Aseluvan evääminen

18122017

Hain ensimmäistä lupaa, haulikolle. Metsästyskortti on ja olen seuran jäsen. Minulla on puhdas rikosrekisteri. Poliisi kuitenkin huomautti petoksesta.

Tapaus meni jotakuinkin näin: myin tavaran, lähetin, ostaja väitti ettei ole saanut, vei asian poliisille, poliisi kuulusteli, syyttäjä päätti jättää syyttämättä, tapaus suljettiin. Tapauksesta aikaa kohta 5v.

Miten voi huomauttaa minulle että tämä voi evätä aseluvan? Tuo ei ole edes merkintä rekisterissä, sillä se on puhdas. No, jäi olo että lupaa turha odotella..

14

4630

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osa-aikaeläkeläinen

      Ethän ole syyllistynyt mihinkään ennen kuin käräjillä on niin päätetty. Mielivaltaa on, jos tuo on aseluvan esteenä. Itselläni on huonoja kokemuksia poliisin toiminnasta valittamisessa. Poliisipäällikkö valehteli törkeästi vastineessaan, ja häntä tietysti uskottiin.
      Suurelta osalta metsästäjistä lähtisivät luvat ja aseet jollei olisi tarpeen pitää hirvikanta kurissa.

    • 18122017

      Käräjille juttu ei koskaan mennyt koska asianomistajan sekavat kertomukset jo vesittivät jutun ja minulla oli kaikenpäälle kuitti lähetyksestä. Syyttäjältä sain syyttäjämättäjättämis päätöksen. Oli kyllä nuivea poliisi,.seuraavana alkoi tutkia avopuolison asioita.

      Sulla ollut kyllä paskaa tuuria poliisin kanssa.

    • xcccvsdfert

      Nykyään ei lupaa myönnetä jos pienikin rike, esim ylinopeus, keskisormen näyttö poliisille, työkkärissä huutaminen, poistaminen raflasta, nettikirjoittelu, tai mikä tahanssa muu teko. Tarkoituksena on myöntää niin vähän lupia kun vain mahdollista, mieluummin ei yhtäkään.

      • enolenkeli

        Ylinopeus ei ole este aseluvalle, ellei se ole toistuvaa. Tällöin on kyse piittaamattomuudesta. Itse olen varmaanin ajanut parikymmentä ylinopeussakkoa, muuta niista ei ole koskaan ollut kortti kuivumassa tai paria vuoden mittaa enempää.
        Keskisormen näyttökään ei nyt ole niin pahan juttu, jotta siitä aseluvat lähtisivät. Jos sensijaan niskoittelet poliisille ja saat sittä tuomion, niin se voi yhtenä osakokonaisuutena vaikuttaa. Ei muuten. Virkamiehen väkivaltainen vastustaminen on sitten eri juttu. Tai tavallinen pahoinpitely.
        Huutamaninen työkkärissä, ravintolasta poistaminen, nettikirjoittelu eivät ilman tuomiota ja toistuvasti tehtynä eivät vaikuta mitää. Jos opit kerrasta tehbeesi väärin, niin sillä ei ole tulevaisuudessa aselupiin merkitystä. Kokonaisuus ratkaisee, eli jos olet väkivaltainen, äkkipikainen ja muista piittaamaton, niin on ihan oikein, ettet saa lupaa. Satunnainen hermostuminen ei vaikuta aselupiin mitenkään. Esim. munut heitettiin lukuisia kertoja nuoruudessa ulos eri ravintoloista. Lähden toki pyynnötä enkä ala hankalaksi. Työkkärissä tai muussakaan virastossa en ole koskaan huutanut, Töitä on saanut huutamattakin eikä korvauksista ole tarvinnut sen takia riidellä. Kerran olen sairaalassa kyseenalaistanut hoitajien toiminnan ja saanut vartijan paikalle, jolloin keskustellen asia ratkesi ja pyysyn myöhemmin vastineen ylilääkäriltä toiminnasta. Vastausessa hoitohenkilökunnan toimintamallia luvattiin muuttaa. Oikeuksistaan saa pitää kiinni kunhan se tapahtuu asiallisesti.
        Huumetuomio tai pahoinpitely vie aseluvan kertaheitolla. Ja se on ihan oikein. Ylenpalttinen viinan kanssa läträäminen siten, ettäsiitä on mille haittaa/vaaraa tekee aseen omistamisen vaikeaksi.
        Minulla 15 aselupaa puoliautomaatti kivääreistä, -pistooleihin ja muutama haulikko ja pulttilukkoja. Kaikki luvat on myönnetty perustellusta hekemuksesta eikä koskaan ole ollut mitään ongelmia.


    • Tyhmäkyselee

      Tyhmä kyselee, mitä puolison rekisteri vaikuttaa aseluvan myöntämiseen?

      • ammuskelija

        Kyllä se voi valitettavsti vaikuttaa, sillä puolisolla on yleensä pääsy samoihin paikkoihin kuin luvanomistajallakin eli asekaappiin. Voi vaatia hyvät perustelut kuinka tämä estetään ennen kuin lupa myönnetään. Jos puoliso on esim. huumeiden käyttäjä ja poliisi tunnistaa ongelman, niin on vaikea paikka. Toisaalta tällöin on kyllä parempi ettei asetta kotiinsa hanki.


      • Pollo1212
        ammuskelija kirjoitti:

        Kyllä se voi valitettavsti vaikuttaa, sillä puolisolla on yleensä pääsy samoihin paikkoihin kuin luvanomistajallakin eli asekaappiin. Voi vaatia hyvät perustelut kuinka tämä estetään ennen kuin lupa myönnetään. Jos puoliso on esim. huumeiden käyttäjä ja poliisi tunnistaa ongelman, niin on vaikea paikka. Toisaalta tällöin on kyllä parempi ettei asetta kotiinsa hanki.

        Juurikin näin kuten ammuskelija tuossa totesikin. Vaikka siis aseesi olisivatkin lukitussa tilassa, johon pelkästään sinulla "periaatteessa" on pääsy/avain, käytännössä myös avopuolisosi tuon avaimen löytää helpostikin.
        --> tästä syystä siis myös samassa taloudessa asustelevien asiat ja taustat nykyään kiinnostaa...
        (pari referenssitapausta miksi: Hyvinkään poliisiampuminen Imatran ammuske)


    • tietäjävastaa

      Voihan rikollinen puoliso olla kimpassa aseluvan hakijan kanssa rikollisissa puuhissa.

    • Puolisonhistoria

      mitkä puolison rikokset voivat olla esteenä aseluvan myöntämiseen?

    • pijw

      Poliisilla on niin lyhyt.. Valitin jatkuvista tihutöistä postiloodallani. perskules oli 16v tyttö tuonut scooterilla oli varmaan sormenjäljet ja juttu haudattiin. Sain 2 syytettä poliisilla ku on niin lyhyt. Jos näytät miehiseltä poliisi karehtii ja tekee sinusta syyllisen.

      • Pollo1212

        Käsittääkseni rikosepäily ei ole aselain tuntema hylkyperuste, vaan tarvitaan lainvoimainen tuomio...

        ...toisaalta tietyillä paikkakunnilla lupaviranomaisilla on ihan järjestelmällinen tapa "testata hakijan stressinsietokykyä"

        --> Olisikohan tässä ketjun aloittajan tapauksessa kyseessä juurikin tällainen pieni "kuulustelutekninen hiillostaminen"
        ;-P


    • Huhuht

      Minulla on ollut kortti pois parikertaa ylinopeudesta, oma vika tottakai . Luvat tuli kivääriin ilman ongelmia. Päivästä kiinni miten se kallistuu, risti vai nolla.

    • 4867405869

      Minulla on vanha rattituomio vuosien takaa. Ei luulisi vaikuttavan luvan saantiin. Jokin vaikuttaa. Kun kysyin että mikä asia estää haulikkoluvan saannin, eivät vastanneet kysymykseen. Vaivautuneen näköisinä selittelivät jotain mistä en saanut mitään tolkkua. No, löytyy aseita pimeiltä markkinoilta kun virkavalta kerta niin haluaa.

    • alwayssober

      Keuruulla tutkitaan törkeää ampuma-aserikosta - mies vangittiin

      Torstai 8.3.2018 klo 15.01

      Tutkinta sai alkunsa, kun mies syyllistyi rattijuopumukseen ja häneltä peruttiin aseluvat.

      Keuruun poliisi on alkuvuodesta lähtien tutkinut törkeää ampuma-aserikosta. Tutkinta sai alkunsa, kun Keski-Suomessa asuva mieshenkilö syyllistyi rattijuopumukseen.

      Poliisin noutaessa aseita mieshenkilö ei suostunut luovuttamaan niitä, jolloin tämä syyllistyi ampuma-aserikokseen.

      Teko täyttää törkeän tekomuodon, sillä miehellä oli luvat kolmeen kivääriin, pienoiskivääriin, yhdistelmäaseen, neljään haulikkoon, pistooliin, kolmeen pienoispistooliin ja kahteen mustaruutiaseeseen.

      Esitutkinnassa on suoritettu useita kiinniottoja ja kotietsintöjä aseiden löytämiseksi. Torstaina Kuopiossa suoritetussa kotietsinnässä löydettiin seitsemän pitkäpiippuista asetta ja kolme käsiasetta. Aiemmin yhdellä kotietsinnällä takavarikoitiin luvaton itsetehty käsiase. Kyseinen käsiase ei ollut alkuperäisten etsittävien aseiden listalla.

      Keski-Suomessa asuva mieshenkilö vangittiin todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä keskiviikkona Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Asiaan liittyvä, Kuopiossa asuva, mieshenkilö otettiin myös keskiviikkona kiinni rikoksesta epäiltynä.

      Muut rikoksesta epäillyt henkilöt on vapautettu heihin kohdistuneiden esitutkintatoimenpiteiden jälkeen.

      Asiasta on nostettava syyte viimeistään 9. huhtikuuta mennessä.
      ANNA EGUTKINA
      [email protected]

      Viina se on kaiken pahan alku ja juuri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe