Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Viiniä Phuketista

PhukettiinEkaKertaa

Kertokaapa te Thaimaan matkailijat, mistä Katan/Karonin läheltä saa länsimaista punaviiniä tai kuohuviiniä kaupasta? Ja mitä maksaa? Onko wine connection -kauppa sellainen? Pärjään kyllä ginitonicillakin, mutta viiniäkin olisi kiva lomalla nauttia.

9

457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MaithaiJaPinacolada

      Wine connectionissa on aika kalllista. Yleensä Thaimaassa eurooppalaiset viinit maksavat n. 3 x sen mitä Suomessa, eteläamerikkalaiset viinit maksavat noin 2 x sen mitä Suomessa, ja australialaiset ja uusiseelantilaiset viinit maksavat noin saman verran kuin Suomessa, mutta eivät oikein tuota hyviä punaviinejä. Punaviineistä parhaat hinta-laatusuhteet löytyvät usein eteläamerikkalaisista.

      Thaimaassa myydään viinejä ruokakaupoissakin. Kohtuuhintaisia laatikkoviinejä saa esim. Tesco Lotuksesta. Melko usein viinejä on tarjouksessa Villa Marketissa. Hintakertoimet ovat tullleista johtuen nuo yllä mainitut. Huonoimmat halvimmat punaviinit on tuotu tankissa maahan ja pullotuksen yhteydessä niihin on lisätty vettä ja viinaa.

      Huono vaihtoehto ei ole sekään, jos käyt lähtiessä Alkosta hakemassa litran punaviinipakkauksen ja pakkaat sen kotona matkalaukkuun. Rajoitus on 1 litra/hlö, mitä saa tuoda alkoholia maahan, prosenteista riippumatta.
      .
      Kuohuviinit ovat kalliita. Esimerkiksi Freixenet, joka Alkossa alle 10 euroa, maksaa Thaimaassa yli 30 euroa. ja halvimmat samppanjat maksavat yleensä n. 90 euroa. Erityisen kalliita ovat kaikki vaaleanpunaiset ja kaikki ranskalaiset. Halvimmat kuoharit on tuotu maahan viininä ja hiilihapotettu pullottaessa kuin limsa hiilihapolla, Kuohuviineissä paras hinta/laatusuhde on australialaisissa. Myös 7 eleven -kioskilta saa piccolopulloja aussikuoharia.

      Eli ei saatavuus ole ongelma, hinta ja laatu ovat. Lisäksi varsin usein Thaimaassa viini on säilytetty väärin, liian kuumassa ja pystyasennossa, ja se on mennyt pilalle. Suomessa ei juuri koskaan joudu palauttamaan ravintolassa pulloa, mutta Thaimaassa valitettavasti kyllä.

    • PhukettiinEkaKertaa

      Kiitos vastauksesta, sinulla oli tosiaan tietoa! Mitä viiniä on mielestäsi turvallisinta ottaa ravintolassa ruuan kanssa? Taikkuruuan kanssa viini ei varmaan sovi, mutta länsimaisen ruuan kanssa jos haluaa punkkua, niin kannattaako esim. mitään talon viinejä edes ajatellakaan?

      • KiitosMaijalle

        Hyvä esimerkki Maijan tavasta.

        Aloitus....vastaus......ja kiitos..........näin Maijan googlekiinnostus ja googleimurointi kaikille tiedoksi.


      • MaithaiJaPinacolada

        Minusta useimpiin thairuokiin sopii mielestäni hyvin Siam Winery Monsoon Valley colombard. Granmonten viognier on myös hyvä. Ne ovat thaimaalaisia viienjä ja suunniteltu sopimaan thairuokaan. Muita yleisesti sopivia viinejä ovat lempeät ja hedelmäisen makeahkot viinit, joissa voi olla mausteisuutta ja yrttisyyttä, rypälelajikkeista usein sopivia löytyy esim gewürztraminerista, rieslingistä, chenin blancista tai sauvignon blancista. Nämä kaikki yleisesti sopivat ovat siis valkoviinejä.

        Joihinkin thairuokiin sopii punaviinitkin, esim. pinot noir sopii useimmiten larb-salaattiin ja ankkaan. Grillattuihin lihoihin sopii hyvin esim. paikallinen Monsoon Valleyn tai jokin australialainen tai uusiseelantilainen shiraz.

        Thaimaasssa tilataan ravintolassa viini yleensä pulloittain. Jos ravintolassa on talon viiniä, niin ainahan voi kysyä, mitä viiniä talon viini on. Thaimaassa on tosiaan viinitilojakin, ja ainahan on mahdollista, että talon viini tulee tilalta ja pääsee maistamaan paikallista erikoisuutta.

        Jos haluat välillä päästä edullisesti, niin paikallinen Spy wine kannattaa ottaa huomioon vaihtoehtona. Kyseessä on pienessä pullossa myytävä viinicooleri, josta on saatavilla eri verisoita. Ei ole kallis, kannattaa maistaa ainakin mielenkiinnosta.

        Mikä tämä Maija-juttu on?


      • Aina_on_menetellyt

        "kannattaako esim. mitään talon viinejä edes ajatellakaan? "

        Käyn Phuketissa joka toinen vuosi, samoin Pattayalla. Olen lukuisia kertoja tilannut aterian kanssa lasillisen talon punaviiniä, yleensä vain englanniksi "a glass of wine, please", enkä kertaakaan ole saanut juomakelvotonta viiniä. Eniten minua on miellyttänyt se, että viini tuodaan yleensä pöytään länsimaalaisittain aivan liian kylmänä. Tämä ei minua haittaa, sillä viini ehtii kyllä hieman lämmetä ennen kuin alan sitä juoda.

        Surkeimmat kokemukseni ovat joiltakin Kreikan saarilta. Viinipulloa säilytetetään elokuussa kuuman keittiön ylimmällä hyllyllä, joten viinin lämpötila on vähintään 33 astetta, kun se tuodaan pöytään.


    • PhukettiinEkaKertaa

      Kiitos vastauksista! Olen kuullut ja netistä lukenut, että Thaikuissa törmää usein huonoon, siis aivan hirveään viiniin, ja se mietityttää. Haluan vältttää nuo huonot viinit: "Huonoimmat halvimmat punaviinit on tuotu tankissa maahan ja pullotuksen yhteydessä niihin on lisätty vettä ja viinaa. " Mietin, onko juuri talon viineissä huonoja, mutta hyvä kuulla sinulta "Aina_on_menetellyt"
      että sinulla hyvä kokemus talon viineistä.

      • Joopajooainaonmenetellyt

        Kun nyt menet Phukettiin ekaa kertaa, niin kysyppä siellä onko ihan oikeasti talon viiniä ja mitä tarkoittaa käsitys tälon viini,koska se eiliene tarkoittavan tankissa maahantuotua viiniä.


    • KorkitKiinniSuomessa

      Mitä olen Katalla ja Karonilla punkkua tilaillut, niin aina on hyvää ollut.

      Ihmeellisiä puheita nuo väitteet huonoista vinkuista.

      Alko on ainut, josta olen paskaa saanut, joskun laatikollisenkin ostanut pilaantunutta viiniä Alkosta, eivätkä suostuneet vaihtamaan tai edes ottamaan rekkulaa vastaan, väitivät että kun laatikko on poistunut liikkeestä, itse olet viinin pilanut.

    • PhukettiinEkaKertaa

      Näillä tiedoilla lähden luottavaisin mielin Phukettiin, sieltä taitaakin löytyä ihan kelvollisia viinejä ja "pelkoni" oli aiheetonta! Kiitokset teille kaikille, erityisesti "MaithaiJaPinacolada": Tulostin paperille kommenttisi, nyt tiedän mitä viinejä kannattaa erityisesti hakea ja mistä. Nyt pitäisi vaan jotenkin pärjätä viikko tämän matkakuumeen kanssa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe