Joulutoivoa viljelijöille

viljelijä43434

8

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pororo

      Nykyistä poronhoitolakia puolustavat esittävät toistuvasti virheellisiä väittämiä joko tahallaan tai tietämättömyyttään.

      1. Poro ei pärjää ympäri vuoden aidattuna.
      Poro pärjää ihan varmasti ympäri vuoden aidattuna kun aitaamiselle määritellään kriteerit oikein. Nykyisissä 0,5ha aidoissa ei varmasti pärjääkään. Jos aita pitäisi mitoittaa esimerkiksi 0,3-0,5ha/poro ja aidassa pitäisi olla erilaisia luontotyyppejä, suota, kuivaa kangasta ja lehtimetsää. Poro saisi luontaisen ravintonsa aidassa ja ruokintaa täydennettäisiin tarpeellinen määrä muualta tuodulla ravinnolla. Aitoja tarvittaisiin kaksi joissa eläimet pidettäisiin vuorovuosina jotta luonto pääsisi uudistumaan. Poronpito ei tietenkään olisi mahdollista kaikille, mutta ei muukaan elinkeinon harjoittaminen ole mahdollista jos ei siihen löydy tarvittavia resursseja.

      2. Poronhoitoa tuetaan vain vähän.
      Poronhoitajille maksetaan tuen nimellä suhteellisen vähän, mutta erilaisia korvauksia maksetaan todella paljon. Nykyinen poronhoito on järjestetty niin, että korvaukset on eteläisissä paliskunnissa pääasiallinen tulonlähde. Korvausjärjestelmä on todellisuudessa erittäin antelian piilotuki.

      3. Matkailu kärsisi porojen aitaamisesta.
      Päinvastoin, olis paljon helpompi muodostaa matkailuelinkeinoa porojen ympärille kun ne olisi suurissa aitauksissa jossa poroja pääsisi varmasti näkemään luontaisessa ympäristössään.

      4. Poro on ollut täällä ennen ihmisiä joten ihmisen täytyy väistää poroja.
      Ihminen on tuonut poron eteläisten paliskuntien alueelle. Alkujaan työkäyttöön ajoporoksi ym... Poron tieltä on häädetty/tapettu alueen alkuperäistä eläimistöä surutta. Pedot on ollut ennen poroja, poromiesten omalla logiikalla poron täytyy väistää petoja.

    • ittami

      Niin eikö se ole sama jos hankitaan SEO:n risteykseen kaksi täytettyä poroa tai pororobottia jotka toimivat 2€ kolikolla ja osaavat istua ja antaa sorkkaa .

    • piiskahäntä2

      Virheellistä tietoa tieten tahtoen antavat ja syöttävät...pitävät meitä enemmistöä pöljänä ja itseään viisaina.
      Kaiken maailman eläimet elävät vangittuina tarhoissa ja voivat hyvin.
      Vaan se on niin, että poroja ei haluta aitaan kun sitten joutuu töitä tekemään ja pedot ei pääse niitä niin herkästi syömään....JÄÄ TILIPUSSI PIENEKSI....
      On se vaan niin saatanan väärin kun jonni joutavat eläke ukot ja muut loiset saavat mellastaa toisten yksityimailla poroineen kuin omillaan ja haukkuvat maanviljelijöitä.....nälkään kuolisi perkele poroukotkin ilman heitä....ei olis mistä leipää pistää suuhun, mutta kapista poron lihaa ei ole edes myynnissä kun koko touhu on täysin tuottamatonta yhteiskunnalle.

    • tunteisiin

      Tainnu jollain maanviljelijän eukolla mennä porot tunteisiin. Antaa porojen kulkea vapaana, kyllä niille tilaa täällä riittää.

    • piiskahäntä1

      Ei taida tunteilija omistaa maata, pihaa, puutarhaa, mansikkamaata, kasvimaata.... poron paskaa, kusta terassilla ja rappusilla kun on noin poro ystävällinen....ota kämppääsi muutama haisemaan niin tiedät sit paremmin.

      • tunteisiin

        Ennemmin nuo koirat taitaa tuossa kylän pinnassa sotkea teiden varret mitä porot. Koirien paskaa ja kusta kävelytiet täynnä. Eikä tuo elätti taija tuossa pahemmin haista, kun muistaa kalsarit joka päivä vaihtaa.


    • hyrynsalmi2030V

      Voisin ostaa porokarjan ja levittää ne hyrynsalmen metsiin jos sellainen poroomistaja löytyy niin ilmoitella heti . Saada vipinää lisää Hyrynsalmelle . Poro on pyhä eläin ja kuuluu hyrynsalmen kuntaan jo matkailun ja turistien kautta .

    • merkkierkkikö

      Olisipa mukava tietää Ukkohalla-alueen veroeurot verrattuna maanvilvelyksen tuomiin veroeuroihin hyrynsalmelle. kumpi tuo/vie enemmän? Kaikki tuet huomioituina. Onko joku erkki laskenut?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3610
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2972
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2860
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2738
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2644
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2445
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      248
      2112
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1877
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      44
      1807
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      174
      1786
    Aihe