Sukututkimusta!

seolisiinä

Kiinnostuin ja selvitin. Velipuoli ei haluakkaan mitään kontaktia?

24

484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerro-lisää

      "Kiinnostuin ja selvitin. Velipuoli ei haluakkaan mitään kontaktia?"

      Samoin täällä, vaikka en mitään sukututkimusta ole harrastanut, mutta velipuoleni tuli joskus "vastaan" (kauppa-autolla) ja tunnisti minut, olinkohan jotain 11-12-v. Silloin hän lähetti terveiset isälleni, mutta ei äitini kuullen? Nimeään ei edes sanonut, vaan oli jotenkin ivallinen!

      Vasta myöhemmin sain kuulla tästä isäni "hairahduksesta, joka oli sattunut ennen isäni avioitumisesta äitini kanssa ja oli siellä ollut toisiakin "ehdokaana", mutta isä oli hoitanut "asian pois" joten perintöoikeutta ei ollut tällä pojalla.

      Jotenkin oli huvittavaa kuulla, että isoisälläni oli myös tällainen "tapaus", mutta veljeni uudenlaisen perinteen mukaan hoiti sen avioliitolla, joka tietenkin kariutui.

      Sanotaan, että sossu turvat periytyvät isältä pojalle, mutta niin tuntuu olevan nuo "siitos" hommatkin!D

      Oletko selvittänyt, missä olosuhteissa velipuolesi on syntynyt? Mikä oli syy, että hän ei halua sinuun mitään yhteyttä? Jäikö hän ilman perintöä ja hylätiinkö hänet? Oletko yhteydessä hänen toisiin omaisiin?

      Anteeksi uteliaisuuteni, mutta olen lukenut liianmonta kirjaa tuosta aiheesta.

      • siltikummaa

        Minä olen se vikatikki.. Velipuoli perheestä..


    • historiaame

      Sukututkimus on mielenkiintoista välillä jännittävää paljon saa selville tutkiessa asiayhteyksiä.

    • höpöä

      Mutta ettehän oleta sieltä löytyvien ihmisten aina olevan halukkaita "tulla löydetyiksi " ? Ilman sukujuurien tuntemusta voi elää ja kaameaa DNA testiä.

      • Niinhä.
        En usko, että minua hetkauttaisi sinne tahi tänne, jos ilmestyisi joku, joka sanoisi olevansa sisaruspuoleni. Toteaisin vain, että vai niin, entä sitten, olikos muuta.


    • kuka.tietää

      Kuinkahan monta siskoa ja veljeä lieneekään meillä, joitten isät ovat olleet sodassa ja tehneet syrjähyppyjä, olivatpa olleet naimisissa tai ei? Raiskauksetkin olivat olleet tavallisia.

    • Forbiitti

      Todella kiusallista kun joku heittääntyy sukututuksi tuollaisen huuhaan tehtyään. Kannattaisi hieman ajatella näitä vieraita haluaisivatko sinun lähestyvän heitä . NOOOOo perinnön tarjoamisessa ainoastaan.

    • HukkaanMeni

      Sain puhelinsoiton, jossa soittaja sanoi olevansa velipuoleni. Saattaa olla tai sitten ei. Tapasimme sitten kerran hänen aloitteestaan, mutta minua ei kiinnosta tippaakaan mahdollinen sukulaisuussuhteemme. Oli sitten velipuoli tai Velipuolikuu, niis so not?

    • olli.otonpoika

      Eräänlaista sukututkimusta tämäkin. Kerroin luottamuksellisessa kesteluissa tutun miehen kanssa sukuni vaiheista. Hän oli työnantajani.
      Kerran kun vapaa-aikana naukkailimme taas olutta mies sanoi: tutkin sukusi vaiheita netistä; ei siellä mitään sellaista ollut mistä kerroit.

      Nielin ärtymyksen sukututkimuksesta, johon en ollut antanut lupaa, koska hän oli hyvä työnantaja. Hän kuoli tapaturmaisesti vuosi sitten liikenteessä.
      Oletan, ettei hän sukuni arkistoihin ollut päässyt kun tiedän että suvun hallussa on korkea pinkka arkistomateriaalia ruotsinvallan ajoilta.
      Siksi ei löytänyt, koska arkisto vaatinee jonkunlaisen sukuun kuulumisen.?

      • Sukuhutkija

        Ei sukututkimukseen mitään lupia tarvita. Jokainen saa tehdä sukututkimusta kenestä tahansa, joten älä viitsi provoilla. Niistä ruåtsinvallan ajan papereistakin on yleensä yhdet kappaleet jossakin arkistossa, joten sieltä löytyy sille, joka jaksaa tutkia.
        Minullakin vasta reilut 66 000 nimeä tutkimuksesani, joka on yhä kesken ja kesken se jää minunkin jälkeeni. Eikä kyllä kiinnosta ketään sukulaista nytkään, joten hukkaan joutuu, mutta mitäpä tuosta.


      • Makriina.ei.kirj
        Sukuhutkija kirjoitti:

        Ei sukututkimukseen mitään lupia tarvita. Jokainen saa tehdä sukututkimusta kenestä tahansa, joten älä viitsi provoilla. Niistä ruåtsinvallan ajan papereistakin on yleensä yhdet kappaleet jossakin arkistossa, joten sieltä löytyy sille, joka jaksaa tutkia.
        Minullakin vasta reilut 66 000 nimeä tutkimuksesani, joka on yhä kesken ja kesken se jää minunkin jälkeeni. Eikä kyllä kiinnosta ketään sukulaista nytkään, joten hukkaan joutuu, mutta mitäpä tuosta.

        Tutkia saa, mutta julkaiseminen voi olla hankalaa. Kuulemma nykyisin elävien kirjoissa olevilta on saatava julkaisulupa, ja jos on nyt vaikkapa 66 000 nimeä samaan sukuun, niin kyllä siinä aika monta lupaa on pyydettävä, vaikka osa onkin jo manan majoilla.
        Lainsäädäntö on tehnyt sukututkimuksen hankalaksi, niin että 1900-luvun tiedot ovat yhä kiven alla. Kunhan digitoiminen laajenee, on vähän helpompaa, sillä sukuselvitysten pyytäminen seurakunnista vie aikaa ja rahaa, eikä voida olla varmoja ovatko tiedot edes oikein.


    • erfewrferwf

      sukututkimusta tehdaan//teetetaan yleensa siihen asti ,,kunnes ilmenee joku matamuna olleen suvussa..vankilakundi..tms.. siina vaiheessa yleensa lakkaa innostus esi-isien tutkimiseen..

      • Toi875

        Mätämuna löytyy jokaisen suvusta, kun tarpeeksi kauas pengotaan.


      • Makriina.ei.kirj
        Toi875 kirjoitti:

        Mätämuna löytyy jokaisen suvusta, kun tarpeeksi kauas pengotaan.

        Moni sukututkija ilahtuu, kun löytää muutakin kuin päivämäärät ja kunniallisen elämänkaaren ja lapsilauman. Jotain lihaa luitten päälle, kun alkaa etsiä tietoja vaikkapa Siperiaan tuomitusta puukkojunkkarista, josta on sukupolvien ajan vaiettu.
        Mutta onhan niitäkin, joille 200 vuottakin on liian lyhyt aika. Muistan erään sukukirjan, josta jätettiin suvun vaatimuksesta pois kokonainen sukuhaara 200 v. sitten tapahtuneitten asioiden vuoksi.
        Sukututkijat eivät aina tiedä, että heillä ei ole oikeutta soveltaa historiaa mieleisekseen. Dokumentit puhuvat.
        Sukukirjan laatijoilla oli oikeus mainita, että kirjasta puuttuu tarkemmat tiedot tämän yhden sukuhaaran osalta. Siihen eivät nyrpeät sukulaiset voineet vaikuttaa.
        Eräs toinen sukukirja jäi puutteelliseksi sen vuoksi, että ruotsinkieliseksi muuntunut sukuhaara ei tiennyt polveutuvansa jostakin keskihämäläisestä torpasta, vaan oli uskonut suvun tulleen Ruotsista. Tosiasiassa yksi suvun jäsen oli ollut muutaman vuoden renkinä jossakin ruotsalaisessa kartanossa ja palannut vanhoilla päivillään perheineen Suomeen. Rippikirjojen todistus oli aukoton. Usko ruotsalaiseen perimään oli kuitenkin niin vahva, että tämä sukuhaara kielsi käyttämästä heidän tietojaan kirjassa.


    • savuavaakiko

      Päre kärähtää heti jos joku nepparinaama soittaa ovikelloa ja väittää et minä oon sen faija . Mutsi on sanonu niin , pistä vähä hynää tohon .

    • eiTarviTutkiaTiedetäänJo

      Suomi on pieni kansa,
      kaikki on jotenki sukua keskenään,
      suomen suku periytyy saksalaisista, ruotsalaisista, venäläisistä, norjalisista tanskalisista, ym,
      siis koko eurooppa aina turkkia myöten on sotkeutunu geneineen jotenki suomalaisiin,
      olemme venäjän tsaarin myös jälkeläisiä,
      koska venäjän tsaarien suku eli aikoinaan myös suomessa,
      olemme valkonen germaaninen rotu,

    • Israeli

      MyHeritage on israelikainen

    • semeikkasekin

      Ihan uteliaisuudesta olisi kiva saada biologisen isän kuva..

    • Ootko.mun.sukua

      Muutama vuosikymmen sitten oli avioton lapsi koko suvun häpeätahra, ja varmaan on paljon murheellisia tarinoita kiireessä solmituista avioliitoista, joissa esikoinen on ihan eri näköä kuin muut lapset.
      Kun tänä päivänä valtaosa lapsisata syntyy avioliiton ulkopuolella, ei näitä draamoja en niin muodostu. Uusperheet ja yksinhuoltajat, sateenkaariperheet ja muut sommitelmat ovat muuttaneet vanhemmuuden määritelmän.

      • Ja sitten kaikki spermapankkilapset.
        Kuka on kenenkin biologinen isä, kuinka monella on sama isä, missä muut kersat ja mihin maahan ne sukujuuret johtaa. Siinäpä sitä setvimistä.


    • e.lä.mä
      • e.lä.mä

        Ruotsalaiset nimet helpottaa asiaa, talon nimi suomalainen yleeensä.


    • zende

      Sekä Norjasta ja Ruotsiista on sukuhaarat. Voi olla Baltiastakin alkuaan.

    • Vanhatajat

      Volgan mutkasta oli humbuukia, jota koulussa syötettiin. Samoin Ruotsi-Suomi yhdistelmästä 1600-luvulla, kun hakkapeliitat heiluivat Kustin kanssa keski-Euroopassa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe