ota todesta selviä oireita :(
        Sun kohdalla pitäisi vain systemaattisesti selvittää, mutta ketään ei kiinnosta sinun kokonaisuus. Käy siellä samalla yksityisellä asemalla sisätautilääkärillä noiden muiden lääkärien lisäksi.
        Uskon että sinut saadaan kuntoon vielä näiden oireiden osalta. Toivottavasti saat tukea tarpeeksi läheisiltä ja riittävästi kotiapua sekä sairaslomaa, johon olet kyllä oikeutettu.


      • RandomWalker

        Kyllä myös selkäranka olisi pitänyt kuvata. Sun oireilla perusteltua olettaa rinta-ja kaulanrangan alueella olevan ongelmaa. Esimerkiksi pullistumat usein kuivuu ajan myötä pois, ja oireet lievittyvät hiljalleen, mutta pysyvääkin voi jäädä. Onko sattunut mitään niskaretkahduksia?

        Veriarvoista ensisijassa hakisin ongelmaa hyponatremiasta, hyperkalsemiasta , B12-vitamiinin puutteesta. Anemiakin mahdollinen, mutta oletan kyllä sinun naisena tunnistavan eli tuskin.
        Toisaalta sulla ei juuri päätä särje joka yleistä mainituissa, mutta aina ei kaikki mene oppikirjan mukaan...
        Nyt pitää ottaa liuta verikokeita ja olisi hyvä kuvata ranka!


    • epätoivoinenäiti

      Olisiko tietoa mikä voi aiheuttaa näitä voimakkaita uupumis/väsymyskohtauksia? Tänäänkin aamupv ihan suht ok, sitten noin tunti sitten iski taas yhtäkkiä kuin jyrä olisi yli mennyt, raajat (varsinkin jalat) ja koko kropp painaa kamalasti ja uupunut olo. Siis ei mikään normi rasituksen jälkeen väsyttää, tai huonot yöunet niin väsyttää -olo. Vaan todella voimakas uupuminen.

      Pään mri oli tosiaan ok, ei selittävää. Kilpirauhaskokeista otettu TSH, joka oli 1.2 eli normaali. Tätä mietin pitäisikö vielä ottaa lisää kilpirauhaskokeita? Meillä on runsaasti vajaatoimintaa suvussa. Hemoglobiini 137, eli ei anemiaa. Kalkki, suolatasapaino, D-vitamiini, B12, sokerit kaikki normaalit. Pvk normaali. Olikohan jotain lihasentsyymejäkin mitattu..nekin sitten normaalit. Sydänfilmi normaali. Päätä ei juurikaan särje, vaan puutuilee ja pistelee ja painontunnetta milloin nenän takana, milloin poskessa, milloin ohimolla.

      Olen perusterve, ei säännöllisiä lääkityksiä. Ei janota mitenkään erityisesti, ja pissa on vaaleaa kellertävää. Koitan juoda runsaasti vettä. Oikeastaan mitään syömistä tai juomista ei tee mieli kun koko ajan vähän etoo. Koitan silti syödä ettei olo huonone sitten syömättömyyden takia. Mielestäni en ole laihtunut, en pahemmin ole mittaillut. Ylipainoa on jonkin verran. Mitään niskaretkahduksia tms ei ole ollut.

      Ennen kuin tämä pahin oireilu alkoi minulla oli satunnaista selkäjumia ja selkävaivaa, varsinkin lapojen välissä. Paljolti varmasti huonoista imetysasennoista ym johtuvaa. Syksy meillä oli flunssasesonkia ja itsekin olin sitkeässä flunssassa melko pitkään, mutta flunssaoireet loppuivat jo muutama viikko ennen näiden oireiden alkua.

      • RandomWalker

        Hyvä kun tutkimukset ovat edenneet, mutta edelleen vaan epäselvää mistä johtuu. Eipä ollut mainitsemissani veriarvoissa sitten mitään. Juomiseen on tarpeetonta erikseen panostaa ellei selkeää syytä, sillä se rasittaa vain turhaan munuaisia.

        Rangan kuvaus myös paikallaan, mutta tuskin selittäisi kaikkia oireita. Kilpirauhasen T4v:n olisi voinut myös mitata, mutta viimeisimmän tekstisi pohjalta ei vajaatoimintaa ainakaan, koska tsh aika matala siihen, ei hyponatremiaa. Liikatoimintaa ehkä voisi olla, mutta ei veriarvot siihenkään viittaa.

        Hikoiluttaako? Onko sydämen syke nopea? Onko näössä tapahtunut muutoksia? Onko oireisto enemmän kohtauksen omaista? Hengitys kuitenkin kulkee ihan hyvin eikö vain? Olisko joku flunssan jälkitautina tullut juttu, esim. mykoplasmaa...

        Olen ajatellut sinun oireistosi johtuvan pääosin hormonaalisesta säätelystä akselilla elimet-aivolisäke-hypotalamus, mutta veriarvojen pohjalta ei siltä vaikuta eli ei kilpirauhasongelmaa, ei liiallista kalkin eritystä, ei kortisolin puutosta, ei sokeritautia eikä diabetes insipidusta eli antidiureettisen hormonin puutetta. Mutta voisiko olla vielä joku muu hormoni...? Itsellä kun on mm. hormonaalisessa säätelyssä ongelmia eli nämä jossain määrin tuttuja.


      • RandomWalker

        Tarkennan sen verran että matalahko TSH voi viitata liikatoimintaan tai aivolisäke-hypotalamuspohjaiseen vajaatoimintaan. Koska sun tilanne epäselvä, voisi mitata T4v:n ja myös T3v:n. Bakteereita ja viruksia seulottava siis myös.

        Oireidesi syntytapa on sellainen, että syy kyllä löytyy kunhan vaan haetaan tarpeeksi. Edelleen uskon oireidesi helpottavan. Voi myös olla, että flunssa on tehnyt tämän tilan mikä korjaantuu itsestään, mutta jos oireisto on pahenemaan päin niin epätodennäköistä.


    • RandomWalker

      Sulla tuntuu olevan harvinaisen hyvää tuuria lääkäreiden kanssa siinä mielessä, että tutkimukset etenevät hyvin... mutta hyvä niin, sillä läheskään aina ei näin ole

      En tiedä, jotenkin on vahva intuitio, että hormonaalinen säätely vaan ei toimi kuten pitää ja tämän päälle mahdollisesti selässä vikaa, ehkä välilevyn pullistumaa. Toisaalta voisi olla vielä paikallaan katsoa pään mri-kuvia uudelleen ja kiinnittäisin erityihuomion MS-tyyppisiin plakkeihin ja hypotalamus-aivolisäke-alueeseen. Ehkä flun.ssa on vaikuttanut hormosäätelyyn.

      Onkohan ne veriarvot ihan varmasti normaalit ja onko ne selvästi viitealueella? Jospa muutokset vielä niin pieniä ettei heijastu kunnolla veriarvoihin?
      Tulehdusreaktiossa kilpirauhanen voi muuttaa vajaatoiminnasta liikatoimintaan ja toisinpäin epämääräisesti. Tuo etominen kiinnostava myös ja mahd. aineenvaihdunnallisia aiheuttajia mm. hyponatremia, hyperkalsemia, paraneoplasia esim. SIADH-syndrooma (adh:n puutteen vastakohta) sekä vagus-hermon ärsytys.

      Lienee paikallaan, että kerron selkokielellä mitkä kaikki diagnoosit on ollut lähinnä mielessä: kaula- ja/tai rintarangan välilevyn pullistuma tms, MS tai muu tulehdusperäine josta hermosto-
      ja hormonioireet, paraneoplastinen keuhkosyöpä (ymmärrän että todella järkyttää mutta ei voi poissulkea, sulla niin tuoreet oireet joten ei hätää), kilpirauhasen liikatoiminta tai vajaatoiminta , addisonin tauti, diabetes, diabetes insipidus,

    • Kokenutsaman

      Home oireet

      • RandomWalker

        Periaatteessa mahdollinen, mutta olen sitä mieltä, että valtaosa homeoireista pn ns. noseboefektiä eli ihminen kuvittelee homeen aiheuttavan oireensa vaikka näin ei ole.
        Home on saanut joukkohysterian piirteitä. On tutkimuksia joissa on havaittu homeoireilun lisääntyvän sitä mukaan kuin tiedotusta homeongelmasta on lisätty. Vastaavasti kun homeesta ei ole kerrottu, ei oireilua esiinny niin paljoa. En kuitenkaan tarkoita etteikö homesairauksia olisi - kyllä on muttei siinä laajuudessa kuin ajatellaan.


    • Ytfgess

      Krooninen väsymysoireytymä ja fibromyalgia?

      • RandomWalker

        Nämäkin voi olla, mutta hoidollisesti vähän huonoja siinä mielessä ettei ole varsinaista hoitoa vaan kyseessä on enemmän rypäs oireita. Kuvaavaa on että ensimmäisen eli CFS:n alle on laitettu useita kymmeniä oireita. Muuten, osalla CFS on hävinnyt kun on tarkistettu hormonit eli siis tapauksessa ei ole aluksi tunnistettu hormonihäiriötä.


    • arvailija

      Tuli mieleen vain että itse kun olin voimakkaassa flunssassa niin sen jälkeen olen ollut kipuilevat joka kohtaan,päässä paineen tunnetta ja pistelyä ja paineen tunnetta kasvoilla.Aivojen tc kuvat otettu .Mulla epäillään fibromyalgiaa kun joka kohta kankea ja kipeä rasituksen jälkeen. j ILMANKIN. Magneettiin en ole toistaiseksi päässyt ja aion pyytää sitä yleisen mielenrauhani takia ja selkäkuvausta myös-kaikki alkoi kovan flunssan jälkeen.Miten muuten nyt mennyt ja vointisi?

      • RandomThinker

        Sulta on varmaanki otettu aivojen ct-kuvat? Se on ihan yhtä hyvä käytännössä kuin magneetti. Pään kuvassa ei näkynyt mitään mutta silti tuota paineen tuntua vieläkin vai? Muuten jos sitä on lähinnä otsan puolella, voi johtua ontelotulehduksesta.


    • outotauti

      Ei ole ollunna otsa eikä sivuontelotulehduksia,korvalääkäri katsonut ...voisko tuo paineen tunne päässä ja puutuilu olla pahasta purentaviasta johtuvaa...lähinnä toi oikea puoli oireillut...ja nuoresta asti ollut niskan ongelmat ,leauat epätasapainossa purennan suhteen..toine leuka lonksuu ja napsuu ja epäsymmetrinen ....

      • RandomThinker

        Hyvin paljon mahdollista että purennalla osuutta asiaan. Ehkä ei ole mikään aivoperäinen sairaus jos ei lainkaan muita oireita kuin ne mitä olet jo kertonut.


    • KokeumustaOn

      Aivan ylimpien kylkiluiden alueella rangassa liian paljon jännitystä / kiertymä joka kiristää hermopunoksia . Pääsin oireista eroon menetelmällä. Saattaa olla myös prolapsi kaularangassa.

    • epätoivoinenäiti

      Taas käyty yhdellä lääkärillä. Joka oli tosin yksi joka jo aiemmin minua hoitanut päivystyksessä kun sielläkin muutaman kerran jouduin olon vuoksi ravaamaan. Tämä kylläkin tuntuu pitävän ongelmaa lähinnä henkisenä, väsynyt kotiäiti ja keskustelua/psykologia vailla ja sitä rataa.. en siis itse ole tällaista jutteluapua toki vastaankaan, tekisi varmaan itse kullekin hyvää jossain elämän vaiheessa ainakin mutta se turhauttaa että fyysiset kivut jne upotellaan jonkun stressin piikkiin. Ymmärrän että sellaistakin voi olla, mutta en usko että nyt kyseessä on vain stressi ja ”normaali” väsymys. Sain kyllä nyt lähetettä fysioterapiaan sekä sydäntä tutkitaan vuorokausiholteriseurannalla tässä jossain vaiheessa. Lisää kilpirauhasarvoja ei suostunut otattamaan eikä muutenkaan labrakokeita.

      Vasen olkaseutu on nyt turkasen kipeä, särky valvottaa öisin. Koko ajan hermokipua koko käden pituudelta. Niska ei tunnu jumilta tai kipeältä, mutta ”oudolta” ja väsähtäneeltä. Koko selkä tuntuu kireältä ja jumittavalta. Ristiselkä on arka ja kipeä, ja kireä. Kaikki raajat on väsyneet ja voimattomat lähes koko ajan. Pystyn kyllä liikkumaan kun vaan pakotan itseni mutta se on epämiellyttävää ja tekee kipeää. Väsymyskohtauksia tuntuu tulevan onneksi nyt harvemmin kuin aiemmin, mutta tulee silti (valtavan raskas olo koko kropassa en jaksa oikein liikkua tai sanaa sanoa). Kieli puutuilee sivuilta ja takaa alta(?). Poskella, ohimolla puristuksentunnetta vaihtelevasti, kasvoilla pieniä pistelyitä siellä täällä, aina välillä.

      Turhauttaa, tuntuu ettei oteta todesta. Se että näinkin paljon on jo tutkittu ja tutkitaan on puhtaasti omaa sitkeyttä, koska suoraan sanoen pelkään ja minua harmittaa lasteni puolesta että äiti on tällainen uupunut ja kipeä ja väsynyt koko ajan. Sillä ajatuksella olen vuoronperään epätoivoisesti yrittänyt hakea niin työterveydestä kuin tk:stakin.

      Levännyt olen nyt välipäivinä mutta en huomaa apua. Ulkoillutkin olen, happea on saatu. Koittanut syödä säännöllisesti ja muistanut juoda. En nyt pysty uskomaan että tässä olisi vaan ”henkisyydestä” kyse vaikka se moneen asiaan vaikuttaakin toki. Jostain syystä tuo selkä on noin jumissa ja hermot siellä myös.

      Täytyy muuten noihin ct:n ja mri:n eroihin tai samanlaisuuteen sanoa että kumpikaan ei vastaa toistaan, ja kumpikin on omassa diagnostiikassaan erittäin hyviä menetelmiä. Riippuu mitä haetaan ja tutkitaan.

      • RandomWalker

        Kyllä se syy vielä löytyy ja tulet parempaan kuntoon. En osaa nyt enempää neuvoa kuin nuo kertomani. Pitäisi melkein nähdä sinut, niin voisi vielä jotain tulla mieleen, Stressiä varmaan on ja ihan ymmärrettäävääkin, mutta kun lukee sun kirjoituksia, on päivänselvää ettei se ole oireidesi syy vaan joku muu.
        Toimiiko hengityksesi normaalisti vai hengästytkö kenties helpommin? Hengästytkö rasituksessa ensin ja sitten uuvut vai toisinpäin?

        No joo, ct ja mri eroavat kun tarkkoja ollaan sekä myös merkitystä käytetäänkö varjoainetta vai ei. Käsittääkseni ct erottaa esim. tuoreet verenvuodot paremmin.


      • RandomWalker

        Ilmeisesti et hengästy erityisen helposti (huomioiden olotilan)? Rytmihäiriötä ei todettu, mutta kaikki lääkärit ei lue käyrää tarpeeksi tarkkaan. Keuhkotkin kai toimii sulla normaalisti. Teoriassa sydämessäkin voisi olla vikaa, mutta toisaalta ei viitteitä nestetasapainon ongelmista. Maksakin voisi tulla kyseeseen teoriassa mutten pidä todennäköisenä oirekuvailusi pohjalta.


      • epätoivoinenäiti
        RandomWalker kirjoitti:

        Ilmeisesti et hengästy erityisen helposti (huomioiden olotilan)? Rytmihäiriötä ei todettu, mutta kaikki lääkärit ei lue käyrää tarpeeksi tarkkaan. Keuhkotkin kai toimii sulla normaalisti. Teoriassa sydämessäkin voisi olla vikaa, mutta toisaalta ei viitteitä nestetasapainon ongelmista. Maksakin voisi tulla kyseeseen teoriassa mutten pidä todennäköisenä oirekuvailusi pohjalta.

        En hengästy kovin helposti, välillä kyllä tuntuu kuin henkeä jotenkin ahdistaisi mutta se ei liity rasitustilanteisiin. Itse yhdistäisin sen jollain tapaa tuohon selän tilanteeseen, eli jos kovasti jumissa niin ei oikein rintakehäkään aukea kunnolla.. Nuo uupumus/voimattomuuskohtaukset tulevat ihan yhtäkkiä, siis vaikka istuisin sohvalla. Tai kävelen rauhallisesti ruokakaupassa. Ei nekään liity rasitukseen siis sinänsä.. Fysioterapiaan olen nyt pääsemässä ja toiveet on taas aika korkealla josko sieltä joku pystyisi auttamaan oikeasti. Nähtäväksi jää 😔


    • KokeumustaOn

      Koitetaanpas poistaa sinulta rangan kiertymä Skeleton Assisted Facet Exercise(SAFE) metodilla.
      Ensin voisit analysoida kummalla puolen lapaluiden alla sinulla on toiminallista vajetta. Nosta toinen käsi ylös suoraksi ja toinen alas selän taakse. Ylävartalo on kallistuksessa pitäisi havaita kylkiluu/t joka on kiertynyt poispäin selkärangasta. Todenäköisesti tällä kohtaa sinulla on myös lihasjännitys. OK, fasetti vasemmalla ylhäälä -Z fasetti oikealla alhaalla -> tästä johtuen ranka on hivenen kääntynyt myötäpäivään. Menetelmässä nämä kaikki kolme tekijään tulee saataa parempaan yhteistoimintaan samanaikaisessa harjoitteissa. nyt menetelmässä koko selkä ranka tulee saada kiertymään siihen siihen suuntaan jossa häiriö sijaitseen, fasetti vasemmalla ylhäällä -> fasetti oikealla alhaalla -> koko ranka on hivenen kääntynyt suunta vastapäivään, esim 'kello 1' suunta. Käytännössä kaikessa tekemisessä pidetään vasen suoliluu taaempana, jolloin ranka alimpien kylkiluiden kohdalla kietyy oikeanpuoleisia kylkiluita vasten, oikeanpuoleisten fasettien vapautumista voi avittaa pienellä liikkeellä, kun kietymä on oikea niin ranka alkaa joustaa ja liikelaajuus etenee ylöspäin. Ylhäällä ranka kiertyy vastapäivään kohti fasetti niveltä. Vasemman puolesten fasettien avautumista voi avittaa nostamalla vastakkaisen käden yläs ja toisella käsivarrella yrittää avittaa ylimpiä kylkiluita kohti rankaa ja tämän jälkeen vastakkaiselle puolelle sama vastakkainen kiertoliike.

    • Randonille

      Randon Walker--oletko nettilääkäri vai amatööri joka tietää kaiken kaikesta? ps ei varjoainetta kuulema enää käytetä pään ct ssä kun eivät laittaneet kehooni sitä,,,kysyin asiasta,,ja erikoislääkäri sanoi että teitokonekerros kuvauksesta näkee tarvittavan eli kasvaimet...vai näkeekö?

      • RandomWalker

        Amatööri olen, mutta on kertynyt paljon kokemusta eri asioista ja kuten olen todennut, En minä nyt sentään tiedä läheskään kaikkea.
        Kutakuinkin juuri tällaiset oireet jotakuinkin kuin aloittajalla, on myös itselle tuttuja nyt tai olleet.

        En nyt tuohon varjoaineeseen osaa sanoa varmaa, mutta käytetään joissain sisäelinkuvauksissa ja käsittääkseni myös verisuonia nimenomaan kuvattaessa. Minulta on kerran otettu pään ct eikä ollut varjoaine käytössä.


      • RandomWalker

        Tekstinmuokkaus mennyt vähän niin ja näin.
        Siis, kuten olen jo todennut, kutakuinkin juuri tällaiset oireet...


      • NuppiKuvattu
        RandomWalker kirjoitti:

        Amatööri olen, mutta on kertynyt paljon kokemusta eri asioista ja kuten olen todennut, En minä nyt sentään tiedä läheskään kaikkea.
        Kutakuinkin juuri tällaiset oireet jotakuinkin kuin aloittajalla, on myös itselle tuttuja nyt tai olleet.

        En nyt tuohon varjoaineeseen osaa sanoa varmaa, mutta käytetään joissain sisäelinkuvauksissa ja käsittääkseni myös verisuonia nimenomaan kuvattaessa. Minulta on kerran otettu pään ct eikä ollut varjoaine käytössä.

        Nupin verisuonia kuvattaessa käytetän gadoliumia.


      • epätoivoinenäiti

        Minä itseasiassa en ole amatööri näiden kuvantamisasioiden suhteen ☺️.

        Ct-kuvauksessa käytetään varjoaineita ja hyvin paljonkin, riippuen tutkimuksen indikaatiosta eli siitä mitä sillä haetaan. Ct-kuvauksessa käytetään jodipohjaisia varjoaineita ja niitä käytetään tarvittaessa aika lailla kaikissa muissa kuvauksissa paitsi luisten kohteiden kuvaamisessa (rangat, raajat, kasvojen luut jne). Kasvaindiagnostiikassa käytetään lähes poikkeuksetta. Varjoaineen tarpeen määrittää aina radiologi.

        Gadolinium taas on MRI-kuvauksessa käytettävä varjoaine. Ja taaskin, aineen käytön tarpeen määrittelee radiologi lähetteen perusteella.


    • Koklaus

      Mikö diagnoosi sulla sit on kun on oireita väsymisestä puutumisiin? ja miksi sua kuvattiin päästä? mulla etsittiin kasvainta aikanaan oireiden takia.

      • RandomWalker

        Oikeastaan olen jo kertonut tavallaan. Hormonaalinen säätely ei toimi kunnolla ja selkäydinperäistä syytä. On myös pieni hematooma mutta sitä ei itseasissa kaikki ole tajunnutkaan/huomannutkaan ennen kuin olen kertonut, mutta tämä ei aiheuta näitä oireita joita tässä ketjussa ollut esillä.

        Voisi olla MS-tauti, mutta ei ole todettu. Aivotärähdys ja/tai anestesiassa aikanaan mahd. tapahtunut kömmähdys mahd. syitä, välilevynpullistumat. Syöpää ei varsinaisesti ole koskaan epäilty, mutta aivolisäkeseudun kasvaimia kyllä mutta ei ollut.


    • KutiaPuuduKuoliaalsi

      Oletko kokeillut antihistamiinia? Ihan käsikauppalääkeenä setiritsiini.

      Itsellä ihan samoja oireita, syy ei koskaan selvinnyt.

      • epätoivoinenäiti

        Siis miten tämä voisi auttaa?


    • VoitÄllistyä

      Äiskä oikeesti tsekkaa toi antihistamiini.

    • tipitiitiii

      MS-tauti on ihan mahdollinen noilla oireilla. Se puhkeaa usein synnytyksen jälkeen. Minulla MS-tauti alkoi useamman kuukauden jatkuneella omituisella kurkkukivulla. Oli myös käsien puutumista yöllä, heikkoutta, kömpelyyttä, lievää huonovointisuutta jne. jne. Väsymys voimakasta. Väsymys on MS-taudin yleisin oire, ja se on tässä taudissa VOIMAKASTA UUPUMUSTA.

      MS diagnosoidaa keskushermoston/pään magneettikuvauksella ja selkäydinpunktiolla. MS on Suomen yleisin nuorten aikuisten neurologinen sairaus. Se on yleisempi naisilla kuin miehillä.

      Elän ihan hyvää elämää vaikka minulla on MS-tauti.

      • RWtaas

        Niin on, mutta aloittajan päähän on kuvattu (muttei selkärankaa, mutta ei siinä ainakaan näkynyt. Ehkä ei näy vielä, mutta näkyisikö selkäydinpunktiosta tai sitten ei MS...?


      • epätoivoinenäiti

        Pää on tosiaan joulua ennen kuvattu, eikä mitään selittävää siellä. Eli ei niitä tyypillisiä MS plakkejakaan.. vielä odotan kunnalliselle puolelle sinne neurologille ja toivon että ainakin ENMG ja rangan kuvauksia olisi tiedossa. Sitä pelkään että mitäs sitten jos siellä eivät aio tutkia ja selvittää enempää. Jokainen päivä on tällä hetkellä tosi haastavaa ja selviytymistä. Tänäänkin taas huimaa aika tavalla, kielessä tuntohäiriöitä aamusta saakka, alaleuassakin nyt puutumisen tunnetta ja polvissa(!), niska ja takaraivo tuntuvat oudoilta. Koko kroppa voimaton. Aika hankalaa tämä elämä näin.


      • RWtaas
        epätoivoinenäiti kirjoitti:

        Pää on tosiaan joulua ennen kuvattu, eikä mitään selittävää siellä. Eli ei niitä tyypillisiä MS plakkejakaan.. vielä odotan kunnalliselle puolelle sinne neurologille ja toivon että ainakin ENMG ja rangan kuvauksia olisi tiedossa. Sitä pelkään että mitäs sitten jos siellä eivät aio tutkia ja selvittää enempää. Jokainen päivä on tällä hetkellä tosi haastavaa ja selviytymistä. Tänäänkin taas huimaa aika tavalla, kielessä tuntohäiriöitä aamusta saakka, alaleuassakin nyt puutumisen tunnetta ja polvissa(!), niska ja takaraivo tuntuvat oudoilta. Koko kroppa voimaton. Aika hankalaa tämä elämä näin.

        Erittäin todennäköisenä pidän, että kaularangan seudulla on ongelmaa. Oireet muuttunevat sen mukaan mitä kulloinkin tekee. Jos taitutat päätä hitaasti eteen tai taaksepäin tai liikutat käsiä, huomaatko pistelyn, puutumisen yms. lisääntyvän tai muuttuvan? Jos niin kyseessä on välilevyongelma, muuten ehkä fasettinivelen.

        Ihmetyttää ettei edes neurologi ole suhtautunut kovin vakavasti tuohon kielen tuntohäiriöön, sillä tunnon alenema on aina periaatteessa hälytysoire ja päivystysasia! No onneksi ihan aina ei ole dramaattista, mutta kun syy ei ole tiedossa, niin lähtökohtaisesti näin pitäisi ajatella.
        Toivottavasti pääset pian lisätutkimuksiin - kyllä minä niitä labrojakin vielä tarkastelisin varsinkin jos arvot viitealueen rajalla.


    • Iwishyoutry

      Kannattaa poistaa rankakiertymä tuolla SAFE recovery menetelmällä. Minulla oli ehkä kuvaustasi rankempi oireisto.

    • epätoivoinenäiti

      Luin kyllä tuon ohjeistuksen SAFEsta, mutten ole aivan varma osaanko toteuttaa..

      Tuntuu että vointini pahenee kun lasken leukaa rintaan tai kumartelen. Lapojen väli on ainakin täysin tukossa ja kipeä, tekisi mieli pyytää joku seisomaan selän päälle. Varsinkin vasen lavanalus ja -vieri on hirvittävän jumissa ja kipeät. Tuntuu ettei se ole hellittänyt missään välissä. Ja kun lapojen väli on oikein pahana, myös rintakehällä on voimakas painontunne. Nukun tosi huonosti, milloin minkäkin kivun, tuon rinnan painontunteen tai jalkojen särkemisen takia (väsyneet ja särkee). Tänään aamupäivä oli ihan ok olo jopa, sitten huomasin että alkaa taas jalat särkeä ja väsyä, samoin kädet, ja mennä voimattomaksi. Aamupäivän tein ihan normikotihommia, ei mitään ihmeellistä tai kovin rasittavaa. Mutta olin jalkeilla koko ajan. Nyt koittanut levätä mutta olo vaan tosi huono, heikottaa, sydän muljuu, jalat tosi väsyneet puoleen reiteen saakka. Eilen oli käynti fysioterapeutilla, jotenkin käsitteli niskaa vetämällä niin että kuulemma välilevyt saa helpotusta. Siitä tulikin parempi olo joksikin aikaa. Rintarangassa epäili olevan fasettilukko, mutta mitään sille ei tehty enkä saa itse sille tehtyä mitään. Vähän tuskainen olo taas kun tuntuu ettei apua löydy..oon niin väsynyt tähän oloon nyt taas.

      • RWtaas

        Äläkä vaan rupea omatoimisesti nyt yrittämään mitään toimenpiteitä, pitää olla varmuus ensin mistä johtuu! Tee vain sellaisia kotitöitä joista ei juuri oireet pahene, eli esim. kevyitä nostoja, kevyttä ruoanlaittoa yms.

        Kyllä se kuvaus pitäisi nyt saada pikaisesti, jotta päästään korjaaviin toimenpiteisiin. Väsymys varmaan johtuu ihan fysiologisessa stressistä mutta myös *itutuksesta ja uupumuksesta.


      • epätoivoinenäiti

        Samaa mieltä että sitä kuvausta toivoisin, ja ihmettelen ettei kukaan ole sellaista määrännyt, vaikka olen siis kysynyt ja itse pyytänytkin. Juurikin tuo etten kauheemmin uskalla mitään isompia niksausliikkeitä edes kokeilla kun pelkään että menee pahemmaksi. Tuo voimattomuus ja uupumus on kyllä niin rasittava, vaikka mieli on virkeä niin raajat ei vaan toimi eikä jaksa. Ja särkee jos pakolla yrittää. Nyt taas makoillut unta odottamassa jo tovin mutta jalkoja kivistää niin ettei saa rauhaa. Lapset on vielä pieniä, joten pukemista, vaipanvaihtoa, syöttämistä, siivoilua on paljon. Pakko vaan yrittää ja tehdä kun ei apujakaan oikein ole. Hurjalta tuntuu ajatus että joku ehkä pieni juttu tuolla selässä saa tällaisen olon.. ja vaikka miten koittaa olla ajattelematta ja stressaamatta tilannetta niin koko ajan tämä tuijottelee peilistä takaisin kun mitä tahansa tekee huomaa ettei vaan voimat riitä, on kömpelö, särkee tai heittää päästä. Pelottaa että mitä pidemmälle tämän ratkaisu menee sitä huonommat on mahdollisuudet parantua ennalleen.

        Ymmärrän että tässä ajatellaan olevan sitä stressiä ja pidempiaikaista väsymystä taustalla ja varmasti onkin. Mutta nämä fyysiset ongelmat pitäisi saada ratkaistua että edes jaksan hoitaa sitä henkistä puolta. Nyt kun tuntuu ettei jaksa edes ajatella välillä saati puhua.


      • RWkommentoi

        Ei sitä moni uskokaan miten pienestä liikeestä hermoston toiminta voi muuttua ja hyvä kun olet tietoinen tilanteesta. Onhan se rasittavaa miettiä miten ota vauvan käsiisi tai teet kotitöitä tms. ettei vaan käy hullusti tai että ylipäänsä saa tehtyä... :( Kipu ja lihaskireys itsessään käynnistää fysiologisen stressitilan. Kunnon kipulääke ja lihaksia rentouttava lääke voisi olla paikallaan, esim. Panacod ja Sirdalud, ellet vielä syö.

        Kerrot että pelottaa mitä pidemmän päälle... Niinpä, tämän kaltaiset oireet olisi hyvä selvittää pikaisesti kunnolla, kun monella oireella on pitkittyessään taipumus kroonistua. En pidä sun tilannettasi vielä korjaamattomana. Onko mahdollista käydä vielä jollain toisella lääkärillä?

        Moni lääkäri ei vaan osaa tai halua ajatella kokonaisuutta vaan keskittyvät tarpeettomiinkin yksityiskohtiin ja vetävät osin siksi helposti vääriä johtopäätöksiä. Sun tilanne on taas kerran tyyppiesimerkki täysin väärästä psykiatrisoinnista! Olet ihan oikeassa kertoessasi että fyysiset ongelmat pitää ensin saada ratkaistua ja vasta sitten psyyke, joka itse asiassa korjaantuu kuin itsestään terveyden kohentuessa ja lastenhoidon helpottaessa.


    • 36276

      Pyydä lääkäriltä lähete labraan borrelioositestiin. Ja jätä alkoholi tyystin pois, jos käytät.

    • OnKokemusta

      https://www.washingtonpost.com/national/health-science/how-safe-are-the-vigorous-neck-manipulations-done-by-chiropractors/2014/01/06/26870726-5cf7-11e3-bc56-c6ca94801fac_story.html?utm_term=.b74eaf2e51a2

      Oheisessa linkissä on havainnollinen kuva hartialueesta ja sen hermotuksesta. Jutun manipulaatio riskit kannattaa ottaa vakavasti. Pitänee paikkansa kommentti siitä, mikä on vaarallisin paikka maailmassa.

      • RandomWalker

        Hyvän ja tärkeän artikkelin löysit!
        Kannattaa tosiaan olla tosi tarkkana kuka niksauttelee mitä ja milloin!
        Olen kuullut itsekin vakavista tapauksista täällä Suomessa, mm. vähintään osittainen neljän raajan halvaantuminen eli tetrapareesi (tetraplegia on täydellinen neliraajahalvaus).


    • epätoivoinenäiti

      Alkoa en käytä, en tupakoi, en juo edes kahvia. Täällä yhä odotellaan. Kilpirauhaskokeet otettiin uudelleen, nyt kk takaperin 1.2 ollut tsh olikin 0.52, voiko tuo arvo normaalisti muuttua noin nopeasti? T4v oli 15.1. Kilpirauhasen liikatoimintaa mietin, moni oire joskaan ei kaikki voisi sopia siihenkin. Rintarangan rtgkuvista odotan tietoa.

      Viime aikoina on tullut useampikin ilmeisesti paniikkihäiriöoireiluun sopiva kohtaus, äkillinen voimakas heikotus, paineet mitä sattuu, en jaksa sanaa sanoa enkä tehdä mitään. Olo on pahoinvoiva ja todella ahdistunut. Kohtaukset kylläkin kestää suht pitkään ja ahdistus saattaa jäädä päällekin niin sanotusti.

      Puutumiset ovat pahimmasta helpottaneet, ei oikeastaan puuduttele edes öisin. Silloin tällöin yöllä tai päivällä pistelyä kasvoilla, tuntohäiriötä raajoissa tai puutumista esim pikkuvarpaissa esiintyy. Vas ohimolla puristavaa tunnetta aina välillä, päivittäin siis kuitenkin. Voimattomuus on läsnä koko ajan, ja jos tekee enempi niin esim käsivarret, olkavarret kipeytyy toden teolla. Vasen lapa ja lapojen väli yhä jumissa ja vaihtelevasti todella kipeä. Ei auta venyttelyt, ei joogaharjoitteet, tulee vain kipeämmäksi. En voi käsittää mikä siellä vaivaa kun ei helpota ollenkaan. Kieli on jatkuvasti tuntohäiriöinen, väsyneen ja turran oloinen. Yleensä aamuisin ei mutta melko pian ylös nousemisen jälkeen ja yleensä vaan pahenee iltaa kohti niin että illalla joskus hankala nukahtaakin.

      Noihin ahdistuskohtauksiin kaipaan nyt myös jotain apuja, joskin käsitän että tämä pitkään jatkunut tilanne sen varmastikin on laukaissut. Mitään paniikkihäiriö- tai todettua masennustaustaa ei ole.

      • RWkommentoi

        Odottelinkin jo vähän kuulumisiasi...
        Kilpirauhasen suhteen aika ok, mutta jos varmemman päälle haluaa niin T3v kertoisi paremmin mahdollisen liikatoiminnan. Kortisolin liikaeritys voi tulla kyseeseen, mutta se reagoi niin herkästi ylipäänsä stressiin.

        Onko sulla joku mielekäs syy panikointiin? Jos, niin sitten ko. oireisto voi monelta osin selittyä tällä. Voi hyvin olla että paniikki on juurikin reaktiivista johtuen fyysisen tilan heikentymisestä. Siltikin uskon pääsyyn olevan elimellinen. Mutta lavanseudun ongelmat tai kielen tuntohäiriöt johtuu taatusti jostain muusta syystä. Mukava kuulla puutumisten helpottaneen.

        Harmillisen hitaasti nyt tehdään tutkimuksia paremman alun jälkeen. Röntgenin sijaan olisi voinut hyvin laittaa magneettiin.


    • Iytffg
      • RWtaas

        Niin tämä oli tähän CFS:ään liittyvä eli krooninen fatiikkioireisto. Antaa jossain määrin väärän kuvan puhua väsymyksestä - jota kyllä myös liittyy. Minusta tätä perusteetta psykiatrisoidaan. Tietyt luonteenpiirteet voivat kyllä lyhytaikaisesti aiheuttaa ko. oireita, mutta tuskinpa vain niin että oireisto jää päälle. Kyseinen oireisto muistuttaa monilta osin esimerkiksi MS-tautia, joten veikkaan taudin taustasyyksi vastaavaa etiologiaa, jota ei vaan tarkkaan tunneta mutta mm. bakteeri- ja virustulehduksia sekä rokotuksia epäillään.


      • lytffg
        RWtaas kirjoitti:

        Niin tämä oli tähän CFS:ään liittyvä eli krooninen fatiikkioireisto. Antaa jossain määrin väärän kuvan puhua väsymyksestä - jota kyllä myös liittyy. Minusta tätä perusteetta psykiatrisoidaan. Tietyt luonteenpiirteet voivat kyllä lyhytaikaisesti aiheuttaa ko. oireita, mutta tuskinpa vain niin että oireisto jää päälle. Kyseinen oireisto muistuttaa monilta osin esimerkiksi MS-tautia, joten veikkaan taudin taustasyyksi vastaavaa etiologiaa, jota ei vaan tarkkaan tunneta mutta mm. bakteeri- ja virustulehduksia sekä rokotuksia epäillään.

        Ihminen on kokonaisuus. Jos elimistön energiantuotannossa on jotain pielessä, niin pitäisi viimeistään sairastuessaan ko tautiin pysähtyä miettimään millainen ihminen oikein olen. Olenko suorittaja, ylikiltti, toisten kautta eläjä, kulisseja pystyssä pitelevä tms. Omat arvot puntariin. Tähän voi auttaa psykologi tai vaikka energiahoito, joka purkaa kroonista stressitilaa.


      • rtaas
        lytffg kirjoitti:

        Ihminen on kokonaisuus. Jos elimistön energiantuotannossa on jotain pielessä, niin pitäisi viimeistään sairastuessaan ko tautiin pysähtyä miettimään millainen ihminen oikein olen. Olenko suorittaja, ylikiltti, toisten kautta eläjä, kulisseja pystyssä pitelevä tms. Omat arvot puntariin. Tähän voi auttaa psykologi tai vaikka energiahoito, joka purkaa kroonista stressitilaa.

        Itse asiassa jos nyt oikein tarkkoja ollaan niin energiantuotanto ei riipu mielestä. Mitä tulee juuri CFS:ään, niin tähän liitetty vähintään 100 oiretta, jotka ovat osin sitten todettu ihan muusta syystä johtuvaksi. Psyyke ja arvot ovat toki tärkeitä, mutta niiden merkitystä jossain määrin liiotellaan.

        Aloittajankin tapauksessa pitäisi nyt vaan systemaattisesti tehdä tutkimuksia, mutta nyt on vähän turhan hidasta ollut viimeaikoina. Lääkäreiden pitäisi ymmärtää ajatella myös pienten lasten näkökulmasta tilanne.


    • OnKokemusta

      Jumi alueella kaksi tai useampi kylkiluu ei toimi yhteistyössä rangan kanssa, josta johtuen ranka on kääntynyt. Lihas joutuu tekemään työtä että kylkiluu pysyy luontaisessa asemassaan. Pari SAFE harjoitetta sinulle. Uimahallissa vesikävelyä kun käsissä on lautaset jotka vastustaa kädellä eteen ja taakse työntämistä. Harjoitteessa eteenpäin kävellessä lautasia liikutetaan edestakaisin vartalon taakse alaviistoon molemmilla puolilla. Rauhallinen liike tavoitellen keinuvaa liikettä lapa alueelta ylöspäin. Kotoillessa päinmakuulla matolla kyynärpäät vartalon alla vierekkäin. Jumipuolen pakaran asema hivenen kauemmaksi hartioista, jolloin lannerankaan tulee pieni kierre. Tässä asemassa pakaroiden liikuttelua kevyesti edestakaisin tavoitellen jumihartia ja vastakkainen pakara lähenevät toisiaan kun toiminta paranee.

    • Loppusjo

      Joko aloittajan oireille on löytynyt selitys? Itse kärsin vähän samantyyppisistä oireilusta ja lääkärit eivät ota tosissaan, kun on pieniä lapsia ja ahdistusta.

      • Randomkommentoi

        Tätä olen mielenkiinnolla odotellut... Kokemuksesta tiedän, että moni vaan poistuu palstalta kun asiat selvii.


    • Jatkan

      Ehkä tuo SAFE poisti ongelman. Itselle siitä on ollut apua.

      • Monisairas

        Tuskin, jotain apua ehkä mutta osin jopa riskialtista aloittajan tilanteessa tehdä tuota. Korkeintaan hyvin maltillisesti.

        Itse ehkä olet ollut "liike on lääke"-tyyppiä, jos tuo on auttanut. Näin se on monella muullakin, kuten hiljattain uutisoitiin alaselkää koskien. Itsellä on merkittäviä oikeita vikoja ja tiedän millaisia on oireet. Tiedän myös että on monta muuta niin "sairasta", mutta oikeasti selkä on huono käyttämättömyyden vuoksi sekä huonon lihaskunnon ja yleiskunnon - laiskuutta siis.
        Terkuin Monisairas (aiemmin RW)


    • sivullisen.silmin

      Mitä mahtaa kuulua aloittajalle .....?
      ?
      Onko löytynyt syy ja apua......?
      Toivon sydämestäni, että asiat on paremmin.

    • Anonyymi

      Hei, oletko saanut diagnoosia/apua? Itsellä samanlaisia oireita eikä vastausta ole saanut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      946
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      843
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      840
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      737
    5. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      731
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      697
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      682
    9. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      620
    Aihe